International Competition Rushmoor

Last weekend (March 17-19) our gymnasts (TTM C-niveau) were invited to an international competition in Rushmoor. The Rushmoor gymnastics Academy has been a close friend of our club for many many years!

We would especially like to thank Claire, Bernie and Colin for the excellent organization and hospitality. Thank you also to Luc, Kim and Graziella for their help during the weekend.

The results were as follows:

Team final:

-  First place with our team!

All-round:

-   9-11 yrs:

Silver: Menu Hasse

Bronze: Dumez Bekka

-   12-14 yrs:

Gold: Vandeghinste Soetkin

Silver: Ramboer Raquel

Bronze: Boudry Juliette

-  15+ yrs

Silver: Jana Ketels

Bronze: Devoldere Laura

 

What an experience for our girls! So thank you to all the gymnasts, parents, coaches and organizers.

Congratulations girls!

Recrea Afdeling Ieper schittert opnieuw tijdens het Gymfed wedstrijdweekend van 11 en 12 maart 2023 in Tielt

De meisjes 11 jaar turnen opgelegd werk met de hoogste moeilijkheidsgraad én gaan allemaal naar huis met een GOUDEN MEDAILLE! Grote proficiat aan Elene Feys-Jaques, Noor Dumon, Elise Marquant en Marie-Lou Decru.

Ook de meisjes 12 jaar turnen opgelegd werk. Orla-Jane Rys en Bo Andries behalen een GOUDEN MEDAILLE. Niettegenstaande Juliette Depuydt en Nore Goudeseune een fantastische wedstrijd turnden, moesten ze zich -binnen hun eigen set- tevreden stellen met een ZILVEREN en een BRONZEN medaille.

Ook bij de jongens 11 een 12 jaar behaalden Sören Wolfs en Gilles Mullier een GOUDEN MEDAILLE.
Remi Linclau behaalde ZILVER.


Bij het vrij werk geldt bij GYMFED een ranking all round (= alle toestellen) én een ranking per toestel.
Bij de meisjes 13 jaar was Saar Vandenberghe verontschuligd. 
Ella Vlaemynck werd 3de all round, 6de aan sprong, 1ste aan damesbrug, 6de aan balk en 7de aan grond (inclusief één niet meegeteld element!).
Laure Degrauwe werd 10de all round, 10de aan sprong, 9de aan damesbrug, 18de aan balk en 5de aan grond.
Fran Vandeputte werd 18de all round, 22ste aan sprong, 23ste aan damesbrug, 6de aan balk (ex aequo met Ella) en 14 aan de grond.
Marie Van Gyseghem werd 22ste all round, 10de aan sprong (ex aequo met Laura), 20ste aan damesbrug, 30ste aan balk en 26ste aan grond.
Marie Durnez werd 35ste all round, 35ste aan sprong, 39ste aan damesbrug, 15de aan balk en 37ste aan grond.
Noore Becquaert werd 39ste all round, 37ste aan sprong, 19de aan damesbrug, 39ste aan balk en 39ste aan grond.

Bij de meisjes 14 jaar was Yana Verdru verontschuldigd. 
Tiele Mees werd 22ste all round, 36ste aan sprong, 18de aan damesbrug, 4de aan balk en 26ste aan grond.


Bij de jongens 13-14 jaar behaalde Jonas De Nul een 18de plaats all round, 14de aan sprong, 20ste aan het rek, 12de aan herenbrug en 18de aan grond.


De meisjes 15-16 jaar waren zorgden opnieuw voor podiumplaatsen voor KIT.
Annette Devoldere werd 1ste all round, 1ste aan sprong, 3de aan damesbrug, 7de aan balk en 3de aan grond.
Jill Bertier werd 2de all round, 2de aan sprong, 1ste aan damesbrug, 11de aan balk en 13de aan grond.
Lieke Vervisch werd 10de all round, 12de aan sprong, 11de aan damesbrug, 11de aan balk (ex auquo met Jill) en 8ste aan grond.
Auke de Ruytter werd 20ste all round, 17de aan sprong, 26ste aan damesbrug, 17de aan balk en 24ste aan grond.
We missen nog steeds onze Jutte Deheegher die revalideert na een polsoperatie. 

Bij de jongens 15+ jaar moest Lewis Snick forfait geven wegens ziekte. Staf Redant turnde een mooie wedstrijd en werd 10de all round, 9de aan sprong, 10de aan rek, 9de aan herenbrug en 10de aan grond.

