TU: C-niveau op het West-Vlaams kampioenschap 2024

Te Schelle in Antwerpen op16 maart 2024 vond het West-Vlaams kampioenschap voor de C-niveau gymnasten van tumbling plaats. De gymnasten hebben hun beste beentje voorgezet en behaalden mooie resultaten!

In de categorie C11 meisjes wist Maxine Langedock een verdienstelijke zesde plaats te behalen van West-Vlaanderen.

In de categorie C14 meisjes zette Elise Gheysens een sterke prestatie neer en veroverde de vierde plaats van West-Vlaanderen.

De C13-14 jongens werd gedomineerd door de gymnasten van KIT. Warre Delaere behaalde de eerste plaats van West-Vlaanderen, gevolgd door Matteo Cavaliere op de tweede plaats en Miel Vermeeren op de derde plaats. Ilias Vervisch eindigde op een vijfde plaats.

In de categorie C15 meisjes categorie lieten Marthe Ameloot, Juliette Gevers, Lotte Serruys en Louise Lesage allemaal uitstekende prestaties zien. Marthe Ameloot veroverde de eerste plaats van West-Vlaanderen, Juliette Gevers werd tweede, Lotte Serruys derde en Louise Lesage vierde.

In de categorie C16 meisjes veroverde Alexia Dedier de tweede plaats van West-Vlaanderen, terwijl Maité Vanpeteghem de derde plaats behaalde.

Tot slot, in de categorie C17-18 meisjes, voegde Michelle Demeulenaere nog een succes toe aan de lijst van KIT gymnasten door de tweede plaats van West-Vlaanderen te behalen.

Super prestaties van Alle C gymnasten! Wij danken alle trainers en Juryleden die deze gymnasten ondersteunde tijdens de wedstrijden en trainingen om hen op dit niveau te brengen!

KIT Recrea nam deel aan zwerfvuilactie 2024

Naar jaarlijkse gewoonte nam de Afdeling recrea Toestelturnen Meisjes van de Koninklijke Ieperse Turnkring deel aan de grootschalige zwerfvuilopruimactie georganiseerd door de afvalintercommunale IVVO en de stad Ieper.

Enthousiaste gymnasten, ouders en trainers trokken hun zwerfvuilplunje aan en maakten de buurt rondom de Zuiderring, de aanpalende voetbalvelden en het hoornwerk van A’pen tot aan het voormalig openluchtzwembad, zwerfvuilvrij.

Zo’n 30 afvalzakken werden gevuld.
Geen gracht was te diep noch te ver voor onze acrobaten.
Opvallend véél bierblikjes, plastiekverpakking en sluikstort langs de Zuiderring, een tuinstoel, gsm, een dames portemonnee zonder geld (teruggebracht bij de Politie), condooms,  …. alles werd gretig opgeruimd.
Chapeau aan de KIT-deelnemers! De teamspirit werd opnieuw aangesterkt én een deel van onze mooie stad ligt er opnieuw proper bij !

VIJFDE & LAATSTE PROVINCIALE VOORRONDE TTM C-NIVEAU LEOPOLDSBURG

Op zaterdag 9 maart vond de laatste voorronde plaats voor onze toestelturnen meisjes C-niveau. Juliette Boudry en Madeleine Vandevoorde (C13) kwamen aan de beurt in de namiddag. Aan sprong deden ze beide dezelfde oefening namelijk ‘half in half uit’. Deze sprong werd verzorgd uitgevoerd. Aan balk toonde Juliette voor een tweede keer haar minichelli. Ze probeert aan haar zelfzekerheid te werken en maakt hier elke keer stappen in vooruit. Madeleine zette haar beste beentje voor bij haar favoriete toestel ‘grond’. Aan de brug hadden ze allebei een nieuwe element uitgevoerd. Dit was eens om te kijken hoe beheerst ze dit element al konden uitvoeren op wedstrijd. Juliette en Madeleine hebben niet hun beste wedstrijd geturnd, maar zijn wel geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap. De dames bereiden zich voor op het Kampioenschap die plaats zal vinden op zaterdag 4 mei 2024 in Tongerlo.

