KIT heeft Belgisch kampioen tumbling!

In het verlengd weekend van 26-29 mei 2022 vond in de topsporthal te Gent het Groot Belgisch Kampioenschap plaats. De KIT-tumblinafdeling trok er met 7 geslecteerde gymnasten naar toe.

Op zaterdag 28 mei was het de beurt aan de tumblers A-niveau met 2 deelnemers: Leonie D'Hulster bij de meisjes 12 jaar en Vic Depuydt bij de jongens13-14 jaar.
Voor dit BK had Leonie haar moeilijkheidsgraad serieus opgekrikt maar bij de eerste reeks liep het verkeerd. Ze sprong een super mooie reeks maar om een of andere reden sprong ze geen eindsalto. Haar tweede reeks was een beetje hetzelfde verhaal, ook hier geen eindsalto. Ze behaalde de 14de plaats.
Vic wou een beter resultaat behalen dan op het Vlaams waar hij 8ste werd. Zijn doelstelling was een dubbele salto op het einde van zijn reeks. Vic hield zijn zenuwen onder controle, sprong een mooie eerste reeks met die dubbele salto met een mooie landing. Dolgelukkig sprong hij zijn tweede reeks. Ook hier een mooie serie deze keer met dubbele schoef op het einde.Vic die nog altijd maar 12 jaar is, behaalde een mooie 6de plaats. Doel bereikt!

Op zondag traden 5 KIT-tumbles aan in de B-categorie: Warre Delaere bij de jongens 12 jaar, Elise Denis meisjes 12 jaar, Anne Kint en Camille Vandenbroucke meisjes 16 jaar, Felix Vandelannoote jongens 16 jaar.

Elise moest als een van de eerste springen. Er was samen gekozen om alles te zetten op afwerking. In de opwarming was direct te zien dat het goed zat. Elise's reeksen in de wedstrijd waren dan ook super afgewerkt waardoor ze een mooie 6de plaats behaalde. 

Daarna kwam Warre aan de beurt. Nog maar weinig gezien dat iemand zo gemotiveerd en vol zelfvertrouwen op de wedstrijd arriveerde. Er was dan ook super hard op die afwerking gewerkt. Zijn wedstrijdreeksen zijn het bewijs van zijn harde werk. Toen de score op het bord kwam, stelden we vast dat Warre op de eerste plaats stond. Hij is bovenaan blijven staan tot het einde van de wedstrijd. Warre is Belgisch kampioen!

Anne en Camille turnen samen in de zelfde categorie. Anne, die op het Vlaams kampioenschap een paar steken heeft laten vallen, wilde het kost wat kost deze keer beter doen. Ze heeft haar reeksen serieus moeilijker gemaakt. Anne deed het uitstekend en behaalde een zeer verdienstelijke 4de plaats. Camille daartegen sprong een mooie eerste reeks, maar kwam ongelukkig ten val bij haar eindsalto. Verdict: Camille had haar voet ernstig bezeerd en moest forfait geven voor de rest van de wedstrijd.

Felix die al alles gewonnen had dit seizoen, begon als topfavoriet aan de wedstrijd. Maar in zijn eerste reeks kwam hij ten val bij zijn eindsalto waardoor hij na de eerste reeks op de laatste plaats stond. Felix herpakte zich en sprong een super mooie tweede reeks. Hierdoor kon hij toch nog zilver bemachtigen.

Trainer Roland Olivier en zijn trainersteam kijken terug op een mooi tumblingseizoen en Belgisch kampioenschap.

Zilver en brons op Vlaams kampioenschap B-niveau toestelturnen voor KIT Ieper!

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei vond het Vlaams kampioenschap toestelturnen meisjes (B-niveau) plaats in Lauwe.

Op zaterdagvoormiddag trokken de allerjongsten naar het Vlaams kampioenschap: Oona, Jana en Ariana (B10). Ze behaalden met hun team de bronzen medaille, ze werden individueel respectievelijk 14de, 17de en 22ste. Ze turnden alle 3 heel erg netjes, helaas waren hier en daar wat foutjes aanwezig in hun oefeningen.

Op zaterdagavond turnden Ellen en Anouk (B16+). Ellen werd knap 2de met slechts 0.35 verschil. Anouk kwam op het laatste toestel ten val waarbij ze de wedstrijd moest stopzetten. We hopen haar volgend seizoen helemaal in orde terug te zien.

