Westhoektornooi: Nog een vrachtwagen vol bekers voor Recrea KIT

We beginnen op zaterdag 14 januari 2023 om 9 uur ’s morgens met de jongens opgelegd werk én een vol KIT podium.

Jongens 12 jaar  – opgelegd werk

Soren Wolfs en Gilles Mullier hebben beiden moeilijke oefeningen geturnd en, op een schoonheidsfoutje of nerveusiteitsfoutje na, zo goed als perfect uitgevoerd. Ze waren dan ook niet weg te slaan van het podium. Soren behaalde de 1ste plaats aan de herenbrug en het rek, de 2de plaats aan de grond. Gilles behaalde de 2de plaats aan de herenbrug, de 3de aan het rek en 1ste aan de grond.

Voor Remi Linclau was dit zijn eerste wedstrijd, hij is nieuw bij de Recrea jongens sinds het begin van dit seizoen.  Hij heeft zijn zenuwen onder bedwang kunnen houden en heeft zich niet laten afschrikken door de ervaren jongens en aan grond zelfs het KIT podium kunnen vervolledigen met de 3de plaats!  Aan de herenbrug werd hij 6de en aan het rek 7de .

In de namiddag komen de meisjes aan zet.

Meisjes 13  jaar – vrij werk

Ella Vlaemyck turnde een fantastische én bijzonder sierlijke wedstrijd en mocht de eerste plaats innemen aan balk, aan grond en aan damesbrug. Aan de damesbrug showde ze haar niet aflatende doorzettingskracht en liet ze de jury met “open mond” kijken én tellen. Hilarisch Ella!

Ook Laura Degrauwe turnde een prachtige wedstrijd en mocht de tweede plaats innemen aan balk en de derde plaats aan grond en damesbrug.

Marie Van Gyseghem toonde haar vorderingen aan grond met haar rondat salto en werd mooi 5de en aan damesbrug met een 6de plaats. De balk is klassiek het mindere toestel van Marie waar ze een 12de plaats behaalde.

Noore Becquaert turnde een heel sierlijke oefening aan damesbrug en werd verdiend 7de. Aan de grond werd Noore 12de en aan de balk 8ste.

Fran Vandeputte werd geveld door stress. Niettemin werd Fran 9de aan de damesbrug, 13de balk en 7de aan de grond. Ontspannen Fran!

Ook Saartje Vandenberghe had te kampen met wedstrijdstress aan de damesbrug waar zij 14de werd. Saartje herpakte zich aan de balk en aan de grondoefening waar ze verdiend 9de en 5de werd.

Marie Durnez turnde een prachtige wedstrijd. Niettegenstaande de damesbrug haar slechtste toestel is, turnde ze een mooi afgewerkte oefening en werd er 11de. Aan balk mocht Marie de 6de plaats innemen en aan de grond sprong onze Marie voor de 1ste keer haar rondat flik door wat haar heel terecht de 6 de plaats opleverde.

Meisjes 14  jaar – vrij werk

Voor Tiele Mees en Yana Verdru was het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Yana Verdru turnde opnieuw een heel mooie oefening aan de damesbrug en werd 4de. Aan de balk had Yana stress maar ze turnde een heel mooie oefening en werd verdiend 6de. Ook aan de grond werd ze 6de.

Tiele Mees toonde haar mooie vorderingen aan de damesbrug en werd 6de. De balk was haar niet gunstig gezind. Een aantal elementen werden niet meegeteld waardoor Tiele zich tevreden moest stellen met een 8ste plaats. Aan de grond showde voor de 1ste keer op wedstrijd haar rondat salto en werd ze 7de.

Meisjes 15-16  jaar – vrij werk

Een vol KIT podium aan damesbrug !

Annette Devoldere turnde zoals gewoonlijk een prachtige wedstrijdoefening aan de damesbrug en werd dan ook terecht 1ste. Aan de grond werd Annette 3de. De balk viel niet mee voor Annette. Niettegenstaande ze tijdens de opwarming foutloze elementen turnde en haar nieuwe opsprong met hoge moeilijkheidswaarde perfect lukte, was de wedstrijdstress een spelbreker. Annette moest zich tevreden stellen met een 6de plaats.

