Vlaams kampioenschap I niveau Tumbling 24 april 2022 in Hulshout

Twee geselecteerden bij I 9 jaar: Lauren Hooghe, Milan Dodo.

Al meteen slecht nieuws voor Milan. Bij wat vlieg en stuntwerk thuis ten val gekomen arm in het gips. Dus geen Vlaams kampioenschap voor Milan. Spijtig want zeker podiumkandidaat gezien hij al twee voorrondes gewonnen had.

Lauren kon wel deelnemen aan de wedstrijd. Maar ze maakte al direct al een grote fout in haar lange mat oefening. Op de grote trampoline ging het ook niet zo vlot. Haar tumbling reeksen waren wel super zoals we gewoon zijn van Lauren. Het was een pechdag voor haar. Zonder die fouten zeker een kans om een podiumplaats te bemachtigen want in de drie voorrondes zat zij altijd in de top drie en bereikte zelfs een keer de eerste plaats.

In de namiddag kwamen de I 10 jaar aan de beurt.

Waaronder twee geselecteerden: Alessia Vandelanotte , Maelle Milleville.

Ze sprongen allebei een mooie wedstrijd, zonder grote fouten. Ze werden respectievelijk 18de en 23ste .

Lucien Mus Cup 2022

Op zaterdag 9 april vond de 8ste editie van de tweejaarlijkse Lucien Mus Cup plaats in de turnhal van het stedelijk sportcentrum Ieper. De Koninklijke Ieperse Turnkring kon deze internationale jeugdwedstrijd voor toestelturnen na 2 jaar corona-leed (uitstel vorig jaar) eindelijk nog eens organiseren, al was het lange tijd onzeker gezien de versoepelingen van de strenge coronamaatregelen pas begin maart in voege traden.

Inge Dujardin en haar organiserend comité wisten desondanks naast Belgische clubs ook 3 buitenlandse clubs te strikken. Enerzijds was er HSG Swallows uit Engeland, USJM Mitry Mory uit Frankrijk en TV Lebach uit Duitsland. Naast KIT tekenden ook Go4gym Wevelgem, Vaste Vuist Lauwe, Gymka Kalmthout en Gym Izegem present. De wedstrijd vond plaats voor 3 niveaus toestelturnen meisjes (TTM) en 1 categorie toestelturnen jongens (TTJ).

TTJ

De wedstrijd TTJ was voor de jongens I-niveau met deelnemers van Vaste Vuist Lauwe en KIT. Na een vlotte wedstrijd werd het lokale team van KIT uitgeroepen tot ploegwinnaar. Aan de verschillende toestellen werden ook medailles uitgereikt.

 

Grond    
1. Thomas Louis (KIT)           
2. Debyser Ferre (KIT)            
3. Claerhout Mattéo (KIT)

Paard     
1. Debyser Ferre (KIT)           
2. Thomas Louis (KIT)           
3. Gomes Jean (KIT)

Ringen   
1.  Detollenaere Mats (VVL)   
2. Gomes Jean (KIT)             
3. Claerhout Mattéo (KIT)

Sprong   
1.  Detollenaere Mats (VVL)   
2. Gomes Jean (KIT)             
3. Debyser Ferre (KIT)

Brug      
1. Detollenaere Mats (VVL)     
2. Thomas Louis (KIT)             
3. Debyser Ferre (KIT)

Rek        
1.  Claerhout Mattéo (KIT)       
2. Detollenaere Mats (VVL)     
3. Ververken Arnaud (VVL)

TTM

Categorie 1

7 ploegen betwistten hier de competitie: Vaste Vuist Lauwe met 3 ploegen, Gym Izegem, TV Lebach, Mitry Mory en KIT.

In een spannende wedstrijd behaalde Gym Izegem de eerste plaats, gevolgd door respectievelijk de eerste ploeg van Vaste Vuist Lauwe en KIT.