Op zondag voormiddag was Nine (B14) aan de beurt, ze startte prima aan balk en grond, helaas had ze pech aan sprong en barre. Ze eindigde op plaats 11.

Op zondag middag kwamen Juliette en Sara (B-11) in actie. Deze meisjes kwamen in een hele sterke reeks terecht. Ondanks enkele kleine foutjes werden ze knap 11de en 16de.

Ellen, Anouk, Juliette en Sara behaalden hun selectie voor het Belgisch kampioenschap.   

Vlaams kampioenschap A-B niv. tumbling 30 april 2022

Voor het Vlaams kampioenschap B niv tumbling hadden 5 KIT-gymnasten zich kunnen kwalificeren: Warre Delaere, Felix Vandelannoote, Elise Denis, Anne Kint, Camille Vandenbroucke.

Warre moest de spits afbijten, hij sprong twee mooie reeksen en kon de zilveren medaille in beslag nemen. Felix, de volgende in lijn, was topfavoriet om goud te halen omdat hij alle voorrondes al had gewonnen. Hij hield zijn zenuwen in bedwang en behaalde de eerste plaats. Elise daarentegen sprong mooie reeksen, maar de concurrentie was heel sterk. Behaalde toch de 12 plaats.

In de avond wedstrijd kwamen Anne en Camille in actie. Anne moest in haar eerste reeks eindigen met een streksalto met anderhalve schroef, maar turnde een volledige schroef. Ik zei tegen haar geen probleem, spring je anderhalve schroef in de volgende reeks. Maar dat deed ze niet en sprong door de zenuwen weer een streksalto met volledige schroef. Hierdoor realiseerde ze een nulsprong voor die tweede reeks met maar een 24ste plaats. Camille kon wel haar zenuwen in bedwang houden. Ze sprong twee mooie reeksen met een hoge moeilijkheidsgraad. Ze werd beloond met de derde plaats, dus nog een bronzen medaille.

Een super Vlaams Kampioenschap dus met 1 maal goud, 1 keer zilver en 1 maal brons.

De zondag 1 mei 2022 was het de beurt aan het A niveau.

Hier konden 3 gymnasten zich kwalificeren: Leonie D'Hulster, Vic Depuydt, Senne Hubau.

Senne kon niet deelnemen door een kwetsuur opgelopen op school. Een spijtige zaak als je weet dat hij de laatste voorronde nog als eerste eindigde in de open competitie .

Leonie was wel fit om deel te nemen en turnde een van haar mooiste wedstrijden. Ze mist wat moeilijkheid om aanspraak te maken op een medaille en behaalde de 9de plaats.

Vic was vastberaden om het goed te doen. Na de eerste reeks die goed was stond hij op plaats 6. De tweede reeks was iets minder afgewerkt en hij eindigde op de 8ste plaats.

Al bij al een super mooi tumbling weekend. En nu nog hopen op veel selecties voor het Groot Belgisch kampioenschap.

Vlaams kampioenschap I niveau Tumbling 24 april 2022 in Hulshout

Twee geselecteerden bij I 9 jaar: Lauren Hooghe, Milan Dodo.

Al meteen slecht nieuws voor Milan. Bij wat vlieg en stuntwerk thuis ten val gekomen arm in het gips. Dus geen Vlaams kampioenschap voor Milan. Spijtig want zeker podiumkandidaat gezien hij al twee voorrondes gewonnen had.

Lauren kon wel deelnemen aan de wedstrijd. Maar ze maakte al direct al een grote fout in haar lange mat oefening. Op de grote trampoline ging het ook niet zo vlot. Haar tumbling reeksen waren wel super zoals we gewoon zijn van Lauren. Het was een pechdag voor haar. Zonder die fouten zeker een kans om een podiumplaats te bemachtigen want in de drie voorrondes zat zij altijd in de top drie en bereikte zelfs een keer de eerste plaats.

In de namiddag kwamen de I 10 jaar aan de beurt.

Waaronder twee geselecteerden: Alessia Vandelanotte , Maelle Milleville.

Ze sprongen allebei een mooie wedstrijd, zonder grote fouten. Ze werden respectievelijk 18de en 23ste .