Jill Bertier turnde een superwedstrijd aan de balk en werd heel verdiend 1ste. Ook aan de damesbrug toonde Jill een prachtige én uiterst sierlijke wedstrijdoefening en mocht ze de 2de plaats innemen. Aan de grond had Jill tegenslag en werd ze 8ste.

Ook Lieke Vervisch turnde prachtige wedstrijdoefeningen aan damesbrug en grond waar ze telkens de 2de plaats in nam.
Net als Annette was Lieke erg zenuwachtig aan de balk met enkele valletjes waardoor ze 8ste werd.

Auke De Ruyter is nieuw bij de Afdeling Recrea Toestelturnen Meisjes en turnde een fantastische wedstrijd! Auke maakte de overstap van het basisturnen meisjes naar Recrea TTM in september 2022 en showde op de wedstrijd haar enorme vooruitgang en doorzetting. Auke werd 7de aan de damesbrug, 7de aan de grond en 2de aan de balk! Een eerste podiumplaats dus voor Auke. Chapeau Auke!

Jutte Deheegher was verontschuldigd voor de wedstrijd. Jutte kampt met polsproblemen en moest jammer genoeg forfait geven voor de wedstrijd. We wensen Jutte veel beterschap en hopen dat ze snel weer actief is voor de wedstrijden.

Voor de avondwedstrijd zorgden de jongens en meisjes opnieuw voor een vol KIT podium

Meisjes 12 jaar  – opgelegd werk

Orla-Jane Rys turnde de perfectie aan damesbrug en balk en werd er telkens 1ste. Aan de grond kostte een kleine wiebel haar de 1ste plaats en werd ze meer dan verdiend 2de. Orla Jane is er meer dan klaar voor om te starten met vrij werk in september 2023.

Nore Goudeseune verlegde haar grenzen aan de damesbrug en turnde voor de 1ste keer de oefening met de hoogste moeilijkheidsgraad. Nore werd beloond voor haar inspanning en mocht meer dan verdiend de 2de plaats innemen. Grote proficiat Nore!
Aan balk en grond moet Nore zich tevreden stellen met een 10de en een 11de plaats.

Ook Bo Andries turnde voor de 1ste keer aan damesbrug de moeilijkste wedstrijdoefening en werd beloond met een 3de plaats! Chapeau Bo. Aan de balk werd Bo 9de. Aan de vloer turnde Bo ook voor de 1ste keer de moeilijkste wedstrijdoefening. Grote proficiat Bo met je rondat flik en met je 10de plaats.

Juliette Depuydt turnde ook een mooie wedstrijd en werd 5de aan damesbrug en 7de aan balk. Aan de grond werd Juliette bestraft met haar handenstand ½ draai waardoor ze 7de werd. Erg jammer voor een ontgoochelde Juliette . Ze verdient veel beter.

Meisjes 11 jaar  – opgelegd werk

Noor Dumon turnde zoals gewoonlijk een prachtige wedstrijd. Noor werd verdiend 1ste aan damesbrug en 3de aan de balk.
Aan de grond werd de oefening van Noor bestraft en moest ze zich tevreden stellen met een 7de plaats.

Elene Feys Jaques was in topvorm en turnde een heel goede wedstrijd. Aan de damesbrug werd Elene 2de. Aan de balk en de grond toonde Elene de perfectie en werd ze meer dan verdiend aan beide toestellen de 1ste. Chapeau Elene!

Ook Marie-Lou Decru verlegde haar grenzen aan de damesbrug en turnde voor de 1ste keer de oefening met de hoogste moeilijkheidsgraad. Marie-Lou turnde een prachtige oefening en werd 5de. Grote proficiat Marie-Lou! Aan balk werd Marie-Lou 11de en aan de grond 9de.

Ook Elise Marquant maakte de overstap van basisturnen naar de Afdeling Recrea en dus nieuw in de groep. De eerste wedstrijd van Elise was spannend!
Aan damesbrug en balk werd Elise 8ste.. Aan de grond werd Elise bestraft voor een aantal elementen, maar dat belette niet dat Elise een mooie 16de plaats mocht innemen.

