Paastornooi Recrea TT Meisjes en Jongens

Het Paastornooi op 1 april 2024 in Vlamertinge is een wedstrijd PER toestel. De gymnasten worden beloond met extra veel medailles én al dan niet een beker als zij het podium mogen beklimmen.
Voor de meisjes wordt gewerkt aan grond, damesbrug en balk.
Voor de jongens aan rek, herenbrug en grond.

Opgelegd werk meisjes 10 jaar

Vandendriessche Mare nam de 1ste podiumplaats in aan de damesbrug met een schitterende wedstrijdoefening. Ook aan de balk mocht Mare het podium opklimmen en werd ze mooi 2de.
Enkele wiebels bij de grondoefening brachten Mare naar de 5de plaats op de grond.

Decru Annette turnde een mooi afgewerkte oefening aan de damesbrug en werd verdiend 4de.
7de aan balk en 13de  aan de grond.

Decocq Amy werd 7de aan de damesbrug, 19de aan balk en 12de aan de grond.

Cottegnie Lotte werd 9e aan de damesbrug, mistte net het podium aan balk met een 4de plaats en werd 12de aan de grond.

Hoorelbeke Michelle werd 11de aan de damesbrug, 17de aan balk en mocht het podium op voor haar grondoefening met een 1ste plaats.

Opgelegd werk meisjes 12 jaar

Elene Feys-Jaques turnde een prachtige wedstrijd en mocht 3x het podium op!
Elene werd 2de aan de damesbrug, 2de aan balk en 3de aan de grond.

Elise Marquant overtrof haarzelf én de jury met haar balk- én grondoefening.
Elise werd 5de aan de damesbrug, 1ste aan balk en 1ste aan de grond.

Noor Dumon verloor één punt van haar startwaarde en eindigde op de 9de plaats aan de damesbrug. Noor werd 8ste aan balk en werd meer dan verdiend 2de aan de grond.

Vrij werk meisjes 13 – 14 jaar

Laura Degrauwe werd 4 aan damesbrug, 6de aan balk en 4de aan de grond.

Bo Andries werd 5de aan de damesbrug, 7de aan de balk en 10de aan de grond.

Nore Goudeseune werd 6de aan de damesbrug, 11de aan de balk en 13de aan de grond.

Juliette Depuydt had tegenslag aan de damesbrug maar herpakte zich en werd mooi 9de.
Aan balk mocht Juliette ook de 9de plaats innemen en aan de grond werd ze 7dde.

Vrij werk – meisjes 15-16 jaar:

Verstraete Lente turnde een heel mooie wedstrijd en mocht 3x het podium op!
Lente werd 1ste aan de damesbrug, 3de aan de balk en 2de aan de grond.

Deheegher Jutte had tegenslag aan de damesbrug en miste haar wippertje met als gevolg dat ze 1 punt verloor van haar startwaarde en een 0,50 punt voor de val. Jutte verbeet de teleurstelling en maakte haar oefening mooi af met een meer dan verdiende 4de plaats!
Aan de balk werd Jutte 2de en aan de grond mocht ze de eerste podiumplaats innemen.

Vervisch Lieke bezeerde haar voet tijdens de opwarming en deel enkel de wedstrijdoefening mee aan de damesbrug. Lieke turnde een prachtige oefening aan de damesbrug en werd mooi 2de.

Mees Tiele werd 7de aan de damesbrug, 9de aan de balk en 7de aan de grond.

Balcaen Axelle werd 10de aan de damesbrug, 8ste aan de balk en 9de aan de grond.

Vrij werk – meisjes 17-18 jaar:

Devoldere Annette werd 2de aan de damesbrug, 1ste aan de balk en 2de aan de grond.

De Ruytter Auke werd 9de aan de damesbrug, 4de  aan de balk en 3de aan de grond.

Vrij werk – meisjes ex-competitie:

Prouvost Sophia werd 3de aan de damesbrug, 6de aan de balk en 2de aan de grond.

Peene Lotte werd 5de aan de damesbrug, 5de  aan de balk en 8ste  aan de grond.

Opgelegd werk jongens 12 jaar

Balcaen Hannes werd 3de aan rek en grond, 6de  aan de herenbrug.

Vrij werk – jongens 15+ jaar:

Staf Redant werd 3de  aan rek, 4de aan grond en herenbrug.

Snick Lewis werd 2de aan rek en herenbrug, 3de  aan grond.

 

Dank aan alle trainers en juryleden!

KIT Recrea nam deel aan zwerfvuilactie 2024

Naar jaarlijkse gewoonte nam de Afdeling recrea Toestelturnen Meisjes van de Koninklijke Ieperse Turnkring deel aan de grootschalige zwerfvuilopruimactie georganiseerd door de afvalintercommunale IVVO en de stad Ieper.

Enthousiaste gymnasten, ouders en trainers trokken hun zwerfvuilplunje aan en maakten de buurt rondom de Zuiderring, de aanpalende voetbalvelden en het hoornwerk van A’pen tot aan het voormalig openluchtzwembad, zwerfvuilvrij.

