Afdeling Recrea Toestelturnen Meisjes KIT doet het opnieuw fantastisch tijdens het Gymfedwedstrijdweekend van 22 en 23 april 2023 in Nazareth

Bij de meisjes 11 jaar waren 77 gymnasten aan zet.
Onze KIT-meisjes turnen opgelegd werk met de hoogste moeilijkheidsgraad én gaan allemaal naar huis met een gouden medaille!
Grote proficiat aan Elene Feys-Jaques, Noor Dumon, Elise Marquant en Marie-Lou Decru.

 

Bij de meisjes 12 jaar namen 90 gymnasten deel!
Bo Andries turnt de wedstrijdoefeningen met de hoogste moeilijkheidsgraad en behaalde een gouden medaille.
Juliette Depuydt en Nore Goudeseune turnden eveneens een fantastische wedstrijd en waren superblij met hun zilveren medaille.

 

Bij het vrij werk geldt bij GYMFED een ranking all round (= alle toestellen) én een ranking per toestel.

Meisjes 13 jaar – vrij werk.

Podiumplaatsen voor onze Ella Vlaemynck!
Ella
werd 3de all round, 5de aan sprong, 1ste aan damesbrug, 3de aan balk en 7de aan grond

Laure Degrauwe werd 8ste all round, 15de aan sprong, 7de aan damesbrug, 9de aan balk en 5de aan grond.

Marie Durnez werd 39ste all round, 42ste aan sprong, 43ste aan damesbrug, 24ste aan balk en 42ste aan grond.

Marie Van Gyseghem werd 40ste all round, 17de aan sprong (ex aequo met Laura), 44ste aan damesbrug, 48ste aan balk en 36ste aan grond.

Noore Becquaert werd 43ste all round, 44ste aan sprong, 24ste aan damesbrug, 37ste aan balk en 50ste aan grond.

 

Meisjes 15-16 jaar – vrij werk (58 deelnemers)

De meisjes 15-16 jaar waren zorgden opnieuw voor véél podiumplaatsen voor KIT.
Annette Devoldere werd 2de all round, 5de  aan sprong, 2de aan damesbrug, 2de aan balk en 1ste aan grond.

Lieke Vervisch werd 3de all round, 7de aan sprong (ex aequo met Jill), 6de aan damesbrug, 1ste aan balk (ex auquo met Jill) en 3de aan grond.

Bertier Jill werd 7de all round, 7de aan sprong, 3de aan damesbrug, 14de aan balk en 10de aan grond.

Auke de Ruytter werd 28ste all round, 20ste aan sprong, 45ste aan damesbrug, 9de aan balk en 24ste aan grond.

 

De laatste voorronde voor onze Afdeling vindt plaats in Ieper – Sporthal 1.
Afspraak op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2023!
 

Drie podiumplaatsen op het Vlaams Kampioenschap TTM C-niveau

Zaterdag 22 april vond het Vlaams Kampioenschap plaats voor TTM C12-C17+ te Wevelgem. Acht van de twaalf gymnasten behaalden de selectienorm om hieraan deel te nemen.

In de voormiddag mochten Juliette Boudry en Madeleine Vandevoorde (C12) als eerste de wedstrijd starten. Beide turnden nette en stabiele oefeningen. Aan het toestel sprong hebben ze beide nog geen hoge moeilijkheid waardoor Juliette net naast een podiumplaats greep. Juliette scoorde een knappe 6e plaats. Madeleine behaalde een 22e plaats van de 28 geselecteerde gymnasten.

Raquel Ramboer (C13) zette een sterke wedstrijd neer. Ze turnde heel wat nieuwe elementen. Ze straalde enthousiasme en zelfzekerheid uit. Ze werd hierdoor verdiend beloond met een 2e plaats op het Vlaams Kampioenschap. Voor Raquel was dit haar laatste wedstrijd in de Koninklijke Ieperse Turnkring omdat ze verhuist met haar gezin naar Spanje.

Laura Devoldere (C16), Jana Ketels (C16) en Ileana Depover (C17) mochten met z´n allen de wedstrijd afsluiten. Laura deed voor het eerst een nieuw element aan de damesbrug. Door wat pech aan brug en grond scoorde Laura een 14e plaats van de 15 geselecteerde gymnasten. Jana turnde over heel de lijn stabiele oefeningen en werd beloond met een knappe 4e plaats. Ileana was tijdens haar wedstrijdsprong twee keer gevallen tijdens de landing. Ze zette moedig door en behaalde zo nog een 10e plaats.