Lucien Mus Cup 2022

Op zaterdag 9 april vond de 8ste editie van de tweejaarlijkse Lucien Mus Cup plaats in de turnhal van het stedelijk sportcentrum Ieper. De Koninklijke Ieperse Turnkring kon deze internationale jeugdwedstrijd voor toestelturnen na 2 jaar corona-leed (uitstel vorig jaar) eindelijk nog eens organiseren, al was het lange tijd onzeker gezien de versoepelingen van de strenge coronamaatregelen pas begin maart in voege traden.

Inge Dujardin en haar organiserend comité wisten desondanks naast Belgische clubs ook 3 buitenlandse clubs te strikken. Enerzijds was er HSG Swallows uit Engeland, USJM Mitry Mory uit Frankrijk en TV Lebach uit Duitsland. Naast KIT tekenden ook Go4gym Wevelgem, Vaste Vuist Lauwe, Gymka Kalmthout en Gym Izegem present. De wedstrijd vond plaats voor 3 niveaus toestelturnen meisjes (TTM) en 1 categorie toestelturnen jongens (TTJ).

TTJ

De wedstrijd TTJ was voor de jongens I-niveau met deelnemers van Vaste Vuist Lauwe en KIT. Na een vlotte wedstrijd werd het lokale team van KIT uitgeroepen tot ploegwinnaar. Aan de verschillende toestellen werden ook medailles uitgereikt.

 

Grond    
1. Thomas Louis (KIT)           
2. Debyser Ferre (KIT)            
3. Claerhout Mattéo (KIT)

Paard     
1. Debyser Ferre (KIT)           
2. Thomas Louis (KIT)           
3. Gomes Jean (KIT)

Ringen   
1.  Detollenaere Mats (VVL)   
2. Gomes Jean (KIT)             
3. Claerhout Mattéo (KIT)

Sprong   
1.  Detollenaere Mats (VVL)   
2. Gomes Jean (KIT)             
3. Debyser Ferre (KIT)

Brug      
1. Detollenaere Mats (VVL)     
2. Thomas Louis (KIT)             
3. Debyser Ferre (KIT)

Rek        
1.  Claerhout Mattéo (KIT)       
2. Detollenaere Mats (VVL)     
3. Ververken Arnaud (VVL)

TTM

Categorie 1

7 ploegen betwistten hier de competitie: Vaste Vuist Lauwe met 3 ploegen, Gym Izegem, TV Lebach, Mitry Mory en KIT.

In een spannende wedstrijd behaalde Gym Izegem de eerste plaats, gevolgd door respectievelijk de eerste ploeg van Vaste Vuist Lauwe en KIT.

Sprong        
1. Delaere Mona (GYM Izegem)            
2. Ververken Hélène (VVL)                
3. Ameye Alice (GYM Izegem)

Brug            
1. Lecluse Olivia (VVL)                          
2. Delaere Mona (GYM Izegem)         
3. Vanlaeken Emme (Gym Izegem)

Balk            
1. Menu Hasse (KIT)                             
2. Ameye Alice (GYM Izegem)            
3. Delaere Mona (GYM Izegem)

Grond         
1. Dumez Bekka (KIT)                           

2. Rau Madeleine (TV Lebach)           
3. Menu Hasse (KIT)

 

Categorie 2

3 ploegen moesten hier onder elkaar uitmaken wie de beste was. 2 ploegen van Vaste Vuist Lauwe namen het op tegen KIT.

KIT behaalde afgetekend de overwinning voor het eerste team van Lauwe.

De medailles per toestel werden als volgt verdeeld:

Sprong                         
1. Pecceu Anouk (KIT) 
2. Beke Shanys (VVL1)            
3. De Rudder Lou (VVL2)

Brug                            
1. Pecceu Anouk (KIT)       
2. De Gryse Rachel (VV1L)       
3. Vlaemynck Juliette (KIT)

Balk                             
1. Pecceu Anouk (KIT)       
2. Vlaemynck Juliette (KIT)      
3. Vantomme Noa (VVL2)

Grond                          

1. Tanghe Iniya (VVL1)       
2. Pecceu Anouk (KIT)             
3. D’Hooghe Gitta (VVL1)

 

Categorie 3

Dit was de categorie met het meeste deelnemers. 8 ploegen namen het tegen elkaar op. 3 teams van Go4gym, 2 teams van KIT, HSG Swallows, TV Lebach en Gymka.