Bij de meisjes 17+ géén Fien Verplanken! Onze Fien herstelt van een kwetsuur en wij duimen dat ze volledig fit zal zijn voor de volgende wedstrijd.
 

Afvalhelden bij de Koninklijke Ieperse Turnkring

Naar jaarlijkse gewoonte nam de Afdeling recrea Toestelturnen Meisjes van de Koninklijke Ieperse Turnkring deel aan de grootschalige zwervuilopruimactie georganiseerd door de afvalintercommunale IVVO en de stad Ieper.

Enthousiaste gymnasten, ouders en trainers trokken hun zwerfvuilplunje aan en maakten de buurt rondom de Zuiderring, de aanpalende voetbalvelden en het hoornwerk van A’pen tot aan het voormalig openluchtzwembad, zwerfvuilvrij. Zo’n 30 afvalzakken werden gevuld. Geen gracht was te diep noch te ver voor onze acrobaten. Weggeworpen flessen, blikken; snoeppapiertjes, autowrakonderdelen langs de Zuiderring, een schilderij, een poster, véél plastiekverpakking, kastickets, boodschappenlijstjes, papieren zakdoeken, sluikstort, opvallend véél bananenschillen, …. alles werd gretig opgeruimd.
 

Chapeau aan onze deelnemers! De teamspirit werd opnieuw aangesterkt én een deel van onze mooie stad ligt er opnieuw proper bij !

2de PV voor onze TTm-C

Op zaterdag 25 februari vond de tweede Provinciale Voorronde plaats voor onze 12 en 17-jarige gymnasten uit het C-niveau. Deze wedstrijd ging door in Leopoldsburg.

Madeleine Vandevoorde en Juliette Boudry (C12) begonnen hun wedstrijd aan vloer en deden dit uitstekend. Jammer genoeg hebben ze beiden veel punten laten liggen op de toestellen die volgde. Niet hun beste wedstrijd, maar ze krijgen de kans om hun prestaties te verbeteren op het Vlaams Kampioenschap in april.

Ileana Depover (C17) startte haar wedstrijd met een mooie, dynamische sprong. Aan brug en balk turnde ze nette oefeningen, maar liet door twee vallen in haar balkles enkele punten liggen. Ze werd verdiend 5e en is hiermee ook geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap.

Jana Bryon West-Vlaams kampioene TTM B-niveau

In het weekend 18-19 februari trokken de jongste meisjes TTM B-niveau naar Brugge voor hun eerste wedstrijd. Wat een start! Jana Bryon (B11) werd meteen beloond voor haar harde werken met de West-Vlaamse titel! Ook allround werd ze eerste! Oona Debruyne (B11) kende heel wat pech aan balk. Ariana Costa (B11) turnde netjes, maar zij liet heel wat punten liggen aan brug en balk. Deze meisjes werden alsnog 14de en 27ste op de 50 deelnemende gymnasten.
Juliette Vlaemynck (B12) turnde een zeer stabiele wedstrijd, alleen aan het laatste toestel ging het wat mis met een val aan vloer. Sara Guaillas Calva (B12) had dan weer wat pech aan barre en balk. Toch eindigden deze dames binnen de top 10 van West-Vlaanderen.
Samengevat was deze eerste wedstrijd een topprestatie van Jana, de andere vier dames zullen de volgende wedstrijd zeker bewijzen dat het nog beter kan!

 

KIT organiseerde voor een tweede keer een Gymtopia-Happening te Ieper

Op zaterdag 11 februari organiseerde de Kon. Ieperse Turnkring vzw voor de tweede keer een Gymtopia-happening voor de 7- en 8 jarigen i.s.m. de Gymnastiekfederatie. Deze happening is een ideaal moment om te tonen aan mama en papa wat ze in hun mars hebben. Ze worden beloond met stempels naargelang de netheid en moeilijkheid van de oefening.

Nadat alle oefeningen volbracht werden, kregen de gymnasten een deelnamemedaille. Ze mochten daarna samen met hun groep op het podium staan, samen met mascotte Gymbo. Hier en daar waren er wat lichte zenuwen, maar aan netheid en enthousiasme was er geen gebrek. Jullie hebben uitstekend geturnd.

De foto’s die werden genomen kunnen teruggevonden worden via de Website van de Kon. Ieperse Turnkring vzw .

Grote dank aan alle trainers en juryleden en een grote proficiat aan alle deelnemers!