Op zondag 7 mei vond het Vlaams Kampioenschap plaats voor onze 10-jarige gymnasten uit het C-niveau te Tongerlo. Hasse Menu (C10) en Bekka Dumez (C10) zetten beide straffe prestaties neer. Hasse werd verdiend beloond met een mooie 2e plaats. Bekka begon de wedstrijd sterk, maar verloor wat punten op balk en grond. Ze werd hierdoor knap 4e. In deze categorie was er ook een ploegenklassement. Bekka en Hasse gingen als duo naar huis met de zilveren medaille!

Proficiat aan alle gymnasten!

TTM B op provinciale wedstrijd 4

In het weekend van 15-16 april vond de laatste provinciale voorronde plaats.

De meisje B12 (Sara en Juliette) wisten zich al te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap. Ook de meisjes B11 (Ariana, Jana en Oona) plaatsen zich voor het Vlaams kampioenschap net zoals B16+ gymnaste Ellen. De andere B-gymnasten (Camille, Nine, Anouk en Muka) zijn helaas geblesseerd. We duimen voor hen op een spoedig herstel.

Paastornooi 2023 Recrea groepen

Het Paastornooi in Vlamertinge is een wedstrijd PER toestel. De gymnasten worden beloond met extra veel medailles én al dan niet een beker als zij het podium mogen beklimmen.
Voor de meisjes wordt gewerkt aan grond, damesbrug en balk.
Voor de jongens aan rek, herenbrug en grond.

Opgelegd werk - meisjes.
11 jaar – full KIT-podium aan de grond!
Noor Dumon nam de 2de podiumplaats aan de damesbrug, 16de aan balk en werd meer dan verdiend 1ste aan de grond.

Elene Feys-Jaques werd 5de aan de damesbrug, 5de plaats aan balk en 2de aan de grond.

Elise Marquant werd 6de aan de damesbrug, 9de aan balk en 3de aan de grond.

Marie-Lou Decru werd 14de aan de damesbrug en 18de aan balk. Aan de grond verloor Marie-Lou 1 punt van haar startwaarde waardoor ze 9de werd. Zo jammer voor onze Marie-Lou!

12 jaar
Bo Andries mocht op het podium de 2de plaats innemen voor haar oefening aan de balk, Bo werd 5de aan damesbrug en 7de aan de grond.

Nore Goudeseune werd 5de aan balk, turnde een prachtige oefening aan damesbrug en mocht de 3de podiumplaats innemen en werd 8ste aan grond.

Juliette Depuydt had tegenslag aan balk en werd 8ste, aan damesbrug turnt Juliette niet de moeilijkste oefening waardoor haar score ook lager is. Juliette werd 9de aan damesbrug en 6de aan de grond.

Opgelegd werk - jongens.
12 jaar
Sören Wolfs zoals we gewoon zijn van hem moeilijke oefeningen met een aantal podiumplaatsen als gevolg. Hij werd 1ste aan vloer en rek en 2de aan herenbrug.

Vrij werk - meisjes
13 jaar:
Ella Vlaemynck mocht drie maal de 1ste podiumplaats innemen en werd 1ste aan damesbrug, 1ste aan de balk en 1ste aan de grond.

Laura Degrauwe werd 4 aan damesbrug, 4de aan balk en mocht ook het podium op voor haar wedstrijdoefening aan de grond met een verdiende 2de plaats.

15-16 jaar
Lieke Vervisch turnde een prachtige balkoefening en werd verdiend 1ste. Ook aan de damesbrug turnde Lieke een heel mooie oefening en werd ze 2de. Aan de grond werd Lieke 4de.

Jill Bertier werd 5de aan balk. Aan damesbrug nam Jill een verkeerde start dat haar helaas een podiumplaats koste waardoor Jill met moest stellen met een 7de plaats. Zo jammer Jill!
Jill werd 7de aan de grond.

Auke De Ruytter werd 8ste aan balk, 12 aan damesbrug en 10de aan de grond.

Annette Devoldere had tegenslag aan balk en moest enkele valletjes incasseren waardoor Annette een 10de plaats innam.
Aan de damesbrug herpakte Annette zich volledig en werd er meer dan verdiend 1ste. Ook aan de grond hield Annette de eer hoog en werd ze 1ste.

