Ieperse Sportprijzen 2022

Op vrijdag 10 februari vond de uitreiking van de Ieperse Sportprijzen plaats met een terugblik op het sportieve jaar 2022 in Ieper.

Verschillende clubs vierden in 2022 hun jubileum: Als eerste werde we genomineerd voor 125 jaar KIT. Andere jubilarissen waren 75 jaar KWC De Sasspurters, 50 jaar 100 km van Ieper en 50 jaar KBBC VK Iebac. Daarnaast werden Jan Vandenhove (KBBC VK Iebac), Geert Vanderjeugt (KHG St-Joris Boezinge) en Johan Turck (KHG St-Joris Boezinge) in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet voor hun sport en club. Daarbovenop werden vijf gewezen leden van het dagelijks bestuur gehuldigd voor hun verdiensten binnen de sportraad.

Zeven kandidaten, uit zeven verschillende sporttakken, waren genomineerd voor Sportprestatie van het Jaar: de biNusshotters, Nanoi Van Wettere, Julie Voet, Sarah Duyck, Yelena Devreker, Tjörven Lagrou en Marvin Odent. Dat alle genomineerden een geslaagd en uitzonderlijk sportief 2022 achter de rug hebben, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar het was uiteindelijk Julie Voet die met de allereerste Sport’Yper Trofee naar huis mocht. Na een stemmingsronde, waarbij meer dan 2000 mensen stemden op hun favoriet, haalde zij het van haar straffe mede-genomineerden. Julie doet aan atletiek en heeft zich specifiek gericht op het lopen. Ondanks haar straffe prestaties werd 'Lena' niet verkozen. In de vragenronde antwoordde onze Yelena dat de Olympische Spelen te Parijs op haar verlanglijstje staan. In principe heeft ze nu al de limieten voor deelname geturnd. Duimen dus dat ze er in 2024 zal bij zijn. Het WK gymnastiek eind september dit jaar te Antwerepen zal allicht nog te vroeg zijn.

TTM I9 op PV te Haacht

TTM I9 turnde op 5 februari in Haacht de tweede en tevens ook laatste wedstrijd van het seizoen.

4 van de 5 dames ( June Leroy, Laurie Tiberghein, Gloria Vervaeke en Marie-Lynn Oda)  moesten daarvoor heel vroeg uit de veren en turnden hun eerste toestel uitstekend. Met 3 haalden ze de hoogste startwaarde. Van rek trokken ze naar balk, waar uitzonderlijk geen enkele val werd genoteerd.

Vloer was hun derde toestel. Daar telden waren wel enkele missers,  puur van de stress.  Niets aan te doen, dit hoort er ook soms bij.  Op sprong maakten ze allen een goeie beurt.  Het resultaat was wederom uitstekend.  Gloria Vervaeke mocht een gouden medaille meenemen naar huis en de andere meisjes werden beloond met een zilveren medaille,

Deze meisjes turnden allen een mooi seizoen en maakten hun trainster en supporters heel trots.

West Vlaams kampioenschap Tumbling C niveau

Op 4 en 5 februari 2023 vond in Wielsbeke het West-Vlaams kampioenschap tumbling C-niveau plaats met meer dan 100 deelnemers. met 19 tumblers was KIT goed vertegenwoordigd. Ann en Kim Cloet waren de juryleden van dienst en de gymnasten werden begeleid door trainers metthew en Roland Ollivier. En of de trainers tevreden waren. Thuiskomen met 5 provinciale titels,2 zilveren en 2 bronzen medailles geeft voldoening aan hun grote inspanningen.

Hier een overzicht van hun prestaties.

11 jarige meisjes.

Behaalde: liana Boone goud , Marie Depover zilver en Jitte Delombaerde 4de plaats.

11-12 jarige jongens.

Behaalde : Saymen Maes goud, Victor De Kerchove zilver,  Schmitt Noah bronzen medaille.

13 jarige meisjes.

Behaalde: Elise Gheysens 6de plaats  , Elise Denis 7de plaats.

14 jarige meisjes.

Behaalde : Marthe Ameloot 5de plaats , Louise Lesage de 9de plaats en Juliette Gevers de 10de plaats.

13-14 jarige jongens.

Behaalde: Miel Vermeeren goud en Warre Lattré de 4de plaats

14 jarige meisjes.

Behaalde: Alexia Dedier de bronzen medaille en Maité Vanpeteghem de 10de plaats.

16 jarige meisjes.

Behaalde: Bauke Braeckevelt de 5de plaats.