Meisjes 17+ jaar  – vrij werk

Voor Fien Verplanken was het de 1ste wedstrijd na een lange herstelperiode (blessure).
Fien was in topvorm en turnde een prachtige wedstrijd aan damesbrug én grond waar ze telkens de 1ste plaats innam. Aan balk werd Fien 6de.

 

Jongens 13 jaar  – vrij werk

Voor Jonas de Nul was dit de eerste wedstrijd vrij werk en dus een stukje moeilijker dan voorbije jaren. De stress was te merken door wat foutjes te maken die op training normaal niet gebeuren. Op zijn favoriete toestel herenbrug zette hij wel een zo goed als perfecte oefening neer. Hij werd 7de aan grond, 8ste aan rek en 9de aan de herenbrug.

 

Jongens 15-16 jaar  – vrij werk

Lewis Snick en Staf Redant mochten samen op het laatste podium van de dag. Ze hebben beiden hard gewerkt de voorbije maanden om hun oefeningen een stuk moeilijker te maken. Deze wedtrijd was ideaal om ze uit te testen en met succes. Ze hebben de 2de en 3de plaats afgewisseld op elk toestel met meestal maar 0.1 verschil in score van elkaar. Lewis werd 2de aan herenbrug en grond, 3de aan rek. Staf werd 3de aan herenbrug en grond, 2de aan rek.

 

De trainers en juryleden kijken terug op een prachtige wedstrijd voor de Afdeling Recrea Toestelturnen en maken zich klaar voor de volgend wedstrijd in Brugge tijdens het weekend van 21 en 22 januari 2023.

Chapeau aan alle gymnasten in naam van het trainersteam!
Rieke Man, Silke Decap, Louise Fourni, Lisa Derycke, Annette Devoldere, Fien Verplanken, Morgane De Gryse, Elise Louchaert, Luna Pontrandolfi en Kathy Laheye.

 

 

Westhoektornooi: Een vrachtwagen vol bekers voor TTM en TTJ KIT

Op zaterdag 7 en zondag 8 januari namen de meisjes (TTM) en jongens (TTJ) uit de competitiegroep toestelturnen deel aan het Westhoektornooi. Dit is een oefenwedstrijd vooraleer de provinciale voorrondes starten.  De meeste meisjes waren al behoorlijk goed voorbereid voor de dag, al kwamen enkelen uit ziekte zodat ze nog wat stabiliteit misten in hun oefeningen.  Er werd over 3 toestellen gestreden voor medailles en bekers. 

Bekka Dumez en Hasse Menu (C10) mochten als eerste de spits afbijten. Ze zetten beide straffe prestaties neer. Bekka werd beloond met een 1e plaats aan brug, 2e plaats aan vloer en een 3e plaats op balk. Hasse kreeg een mooie 1e plaats aan balk en werd 2e aan brug.

Madeleine Vandevoorde (C12) kon de jury bekoren met een verzorgde grondoefening en werd bekroond met een 3e plaats. Ook Juliette Boudry (C12) deed haar best. Zij werd 2e aan de brug.

Birsen Dumez en Raquel Ramboer (C13) hadden een zenuwachtige start. Beiden deden nieuwe elementen. Raquel werd beloond met een verdiende 1e plaats op balk.

Soetkin Vandeghinste (C14) toonde een zelfverzekerde balkoefening zonder vallen en werd beloond met een 2e plaats.

Bij de oudste C gymnasten behaalden we maar liefst 5 podiumplaatsen. Het was voor sommigen een wedstrijd met vallen en opstaan, maar ook een wedstrijd om nieuwe elementen uit te proberen. Alle meisjes deden hun best en werden dan ook beloond met mooie resultaten:

Britt Sohier (C15) turnde voor het eerst haar volledige schroef op vloer. Na een mooie en vlotte oefening aan barre werd ze beloond met een 1ste plaats. 

Laura Devoldere (C16) deed voor het eerst, na 3 jaar niet meer te turnen terug een individuele wedstrijd. Ze turnde nette en stabiele oefeningen aan balk en barre. Dit zorgde ervoor dat ze een welverdiende 1ste plaats kreeg op balk en een 3de plaats voor barre. 

