TTM C West-Vlaams Kampioenschap 2022

Op zondag 13 februari 2022 hadden Soetkin Vandeghinste en Lente Verstraete (C13) op zondag hun laatste PV-wedstrijd in Leopoldsburg. Soetkin heeft haar beste wedstrijd tot nu toe geturnd door op elk toestel een mooie oefening te turnen tot in de puntjes afgewerkt. Lente heeft wat pech gehad en enkele keren gevallen, maar heeft moedig doorgezet en behaalde zo nog steeds een mooi resultaat.

Zaterdag 19 februari 2022 turnden onze oudste C-gymnasten hun laatste PV-wedstrijd in Lendelede, tevens het West-Vlaams Kampioenschap.
Britt Sohier (C14) en Marthe Milleville (C17) mochten als eerste de spits afbijten. Britt had de wedstrijd goed gestart, maar had wat pech aan de brugoefening. Marthe turnde opnieuw verzorgde en gemotiveerde oefeningen waardoor ze beloond werd met een schitterende 2e plaats op het West-Vlaams Kampioenschap.
Ileana Depover (C16) turnde haar beste wedstrijd met een balkles zonder vallen en werd daardoor beloond met een fantastische 3e plaats op het West-Vlaams kampioenschap.
Jorien Depreitere (C18+) mocht als laatste de spits afbijten. Met een nieuw element aan sprong die ze voor het eerst uitvoerde op wedstrijd en een verzorgde grond en balkoefening turnde ze haar beste wedstrijd tot nu toe.

Met twee podiumplaatsen voor KIT, enthousiaste gymnasten en trotse trainsters sluiten we de PV-wedstrijden af. Nu spannend afwachten op de selecties van het Vlaams Kampioenschap.
Proficiat meisjes!

Gymtopia Happening Ieper

In een organisie van de Gymnastiek Federatie en de Koninklijke Ieperse Turnkring vond op zondag 13 februari voor de eerste keer een Gymtopia Happening plaats in het stedelijk sportcentrum Ieper. 

Gymtopia is een nieuwe sporttechnisch programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar waarbij de focus ligt op een brede motorische ontwikkeling haalbaar voor elk kind. Het programma bestaat uit 9 bewegingsfamilies (springen & landen, zwaaien, evenwicht,…) gesymboliseerd door een dier. Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels. De kinderen kregen in Ieper de kans om te schitteren op een happening waar 220 supporters hen aamoedigden.

De 78  gymnastjes kwamen van volgende clubs: De Zeester, Geluwe, Gympie Moorslede, Gymnastica Oud Turnhoud, Lyra, TC Sint-Paulus Haaltert, Vaste Vuist Lauwe, Go4Gym en uiteraard de Koninklijke Ieperse Turnkring.

Na een opwarming samen met de turnmascotte Gymbo turnden de aanstormende talentjes hun oefeningen aan 9 verschillende postjes en werden ze beoordeeld met stempels door een vakkundige jury. Na het afwerken van de oefeningen kregen de ddelnemers een medaille en een fosessie met Gymbo.

Het was een vlotte organisatie met tevreden deelnemers, trainers en toeschouwers. 

Zie hier de foto's.

Tumbling I-niveau – 2de voorronde in Destelbergen 12 feb 2022

We begonnen met de I- 9 jarigen in een ijskoude zaal, iedereen stond te bibberen.

Milan Dodo en Lauren Hooghe turnden desondanks een mooie wedstrijd en behaalden allebei een gouden medaille.

 

Daarna was het de beurt aan de I-10 jarigen met Liana Boonen, Marie Depover , Alessia Vandelanotte, Marthe Caulier en Maëlle Milleville.

Liana was minder zenuwachtig en behaalde een zilveren medaille.

Marie turnde haar eerste wedstrijd en deed dat heel goed en behaalde ook een zilveren medaille.

Alessia was wat minder in vorm dan de vorige keer, maar behaalde toch een zilveren medaille.

Marthe was heel de wedstrijd super vrolijk en haalde brozen medaille.

Maëlle voelde zich niet zo goed in haar vel, maar behaalde toch nog een zilveren medaille.

 

Helemaal onderkoeld keerden we terug. De gymnasten zijn op de goede weg, doe zo verder.