Sprong        
1. Delaere Mona (GYM Izegem)            
2. Ververken Hélène (VVL)                
3. Ameye Alice (GYM Izegem)

Brug            
1. Lecluse Olivia (VVL)                          
2. Delaere Mona (GYM Izegem)         
3. Vanlaeken Emme (Gym Izegem)

Balk            
1. Menu Hasse (KIT)                             
2. Ameye Alice (GYM Izegem)            
3. Delaere Mona (GYM Izegem)

Grond         
1. Dumez Bekka (KIT)                           

2. Rau Madeleine (TV Lebach)           
3. Menu Hasse (KIT)

 

Categorie 2

3 ploegen moesten hier onder elkaar uitmaken wie de beste was. 2 ploegen van Vaste Vuist Lauwe namen het op tegen KIT.

KIT behaalde afgetekend de overwinning voor het eerste team van Lauwe.

De medailles per toestel werden als volgt verdeeld:

Sprong                         
1. Pecceu Anouk (KIT) 
2. Beke Shanys (VVL1)            
3. De Rudder Lou (VVL2)

Brug                            
1. Pecceu Anouk (KIT)       
2. De Gryse Rachel (VV1L)       
3. Vlaemynck Juliette (KIT)

Balk                             
1. Pecceu Anouk (KIT)       
2. Vlaemynck Juliette (KIT)      
3. Vantomme Noa (VVL2)

Grond                          

1. Tanghe Iniya (VVL1)       
2. Pecceu Anouk (KIT)             
3. D’Hooghe Gitta (VVL1)

 

Categorie 3

Dit was de categorie met het meeste deelnemers. 8 ploegen namen het tegen elkaar op. 3 teams van Go4gym, 2 teams van KIT, HSG Swallows, TV Lebach en Gymka.

De overwinning was voor het eerste team van Go4gym Wevelgem. Het zilver werd behaald door TV Lebach en brons was weggelegd voor HSG Swallows.

De medailles per toestel werden als volgt verdeeld:

 

Sprong        
1. Bentz Emelie (TV Lebach)                 
2. Duquesne Kate (Go4gym)  
3. Schwarz Celina (TV Lebach)

Brug            
1. Schwarz Celina (TV Lebach)              
2. Gevaert Amber (Go4gym)  
3. Duquesne Kate (Go4gym)

Balk            
1. Dezitter Chloë (Go4gym)                  
2. Duquesne Kate (Go4gym)  
3. Mees Hannah (TV Lebach)

Grond         
1. Gevaert Amber (Go4gym)                
2. Duquesne Kate (Go4gym)  
3. Degrieck Laure (Go4gym)

 

Na de prijsuitreiking werd Ghislaine Tytgat, weduwe van Lucien Mus, in de bloemetjes gezet en werd het organiserende comité in de schijnwerpers gezet.

De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn en verbroedering tussen de verschillende clubs. HSG Swallows liet weten dat dit hun laatste aanwezigheid was gezien de club ophoudt te bestaan. De bezielers van deze club, Mike en Tania Swallow, zijn al sinds 1965 vrienden van de club.

De volgende editie zal plaatsvinden in 2024. Er wordt gehoopt dat de clubs die wegens Covid afwezig waren zoals Auchterarder uit Schotland, Rushmoor School of Gymnastics uit Engeland, Dardano’s uit Denver (USA) en diverse Franse clubs opnieuw van de partij zullen zijn.

Link naar de resultaten

Link naar de foto’s

Recrea KIT op GymFedwedstrijd Jabbeke

De gymnasten en trainers van de Afdeling recrea Toestelturnen meisjes en jongens hebben een zwaar wedstrijdweekend achter de rug.
Op zaterdag 19 maart werden vier wedstrijden gehouden en werd de prijsuitreiking voor de oudsten gymnasten afgewerkt om 22u30 ’s avonds.
Op zondag 20 maart werden nog eens drie wedstrijden gehouden.
Moe maar voldaan kijken gymnasten en trainers terug op een intensief wedstrijdweekend.
Opgelegd werk
Bij het opgelegd tellen de 3 beste toestellen voor het eindresultaat.
Voor de ranking goud/zilver/brons wordt de één derde regel toegepast.
Dus 1/3 van het totaal aantal deelnemers krijgt goud, 1/3 zilver en 1/3 brons.

Meisjes 10 jaar (62 deelnemers)
Verslag trainster Louise Fourni
Bij de meisjes van 10 jaar deden Noor Dumon en Marie-Lou Decru van Kit Ieper mee aan de wedstrijd in Jabbeke. Noor kon een gouden medaille meenemen naar huis een Marie-Lou een bronzen medaille. Ze mogen zeker trots zijn op wat ze gepresteerd hebben. Dit was ten slotte hun eerste officiële Gymfed wedstrijd.

