Tweede Provinciale Voorronde TTM C-niveau

Op zaterdag 20 januari was het voor onze 13 jarige dames uit het C-niveau hun eerste provinciale voorronde in Hoogstraten. Juliette Boudry begon de wedstrijd met heel wat nieuwe elementen in haar oefeningen. Met hier en daar wat schoonheidsfoutjes aan diverse toestellen kon ze een podiumplaats bemachtigen op het West Vlaams Kampioenschap. Ze behaalde een bronzen medaille. Madeleinde Vandevoorde turnde aan elk toestel een verzorgde oefening. Op het West-Vlaams kampioenschap werd Madeleine bekroond met een vijfde plaats.  Beiden hebben ze heel goed gewerkt en kijken we uit naar de volgende voorronde die plaats zal vinden in maart.

Op zondag 21 februari turnde Marie-Lynn Oda (C10) eveneens haar eerste provinciale voorronde van dit jaar. Ze begon haar wedstrijd met sprong. Ze toonde 2 verschillende, beheerste sprongen. Daarna gingen we door naar de damesbrug waar ze bij de overgang van de lage naar de hoge legger blokkeerde. Aan het derde toestel toonde ze een nette balkoefening, maar liet ze enkele punten liggen. Aan grond ging de stress haar te boven en ging ze als een sneltrein door haar grondoefening. Ze behaalde een mooie gouden medaille en werd 47ste op 111 gymnasten.

Eerste Provinciale Voorronde TTM C-niveau

Zaterdag 13 januari 2024 vond de eerste provinciale voorronde plaats voor onze dames uit het C-niveau in Mortsel. Soetkin Vandehinste (C15) mocht als eerste de spits afbijten. Ze begon aan het toestel sprong, waar ze voor het eerst een nieuw element uitvoerde. Het element werd verzorgd uitgevoerd, alleen werd de landing met enkele grote passen naar achteren geturnd waardoor ze enkele punten liet liggen. Aan de balk turnde ze een zelfverzekerde oefening zonder vallen. Eveneens aan grond turnde Soetkin nieuwe elementen. Soetkin behaalde verdiend een zesde plaats in haar leeftijdscategorie. 

In de avondsessie was het de beurt aan Laura Devoldere (C17). Na het uitproberen van nieuwe elementen, toonde Laura over de volledige lijn verzorgde oefeningen. De twee beste toestellen voor Laura is vloer en balk. Hier liet ze enkele punten liggen door instabiliteit op balk en een afkeuring van een element op vloer. Ondanks deze verstrooidheidfoutjes werd Laura beloond met een knappe vierde plaats in haar leeftijdscategorie. Jana Ketels (C17) kon jammer genoeg niet deelnemen omwille van een voetblessure.

De gymnasten bereiden zich nu voor op het West-Vlaams Kampioenschap op 10 en 11 februari te Lendelede.