TTM C in Leopoldsburg

Zaterdag 5 februari hadden de jongste C-gymnasten hun vijfde PV-wedstrijd in Leopoldsburg. Madeleine Vandevoorde en Juliette Boudry (C11) deden het uitstekend. Een goeie start aan grond, gevolgd door afgewerkte oefeningen aan barre en sprong en eindigden met een verzorgde balkles zonder vallen. Ze hebben hetzelfde eindtotaal en worden beloond met een mooie 4e plaats.

Ella Vlaemynck, Birsen Dumez, Laura Degrauwe en Raquel Ramboer (C12) hadden wat pech gehad aan verschillende toestellen. Een zenuwachtige start aan balk met enkele vallen, maar bleven positief ingesteld en zette hun beste beentje voor aan de andere toestellen.

De PV-wedstrijden voor onze jongste C-gymnasten zit erop. Nu afwachten op de selecties voor het Vlaams Kampioenschap.

Provinciale voorronde TTm C-niveau (Mortsel)

In het weekend van 5-6 februari 2022 mochten de oudere dames uit het C-niveau tonen wat ze in hun mars hadden. Dit was voor hun de eerste PV-wedstrijd en ging door in Mortsel.

Britt Sohier (C14) en Marthe Milleville (C17) mochten als eerste de spits afbijten. Britt is haar wedstrijd mooi gestart. Ze maakte een nette sprong en deed een uitstekende oefening aan brug met ongelijke leggers. Marthe verbaasde ons met enkele afgewerkte, gemotiveerde oefeningen en werd daarna beloond met een mooie 3e plaats All Round.

Ileana Depover (C16) gaf ons een mooie grondoefening en werd 6e All Round, wat eveneens een zeer sterke prestatie is.

Jorien Depreitere (C18+) mocht in de avond aan het werk. Het niveau lag héél hoog, maar ze liet haar niet ontmoedigen. Een prachtige sprong en een balk zonder vallen maakte ons zeer tevreden.

Trotse trainsters en vooral benieuwd naar de volgende PV-wedstrijd. Good job ladies!

KIT Tumbling C turnt in Vosselaar

Zaterdagmorgen 5 februari om iets voor 6 vertrokken de Tumbling C gymnasten en begeleiders richting Vosselaar en het vroeg opstaan is niet voor niets geweest.


De dag begon met de C13 en de C19+ meisjes. Bij de 13-jarige dames was heel wat moois te zien.
Juliette Gevers ging volop voor de moeilijke reeksen en miste nog wat afwerking. Ze werd knap 11de. Ook Louise Tiberghein sprong prachtig afgewerkte reeksen met misschien wel de mooiste fliks die we bij de 13-jarigen zagen. Ze liet wat puntjes liggen bij je landing en werd 18de.
Marthe Ameloot werd 35ste met reeksen die netjes waren, maar net iets minder dan hetgeen ze in de opwarming sprong. Volgende keer gewoon de wedstrijdstress aan de kant schuiven.
Ine Cloet heeft sinds vandaag al haar selectie voor het Vlaams op zak.Ze springt nog niet zoals we van haar gewoon zijn, maar die verdomde pijnlijke  pols weerhield haar niet om alsnog de 4de te eindigen.
Na de middag kwam Elise Gheysens bij de C12 tonen wat ze bijgeleerd heeft. 't was al heel wat strakker gesprongen dan vorige wedstrijd. Nog wat beter afwerken. Ondanks een 30ste plaats ligt ze op amper 3 puntjes van de 1ste plaats. 
En als laatste KIT-tumbler van de dag kregen we Lentel Verschaeve te zien bij de C-14 jaar meisjes.  De prachtig sprongen van de opwarming kon ze niet herhalen tijdens de wedstrijd? Wellicht is hier ook een beetje te veel stress de oorzaak... jij bent in mijn hoofd eentje die kan (moet) Vlaams kampioen worden, ga er voor Lentel!!!!
Over het algemeen kan gezegd worden da iedereen beter sprong dan vorige PV.
Als iedereen nog wat werkt aan de landing en de stress aan de kant kan zetten schuiven ze nog heel wat plaatsjes op in de ranking voor het Vlaams!