Noor Dumon had een zeer mooie wedstrijd geturnd en haalde een zeer goede score op alle toestellen. Wat zeker opviel is haar barre en grond. Het waren topoefeningen die ook zeer afgewerkt waren. Haar balkoefening voerde ze ook uit zonder valletjes. Ze behaalde een eindscore van 45,933 en eindigde zo op een 8e plaats.

Marie-Lou Decru nam ook deel aan de wedstrijd en turnde een zeer goede wedstrijd. Ze blonk zeker uit aan barre. Aan balk had ze wat pech en viel ze 2 keer van de balk. Zo jammer, want in de opwarming voerde ze haar oefening foutloos uit. Marie-Lou haar sprong was goed, maar doordat de startwaarde iets lager is, had ze een achterstand bij de medegymnasten. Dit zorgde ervoor dat ze net naast zilver greep en een bronzen medaille meenam naar huis. Ze behaalde een totaalscore van 41,932. Ik vond dat ze wel een zeer goede wedstrijd had geturnd en dat ze zeker haar best deed.

Meisjes 11 jaar (68 deelnemers)
Verslag trainster Lisa
Bij de 11-jarige meisjes ging Orla-Jane Rys en Lien Dejonghe naar huis met een gouden medaille en Bo Andries, Juliette Depuydt, Nore Goudeseune en Justine Buyse met zilver.

Orla-Jane Rys turnde op elk toestel een mooie en zeer afgewerkte oefening. Ze had wat pech aan de balk met 2 valletjes maar eindigde toch met een mooie score en een mooie gouden medaille.

Voor Lien Dejonghe was het de eerste keer dat ze deelnam aan een officiële Gymfed wedstrijd. Ze toonde het beste van zichzelf en werkte heel mooi af. Aan damesburg was de stres haar even te veel. Niettemin behaalde ook Lien een mooie gouden medaille!

Bo Andries werkte mooi af op elk toestel en deed flink haar best. Ze had net 0,10 te kort om goud te halen maar kreeg een meer dan verdiende zilveren medaille.

Ook voor Juliette Depuydt was dit de eerste keer dat ze deelnam aan een officiële wedstrijd van de Gymfed. Ook Juliette turnde een heel mooie wedstrijd en kreeg een zilveren medaille.

Nore Goudeseune was een tijdje afwezig geweest op de training en had dus wat minder tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Ze deed haar best op elk toestel en behaalde een zilveren medaille.

En ook voor Justine Buyse was het de eerste keer dat ze deelnam aan een officiële wedstrijd van de Gymfed. Justine toonde wat ze kon en wist een zilveren medaille te behalen.   

Meisjes 12 jaar (74 deelnemers)
Verslag trainster Elise
Bij de groep 12-jarige meisjes behaalde KIT IEPER 4 zilveren medailles voor Saar Vandenberghe, Fran Vandeputte, Noore Becquaert & Marie Van Gyseghem en 2 bronzen medailles voor Febe Deleu & Marie Durnez.

Saar Vandenberghe turnde aan elk toestel een mooie, afgewerkte oefening. Met wat pech in de opwarming aan sprong, sprong ze haar overslag niet en werd die vervangen door tussen de steun, weliswaar met een lagere moeilijkheidswaarde. Alsnog behaalde Saar een zeer mooie totaalscore van 48,850.

Fran Vandeputte toonde ons ook heel wat mooie oefeningen. Aan balk had Fran wat pech bij haar koprol waardoor ze jammer genoeg tot een val kwam. Ondanks deze val behaalde Fran toch een mooie totaalscore van 47,800.

Noore Becquaert had brute pech aan balk met 2 vallen en bij het landen van haar afsprong zette ze haar handen. Aan vloer vergat ze één element. Een zeer mooie, afgewerkte oefening werd aan de barre getoond. Zo behaalde Noore een totaalscore van 47,500.

Marie Van Gyseghem toonde ons een erg mooie vloeroefening. Ook zij had jammer genoeg een val aan balk. Marie behaalde dan ook een welverdiende totaalscore van 46,500.