Westhoektornooi TTJ en TTM I-B-C niveau 2024

Het nieuwe jaar goed ingezet met de Koninklijke Ieperse Turnkring tijdens het Westhoektornooi te Vlamertinge. Op 6 januari 2024 mochten de dames uit het C-niveau tonen wat ze allemaal in hun mars hadden. Marie-Lynn Oda (C10) toonde verzorgde oefeningen aan brug en grond. Madeleine Vandevoorde (C13) turnde een verzorgde vloeroefening en werd beloond met een 2e plaats aan de grond. Ook Juliette Boudry (C13) deed haar best. Zij werd 2e aan de balk. Kort na de middag was het de beurt aan Bekka Dumez (C11) en Hasse Menu (C11). Door een knieblessure kon Bekka maar aan twee toestellen deelnemen. Ze toonde een zelfverzekerde brugoefening met een 1e plaats tot gevolg! Hasse turnde een fantastische wedstrijd en werd beloond met een 1e plaats aan balk en een 3e plaats aan de vloer. In de namiddag mochten onze laatste C-gymnasten hun beste beentje voor zetten. Soetkin Vandeghinste (C15) deed voor het eerst héél wat nieuwe elementen op diverse toestellen. Ze werd hierbij beloond met een mooie 1e plaats op balk en een 2e plaats aan de vloer. Laura Devoldere (C17) turnde eveneens nieuwe elementen aan vloer waarbij ze beloond werd met een knappe 3e plaats. Daarnaast behaalde Laura een 1e plaats aan de balk.
De jongens van KIT (klein én groot) namen een mooie buit mee naar huis op de individuele toestelwedstrijd aan ringen, rek, vloer en herenbrug. We namen deel met jongens uit het 1e leerjaar tot 4e middelbaar en kunnen trots zijn op hun inzet en vooruitgang! Er werden in totaal 26 podiumplaatsen voor onze jongens uitgedeeld!
I7: Ibe Desmarets (3e herenbrug, 1e rek, 3e vloer) en Mathis Thomas (1e herenbrug, 1e ringen)
I9: Siem Zagheden (3e herenbrug, 2e ringen, 1e rek, 2e vloer) en Thibaut Lécluse
I10: Eli Desmarets (2e ringen, 2e rek, 1e vloer), Jean Gomez (1e herenbrug, 1e rek), Naud Goudeseune (1e ringen, 3e vloer) en Louis Thomas (3e herenbrug, 2e vloer)
B11: Mattéo Claerhout (3e ringen)
B12: Ferre Debyser (1e ringen, 1e rek, 1e vloer) en Yakym Teteria
B13: Gilles Mullier
B15: Arno Peel (3e rek)
B16: Wout De Nul (2e herenbrug, 1e ringen, 2e vloer)
In de avond was het de beurt aan onze dames uit het B-niveau. Deze gymnasten kwamen allemaal op het podium terecht! Jana Bryon (B12) verzamelde aan elke toestel een podiumplaats. Ze werd 2e aan vloer, 3e aan balk en 3e aan barre. Ariana Costa (B12) werd 2e aan balk. Sara Guaillas Calva (B13) behaalde een 3e plaats aan de balk en Juliette Vlaemynck (B13) behaalde de 2e plaats aan balk. Nine Gore (B16) veroverde een 1e plaats aan vloer. Ellen Bruneel (B16+) werd 1e aan vloer en 3e aan balk. Inty Amerlinck (B16+) werd 3e aan grond en 2e aan de brug.
 
Op zondag 7 januari was het de beurt aan onze allerkleinste gymnasten. Naast onze Gymtopia Happenings, deden onze 8-jarige meisjes voor het eerst mee aan een ‘echte’ wedstrijd. Svea Descamps, Estée Vandenbroucke, Noor Gheysen, Jade Vandamme, Lexi, Malou Pattyn, Hanne Opstaele en Gaelle Depuydt deden allemaal hun uiterste best. Sommigen konden nog niet alle oefeningen uitoefenen en anderen hadden nog wat moeite met stabiliteit. Ze toonden verzorgde oefeningen aan de jury. Noor ging naar huis met een welverdiende 3e plaats aan de balk.
Laurie Tiberghein (B10) en Noor Malisse (B10) startten de wedstrijd met héél wat stress. Hierdoor had Noor wat pech op de balk. De oefening werd gepaard met héél wat vallen. Laurie daarentegen toonde een zelfverzekerde balkoefening zonder vallen en werd beloond met een 7e plaats. Noor toonde een mooie brugoefening en eindigde knap 6e.
Mary-Jane Dequeker (I9) trad als allerlaatste gymnast van onze club aan op zondagnamiddag. Haar eerste toestel was balk. Dit deed ze voortreffelijk zonder val. Aan vloer ging het goed en behaalde ze een 4e plaats. De barre ging dan weer super in de opwarming, maar voor punten liet ze het wat afweten. Als grote werkpunt na deze wedstrijd onthouden we vooral hard werken op netheid en precisie. 
Met deze mooie resultaten kijken we uit naar de officiële Gymfedwedstrijden die van start gaan volgende week. Proficiat allen!

Westhoektornooi Recrea TTM en TTJ

Het weekend van 13 en 14 januari 2024 vond het jaarlijks Westhoektornooi plaats bij organiserende club Turnkring Vlamertinge.

De Recrea Afdeling Meisjes en Jongens turnden een heel voortreffelijke wedstrijd.