De overwinning was voor het eerste team van Go4gym Wevelgem. Het zilver werd behaald door TV Lebach en brons was weggelegd voor HSG Swallows.

De medailles per toestel werden als volgt verdeeld:

 

Sprong        
1. Bentz Emelie (TV Lebach)                 
2. Duquesne Kate (Go4gym)  
3. Schwarz Celina (TV Lebach)

Brug            
1. Schwarz Celina (TV Lebach)              
2. Gevaert Amber (Go4gym)  
3. Duquesne Kate (Go4gym)

Balk            
1. Dezitter Chloë (Go4gym)                  
2. Duquesne Kate (Go4gym)  
3. Mees Hannah (TV Lebach)

Grond         
1. Gevaert Amber (Go4gym)                
2. Duquesne Kate (Go4gym)  
3. Degrieck Laure (Go4gym)

 

Na de prijsuitreiking werd Ghislaine Tytgat, weduwe van Lucien Mus, in de bloemetjes gezet en werd het organiserende comité in de schijnwerpers gezet.

De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn en verbroedering tussen de verschillende clubs. HSG Swallows liet weten dat dit hun laatste aanwezigheid was gezien de club ophoudt te bestaan. De bezielers van deze club, Mike en Tania Swallow, zijn al sinds 1965 vrienden van de club.

De volgende editie zal plaatsvinden in 2024. Er wordt gehoopt dat de clubs die wegens Covid afwezig waren zoals Auchterarder uit Schotland, Rushmoor School of Gymnastics uit Engeland, Dardano’s uit Denver (USA) en diverse Franse clubs opnieuw van de partij zullen zijn.

Link naar de resultaten

Link naar de foto’s

Recrea KIT op GymFedwedstrijd Jabbeke

De gymnasten en trainers van de Afdeling recrea Toestelturnen meisjes en jongens hebben een zwaar wedstrijdweekend achter de rug.
Op zaterdag 19 maart werden vier wedstrijden gehouden en werd de prijsuitreiking voor de oudsten gymnasten afgewerkt om 22u30 ’s avonds.
Op zondag 20 maart werden nog eens drie wedstrijden gehouden.
Moe maar voldaan kijken gymnasten en trainers terug op een intensief wedstrijdweekend.
Opgelegd werk
Bij het opgelegd tellen de 3 beste toestellen voor het eindresultaat.
Voor de ranking goud/zilver/brons wordt de één derde regel toegepast.
Dus 1/3 van het totaal aantal deelnemers krijgt goud, 1/3 zilver en 1/3 brons.

Meisjes 10 jaar (62 deelnemers)
Verslag trainster Louise Fourni
Bij de meisjes van 10 jaar deden Noor Dumon en Marie-Lou Decru van Kit Ieper mee aan de wedstrijd in Jabbeke. Noor kon een gouden medaille meenemen naar huis een Marie-Lou een bronzen medaille. Ze mogen zeker trots zijn op wat ze gepresteerd hebben. Dit was ten slotte hun eerste officiële Gymfed wedstrijd.

Noor Dumon had een zeer mooie wedstrijd geturnd en haalde een zeer goede score op alle toestellen. Wat zeker opviel is haar barre en grond. Het waren topoefeningen die ook zeer afgewerkt waren. Haar balkoefening voerde ze ook uit zonder valletjes. Ze behaalde een eindscore van 45,933 en eindigde zo op een 8e plaats.

Marie-Lou Decru nam ook deel aan de wedstrijd en turnde een zeer goede wedstrijd. Ze blonk zeker uit aan barre. Aan balk had ze wat pech en viel ze 2 keer van de balk. Zo jammer, want in de opwarming voerde ze haar oefening foutloos uit. Marie-Lou haar sprong was goed, maar doordat de startwaarde iets lager is, had ze een achterstand bij de medegymnasten. Dit zorgde ervoor dat ze net naast zilver greep en een bronzen medaille meenam naar huis. Ze behaalde een totaalscore van 41,932. Ik vond dat ze wel een zeer goede wedstrijd had geturnd en dat ze zeker haar best deed.