Febe Deleu greep net naast het zilver desondanks haar mooie oefeningen (met 0,010 verschil!). Zij behaalde een totaalscore van 45,650.

Marie Durnez turnde zeer mooie, afgewerkte oefeningen. Jammer genoeg vergat ook Marie één element aan vloer. Een supermooie oefening werd getoond aan de balk. Ze behaalde een totaalscore van 44,800.

Jongens 11 – 12 jaar (18 deelnemers)
Verslag trainster Rieke
Van de 3 jongens die normaal zouden deelnemen in deze categorie waren er 2 geblesseerd.
Jonas De Nul moest dus de eer in stand houden en dat heeft hij mooi gedaan met een zilveren medaille als beloning.

VRIJ WERK
13-14 jaar jongens vrij werk (9 deelnemers)
Verslag trainster Rieke
Staf Redant behaalde voor onze club de eerste podiumplaats van het weekend. De laatste weken heeft hij hard gewerkt om de moeilijkheid van zijn oefeningen omhoog te krijgen. Dat harde werk werd beloond met een welverdiende bronzen medaille allround.

Voor de ranking per toestel werd Staf 5de aan vloer, 7de aan sprong, 5de aan herenbrug en 3de aan rek.

14 jaar meisjes vrij werk (30 deelnemers)
Verslag trainster Nanne
Bij de meisjes 14 jaar vrij werk was Jill Bertier gekwetst aan de pols en kon ze met veel spijt niet meedoen. Wellicht miste KIT IEPER hierdoor een “full Iepers all round podium” want het allround podium werd ingenomen door Jutte Deheegher op de 1ste plaats met een totaalscore van 59,450 en Lieke Vervisch op de 2de plaats met een totaalscore van 59,300.

Op de ranking per toestel was KIT Ieper opnieuw stevig present op het podiumschavot.
Niettegenstaande Jutte aan damesbrug een spijtige maar vooral héél teleurstellende val had, werd ze dankzij de hoge moeilijkheidsgraad van haar wedstrijdoefening toch meer dan verdiend eerste met 15,00 punten.
Lieke turnde eveneens een prachtige brugoefening en werd 2de met een score van 14,600.

Stress aan de balk leidde tot enkele vallen en wiebeltjes. Niettemin werd Jutte 2de met een score van 14.700 en Lieke 3de met 14.00 punten.

Aan grond turnde Lieke een heel sierlijke oefening en werd ze meer dan verdiend 2de met een score van 15.600. Jutte was 3de met een score van 14.800.

Lieke eindigde aan sprong als 4de met een prachtige score van 15,100 voor haar gestrekte salto voorwaarts. Jutte werd véél te streng beoordeeld door de jury en moest het stellen met een 5de plaats met een score van 14.950 voor haar half in – half uit.

15- 16 meisjes vrij werk (51 deelnemers)
Verslag trainster Silke
Opnieuw KIT IEPER op het allround podium!
Fien Verplanken op de 2de plaats met een totaalscore van 60.200 en Annette Devoldere op de 3de plaats met een totaalscore van 59.450.

Voor de ranking per toestel stonden Annette Devoldere en Fien Verplanken met een ex aequo op de 7de plaats aan de sprong. Net zoals bij de sprong van Jutte, werd de half in-half uit van Fien véél te streng beoordeeld aan sprong.

Aan de damesbrug turnden Fien en Annette een prachtige oefening met een zeer hoge moeilijkheidswaarde. Fien werd net geen 1ste met een 0.100 punt verschil en Annette werd beloond met een 3de plaats.

De balk is steeds het heikel punt op wedstrijd. Stress, spanning, bibberen, …….
Niettemin turnden zowel Fien als Annette een mooie oefening en werd Annette 10de en Fien 11de.

Aan de vloer wederom een prachtige oefening van Fien Verplanken met een zeer hoge moeilijkheidswaarde. Fien werd verdiend 3de.
Annette werd 11de met een evenzeer heel mooie grondoefening.