D10-Meisjes

Michelle Hoorelbeke, Annette Decru, Amy Decocq, Mare Vandendriessche, Gisèle Mullier.

Michelle turnde een heel nette wedstrijd en werkte heel mooi af. Vooral aan de grond was ze een échte kampioen. Michelle werd meer dan verdiend eerste aan de grond met een foutloze oefening.

De opsprong aan damesbrug werd afgekeurd waardoor zij moest starten met 1 punt aftrek voor haar startwaarde. Niettemin turnde Michelle een mooie oefening en zelfs haar zwaaitjes aan de hoge legger deed ze zonder vrees. Ze werd 22ste aan damesbrug en 14de aan balk. Proficiat Michelle!

Mare turnde net als Michelle een héél mooie wedstrijd. Ze heeft vooral aan de damesbrug bewezen dat ze een heel goede turnster is. Onze Mare werd er 3de

Aan de grond kostte een kleine knik in haar been na haar koprol rugwaarts haar de podiumplaats. Jammer Mare, maar de trainers weten wat jij kan en dat is het allerbelangrijkste. Aan balk werd Mare 6de.

Ook Gisèle turnde een goede wedstrijd. Ze werkte bij alles héél mooi af en was super geconcentreerd. Ook aan de damesbrug verloor Gisele de punten voor haar opsprong en moest starten met een waarde van 5 punten in plaats van 6 punten.

Gisèle werd 24ste aan de barre, 21ste aan de balk en 8ste aan de grond. Goed gewerkt Gisele!

Ook bij Annette werd de opsprong aan damesbrug niet goedgekeurd en werd ze 25ste Aan de balk toonde Annette dat ze wel haar handenstand beheerst en werd ze verdiend 12de. Toppunt van elegantie is het handelsmerk van onze Annette. Elegantie in combinatie met een foutloze grondoefening, zorgde voor een 2de plaats aan de grond.

Amy toonde aan de damesbrug dat ze krachtig genoeg is om een perfecte opsprong te turnen. Helaas verloor Amy haar startwaarde voor de kiekenzit en moest ze het stellen met een 19de plaats aan haar lievelingstoestel.

Ook aan de balk had Amy tegenslag. Met haar schattige glimlach probeerde ze de jury te bekoren na elke val …. maar het mocht niet baten. Amy moest verder met een startwaarde van 4,5 in plaats van 6!! waardoor ze 28ste werd aan balk. Aan de grond evenwel herpakte Amy zich volledig en toonde hoe sterk en dapper ze is. Amy mocht het podium op voor de 3de plaats.

D12 – Meisjes

Elise Marquant, Elene Feys-Jaques – Noor Dumon

Aan de damesbrug werd Elene, 4de, Noor 9de en Elise 14.

Aan balk werd Noor 4de, Elise 5de en Elene 11de. Elene verloor 1 punt van haar startwaarde en moest het stellen met een startwaarde 7 ten opzichte van de andere gymnasten (8).

Een vol Iepers podium aan de grond voor KIT. Elene werd 1ste, Elise 2de en Noor 3de.

Top aan grond voor alle drie! Jullie zijn klaar voor het vrije werk volgend seizoen meisjes.

Elise turnde een prachtige grondoefening waarop quasi niks was op aan te merken, maar een klein probleempje bij haar handenstand 1/1 draai ontnam Elise de eerste plaats aan grond.

D13 – Meisjes

Orla Jane-Rys, Bo Andries, Nore Goudeseune en Juliette Depuydt.

De meisjes startten met balk aan de wedstrijd. De supermoeilijke tik-tak van Orla-Jane mislukte en dat was niet goed voor het zelfvertrouwen van onze Orla.

Orla haar startwaarde verminderde van 6,5 naar 4,7 en werd 11de aan balk. Bo Andries turnde een heel mooie balkoefening en mocht meer dan verdient het podium op voor de 2de plaats. Ook Nore turnde een mooie balkoefening met een geslaagde kopstand en werd 5de . Juliette verdiende volgens de trainer zeker een podiumplaats maar moest het stellen met een 8ste plaats aan balk.

Aan de vloer moest Orla de duimen leggen voor een vol Vlamertings podium. Orla turnde een heel mooie wedstrijd en werd 4de.