Jana Ketels (C16) behaalde net geen drie podiumplaatsen met haar mooie, afgewerkte oefeningen.  Ze werd 1ste aan grond en 2de aan barre. Op balk werd ze 4de door pech bij haar afsprong. 
 

Ileana Depover (C17) startte haar wedstrijd met volle moed aan barre, waar ze een 3de plaats scoorde. Aan balk had ze pech. Na de val bij haar opsprong werd het moeilijk om de stress onder controle te houden. Ze herpakte zich aan vloer en behaalde hier nog een mooie 6de plaats.

Ook alle B-gymnasten gaven het beste van zichzelf!

Jana Bryon, Ariana Costa en Oona Debruyne (B11) kwamen vol stress toe op de wedstrijd. Ze werden alle drie beloond voor hun nette oefeningen: Jana werd eerste aan barre, Oona werd tweede aan balk, Ariana werd derde aan balk en miste net het podium aan vloer.

Sara Guaillas Calva en Juliette Vlaemynck (B12) turnden knap afgewerkte oefeningen. Juliette turnde zeer stabiel aan balk, zonder vallen en werd dan ook eerste aan dit toestel!

Nine Gore (B15) werd twee keer knap derde: aan grond en barre. Muka Amerlinck (B16+) turnde na vijf jaar haar eerste wedstrijd. Dat ze het nog kan was overduidelijk! Ze werk knap eerste aan balk en tweede aan grond.

De jonge meisjes uit het I-niveau turnden reeds heel behoorlijk en netjes.  Deze jonge dames (I9) kwamen in actie: Cilou Dubrulle, Laurie Tiberghein, June Leroy, Marie-Lynn en Gloria Vervaecke. Ook enkelen van hen behaalden slaagden er in om top 3 plaatsen te veroveren. Gloria Vervaecke behaalde 3 keer goud!  June Leroy behaalde zilver voor haar grondoefening. 

In de namiddag was het de beurt aan de allerjongste: Mary-Jane Dequeker (I8).  Zij turnde 3 nette en stabiele oefeningen.  Om een beker te behalen was de concurrentie deze keer te groot.  Maar ze heeft zeker genoeg in haar marge om volgend jaar te knallen.

De kleinste jongens (van 7 tot 10 jaar) verrasten iedereen met voor hun leeftijd hoogstaande oefeningen. Ze werden beloond voor hun enthousiasme en gretigheid met verschillende podiumplaatsen. Net zoals de meisjes hadden ook de jongens bijna een vrachtwagen nodig hadden om al hun bekers in te vervoeren.

Ook Wout De Nul (B15) kwam na 3 jaar terug in actie op een wedstrijd. Hij werd beloond met een beker voor zijn tweede plaats aan de ringen!

KIT op Gymtopia Happening in Brugge

Op zondag 27 november 2022 vond de eerste Gymtopia Happening voor de 7- en 8 jarigen plaats in Brugge. Deze happening is een ideaal moment om te tonen aan mama en papa wat ze in hun mars hebben. Ze worden beloond met stempels naargelang de netheid en moeilijkheid van de oefening.

Nadat alle oefeningen volbracht werden, kregen de gymnasten een medaille. Ze mochten daarna samen met hun groep op het podium staan. Hier en daar waren er wat lichte zenuwen, maar aan netheid en enthousiasme was er geen gebrek. Jullie hebben uitstekend geturnd, proficiat!

Dank aan Inge Dujardin en Céline Six voor de begeleiding en Silke Decap als jurylid op deze happening.

Feest 125 jaar KIT in Het perron

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw viert haar 125-jarig jubileum en ontving 230 gasten in Het Perron voor een academische zitting en receptie.  De aanwezige oud-leden, trainers, vrijwilligers, sympathisanten en leden van de gemeenteraad werden, begeleid door presentator Sofie Pattyn, getrakteerd op toespraken en verschillende optredens van de gymnasten van de club.  De avond werd afgesloten met een uitgebreide receptie waar herinneringen werden opgehaald en naar de toekomst werd gekeken. 