15+ jongens vrij werk (11 deelnemers)
Verslag trainster Rieke
Lewis Snick mocht voor het eerst deelnemen in de categorie 15+ jaar. Tussen jongens van 15 tot om en bij de 20 jaar oud was dit geen gemakkelijke opdracht. Maar Lewis hield het hoofd koel en heeft toch stuk voor stuk mooie oefeningen neergezet met een mooie score per toestel.


17+meisjes vrij werk (38 deelnemers)
Verslag trainster Silke
Bij onze oudste gymnasten 17+ werd Lisa Derycke 2de allround en Nanne Deheegher 17de.
Voor de ranking per toestel stonden Anne Deheegher en Lisa Derycke met een ex aequo op de 7de plaats aan de sprong. Beide meisjes sprongen nochtans een fantastische half in – half uit, maar de jury aan de sprong oordeelde heel (te) streng. Weliswaar is het verschil tussen de 1ste en de 7de plaats bepaalt door 0,300 punt.

De damesbrug is het favoriete toestel van Lisa en hier turnde ze ook een heel moeilijke oefening. Lisa werd 4de aan brug. Nanne had tegenslag aan de barre en moet een val incasseren wat haar strafpunten opleverde voor haar moeilijkheidsscore van de oefening. Erg jammer voor Nanne. Ze werd 33ste aan de brug.

De balk is Nanne haar beste toestel. Hier werd ze verdiend 5de met een mooie sierlijke balkoefening.
Lisa werd 27ste aan balk.

De 1ste plaats aan de vloer tenslotte werd verdiend ingenomen door Lisa Derycke met een monsterscore van 16,950. Nanne Deheegher turnde een heel sierlijke wedstrijdoefening aan de grond en werd 13de.

TTM West-Vlaams kampioenschap B-niveau Brugge

Op zaterdag 12 maart en op zondag 13 maart 2022 trokken alle B gymnasten van KIT Ieper naar Brugge. Daar ging de tweede wedstrijd toestelturnen meisjes van dit seizoen door. 


Ellen Bruneel, Emmy Delporte en Anouk Pecceu (B16+) toonden meteen het goeie voorbeeld! Ellen turnde aan alle toestellen zeer netjes en werd hiermee tweede op dit West-Vlaams kampioenschap en zevende allround. Anouk turnde stabiele en nette oefeningen aan elk toestel. Anouk werd 6de op het West-Vlaams kampioenschap en 11de allround. Na enkele blessures kon Emmy opnieuw een wedstrijd turnen! Emmy turnde voor het eerst haar salto rug op balk! Hiermee werd ze 12de op het West-Vlaams kampioenschap en 20ste allround van de 36 deelnemende gymnasten binnen deze leeftijdscategorie. 


Nine Gore (B14) en Jana Ketels (B15) kwamen zaterdagavond hun wedstrijd turnen in Brugge. Ook deze meisjes deden het zeker niet slecht! Nine kon door een blessure niet deelnemen aan de eerste wedstrijd van dit seizoen. Hierdoor had ze heel wat stress. Ondanks enkele vallen op de wedstrijd werd ze toch mooi 11de op 27 deelnemende gymnasten. Helaas moest Camille Baratto deze wedstrijd missen wegens de griep. Jana Ketels turnde mooie oefeningen en werd beloond met een 9de plaats. 

Op zondag kwamen de jongere B gymnasten aan bod. Sara Guaillas Calva en Juliette Vlaemynck (B11) turnden allebei een zeer mooie wedstrijd. Juliette stond lange tijd in de top drie. Helaas had ze heel wat pech aan barre en moest ze haar top drie plaats afgeven. Sara werd knap 8ste, Juliette werd knap 16de op 63 deelnemende gymnasten binnen deze leeftijdscategorie. 

Oona Debruyne, Jana Bryon en Ariana Costa (B10) turnden een mooie wedstrijd. Ariana had wat pech aan sprong en brug. Dit zal ze de volgende wedstrijd zeker terug recht zetten. Oona en Jana werden beloond met een zilveren medaille. Door de pech van Ariana kon ze net geen zilveren medaille bemachtigen, Ariana kreeg een bronzen medaille. 