Bo showde een prachtige rondat salto maar liet het wat afweten bij de afwerking van de overige oefeningen (benen en tenen strekken!). Bo werd 6de aan de grond.

Nore had wat tegenslag met haar stut en verloor haar startwaarde voor stut maar werkte voor de rest een mooie oefening af. Een verdiende 13de plaats voor Nore aan de grond. Ook Juliette turnde een heel mooie grondoefening en werd 8ste. Volgende keer rondat-salto in je wedstrijdoefening Juliette en je zit in de top 5!

Aan de damesbrug kon Orla-Jane zich volledig herpakken en werd ze 1ste met een superscore. Bo mist wat dynamisme aan brug en werd 11de. Nore had problemen met haar bril én haar afsprong aan de brug maar slaagde er toch in een mooie 5de plaats in te nemen. Juliette werd 7de met een geslaagde kip (proficiat Julietje!!!).

D14 – Meisjes

Ella Vlaemynck, Birsen Dumez

Aan balk verloor Ella de startwaarde voor haar opsprong en moest starten met 0,8punt aftrek. Zij beneemt iedereen de adem met haar rad tot handenstand, maar slaagt erin toch haar evenwicht te bewaren (top Ella!).

Birsen toonde een prachtige oefening met weliswaar een valletje bij haar koprol, maar zij behield haar startwaarde en werd meer dan verdiend 1ste aan balk.

Ella werd 3de. -

Bij de Grond staat Ella eerste en Birsen 2. Hier hebben ze zeer goed geturnd, er was bijna niets op te merken buiten een paar kleine stapjes.

Aan de damesbrug hebben ze het opnieuw super goed gedaan. Ella was opnieuw de eerste en Birsen de tweede, ze hebben zeer net gewerkt en zonder stopjes!

D15 – Meisjes

Lente Verstraete, Tiele Mees, Axelle Balcaen

Lente turnde een prachtige wedstrijd en behaalde drie podiumplaatsen.

Haar val aan balk kostte haar de eerste plaats, maar ze werd verdiend 2de aan balk. Aan damesbrug en grond werd Lente telkens eerste! Grote proficiat Lente. Dit is een duidelijk voorbeeld van loon naar trainen!

Tiele startte met volle moed aan balk. Dit is namelijk haar beste toestel, maar al snel hadden we door dat het geen balk dag was. Verschillende vallen zorgde ervoor dat haar startwaarde verminderde van 6,3 naar 5,5 waardoor ze 7de werd. Aan grond greep ze net naast een podiumplaats en werd ze 4de. Aan brug toonde ze een zeer nette oefening. Ondanks een val en een element dat niet meetelde, staat ze op een mooie 5de plaats.

Axelle nam voor het eerst deel aan een recrea wedstrijd. De trainers en Axelle kozen ervoor om aan elk toestel een oefening te tonen met basiselementen. Dit vooral voor haar ervaring en vertrouwen. Het was een zeer geslaagde wedstrijd. Klaar om verder te oefenen op moeilijkheden.

D16 – Meisjes

Lieke Vervisch, Jill Bertier, Jutte Deheegher

Lieke deed niet mee aan vloer wegens een blessure aan haar voet. Haar opsprong aan balk mislukte, maar ze liet de moed niet zakken. Ze toonde verder een keurige oefening en behaalde dan ook een mooie 4de plaats. Ze beet door de pijn bij haar afsprongen aan barre en balk. Een echte doorzetter! Aan brug liet ze een mooie oefening zien. Helaas telde haar opsprong niet, wegens een fout bij het invullen van de wedstrijdbladen. Ze werd 5de.

Jill had een super wedstrijd achter de rug. Ze behaalde een 1ste plaats aan balk, 2de aan grond en een 2de plaats aan brug met maar liefst 0.10 verschil met Jutte.

Jutte behaalde een mooie 1ste plaats aan brug en grond. Aan balk kon ze de stress niet onderdrukken en had ze verschillende vallen. Ze werd 6de.