Leraars Sint-Michielsschool richten een turnvereniging op 

Peter Frederickx, voorzitter van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, schetste de geschiedenis van de club en de huidige positie in het turnlandschap.  Het waren enkele leraars van de Sint-Michielsschool die in 1897 het initiatief namen om een turngilde op te richten.  Dit was aanvankelijk bedoeld om jongens van de straat weg te houden.  In de krant La Lutte werd voorspeld dat de vereniging een kort leven beschoren zou zijn, een voorspelling die allerminst correct is gebleken. 

Eind 19e en begin 20e eeuw waren diverse turnbonden, gestoeld op een ideologisch karakter (KBT, katholieke, socialistische en liberale turnbond). De Sint-Michielsgilde sluit zich aan bij de Katholieke federatie, verhuist net voor WO II voor een periode van 8 jaar naar de Onafhankelijke Turnbond om vanaf 1947 onder de vleugels van de Koninklijke Belgische Turnbond te ressorteren.  Stelselmatig komt aan de verzuiling een eind tot in 2006 de Katholieke Turnfederatie wordt opgenomen in de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.  

De familie Mus komt in beeld 

Na WOII zette de familie Mus de schouders onder het turngebeuren, niet alleen in de club, maar ook in de nationale turnsport. De club leverde heel wat kampioenen en op een bepaald moment bestond de helft van de Belgische nationale ploeg uit Ieperlingen. 

Jozef Mus (oom van Luc Mus, de huidige manager van de club en broer van Lucien Mus) bezet in de jaren ’50 en ’60 een leidende functie bij de Belgische Turnbond.  Later, in de jaren ’80, was hij betrokken bij de overkoepelende turnorganen als voorzitter van de West-Vlaamse Turnfederatie, technisch voorzitter en lid van de raad van bestuur van de Vlaamse Turnliga, lid van de raad van bestuur van de Koninklijke Belgische Turnbond en zetelde hij in het BOIC West-Vlaanderen.  

In 1990 wordt hij de eerste voorzitter van het pas opgerichte West-Vlaams Overleg voor de Turnsport, een overlegplatform voor een optimaal turnbeleid over de verzuiling heen, opgericht op vraag van de West-Vlaamse Sportraad. Al die tijd is Jozef ook een van de drijvende krachten achter de club en is zo goed als dagelijks in de turnzaal te vinden.  In 2011 geeft hij de fakkel door en zet een stap opzij. 

Lucien Mus wordt een succesvolle trainer en internationaal jurylid. Hij werd vanaf 1966 hoofdtrainer van de nationale ploeg en technisch verantwoordelijke bij de Vlaamse Turnliga.  In die hoedanigheid creëerde hij de Talentenjacht, een vroege voorloper van de huidige topsportstructuur bij de Gymfed. 

In de jaren 1970-80 kende de club kende grote successen met een aantal gymnasten die tot de nationale ploegen wisten door te stoten, onder leiding van Angele Mus, zus van Jozef en Lucien. De tweelingzusjes Isabelle en Sophie Nollet lieten zich toen opmerken maar vooral de mannenploeg scheerde hoge toppen. 

Luc Mus neemt de fakkel van jongs af aan over, eerst onder de vleugels van vader, oom en tante, later als leider in de club, tot vandaag is hij manager van de club. 

Van achterzaaltje tot topturnhal 

Heel wat locaties in Ieper worden gebruikt om de turnactiviteiten te organiseren, zo schetst Patrick Benoot, Schepen van Sport.  Het lokaal van de vereniging bevindt zich tot aan de eerste wereldoorlog in de Sint-Michielsschool. In augustus 1914 stond WO I aan de poorten van Ieper en kwam er voorlopig een einde aan de activiteiten van de turnkring. De stad was nog in volle heropbouw toen in 1922 de Sint-Michielsturners hun activiteiten terug opstartten. Deze keer vonden ze een onderkomen in de Rijkeklarenstraat. In 1939 kwam de algemene mobilisatie en dit was de aanleiding om de activiteiten te schorsen. Korte tijd na de inval van de bezetter werd de trainingszaal bovendien opgeëist. Men verhuisde de turntoestellen naar het Sint-Vincentiuscollege waar de club voorlopig onderdak kreeg en de trainingen verder kon zetten. In 1943 werd de druk van de bezetter echter te groot en werd de vereniging verzocht om een ander lokaal te zoeken. De familie Dehaeck bood aan om de zolder van het achterhuis in de Boomgaardstraat te gebruiken en zo geschiedde. WO II eindigt in 1945j en men keert nog heel even terug naar de oude trainingszaal in de Rijkeklarenstraat om dan in 1947 te verhuizen naar de Sint-Maartenskring. 