Meisjes 11 jaar (68 deelnemers)
Verslag trainster Lisa
Bij de 11-jarige meisjes ging Orla-Jane Rys en Lien Dejonghe naar huis met een gouden medaille en Bo Andries, Juliette Depuydt, Nore Goudeseune en Justine Buyse met zilver.

Orla-Jane Rys turnde op elk toestel een mooie en zeer afgewerkte oefening. Ze had wat pech aan de balk met 2 valletjes maar eindigde toch met een mooie score en een mooie gouden medaille.

Voor Lien Dejonghe was het de eerste keer dat ze deelnam aan een officiële Gymfed wedstrijd. Ze toonde het beste van zichzelf en werkte heel mooi af. Aan damesburg was de stres haar even te veel. Niettemin behaalde ook Lien een mooie gouden medaille!

Bo Andries werkte mooi af op elk toestel en deed flink haar best. Ze had net 0,10 te kort om goud te halen maar kreeg een meer dan verdiende zilveren medaille.

Ook voor Juliette Depuydt was dit de eerste keer dat ze deelnam aan een officiële wedstrijd van de Gymfed. Ook Juliette turnde een heel mooie wedstrijd en kreeg een zilveren medaille.

Nore Goudeseune was een tijdje afwezig geweest op de training en had dus wat minder tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Ze deed haar best op elk toestel en behaalde een zilveren medaille.

En ook voor Justine Buyse was het de eerste keer dat ze deelnam aan een officiële wedstrijd van de Gymfed. Justine toonde wat ze kon en wist een zilveren medaille te behalen.   

Meisjes 12 jaar (74 deelnemers)
Verslag trainster Elise
Bij de groep 12-jarige meisjes behaalde KIT IEPER 4 zilveren medailles voor Saar Vandenberghe, Fran Vandeputte, Noore Becquaert & Marie Van Gyseghem en 2 bronzen medailles voor Febe Deleu & Marie Durnez.

Saar Vandenberghe turnde aan elk toestel een mooie, afgewerkte oefening. Met wat pech in de opwarming aan sprong, sprong ze haar overslag niet en werd die vervangen door tussen de steun, weliswaar met een lagere moeilijkheidswaarde. Alsnog behaalde Saar een zeer mooie totaalscore van 48,850.

Fran Vandeputte toonde ons ook heel wat mooie oefeningen. Aan balk had Fran wat pech bij haar koprol waardoor ze jammer genoeg tot een val kwam. Ondanks deze val behaalde Fran toch een mooie totaalscore van 47,800.

Noore Becquaert had brute pech aan balk met 2 vallen en bij het landen van haar afsprong zette ze haar handen. Aan vloer vergat ze één element. Een zeer mooie, afgewerkte oefening werd aan de barre getoond. Zo behaalde Noore een totaalscore van 47,500.

Marie Van Gyseghem toonde ons een erg mooie vloeroefening. Ook zij had jammer genoeg een val aan balk. Marie behaalde dan ook een welverdiende totaalscore van 46,500.

Febe Deleu greep net naast het zilver desondanks haar mooie oefeningen (met 0,010 verschil!). Zij behaalde een totaalscore van 45,650.

Marie Durnez turnde zeer mooie, afgewerkte oefeningen. Jammer genoeg vergat ook Marie één element aan vloer. Een supermooie oefening werd getoond aan de balk. Ze behaalde een totaalscore van 44,800.

Jongens 11 – 12 jaar (18 deelnemers)
Verslag trainster Rieke
Van de 3 jongens die normaal zouden deelnemen in deze categorie waren er 2 geblesseerd.
Jonas De Nul moest dus de eer in stand houden en dat heeft hij mooi gedaan met een zilveren medaille als beloning.

VRIJ WERK
13-14 jaar jongens vrij werk (9 deelnemers)
Verslag trainster Rieke
Staf Redant behaalde voor onze club de eerste podiumplaats van het weekend. De laatste weken heeft hij hard gewerkt om de moeilijkheid van zijn oefeningen omhoog te krijgen. Dat harde werk werd beloond met een welverdiende bronzen medaille allround.

Voor de ranking per toestel werd Staf 5de aan vloer, 7de aan sprong, 5de aan herenbrug en 3de aan rek.

