Nieuws

Westhoektornooi TTJ en TTM I-B-C niveau 2024

terugkeren

Het nieuwe jaar goed ingezet met de Koninklijke Ieperse Turnkring tijdens het Westhoektornooi te Vlamertinge. Op 6 januari 2024 mochten de dames uit het C-niveau tonen wat ze allemaal in hun mars hadden. Marie-Lynn Oda (C10) toonde verzorgde oefeningen aan brug en grond. Madeleine Vandevoorde (C13) turnde een verzorgde vloeroefening en werd beloond met een 2e plaats aan de grond. Ook Juliette Boudry (C13) deed haar best. Zij werd 2e aan de balk. Kort na de middag was het de beurt aan Bekka Dumez (C11) en Hasse Menu (C11). Door een knieblessure kon Bekka maar aan twee toestellen deelnemen. Ze toonde een zelfverzekerde brugoefening met een 1e plaats tot gevolg! Hasse turnde een fantastische wedstrijd en werd beloond met een 1e plaats aan balk en een 3e plaats aan de vloer. In de namiddag mochten onze laatste C-gymnasten hun beste beentje voor zetten. Soetkin Vandeghinste (C15) deed voor het eerst héél wat nieuwe elementen op diverse toestellen. Ze werd hierbij beloond met een mooie 1e plaats op balk en een 2e plaats aan de vloer. Laura Devoldere (C17) turnde eveneens nieuwe elementen aan vloer waarbij ze beloond werd met een knappe 3e plaats. Daarnaast behaalde Laura een 1e plaats aan de balk.
De jongens van KIT (klein én groot) namen een mooie buit mee naar huis op de individuele toestelwedstrijd aan ringen, rek, vloer en herenbrug. We namen deel met jongens uit het 1e leerjaar tot 4e middelbaar en kunnen trots zijn op hun inzet en vooruitgang! Er werden in totaal 26 podiumplaatsen voor onze jongens uitgedeeld!
I7: Ibe Desmarets (3e herenbrug, 1e rek, 3e vloer) en Mathis Thomas (1e herenbrug, 1e ringen)
I9: Siem Zagheden (3e herenbrug, 2e ringen, 1e rek, 2e vloer) en Thibaut Lécluse
I10: Eli Desmarets (2e ringen, 2e rek, 1e vloer), Jean Gomez (1e herenbrug, 1e rek), Naud Goudeseune (1e ringen, 3e vloer) en Louis Thomas (3e herenbrug, 2e vloer)
B11: Mattéo Claerhout (3e ringen)
B12: Ferre Debyser (1e ringen, 1e rek, 1e vloer) en Yakym Teteria
B13: Gilles Mullier
B15: Arno Peel (3e rek)
B16: Wout De Nul (2e herenbrug, 1e ringen, 2e vloer)
In de avond was het de beurt aan onze dames uit het B-niveau. Deze gymnasten kwamen allemaal op het podium terecht! Jana Bryon (B12) verzamelde aan elke toestel een podiumplaats. Ze werd 2e aan vloer, 3e aan balk en 3e aan barre. Ariana Costa (B12) werd 2e aan balk. Sara Guaillas Calva (B13) behaalde een 3e plaats aan de balk en Juliette Vlaemynck (B13) behaalde de 2e plaats aan balk. Nine Gore (B16) veroverde een 1e plaats aan vloer. Ellen Bruneel (B16+) werd 1e aan vloer en 3e aan balk. Inty Amerlinck (B16+) werd 3e aan grond en 2e aan de brug.
 
Op zondag 7 januari was het de beurt aan onze allerkleinste gymnasten. Naast onze Gymtopia Happenings, deden onze 8-jarige meisjes voor het eerst mee aan een ‘echte’ wedstrijd. Svea Descamps, Estée Vandenbroucke, Noor Gheysen, Jade Vandamme, Lexi, Malou Pattyn, Hanne Opstaele en Gaelle Depuydt deden allemaal hun uiterste best. Sommigen konden nog niet alle oefeningen uitoefenen en anderen hadden nog wat moeite met stabiliteit. Ze toonden verzorgde oefeningen aan de jury. Noor ging naar huis met een welverdiende 3e plaats aan de balk.
Laurie Tiberghein (B10) en Noor Malisse (B10) startten de wedstrijd met héél wat stress. Hierdoor had Noor wat pech op de balk. De oefening werd gepaard met héél wat vallen. Laurie daarentegen toonde een zelfverzekerde balkoefening zonder vallen en werd beloond met een 7e plaats. Noor toonde een mooie brugoefening en eindigde knap 6e.
Mary-Jane Dequeker (I9) trad als allerlaatste gymnast van onze club aan op zondagnamiddag. Haar eerste toestel was balk. Dit deed ze voortreffelijk zonder val. Aan vloer ging het goed en behaalde ze een 4e plaats. De barre ging dan weer super in de opwarming, maar voor punten liet ze het wat afweten. Als grote werkpunt na deze wedstrijd onthouden we vooral hard werken op netheid en precisie. 
Met deze mooie resultaten kijken we uit naar de officiële Gymfedwedstrijden die van start gaan volgende week. Proficiat allen!