Belgisch Kampioenschap TTJ

Op zaterdagmorgen 27 mei vond in het verre Libramont het Belgisch kampioenschap Toestelturnen Jongens plaats. KIT mocht er aanwezig zijn met Alexander Delahaye tussen 35 anders geselecteerde Belgische gymnasten..
Na een prachtige start aan het paard met bogen (2de beste score!), een voortreffelijke oefening aan de ringen en een heel mooie sprong stond hij op een 6de plaats. Aan de herenbrug had Alexander een minder moment. Een tussenzwaai, een spreidhoeksteun met te veel geplooide benen en iets te lage zwaaien kostten hem minstens 1,5 punt waardoor hij terugzakte naar een 14de plaats. Ondanks een mooie rek- en grondoefening kon hij zich in het klassement niet meer verbeteren.
Toch was trainer Luc tevreden met de geleverde prestatie. Het was voor het eerst sedert lang dat een gymnast van deze leeftijd het tot het Belgisch kampioenschap schopte.

Turnfeest - Kaartenverkoop

Via deze weg herinneren we jullie graag aan de kaartenverkoop van ons Turnfeest (3 juni 2017) . Op woensdag 17 mei (14u30-17u) en op zaterdag 20 mei (14u30-17u) worden deze aan de ingang van de turnzaal (boven) verkocht.
  • Een volwassenkaart kost 11 EUR, het kindertarief (4-12 jaar) ligt vast op 6 EUR.
  • Enkel contant betalen is mogelijk.
  • Tickets kunnen nadien nog per mail worden besteld via secretaris@kitieper.be (let wel, vorig jaar waren alle kaarten uitverkocht. Wees er dus snel bij!)
Hopelijk mogen we jullie op het turnfeest verwelkomen!

TTJ - Vlaams Kampioenschap

Zondag 14 mei waren er de Vlaamse Kampioenschappen Toestelturnen Jongens in Wevelgem. Voor KIT selecteerden zich op de provinciale voorrondes 2 jongens: Alexander Delahaye en Daan Demuyt.
Beide gymnasten turnden een voortreffelijke wedstrijd. Alexander slaagde er in om enkele moeilijkere oefeningen te turnen. Hij eindigde 6de op een totaal van 32 gymnasten met een totaal van 78,900 punten en mag naar het Belgisch Kampioenschap op zaterdag 27 mei (Libramont). Zijn enige twee foutjes van de dag: een mislukte handenstand kracht aan de grond en een houding aan de herenbrug geen twee teltijden gehouden kostten hem uiteindelijk wellicht de tweede plaats.
Daan turnde heel voortreffelijk alle oefeningen. Heel wat slordigheidjes en een mislukte muscle-up aan de ringen zorgden echter voor heel wat aftrek. Daan eindigde met een mooi totaal van 70,300 en zal wellicht net uit de boot vallen voor het BK.
Proficiat jongens!

Belgisch Kampioenschap Tumbling 2017

13 en 14 mei : het laatste officiële wedstrijdweekend van het seizoen : het Belgisch A & B-niveau...

Om te beginnen een heel dikke proficiat aan de juryleden ! Er werd een heel seizoen gejurereerd zonder boetes ! Dus een welgemeende merci voor Veerle Delerue, Lies Bouckaert & Kim Cloet voor jullie inzet.

Ook een dikke pluim voor alle trainers die onze tumblers door de provinciale voorrondes loodsten, op de Vlaamse kampioenschappen ondersteunden en hen uiteindelijk op het Belgisch het beste van zichzelf lieten geven... merci voor onze competitietrainers Roland Olivier, Matthew Olivier, Ruben Recour, Sara Mus, Kim Cloet, Ine Cloet & Axenya Stylemans.

En dan nog de resultaten : met maar liefst 6 B-tumblers mochten we aantreden bij op Belgisch B-niveau in Beveren-Waas :

Yulia Düll Dursin startte om 8u30... ze sprong haar 2 reeksen door, maar naar afwerking toe was het duidelijk dat ze de laatste maanden niet voldoende op training was. Ze werd de 16de bij de B 13jaar meisjes.

Daarna was het de beurt aan onze tumblingboys Warre Devoldere & Nathan Hoflack. 
Nathan trad aan bij de B 11-12 jarige jongens. Hij sprong een mooie eerste reeks... waarmee hij zich op de 2de plaats parkeerde. Zijn tweede reeks was echter een nul-reeks... tja, meestal heeft de trainer gelijk als hij advies geeft om niet voor de maximale moeilijkheid te gaan. Enfin, Nathan werd toch nog 7de en heeft er eigenlijk een mooi seizoen op zitten.
Warre Devoldere moest zich bewijzen bij de B 13-14 jaar jongens... en hij was super nerveus. De laatste wedstrijden lukte het niet altijd om 2 knallers van reeksen te tonen. Vandaag deed Warre wat hij moest doen : knallen op de baan. 2 waaw-reeksen en bijgevolg mag hij zich nu Vice-Belgisch kampioen noemen !