Zo’n 30 afvalzakken werden gevuld.
Geen gracht was te diep noch te ver voor onze acrobaten.
Opvallend véél bierblikjes, plastiekverpakking en sluikstort langs de Zuiderring, een tuinstoel, gsm, een dames portemonnee zonder geld (teruggebracht bij de Politie), condooms,  …. alles werd gretig opgeruimd.
Chapeau aan de KIT-deelnemers! De teamspirit werd opnieuw aangesterkt én een deel van onze mooie stad ligt er opnieuw proper bij !

Derde Provinciale Voorronde TTM C-niveau Jabbeke

Op zaterdag 3 februari vond de derde PV plaats voor onze dames uit het toestelturnen C-niveau. Soetkin Vandeghinste (C15) begon haar wedstrijd met een verzorgde brugoefening. Ze deed een nieuw element en deze werd dan ook vlot uitgevoerd. Ze verloor na dit toestel haar concentratie en toonde een balk-en vloeroefening met enkele vallen. Hierdoor verloor ze héél wat punten. Ze kon de moed bij elkaar rapen en turnde haar wedstrijd uit met een gecontroleerde oefening aan sprong. Met wat pech behaalde Soetkin een 9e plaats op het West-Vlaams Kampioenschap.

Zondag 4 februari was het de beurt aan Mary-Lynn Oda (C10). Aan sprong ging Marie-Lynn voor de twee sprongen met de hoogste moeilijkheid. Daarna gingen we door naar grond en brug waar ze verzorgde oefeningen toonde. Ze had wat pech op de balk en had hierbij enkele vallen. Ze werd 33e  op 111 deelnemers en kreeg opnieuw een gouden medaille. Een mooie 14 plaatsen voorruit in vergelijking met de eerste wedstrijd. Voor deze categorie vond er geen West-Vlaams Kampioenschap plaats.

Voor deze dames is het nu spannend afwachten naar de selecties voor het Vlaams Kampioenschap die zal plaatsvinden 4-en 5 mei 2024.

Tweede Provinciale Voorronde TTM C-niveau

Op zaterdag 20 januari was het voor onze 13 jarige dames uit het C-niveau hun eerste provinciale voorronde in Hoogstraten. Juliette Boudry begon de wedstrijd met heel wat nieuwe elementen in haar oefeningen. Met hier en daar wat schoonheidsfoutjes aan diverse toestellen kon ze een podiumplaats bemachtigen op het West Vlaams Kampioenschap. Ze behaalde een bronzen medaille. Madeleinde Vandevoorde turnde aan elk toestel een verzorgde oefening. Op het West-Vlaams kampioenschap werd Madeleine bekroond met een vijfde plaats.  Beiden hebben ze heel goed gewerkt en kijken we uit naar de volgende voorronde die plaats zal vinden in maart.

Op zondag 21 februari turnde Marie-Lynn Oda (C10) eveneens haar eerste provinciale voorronde van dit jaar. Ze begon haar wedstrijd met sprong. Ze toonde 2 verschillende, beheerste sprongen. Daarna gingen we door naar de damesbrug waar ze bij de overgang van de lage naar de hoge legger blokkeerde. Aan het derde toestel toonde ze een nette balkoefening, maar liet ze enkele punten liggen. Aan grond ging de stress haar te boven en ging ze als een sneltrein door haar grondoefening. Ze behaalde een mooie gouden medaille en werd 47ste op 111 gymnasten.

Eerste Provinciale Voorronde TTM C-niveau

Zaterdag 13 januari 2024 vond de eerste provinciale voorronde plaats voor onze dames uit het C-niveau in Mortsel. Soetkin Vandehinste (C15) mocht als eerste de spits afbijten. Ze begon aan het toestel sprong, waar ze voor het eerst een nieuw element uitvoerde. Het element werd verzorgd uitgevoerd, alleen werd de landing met enkele grote passen naar achteren geturnd waardoor ze enkele punten liet liggen. Aan de balk turnde ze een zelfverzekerde oefening zonder vallen. Eveneens aan grond turnde Soetkin nieuwe elementen. Soetkin behaalde verdiend een zesde plaats in haar leeftijdscategorie. 

In de avondsessie was het de beurt aan Laura Devoldere (C17). Na het uitproberen van nieuwe elementen, toonde Laura over de volledige lijn verzorgde oefeningen. De twee beste toestellen voor Laura is vloer en balk. Hier liet ze enkele punten liggen door instabiliteit op balk en een afkeuring van een element op vloer. Ondanks deze verstrooidheidfoutjes werd Laura beloond met een knappe vierde plaats in haar leeftijdscategorie. Jana Ketels (C17) kon jammer genoeg niet deelnemen omwille van een voetblessure.

De gymnasten bereiden zich nu voor op het West-Vlaams Kampioenschap op 10 en 11 februari te Lendelede.

