Nieuws

Westhoektornooi Recrea TTM en TTJ

terugkeren

Het weekend van 13 en 14 januari 2024 vond het jaarlijks Westhoektornooi plaats bij organiserende club Turnkring Vlamertinge.

De Recrea Afdeling Meisjes en Jongens turnden een heel voortreffelijke wedstrijd.

D10-Meisjes

Michelle Hoorelbeke, Annette Decru, Amy Decocq, Mare Vandendriessche, Gisèle Mullier.

Michelle turnde een heel nette wedstrijd en werkte heel mooi af. Vooral aan de grond was ze een échte kampioen. Michelle werd meer dan verdiend eerste aan de grond met een foutloze oefening.

De opsprong aan damesbrug werd afgekeurd waardoor zij moest starten met 1 punt aftrek voor haar startwaarde. Niettemin turnde Michelle een mooie oefening en zelfs haar zwaaitjes aan de hoge legger deed ze zonder vrees. Ze werd 22ste aan damesbrug en 14de aan balk. Proficiat Michelle!

Mare turnde net als Michelle een héél mooie wedstrijd. Ze heeft vooral aan de damesbrug bewezen dat ze een heel goede turnster is. Onze Mare werd er 3de

Aan de grond kostte een kleine knik in haar been na haar koprol rugwaarts haar de podiumplaats. Jammer Mare, maar de trainers weten wat jij kan en dat is het allerbelangrijkste. Aan balk werd Mare 6de.

Ook Gisèle turnde een goede wedstrijd. Ze werkte bij alles héél mooi af en was super geconcentreerd. Ook aan de damesbrug verloor Gisele de punten voor haar opsprong en moest starten met een waarde van 5 punten in plaats van 6 punten.

Gisèle werd 24ste aan de barre, 21ste aan de balk en 8ste aan de grond. Goed gewerkt Gisele!

Ook bij Annette werd de opsprong aan damesbrug niet goedgekeurd en werd ze 25ste Aan de balk toonde Annette dat ze wel haar handenstand beheerst en werd ze verdiend 12de. Toppunt van elegantie is het handelsmerk van onze Annette. Elegantie in combinatie met een foutloze grondoefening, zorgde voor een 2de plaats aan de grond.

Amy toonde aan de damesbrug dat ze krachtig genoeg is om een perfecte opsprong te turnen. Helaas verloor Amy haar startwaarde voor de kiekenzit en moest ze het stellen met een 19de plaats aan haar lievelingstoestel.

Ook aan de balk had Amy tegenslag. Met haar schattige glimlach probeerde ze de jury te bekoren na elke val …. maar het mocht niet baten. Amy moest verder met een startwaarde van 4,5 in plaats van 6!! waardoor ze 28ste werd aan balk. Aan de grond evenwel herpakte Amy zich volledig en toonde hoe sterk en dapper ze is. Amy mocht het podium op voor de 3de plaats.

D12 – Meisjes

Elise Marquant, Elene Feys-Jaques – Noor Dumon

Aan de damesbrug werd Elene, 4de, Noor 9de en Elise 14.

Aan balk werd Noor 4de, Elise 5de en Elene 11de. Elene verloor 1 punt van haar startwaarde en moest het stellen met een startwaarde 7 ten opzichte van de andere gymnasten (8).

Een vol Iepers podium aan de grond voor KIT. Elene werd 1ste, Elise 2de en Noor 3de.

Top aan grond voor alle drie! Jullie zijn klaar voor het vrije werk volgend seizoen meisjes.

Elise turnde een prachtige grondoefening waarop quasi niks was op aan te merken, maar een klein probleempje bij haar handenstand 1/1 draai ontnam Elise de eerste plaats aan grond.

D13 – Meisjes

Orla Jane-Rys, Bo Andries, Nore Goudeseune en Juliette Depuydt.

De meisjes startten met balk aan de wedstrijd. De supermoeilijke tik-tak van Orla-Jane mislukte en dat was niet goed voor het zelfvertrouwen van onze Orla.

Orla haar startwaarde verminderde van 6,5 naar 4,7 en werd 11de aan balk. Bo Andries turnde een heel mooie balkoefening en mocht meer dan verdient het podium op voor de 2de plaats. Ook Nore turnde een mooie balkoefening met een geslaagde kopstand en werd 5de . Juliette verdiende volgens de trainer zeker een podiumplaats maar moest het stellen met een 8ste plaats aan balk.

Aan de vloer moest Orla de duimen leggen voor een vol Vlamertings podium. Orla turnde een heel mooie wedstrijd en werd 4de.

Bo showde een prachtige rondat salto maar liet het wat afweten bij de afwerking van de overige oefeningen (benen en tenen strekken!). Bo werd 6de aan de grond.

Nore had wat tegenslag met haar stut en verloor haar startwaarde voor stut maar werkte voor de rest een mooie oefening af. Een verdiende 13de plaats voor Nore aan de grond. Ook Juliette turnde een heel mooie grondoefening en werd 8ste. Volgende keer rondat-salto in je wedstrijdoefening Juliette en je zit in de top 5!

Aan de damesbrug kon Orla-Jane zich volledig herpakken en werd ze 1ste met een superscore. Bo mist wat dynamisme aan brug en werd 11de. Nore had problemen met haar bril én haar afsprong aan de brug maar slaagde er toch in een mooie 5de plaats in te nemen. Juliette werd 7de met een geslaagde kip (proficiat Julietje!!!).