Op zaterdag 17 februari organiseerde de Kon. Ieperse Turnkring vzw voor een derde keer een Gymtopia Happening voor de 7-en 8 jarige in samenwerking met de Gymnastiekfederatie. Dit jaar mochten we 16 clubs verwelkomen.
Deze Happening is een ideaal moment om te tonen aan mama en papa wat ze in hun mars hebben. Ze werden beloond met stempels naargelang de netheid en moeilijkheid van de oefening. Nadat alle oefeningen volbracht werden, kregen de gymnasten de kans om samen met Gymbo en Gymba op het podium te gaan staan. Ze werden beloond met een verdiende medaille.
De foto’s die werden genomen kunnen teruggevonden worden via onze website.
Grote dank aan alle trainers en juryleden en een grote proficiat aan alle deelnemers!

VIERDE PV TTM C-NIVEAU

Op zaterdag 10-en 11 februari 2024 vond het West-Vlaams Kampioenschap plaats voor onze 11-en 17 jarige dames uit het C-niveau. Zaterdag mochten Laura Devoldere & Jana Ketels (C17) als eerste de spits afbijten. Beiden hebben ze een zeer goede wedstrijd achter de rug. Aan het toestel ‘sprong’ deed Laura voor het eerst terug haar tsukahara door. Ze toonde eveneens een nette grond-en balkoefening. Door deze knappe prestaties werd ze beloond met een eerste plaats op het West-Vlaams Kampioenschap. Jana ging aan sprong voor een beheerst element namelijk ‘half in half uit’. Ze turnde een dynamische barre-oefening met een perfecte handenstand. Door nervositeit viel ze enkele keren van de balk waardoor dit een enorme invloed had op haar eindresultaat. Ze werd 14e allround.

Op zondag mocht Hasse Menu (C11) het beste van zichzelf geven. Hasse turnde gedurende heel de wedstrijd stabiele en verzorgde oefeningen. Ze scoorde een top-score aan balk zonder enige vallen. Eveneens aan grond kon ze de jury bekoren met haar sierlijkheid en enthousiasme. Hasse werd verdiend beloond met een eerste plaats op het West-Vlaams Kampioenschap.

We sluiten het weekend af met twee Kampioenen, fiere gymnasten en trotse trainers!

Derde Provinciale Voorronde TTM C-niveau Jabbeke

Op zaterdag 3 februari vond de derde PV plaats voor onze dames uit het toestelturnen C-niveau. Soetkin Vandeghinste (C15) begon haar wedstrijd met een verzorgde brugoefening. Ze deed een nieuw element en deze werd dan ook vlot uitgevoerd. Ze verloor na dit toestel haar concentratie en toonde een balk-en vloeroefening met enkele vallen. Hierdoor verloor ze héél wat punten. Ze kon de moed bij elkaar rapen en turnde haar wedstrijd uit met een gecontroleerde oefening aan sprong. Met wat pech behaalde Soetkin een 9e plaats op het West-Vlaams Kampioenschap.

Zondag 4 februari was het de beurt aan Mary-Lynn Oda (C10). Aan sprong ging Marie-Lynn voor de twee sprongen met de hoogste moeilijkheid. Daarna gingen we door naar grond en brug waar ze verzorgde oefeningen toonde. Ze had wat pech op de balk en had hierbij enkele vallen. Ze werd 33e  op 111 deelnemers en kreeg opnieuw een gouden medaille. Een mooie 14 plaatsen voorruit in vergelijking met de eerste wedstrijd. Voor deze categorie vond er geen West-Vlaams Kampioenschap plaats.

Voor deze dames is het nu spannend afwachten naar de selecties voor het Vlaams Kampioenschap die zal plaatsvinden 4-en 5 mei 2024.