In het weekend 26-27 maart gaan Ellen Bruneel, Emmy Delporte en Anouk Pecceu (B16+) naar Hasselt voor hun laatste voorronde. Ook Oona Debruyne, Jana Bryon en Ariana Costa (B10) gaan naar Hasselt. Daarna weten we of deze meisjes een selectie voor het Vlaams kampioenschap behaalden. 
Op 23 april mogen Sara Guaillas Calva, Juliette Vlaemynck (B11), Nine Gore, Camille Baratto (B14) en Jana Ketels (B15) naar Tielt voor hun laatste voorronde.  
 

Zwerfvuilopruimactie Recrea Toestelturnen meisjes

Op 5 maart 2022, een zonovergoten zaterdagnamiddag, zette de Afdeling Recrea Toestelturnen van de Koninklijke Ieperse Turnkring zich naar jaarlijkse gewoonte in voor de zwerfvuilactie van de stad Ieper en de afvalintercommuncale IVVO.

Het traject rond de sportsite tot aan de Basculestraat en de Zuiderring ligt er weer proper bij en hopelijk blijft dit ook zo.
Diepe wegbermen? Geen probleem voor onze acrobatische gymnasten! Ze vonden het fantastisch en gingen geen enkele uitdaging uit de weg.

Ruimen, babbelen, lachen, acrobatische toeren uithalen, dansen, …….we hebben allemaal genoten van onze zwerfvuilnamiddag.

KIT IEPER houdt het netjes want: opgeruimd staat Iepers!

Klik hier voor sfeerfoto's

Voor het geruimde traject klik je hier

Tumbling A-B niveau – 2de voorronde in Oud-Turnhout 19 en 20 feb 2022

Op zaterdag, startten we met B niveau.

De eersten waren Michelle Vanhoutte bij de 11-jarigen en Elise Denis bij de 12-jarigen. Michelle die heel ontspannen en veel meer vertrouwen had in haarzelf haalde een mooie 19de plaats.

Elise Had wat minder snelheid en haalde een mooie 11de plaats.

 

We vervolgden de wedstrijd met de boys 11- en 12 jarigen Noah Schmitt, Mauro d’Hulster en Warre Delaere.

Noah maakt vooruitgang en sprong één prachtige reeks, hij had geen tegenstand want hij was alleen.

Mauro was in de opwarming bovenaards, maar de zenuwen speelden hem parten tijdens de wedstrijd, hij behaalde een 5de plaats.

Warre sprong 2 mooie reeksen en werd hiervoor beloond met een eerste plaats.

 

We sloten de voormiddag af met Lilly Plamont.

Lilly sprong 2 mooie reeksen, maar had zware tegenstand en behaalde een 30e plaats.

 

We gaan verder in de namiddag met meisjes 16 jaar, Camille Vandenbroucke en Anne Kint.

Camille was in de opwarming niet zo goed, maar ze herpakte en sprong een eerste reeks met de hoogste score, de 2de reeks miste wat snelheid en ze landde niet op de valmat hierdoor krijg ze een aftrek van 0.4, ze behaalde een mooie 3de plaats.

Anne sprong tegen alle verwachting in 2 mooie reeksen en behaalde een 6de plaats.

 

Bij de B-jongens 15-16 jaar heb je Felix Vandelanoote.

Felix heeft moeilijkere reeksen gesprongen maar kwam jammer genoeg ten val bij zijn dubbele schroef. Ondanks alle pech haalde hij toch nog de eerste plaats.

 

Op zondag was het de beurt aan A-niveau.

De wedstrijd begon met meisjes 12 jaar, Leonie d’Hulster. Leonie sprong super mooie reeksen, maar mist nog wat moeilijkheid tegen een moordende concurrentie. Ze behaalde de 10de plaats.

 

Bij de jongens 13-+14 jaar turnde Vic Depuydt.

Vic sprong 2 mooie reeksen maar mist ook nog wat moeilijkheid, toch behaalde hij een 7de plaats.

 

We sluiten het weekend af met jongens 15-16 jaar met Senne Hubeau.

Senne turnde een heel goede opwarming, quasi perfect. De turnster voor Senne (ander panel), viel en liep een open beenbreuk op. Hierdoor werd de wedstrijd een hele periode stilgelegd.Door de hele heisa verliep het niet meer zoals in de opwarming. Senne behaalde een mooie 5de plaats.

 

Met de storm en regen in de rug, keerden we heel tevreden terug naar Ieper.