Tumbling I-niveau – 2de voorronde in Destelbergen 12 feb 2022

We begonnen met de I- 9 jarigen in een ijskoude zaal, iedereen stond te bibberen.

Milan Dodo en Lauren Hooghe turnden desondanks een mooie wedstrijd en behaalden allebei een gouden medaille.

 

Daarna was het de beurt aan de I-10 jarigen met Liana Boonen, Marie Depover , Alessia Vandelanotte, Marthe Caulier en Maëlle Milleville.

Liana was minder zenuwachtig en behaalde een zilveren medaille.

Marie turnde haar eerste wedstrijd en deed dat heel goed en behaalde ook een zilveren medaille.

Alessia was wat minder in vorm dan de vorige keer, maar behaalde toch een zilveren medaille.

Marthe was heel de wedstrijd super vrolijk en haalde brozen medaille.

Maëlle voelde zich niet zo goed in haar vel, maar behaalde toch nog een zilveren medaille.

 

Helemaal onderkoeld keerden we terug. De gymnasten zijn op de goede weg, doe zo verder.

TTM C in Leopoldsburg

Zaterdag 5 februari hadden de jongste C-gymnasten hun vijfde PV-wedstrijd in Leopoldsburg. Madeleine Vandevoorde en Juliette Boudry (C11) deden het uitstekend. Een goeie start aan grond, gevolgd door afgewerkte oefeningen aan barre en sprong en eindigden met een verzorgde balkles zonder vallen. Ze hebben hetzelfde eindtotaal en worden beloond met een mooie 4e plaats.

Ella Vlaemynck, Birsen Dumez, Laura Degrauwe en Raquel Ramboer (C12) hadden wat pech gehad aan verschillende toestellen. Een zenuwachtige start aan balk met enkele vallen, maar bleven positief ingesteld en zette hun beste beentje voor aan de andere toestellen.

De PV-wedstrijden voor onze jongste C-gymnasten zit erop. Nu afwachten op de selecties voor het Vlaams Kampioenschap.

Provinciale voorronde TTm C-niveau (Mortsel)

In het weekend van 5-6 februari 2022 mochten de oudere dames uit het C-niveau tonen wat ze in hun mars hadden. Dit was voor hun de eerste PV-wedstrijd en ging door in Mortsel.

Britt Sohier (C14) en Marthe Milleville (C17) mochten als eerste de spits afbijten. Britt is haar wedstrijd mooi gestart. Ze maakte een nette sprong en deed een uitstekende oefening aan brug met ongelijke leggers. Marthe verbaasde ons met enkele afgewerkte, gemotiveerde oefeningen en werd daarna beloond met een mooie 3e plaats All Round.

Ileana Depover (C16) gaf ons een mooie grondoefening en werd 6e All Round, wat eveneens een zeer sterke prestatie is.

Jorien Depreitere (C18+) mocht in de avond aan het werk. Het niveau lag héél hoog, maar ze liet haar niet ontmoedigen. Een prachtige sprong en een balk zonder vallen maakte ons zeer tevreden.

Trotse trainsters en vooral benieuwd naar de volgende PV-wedstrijd. Good job ladies!

KIT Tumbling C turnt in Vosselaar

Zaterdagmorgen 5 februari om iets voor 6 vertrokken de Tumbling C gymnasten en begeleiders richting Vosselaar en het vroeg opstaan is niet voor niets geweest.