Westhoektornooi TTJ en TTM I-B-C niveau 2024

Het nieuwe jaar goed ingezet met de Koninklijke Ieperse Turnkring tijdens het Westhoektornooi te Vlamertinge. Op 6 januari 2024 mochten de dames uit het C-niveau tonen wat ze allemaal in hun mars hadden. Marie-Lynn Oda (C10) toonde verzorgde oefeningen aan brug en grond. Madeleine Vandevoorde (C13) turnde een verzorgde vloeroefening en werd beloond met een 2e plaats aan de grond. Ook Juliette Boudry (C13) deed haar best. Zij werd 2e aan de balk. Kort na de middag was het de beurt aan Bekka Dumez (C11) en Hasse Menu (C11). Door een knieblessure kon Bekka maar aan twee toestellen deelnemen. Ze toonde een zelfverzekerde brugoefening met een 1e plaats tot gevolg! Hasse turnde een fantastische wedstrijd en werd beloond met een 1e plaats aan balk en een 3e plaats aan de vloer. In de namiddag mochten onze laatste C-gymnasten hun beste beentje voor zetten. Soetkin Vandeghinste (C15) deed voor het eerst héél wat nieuwe elementen op diverse toestellen. Ze werd hierbij beloond met een mooie 1e plaats op balk en een 2e plaats aan de vloer. Laura Devoldere (C17) turnde eveneens nieuwe elementen aan vloer waarbij ze beloond werd met een knappe 3e plaats. Daarnaast behaalde Laura een 1e plaats aan de balk.
De jongens van KIT (klein én groot) namen een mooie buit mee naar huis op de individuele toestelwedstrijd aan ringen, rek, vloer en herenbrug. We namen deel met jongens uit het 1e leerjaar tot 4e middelbaar en kunnen trots zijn op hun inzet en vooruitgang! Er werden in totaal 26 podiumplaatsen voor onze jongens uitgedeeld!
I7: Ibe Desmarets (3e herenbrug, 1e rek, 3e vloer) en Mathis Thomas (1e herenbrug, 1e ringen)
I9: Siem Zagheden (3e herenbrug, 2e ringen, 1e rek, 2e vloer) en Thibaut Lécluse
I10: Eli Desmarets (2e ringen, 2e rek, 1e vloer), Jean Gomez (1e herenbrug, 1e rek), Naud Goudeseune (1e ringen, 3e vloer) en Louis Thomas (3e herenbrug, 2e vloer)
B11: Mattéo Claerhout (3e ringen)
B12: Ferre Debyser (1e ringen, 1e rek, 1e vloer) en Yakym Teteria
B13: Gilles Mullier
B15: Arno Peel (3e rek)
B16: Wout De Nul (2e herenbrug, 1e ringen, 2e vloer)
In de avond was het de beurt aan onze dames uit het B-niveau. Deze gymnasten kwamen allemaal op het podium terecht! Jana Bryon (B12) verzamelde aan elke toestel een podiumplaats. Ze werd 2e aan vloer, 3e aan balk en 3e aan barre. Ariana Costa (B12) werd 2e aan balk. Sara Guaillas Calva (B13) behaalde een 3e plaats aan de balk en Juliette Vlaemynck (B13) behaalde de 2e plaats aan balk. Nine Gore (B16) veroverde een 1e plaats aan vloer. Ellen Bruneel (B16+) werd 1e aan vloer en 3e aan balk. Inty Amerlinck (B16+) werd 3e aan grond en 2e aan de brug.
 
Op zondag 7 januari was het de beurt aan onze allerkleinste gymnasten. Naast onze Gymtopia Happenings, deden onze 8-jarige meisjes voor het eerst mee aan een ‘echte’ wedstrijd. Svea Descamps, Estée Vandenbroucke, Noor Gheysen, Jade Vandamme, Lexi, Malou Pattyn, Hanne Opstaele en Gaelle Depuydt deden allemaal hun uiterste best. Sommigen konden nog niet alle oefeningen uitoefenen en anderen hadden nog wat moeite met stabiliteit. Ze toonden verzorgde oefeningen aan de jury. Noor ging naar huis met een welverdiende 3e plaats aan de balk.
Laurie Tiberghein (B10) en Noor Malisse (B10) startten de wedstrijd met héél wat stress. Hierdoor had Noor wat pech op de balk. De oefening werd gepaard met héél wat vallen. Laurie daarentegen toonde een zelfverzekerde balkoefening zonder vallen en werd beloond met een 7e plaats. Noor toonde een mooie brugoefening en eindigde knap 6e.
Mary-Jane Dequeker (I9) trad als allerlaatste gymnast van onze club aan op zondagnamiddag. Haar eerste toestel was balk. Dit deed ze voortreffelijk zonder val. Aan vloer ging het goed en behaalde ze een 4e plaats. De barre ging dan weer super in de opwarming, maar voor punten liet ze het wat afweten. Als grote werkpunt na deze wedstrijd onthouden we vooral hard werken op netheid en precisie. 
Met deze mooie resultaten kijken we uit naar de officiële Gymfedwedstrijden die van start gaan volgende week. Proficiat allen!