Vrij werk - jongens
15+ jaar
Staf Redant turnde een mooie wedstrijd en mocht drie keer het podium op!
Staf werd 2de aan herenbrug, 2de aan rek en 2de aan de grond.

WK Juniores: Yelena Devreker (KIT) 11de allround!

Van 29 maart tot 2 april gaat in het Turkse Antalya het tweede wereldkampioenschap voor juniores Toestelturnen door. België treedt er aan met 3 meisjes, waronder Yelena (Lena) Devreker (Koninkljke Ieperse Turnkring).

Op 30 maart waren er de kwalifactiewedstrijden. België deed het als ploeg verre van slecht en eindigde 10de in het landenklassement.

Lena turnde individueel een sterke prestatie en behaalde een totaal van 48,732 punten, goed voor een 14e plaats in het algemene individuele klassement (beste Belgische) en zit daarmee in de allround finale op vrijdag 31 maart.

Het klassement kan je hier bekijken.

In de finale allround deed Yelena het nog veel beter. Ondanks 2 vallen (-2ptn) eindigde ze knap de 11e beste junior ter wereld! 

7 medailles op West-Vlaams kampioenschap A-B niveau Tumbling

Op 25 en 26 maart vond in Destelbergen Het West-Vlaams kampioenschap tumbling A en B-niveau plaats.

Zaterdag 25 maart B niveau.

Meisjes 11 jaar 2 deelnemers.

Maëlle Milleville en Alessia Vandelanotte.
Beide Meisjes behaalden een behoorlijk niveau. Maëlle werd West-Vlaams kampioen en 5de in het open kampioenschap. Alessia behaalde zilver en 7de in het open kampioenschap.

Meisjes 17 jaar 1 deelnemer .

Camille Vandenbroucke.
Camille is nog aan het werken om haar niveau van vorig jaar terug te krijgen. Haar eerste reeks was top,maar in de tweede ging het mis. Ze behaalde toch nog een bronzen medaille en 12e plaats in het open kampioenschap.

Jongens 17+ 1 deelnemer. ´

Felix Vandelannoote.
Felix die over algemeen mooie reeksen springt, deed dit opnieuw. Hij behaalde dan ook een zilveren medaille. En ook de tweede plaats in de open categorie.

Zondag 26 maart A niveau.

Meisjes 11 jaar 1 deelnemer.

Maja Bem 
Maja voelde haar goed in haar vel en sprong 2 mooie reeksen. En voor het eerst met 4 salto's in haar Beide reeksen. Ze werd dan ook beloond, en werd West-Vlaams kampioen. En behaalde de 11de plaats in de open categorie.

Meisjes 12 jaar 1 deelnemer.

Maitë Platteau
Maitë die altijd problemen heeft om haar zenuwen onder controle te houden. Slaagde er toch nog in om haar reeksen mooi af te werken. Met een zilveren medaille als gevolg. Ze werd 16de in de open wedstrijd.

Jongens 12 jaar 1 deelnemer

Mill Vanderhaeghe
Mill zijn eerste reeks was super. De reeks was ietsje minder.
Toch heeft hij goud behaald op het West-Vlaams kampioenschap en 7de plaats in de open wedstrijd.

Meisjes 13-14 jaar 1 deelnemer.

Leonie D'Hulster.
Leonie was nog behoorlijk ontspannen voor haar wedstrijd. Dat kwam door een super voorbereiding. Maar toch lukte het niet om hetzelfde niveau te krijgen als op training.
Ze werd 5de op het West-Vlaams kampioenschap en 24ste in de open wedstrijd.

Meisjes 15-16 jaar 2 deelnemer.

De tweeling zusjes Ella en Noor Deboeuf.
Ella sprong een super mooie eerste reeks met dubbele hurksalto rugwaats. Maar de tweede reeks had meer schoonheid foutjes. Ze werd 4de op het West-Vlaams en 16de in de open categorie. Noor die altijd haar niveau verhoogt op wedstrijd, sprong 2 twee super reeksen.
Ze werd West-Vlaams kampioen en 5de in de open wedstrijd. Noor was dan ook super tevreden, het was de eerste medaille ooit.

Het was dan ook een super weekend .7 gymnasten zijn ook geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap.

Een dikke proficiat van alle tumbling trainers.