De dag begon met de C13 en de C19+ meisjes. Bij de 13-jarige dames was heel wat moois te zien.
Juliette Gevers ging volop voor de moeilijke reeksen en miste nog wat afwerking. Ze werd knap 11de. Ook Louise Tiberghein sprong prachtig afgewerkte reeksen met misschien wel de mooiste fliks die we bij de 13-jarigen zagen. Ze liet wat puntjes liggen bij je landing en werd 18de.
Marthe Ameloot werd 35ste met reeksen die netjes waren, maar net iets minder dan hetgeen ze in de opwarming sprong. Volgende keer gewoon de wedstrijdstress aan de kant schuiven.
Ine Cloet heeft sinds vandaag al haar selectie voor het Vlaams op zak.Ze springt nog niet zoals we van haar gewoon zijn, maar die verdomde pijnlijke  pols weerhield haar niet om alsnog de 4de te eindigen.
Na de middag kwam Elise Gheysens bij de C12 tonen wat ze bijgeleerd heeft. 't was al heel wat strakker gesprongen dan vorige wedstrijd. Nog wat beter afwerken. Ondanks een 30ste plaats ligt ze op amper 3 puntjes van de 1ste plaats. 
En als laatste KIT-tumbler van de dag kregen we Lentel Verschaeve te zien bij de C-14 jaar meisjes.  De prachtig sprongen van de opwarming kon ze niet herhalen tijdens de wedstrijd? Wellicht is hier ook een beetje te veel stress de oorzaak... jij bent in mijn hoofd eentje die kan (moet) Vlaams kampioen worden, ga er voor Lentel!!!!
Over het algemeen kan gezegd worden da iedereen beter sprong dan vorige PV.
Als iedereen nog wat werkt aan de landing en de stress aan de kant kan zetten schuiven ze nog heel wat plaatsjes op in de ranking voor het Vlaams!

TTM C - West-Vlaams kampioenschap in Nazareth

In het weekend van 29 en 30 januari 2022 vond het West-Vlaams kampioenschap in Nazareth plaats voor onze jongste C-gymnasten. Op zaterdag was het de beurt aan C11-12.

Voor C11 was dit nog niet van tel mits zij nog te jong zijn. Ze turnden alvast een enorm nette wedstrijd. Madeleine Vandevoorde had wat pech aan barre. Maar ze blies ons omver met een knappe balkoefening en werd beloond met een mooie 6e plaats. Juliette Boudry had eveneens wat pech aan brug ongelijke leggers. Maar ze toonde ons een mooie, zelfverzekerde grondoefening. Gaelle Van Gheluwe maakte een mooie sprong en gaf ons een show moment op vloer.

Onze C12 hebben uiteraard ook hun best gedaan. Ze hadden maar twee weken de tijd om wat nieuwe elementen uit te proberen. Raquel Ramboer turnde een knappe streksalto op vloer. Ella Vlaemynck deed voor het eerste haar salto uitstap en Birsen Dumez probeerde voor het eerst haar overslag salto. Laura Degrauwe kon jammer genoeg niet deelnemen aan de wedstrijd.

Op zondag was het de beurt aan Lente Verstraete en Soetkin Vandeghinste van C13. Na een zenuwachtige start met enkele vallen aan balk, zetten ze beiden zeer mooie oefeningen neer aan grond.

Zowel de meisjes als de trainsters zijn tevreden van hun wedstrijd en beginnen terug met volle moed te oefenen voor de volgende wedstrijd over twee weken.

Proficiat aan alle meisjes! Nu gaan we duimen voor onze grootste C-gymnasten die komend weekend wedstrijd hebben in Mortsel.

Op 22 januari ging de eerste tumblingwedstrijd na lange tijd terug van start. De wedstrijd betrof er één voor het Instapniveau (I-niveau) en ging door in het oost-Vlaamse Zeveneken. Voor iedereen was het hun eerste wedstrijd ooit. 

Voor Milan Dodo was het snel afgelopen doordat hij de dag vooraf een berichtje kreeg van school dat hij in quarantaine moest. 

Lauren Hooghe had meer geluk, zij kon wel deelnemen aan de wedstrijd van I 9. Ze turnde een pracht wedstrijd zonder grote fouten en werd beloond met een gouden medaille. 

Daarna was het de beurt aan instap I10. Daar was Marie Depoverde pechvogel, ook zij moest in quarantaine. Toch konden hier vier gymnasten deelnemen. Maëlle Milleville, Liana Boone, Marthe Caulier en Alesia Vandelenotte. 

Maëlle turnde een mooie wedstrijd, hier en daar wat schoonheidsfoutjes maar haalde toch goud. Alesia startte met een minder hoge moeilijkheid, maar scoorde met haar afwerking, ook zij behaalde goud. Liana begon met een supermooie trampoline oefening, maar dan sloegen de zenuwen toe en gingen de oefeningen iets moeilijker, maar toch behaalde ze nog zilver. Marthe, die nog maar enkele maanden in de competitie turnt, miste nog wat ervaring en turnde daardoor met iets meer fouten, maar behaald brons. Haar inzet was super. 

De trainers zijn mega trots.