In 1949 wordt na meer dan 50 jaar ook een meisjesafdeling opgericht. De Sint-Maartenskring doet dienst tot in 1982 wanneer de inmiddels tot Koninklijke Ieperse Turnkring vervelde sportclub verkast naar de spiksplinternieuwe sporthal, de huidige sporthal 1. De club blijft groeien en barst algauw uit haar voegen waardoor vele trainingen buitenshuis dienen door te gaan. De groei houdt aan en in 2006 starten de eerste gesprekken met het toenmalig stadsbestuur. Dit resulteert in 2008 in een groen licht om een turnhal te bouwen op de sportsite. De plannen worden door architect Wim Baekelandt, met advies van manager Luc Mus en voorzitter Ruben Delahaye opgemaakt. Uiteindelijk kan in 2018 gestart worden met de bouw van de turnhal. In augustus 2019 wordt die in gebruik genomen door de club en de Ieperse scholen.  De nieuwe turnhal zorgt er voor dat alle gymnasten van de verschillende disciplines samen kunnen trainen en geeft de werking een boost voor de toekomst. 

Het aanbod wordt uitgebreid 

De club heeft lang enkel mannen als leden.  Pas in 1949 vervoegen de eerste meisjes de club.  Van dan af aan stijgt het ledenaantal gestaag.  Onder leiding van Angèle Mus werd de turnkring met diverse choreografieën een vast onderdeel van de Ieperse revues.  Verschillende feesten worden opgeluisterd met spectaculaire voorstellingen door zowel de heren als dames. 

De club ontwikkelt zich verder met een specialisatie in de disciplines Artistieke Gymnastiek Dames en heren. 

2006 is het jaar waarin de Demogroep wordt opgericht.  In deze discipline worden dans, gymnastiek en spektakel verwerkt tot één mooi geheel.  Jongens en meisjes werken samen om op zo’n origineel mogelijke manier uit de hoek te komen.  Na enkele jaren actief te zijn op wedstrijdniveau wordt de demogroep gestopt. 

In 2012 wordt de club uitgebreid met de discipline Tumbling nadat Turnkring Vlamertinge de tumblingafdeling opdoekte en de volledige afdeling door KIT werd opgenomen.  De recreatieve tumblers kunnen terecht op een airtrack in de karatezaal van het sportcentrum, terwijl de competitiegymnasten 5 keer per week naar Izegem trekken om op een echte tumblingbaan te kunnen trainen. Pas in 2020 kunnen ze volledig in Ieper trainen door de bouw van de turnhal. Roland Olivier is, samen met zijn familiede de drijvende kracht op technisch vlak gesteund door een zeer bedrijvige Ann Cloet. De groep groeit al snel uit van een 10-tal leden tot meer dan 100. 

Als vooruitdenkende club wordt KIT een pilootclub voor het nieuwe Gymtopia-programma, een sporttechnische structuur die er voor zorgt dat elke gymnast een brede basisvorming krijgt om de oriëntatie naar een bepaalde discpline correcter te kunnen maken. 

Op vandaag biedt de club naast de ruime basiswerking ook competitietrainingen op het hoogste niveau aan.  Met 75 trainers en 9 bestuursleden weer de vereniging iedere week meer dan 500 gymnasten te boeien op de turnvloer.   

Plannen voor de toekomst 

Voorzitter Ruben Delahaye geeft in zijn toespraak aan dat het 125-jarig bestaan allerminst betekent dat de club oud en versleten zou zijn.  Integendeel, de vereniging koestert ambitie en heeft heel wat plannen voor de toekomst. 