D17+- Meisjes

Annette Devoldere, Auke De Ruytter, Fien Verplanken

Annette toonde opnieuw zeer nette en vlotte oefeningen en ging dan ook voor een vol podium. Ze werd 2de aan brug en 3de aan grond.  Aan balk had ze een slechte start en verloor 0,8punt startwaarde, maar ze herpakte zich en behaalde een mooie 3de plaats.

Auke deed voor het eerst een nieuw element aan brug. Dit was niet zonder slag of stoot, ze werd 9de. Aan balk moest ze wat zoeken achter haar evenwicht, met aftrek van 2 vallen werd ze 8ste. Op grond toonde ze een oefening met verschillende moeilijkheden, waar nog extra ingezet moet worden op de afwerkingen ervan. Ze eindigde op een 9de plaats.

Fien kon spijtig genoeg niet deelnemen wegens enorme rugpijn.

D11-12 – Jongens

Hannes Balcaen

Hannes Balcaen turnde zijn eerste wedstrijd en werd 6de aan herenbrug en rek en 5de aan grond.

D13-13 – Jongens

Wolfs Soren, Linclau Remi

Drie keer scheepsrecht voor onze Soren! Meer dan verdiend en met kop en schouders op nummer één aan herenbrug, grond en rek.

Ook Remi turnde een heel mooie wedstrijd en maakt mooie progressie. Remi werd 4de aan herenbrug en rek en 5de aan de grond.

D15 – Jongens

Vanrenterghem Briek

Ook Briek turnde een mooie wedstrijd en voelt zich goed in de Afdeling Recrea. Briek mocht 2x het podium innemen voor de 2de plaats aan rek en grond. De herenbrug was goed voor een 4de plaats.

D16+ – Jongens

Snick Lewis en Redant Staf

We eindigen de wedstrijd met onze toppers Lewis en Staf die zorgen voor zes podiumplaatsen voor KIT! Lewis werd 2de aan herenbrug, rek en grond. Staf werd 3de aan herenbrug, rek en grond.

Proficiat aan alle gymnasten en vooral ook een grote dank aan alle trainers en juryleden.

Teamcup TTM 2023 Dendermonde

Het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 november was voor de Ieperse turnkring een topweekend! Voor de meisjes toestelturnen was er onder andere een eerste plaats met het team!

Op zaterdag gingen de meisjes toestelturnen C-niveau naar Dendermonde voor de eerste wedstrijd van het seizoen. De jongste gymnasten Hasse Menu (C11), Bekka Dumez (C11), Juliette Boudry (C13) en Madeleine Vandevoorde (C13) vormden samen een team. Er kwamen héél wat zenuwen bij kijken, maar werden knap beloond met een eerste plaats!
Soetkin Vandeghinste (C15), Jana Ketels (C17) en Laura Devoldere (C17) turnden samen een hele mooie wedstrijd en behaalden een 5e plaats op 24 teams. Zij werden beloond met een eerste plaats voor origineelste mascotte! 


Op zondag waren de meisjes toestelturnen B-niveau uit Ieper in Dendermonde te vinden! Er namen eveneens twee teams deel aan deze wedstrijd. Het team met Ellen Bruneel (B16+), Inty Amerlinck (B16+), Nine Gore (B16+) en Sara Guillas Calva (B13) greep op 0,05 punten net naast het podium. In dit sterk deelnemersveld van een 20-tal teams werden ze zo knap 4de. Het team met Ariana Costa (B12), Oona Debruyne (B12), Jana Bryon (B12) en Juliette Vlaemycnk (B13) werd bij de jongere leeftijdscategorie mooi 5de, dit ook op heel wat sterke teams met zelfs gymnasten uit het A-niveau. 

Knap geturnd dames! 

Prachtige eerste wedstrijd Recrea Toestelturnen

19 november 2023

KIT keert huiswaarts met 16 gouden, 11 zilveren en 7 bronzen medailles!

Meisjes 10 jaar – opgelegd werk

De eerste wedstrijd voor onze nieuwkomertjes bij de groep was alvast een groot succes én een super leuke beleving voor gymnasten, trainers, ouders én grootouders!