15-16 jarige jongens.

Behaalde: Colin Depuydt goud.

17-18 jarige meisjes.

Behaalde: Lola Lamoot de bronzen medaille en Michelle Demeulenaere de 5de plaats.

Proficiat van het ganse trainersteam.

Provinciale voorronde 1 AB tumbling

Zaterdag 28 januari B niveau

De eerste deelnemer was Warre Delaere en ook de enige deelnemer.De andere B gymnasten nemen op een andere datum deel.

Warre voelde zich goed en turnde 2 mooie reeksen en  behaalde een mooie 3de plaats in open klassement.

 

Zondag 29 januari A niveau.

In de voormiddag 3 deelnemers : Maja Bem , Maitë Platteau , Mill Vanderhaeghe.

Maitë was heel zenuwachtig, maar sprong toch twee behoorlijke reeksen. Ze werd 15de bij de 12j meisjes, op een 40 tal gymnasten.

Voor Maja was het haar eerste wedstrijd bij 11j meisjes. Ze was redelijk ontspannen en behaalde de 9de plaats met twee mooie reeksen.

Mill daarentegen was super zenuwachtig. Normaal gezien hij nog maar enkele maanden in de competitie zit en al direct turnde op het hoogste niveau 12 j A niveau . Hij behaalde de 8ste plaats.

 

In de namiddag 2 deelnemers: Leonie D'Hulster, Vic Depuydt. Allebei in de categorie 13-14 jaar.

Van Leonie weten we dat ze altijd wat last heeft van de zenuwen , zeker in de eerste wedstrijd van het seizoen. Ze kwam al direct ten val in haar eerste reeks maar in de tweede reeks daarentegen was ze goed. Ze werd 32ste bij de meisjes.

Vic die bij de jongens aantrad, turnde goed, zeler als  je weet dat hij nog maar enkele weken blessure vrij is . Alleen die dubbele salto rugwaarts ontbrak nog. Hij behaalde een mooie 3de plaats.

 

Dan was er nog een avondsessie met 2 deelnemers de tweelingzusjes : Noor en Ella Deboeuf bij de meisjes 15- 16 jaar.

In deze categorie zitten serieuze kleppers waardoor dat het hier moeilijk ging worden om podiumplaatsen te halen. Noor turnde heel mooi turnde maar had een val bij haar dubbele hoek rugwaarts. Toch behaalde ze nog de 12de plaats.

Ella die wat minder ervaring heeft op dit niveau  eindigde op een 15de plaats.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers .

Meisjes TTM C 15+ turnden in Hoogstraten hun eerste PV

In de ochtend van zaterdag 29 januari mochten Jana Ketels (C16) en Laura Devoldere (C16) de spits afbijten in Hoogstraten. Jana turnde een vlotte brugles met opzwaaien die we eerder op training nog nooit gezien hadden. Laura deed voor het eerst na een lange tijd haar tsukahara door met een vaste landing. Op balk konden de meisjes hun stress niet onderdrukken en hadden ze enkele wiebels en vallen. Met een glimlach turnden de meisjes mooie grondoefeningen. Deze prestaties zorgden voor een welverdiende 2de plaats voor Laura en een 7de plaats all round voor Jana.

In de avond was het de beurt aan Ileana Depover (C17) en Britt Sohier(C15). Beiden starten ze goed op sprong, waarnaar ze doorgingen naar damesbrug. Daar liet Britt helaas enkele puntjes liggen. Ze herpakte zich en ging met volle moed door. Op balk probeerden ze beiden een zo stabiel mogelijke oefening te tonen, maar toch waren er enkele vallen. Ze sloten hun wedstrijd af met mooie grondoefeningen. Ze behaalden respectievelijk een mooie 20ste en 37ste plaats. Voor Ileana was dit ook het West-Vlaams kampioenschap waar ze een 10de plaats behaalde.

We kijken alvast positief uit naar de volgende wedstrijd. Proficiat meisjes!

1ste provinciale voorronde TTM I9

Zondag 22 januari hadden de meisjes I9 hun eerste wedstrijd in Hoogstraten.  Dit was tevens hun eerste officiële wedstrijd en ze waren toch wat gestresseerd. 

Toch turnden ze allen heel stabiel en samen telden we slechts 4 vallen op de balk. 

Zo behaalden DUBRULLE Cilou en ODA Marie-Lynn een bronzen plak, LEROY June en TIBERGHEIN Laurie een knappe zilveren medaille en als kers op de taart nog een gouden plak voor VERVAEKE Gloria!