14 jaar meisjes vrij werk (30 deelnemers)
Verslag trainster Nanne
Bij de meisjes 14 jaar vrij werk was Jill Bertier gekwetst aan de pols en kon ze met veel spijt niet meedoen. Wellicht miste KIT IEPER hierdoor een “full Iepers all round podium” want het allround podium werd ingenomen door Jutte Deheegher op de 1ste plaats met een totaalscore van 59,450 en Lieke Vervisch op de 2de plaats met een totaalscore van 59,300.

Op de ranking per toestel was KIT Ieper opnieuw stevig present op het podiumschavot.
Niettegenstaande Jutte aan damesbrug een spijtige maar vooral héél teleurstellende val had, werd ze dankzij de hoge moeilijkheidsgraad van haar wedstrijdoefening toch meer dan verdiend eerste met 15,00 punten.
Lieke turnde eveneens een prachtige brugoefening en werd 2de met een score van 14,600.

Stress aan de balk leidde tot enkele vallen en wiebeltjes. Niettemin werd Jutte 2de met een score van 14.700 en Lieke 3de met 14.00 punten.

Aan grond turnde Lieke een heel sierlijke oefening en werd ze meer dan verdiend 2de met een score van 15.600. Jutte was 3de met een score van 14.800.

Lieke eindigde aan sprong als 4de met een prachtige score van 15,100 voor haar gestrekte salto voorwaarts. Jutte werd véél te streng beoordeeld door de jury en moest het stellen met een 5de plaats met een score van 14.950 voor haar half in – half uit.

15- 16 meisjes vrij werk (51 deelnemers)
Verslag trainster Silke
Opnieuw KIT IEPER op het allround podium!
Fien Verplanken op de 2de plaats met een totaalscore van 60.200 en Annette Devoldere op de 3de plaats met een totaalscore van 59.450.

Voor de ranking per toestel stonden Annette Devoldere en Fien Verplanken met een ex aequo op de 7de plaats aan de sprong. Net zoals bij de sprong van Jutte, werd de half in-half uit van Fien véél te streng beoordeeld aan sprong.

Aan de damesbrug turnden Fien en Annette een prachtige oefening met een zeer hoge moeilijkheidswaarde. Fien werd net geen 1ste met een 0.100 punt verschil en Annette werd beloond met een 3de plaats.

De balk is steeds het heikel punt op wedstrijd. Stress, spanning, bibberen, …….
Niettemin turnden zowel Fien als Annette een mooie oefening en werd Annette 10de en Fien 11de.

Aan de vloer wederom een prachtige oefening van Fien Verplanken met een zeer hoge moeilijkheidswaarde. Fien werd verdiend 3de.
Annette werd 11de met een evenzeer heel mooie grondoefening.

15+ jongens vrij werk (11 deelnemers)
Verslag trainster Rieke
Lewis Snick mocht voor het eerst deelnemen in de categorie 15+ jaar. Tussen jongens van 15 tot om en bij de 20 jaar oud was dit geen gemakkelijke opdracht. Maar Lewis hield het hoofd koel en heeft toch stuk voor stuk mooie oefeningen neergezet met een mooie score per toestel.


17+meisjes vrij werk (38 deelnemers)
Verslag trainster Silke
Bij onze oudste gymnasten 17+ werd Lisa Derycke 2de allround en Nanne Deheegher 17de.
Voor de ranking per toestel stonden Anne Deheegher en Lisa Derycke met een ex aequo op de 7de plaats aan de sprong. Beide meisjes sprongen nochtans een fantastische half in – half uit, maar de jury aan de sprong oordeelde heel (te) streng. Weliswaar is het verschil tussen de 1ste en de 7de plaats bepaalt door 0,300 punt.

De damesbrug is het favoriete toestel van Lisa en hier turnde ze ook een heel moeilijke oefening. Lisa werd 4de aan brug. Nanne had tegenslag aan de barre en moet een val incasseren wat haar strafpunten opleverde voor haar moeilijkheidsscore van de oefening. Erg jammer voor Nanne. Ze werd 33ste aan de brug.

De balk is Nanne haar beste toestel. Hier werd ze verdiend 5de met een mooie sierlijke balkoefening.
Lisa werd 27ste aan balk.

De 1ste plaats aan de vloer tenslotte werd verdiend ingenomen door Lisa Derycke met een monsterscore van 16,950. Nanne Deheegher turnde een heel sierlijke wedstrijdoefening aan de grond en werd 13de.