 • Lotte Cottegnie: goud
 • Mare Vandendriessche: goud
 • Amy Decocq: zilver
 • Annette Decru: zilver
 • Gisèle Mullier: zilver
 • Michelle Hoorelbeke: zilver

Meisjes 12 jaar – opgelegd werk

 • Noor Dumon: goud
 • Elene Feys-Jaques: goud
 • Elise Marquant: goud

Onze Marie Lou Decru is nog steeds herstellende van haar armbreuk maar was wel aanwezig als ijverige supporter!

Meisjes 13 jaar – vrij werk

 • Orla-Jane Rys:
  • All round: eerste plaats
  • sprong: 4de plaats
  • balk: 4de plaats
  • damesbrug: 1ste plaats
  • vloer: 4de plaats
 • Bo Andries:
  • All round: 11de plaats
  • sprong: 8ste plaats
  • balk: 9de plaats
  • damesbrug: 19de  plaats
  • vloer: 10de plaats
 • Nore Goudeseune:
  • All round: 15de plaats
  • sprong: 20ste plaats
  • balk: 14de plaats
  • damesbrug: 12de  plaats
  • vloer: 15de plaats
 • Juliette Depuydt
  • All round: 17de plaats
  • sprong: 18de plaats
  • balk: 18de plaats
  • damesbrug: 16de plaats
  • vloer: 9de plaats

Jongens 13 jaar -14 jaar – vrij werk

 • Remi Linclau:
  • All round: 4de plaats

Meisjes 15-16 jaar – vrij werk

 • Ella Vlaemynck
  • allround 1ste plaats
  • sprong: 1ste plaats
  • balk: 1ste plaats
  • damesbrug: 1ste plaats
  • vloer: 1st plaats
 • Birsen Dumez
  • all round: 2de plaats
  • sprong: 2de plaats
  • balk: 2de  plaats
  • damesbrug: 2de plaats
  • vloer: 3de plaats
 • Laura Degrauwe:
  • allround 3de  plaats
  • sprong: 3de plaats
  • balk: 5de plaats
  • damesbrug: 5de plaats
  • vloer: 4de plaats
 • Marie Van Gyseghem
  • allround 8ste plaats
  • sprong: 4de plaats
  • balk: 13de plaats
  • damesbrug: 7de plaats
  • vloer: 8ste plaats

Noore Becqaert was verontschuldigd voor de wedstrijd.

Meisjes 15-16 jaar – vrij werk

 • Jill Bertier
  • All round: 1ste plaats
  • Sprong: 3de plaats (ex aequo)
  • Balk: 3de plaats
  • Damesbrug: 2de plaats
  • Grond: 4de plaats
 • Jutte Deheegher
  • All round: 4de plaats
  • Sprong: 3de plaats (ex aequo)
  • Balk: 19de plaats
  • Damesbrug: 3de plaats
  • Grond: 1ste plaats
 • Lente Verstraete:
  • All round: 5de plaats
  • Sprong: 2de plaats
  • Balk: 10de plaats
  • Damesbrug: 5de plaats
  • Grond: 6de plaats
 • Tiele Mees
  • All round: 13de plaats
  • Sprong: 19de plaats
  • Balk: 6de plaats
  • Damesbrug: 17de plaats
  • Grond: 14de plaats

Yana Verdru en Lieke Vervisch konden wegen recuperatie niet deelnemen aan de wedstrijd.
Lieke was wel aanwezig als vurige supporter!

Jongens 15+ – vrij werk

 • Lewis Snick:
  • All round: 3de plaats
 • Staf Redant:
  • All round: 4de plaats
 • Briek Vanrentergem:
  • All round: 5de plaats

Sören was op het laatste nippertje verontschuldigd (fietsongeval).

Meisjes 17+ jaar – vrij werk

 • Fien Verplanken
  • allround 2de  plaats
  • sprong: 1ste plaats
  • damesbrug 1ste plaats
  • balk: 9de plaats
  • vloer: 2de plaats

Onze Annette Devoldere moest wegens een kwetsuur aan de knie, jammer genoeg forfait geven voor de wedstrijd.

Dank aan trainers en juryleden, Tiele Mees; Jill Bertier, Luna Pontrandolfi, Louise Fourni, Lente Verstraete, Lisa Derycke, Sophia Prouvost, Silke Decap, Rieke Man en Kathy Laheye.