D14 – Meisjes

Ella Vlaemynck, Birsen Dumez

Aan balk verloor Ella de startwaarde voor haar opsprong en moest starten met 0,8punt aftrek. Zij beneemt iedereen de adem met haar rad tot handenstand, maar slaagt erin toch haar evenwicht te bewaren (top Ella!).

Birsen toonde een prachtige oefening met weliswaar een valletje bij haar koprol, maar zij behield haar startwaarde en werd meer dan verdiend 1ste aan balk.

Ella werd 3de. -

Bij de Grond staat Ella eerste en Birsen 2. Hier hebben ze zeer goed geturnd, er was bijna niets op te merken buiten een paar kleine stapjes.

Aan de damesbrug hebben ze het opnieuw super goed gedaan. Ella was opnieuw de eerste en Birsen de tweede, ze hebben zeer net gewerkt en zonder stopjes!

D15 – Meisjes

Lente Verstraete, Tiele Mees, Axelle Balcaen

Lente turnde een prachtige wedstrijd en behaalde drie podiumplaatsen.

Haar val aan balk kostte haar de eerste plaats, maar ze werd verdiend 2de aan balk. Aan damesbrug en grond werd Lente telkens eerste! Grote proficiat Lente. Dit is een duidelijk voorbeeld van loon naar trainen!

Tiele startte met volle moed aan balk. Dit is namelijk haar beste toestel, maar al snel hadden we door dat het geen balk dag was. Verschillende vallen zorgde ervoor dat haar startwaarde verminderde van 6,3 naar 5,5 waardoor ze 7de werd. Aan grond greep ze net naast een podiumplaats en werd ze 4de. Aan brug toonde ze een zeer nette oefening. Ondanks een val en een element dat niet meetelde, staat ze op een mooie 5de plaats.

Axelle nam voor het eerst deel aan een recrea wedstrijd. De trainers en Axelle kozen ervoor om aan elk toestel een oefening te tonen met basiselementen. Dit vooral voor haar ervaring en vertrouwen. Het was een zeer geslaagde wedstrijd. Klaar om verder te oefenen op moeilijkheden.

D16 – Meisjes

Lieke Vervisch, Jill Bertier, Jutte Deheegher

Lieke deed niet mee aan vloer wegens een blessure aan haar voet. Haar opsprong aan balk mislukte, maar ze liet de moed niet zakken. Ze toonde verder een keurige oefening en behaalde dan ook een mooie 4de plaats. Ze beet door de pijn bij haar afsprongen aan barre en balk. Een echte doorzetter! Aan brug liet ze een mooie oefening zien. Helaas telde haar opsprong niet, wegens een fout bij het invullen van de wedstrijdbladen. Ze werd 5de.

Jill had een super wedstrijd achter de rug. Ze behaalde een 1ste plaats aan balk, 2de aan grond en een 2de plaats aan brug met maar liefst 0.10 verschil met Jutte.

Jutte behaalde een mooie 1ste plaats aan brug en grond. Aan balk kon ze de stress niet onderdrukken en had ze verschillende vallen. Ze werd 6de.

D17+- Meisjes

Annette Devoldere, Auke De Ruytter, Fien Verplanken

Annette toonde opnieuw zeer nette en vlotte oefeningen en ging dan ook voor een vol podium. Ze werd 2de aan brug en 3de aan grond.  Aan balk had ze een slechte start en verloor 0,8punt startwaarde, maar ze herpakte zich en behaalde een mooie 3de plaats.

Auke deed voor het eerst een nieuw element aan brug. Dit was niet zonder slag of stoot, ze werd 9de. Aan balk moest ze wat zoeken achter haar evenwicht, met aftrek van 2 vallen werd ze 8ste. Op grond toonde ze een oefening met verschillende moeilijkheden, waar nog extra ingezet moet worden op de afwerkingen ervan. Ze eindigde op een 9de plaats.

Fien kon spijtig genoeg niet deelnemen wegens enorme rugpijn.

D11-12 – Jongens

Hannes Balcaen

Hannes Balcaen turnde zijn eerste wedstrijd en werd 6de aan herenbrug en rek en 5de aan grond.

D13-13 – Jongens

Wolfs Soren, Linclau Remi

Drie keer scheepsrecht voor onze Soren! Meer dan verdiend en met kop en schouders op nummer één aan herenbrug, grond en rek.

Ook Remi turnde een heel mooie wedstrijd en maakt mooie progressie. Remi werd 4de aan herenbrug en rek en 5de aan de grond.

D15 – Jongens

Vanrenterghem Briek

Ook Briek turnde een mooie wedstrijd en voelt zich goed in de Afdeling Recrea. Briek mocht 2x het podium innemen voor de 2de plaats aan rek en grond. De herenbrug was goed voor een 4de plaats.

D16+ – Jongens

Snick Lewis en Redant Staf

We eindigen de wedstrijd met onze toppers Lewis en Staf die zorgen voor zes podiumplaatsen voor KIT! Lewis werd 2de aan herenbrug, rek en grond. Staf werd 3de aan herenbrug, rek en grond.

Proficiat aan alle gymnasten en vooral ook een grote dank aan alle trainers en juryleden.