Zo staat het inblazen van nieuw leven in de afdeling toestelturnen jongens hoog op de agenda.  Door de jaren daalde het aantal jongens dat om competitieniveau trainde, maar recent vervoegden enkele talenten de groep.  De ambitie wordt uitgesproken deze groep te laten groeien tot een volwaarde competitieafdeling die zich met de rest van Vlaanderen en het land kan meten, zoals dat al het geval is met de meisjes- en tumblingafdeling. 

Wetende dat trainers de ruggengraat van elke sportclub vormen, wordt de komende jaren volop ingezet op een vernieuwd trainersbeleid.  Speerpunten zijn de opleiding en opvolging van de trainers om op die manier de best mogelijke omkadering voor de gymnasten te garanderen. 

Er wordt tenslotte zorgvuldig gewaakt over het familiale karakter van de club, ondanks het grote ledenaantal.  In de vereniging kunnen de gymnasten vertoeven en trainen in een warme omgeving.  Niet evident in de huidige, meer individuele maatschappij. 

De voorzitter sluit af met een woord van dank.  Voor alle bestuursleden die nu en vroeger de club mee structureerden en beter wilden maken.  Voor de vele ouders die zich engageren de kinderen de turnsport te leren kennen.  Voor het stadsbestuur en de sportdienst voor het gebruik van de infrastructuur.  Voor de vrijwilligers die het voor de club mogelijk maken de evenementen te organiseren.  Een speciaal woord van dank wordt gericht aan de trainers die hun passie voor deze mooie sport proberen over te dragen op een nieuwe generatie turners. 

Foto's

De jongste lichting TTJ pakt brons!

De jongste knapen van KIT traden op zondag 13 november 2022 aan in de Zuidwestcup in Lauwe, een teamcup voor -14 jarigen, waar 19 ploegen aan deelnamen. 

Het was een eerste test voor de nieuwe groep jongens die sinds twee jaar aan de weg timmert.  Het team bestond uit Louis Thomas, Jean Gomes, Naud Goudeseune, Mattéo Claerhout, Ferre Debyser en Yakym Teteria.  Onder het kritische oog van trainster Inge gaven de jongens het beste van zichzelf met een schitterend en onverwacht resultaat tot gevolg.  Tussen heel wat oudere jongens kon het team beslag leggen op de derde plaats.  De moeilijkheid van de oefeningen moet nog verder verhoogd worden, maar de jongens konden de juryleden charmeren met hun verzorgde en strakke afwerking.  Dat belooft voor de toekomst!

Prachtige eerste GymFedwedstrijd te Lauwe voor Recrea Meisjes van KIT

Op 12 november ging de eerste recreawedstrijd van het turnseizoen 2022-2023 van start te Lauwe. Kit zette er een prachtprestatie neer. Dank aan trainers en juryleden Annette Devoldere, Louise Fourni, Fien Verplanken, Lisa Derycke, Luna Pontrandolfi, Silke Decap en Kathy Laheye.

Meisjes 11 jaar – opgelegd werk

  • Marie Lou Decru : brons
  • Noor Dumon: goud
  • Elene Feys-Jaques: goud

Meisjes 12 jaar – opgelegd werk

  • Nore Goudeseune: brons
  • Bo Andries: zilver
  • Orla-Jane Rys: goud

Meisjes 13 jaar – vrij werk

  • Laura Degrauwe:
    • allround 1ste plaats
    • sprong: 2de plaats
    • balk: 1ste plaats
    • damesbrug: 4de plaats
    • vloer: 2de plaats
       
  • Ella Vlaemynck
    • allround 3de plaats
    • sprong: 3de plaats
    • balk: 1ste plaats
    • damesbrug: 3de plaats
    • vloer: 1ste plaats
       
  • Fran Vandeputte
    • allround 6de  plaats
    • sprong: 3de plaats
       
  • Marie Van Gyseghem
    • allround 8ste plaats
    • vloer: 3de plaats
       
  • Marie Durnez
    • allround 11de plaats
       
  • Noore Becqaert
    • allround 13de plaats (Noore heeft 1 toestel minder geturnd wegens kwetsuur).

Meisjes 15-16 jaar – vrij werk

  • Annette Devoldere
    • allround 1ste plaats
    • sprong: 2de plaats
    • damesbrug 1ste plaats
    • vloer: 1ste plaats