Na de middag was het aan de B - meisjes 16 jaar. Julie Deschamps sprong een keiknappe 1ste reeks, haar 2de reeks was iets minder en kreeg nog eens een bestraffing van 0.6 punten voor het net niet eindigen op de landingsmat.
Ine Cloet toonde in haar eerste reeks al dat ze scherp stond en in haar 2de reeks sprong ze ook nog haar 1& 1/2 schroef door ! Het beste dat ze dit seizoen al sprong ! Dat wordt volgend jaar gegarandeerd dubbelschroef. 
Axenya Stylemans had nog altijd last van de voet en sprong haar 1ste reeks goed, maar de 2de reeks werd echter te vroeg onderbroken. Na het eerste blok 16-jarigen stond Julie 2de - Ine 3de en Axenya 5de...
In het 2de blok 16-jarige dames was de jury net iets kwistiger met punten en werden onze meisjes nog van het podium geduwd. Julie Deschamps eindigde uiteindelijk 4de, super spijtig, want met 0.1 punt van het podium stranden is nogal zuur. Ine Cloet werd 6de en Axenya Stylemans werd 12de.

Senne Hubau reisde zondagnamiddag richting Beveren-Waas zonder te weten of hij al dan niet ging moeten springen... hij was 1ste reserve, een virus in het verre Limburg zorgde ervoor dat hij luttele minuten voor de opwarming te horen kreeg dat hij mee mocht doen !
En hoe, hij werd 5de op het Belgisch (nog maar eens bevestiging dat hij er wel degelijk bij hoorde). Als 11-jarige A-niveau moest hij de duimen leggen voor enkele 12-jarigen en het scheelt amper een goeie 2 punten met de 1ste ! 

Een dikke proficiat aan alle A- en B's die een heel jaar ervoor gingen en trainden. Jullie mogen terecht trots zijn jezelf, je stond er toch maar op het Belgisch en hoe ! Jullie sprongen hele knappe reeksen.

Teamcup Tumbling

Daags na het Vlaams kampioenschap werd ook de Teamcup Tumbling georganiseerd in Schelle. We stuurden 3 KIT-teams richting Schelle !Om te beginnen een heeeeeeeel  dikke merci aan Veerle Delerue voor de vele jaren jureren en ook om als trainster nog enkele van onze oudste tumblers onder handen te hebben genomen... waarschijnlijk was dit haar laatste wedstrijd die ze jureerde, al hopen we toch dat ze zich nog bedenkt.Bij teamcup 2 kwamen maar liefst 13 teams in actie... waar we vooral de duimen moesten leggen tegen bonken van venten (+20 jaar) die veelal in het B-niveau nog actief zijn of zelfs in een hoger niveau actief geweest zijn !).
Onze jonge dametjes en heertje deden het prima. Het team met Ciel Verbeke, Mirthe Serroels, Camille Vandenbroucke, Valentine Alleman, Angely Curiel Luna & Nathan Hoflack eindigde 10de.
Het team met Lene Verbeke - Marie Lampaert - Sara Mus - Sarah-Lynn Lemahieu - Julie de Baene en Lisa Viane... met ietsje oudere dames kon de 7de plaats bemachtigen.
Het was vooral een blij weerzien op de tumblingbaan voor Ciel Verbeke, Sara Mus & Lisa Viane... waarvan je nauwelijks kon merken dat ze al eventjes de tumblingsloefkes aan de haak hadden gehangen ! Jullie waren top !
Bij teamcup 1 moesten we jammer genoeg Ruben Recour missen wegens blessure, was Julie Deschamps wat ziekjes, liep Ine Cloet gisteren op training een 'gat' in de hand op, sukkelt Axenya Stylemans met de voeten, is Warre Devoldere amper hersteld van een plaagske en gelukkig mankeerde onze jongste telg Senne Hubau niets, die moest de boel recht houden met al die 'oude' sukkelaars  ;-)... Ze eindigden 4de, wat eigenlijk wel super knap is, gezien onze B-tumblers het moesten opnemen tegen A-niveau tumblers (waarvan er vele heel wat meer tumblingjaren op de teller hebben staan). Spijtig, net naast het podium.En nu op naar het Belgisch volgend weekend !

Recrea TTM en TTJ werd met 20 gymnasten geselecteerd voor de finale D-niveau!

Het weekend 6-7 mei van vond de laatste provinciale voorronde plaats van het recrea toestelturnen meisjes en jongens te Moorslede. De voorrondes bepalen wie geselecteerd wordt om deel te nemen aan de finale toestelturnen meisjes en jongens op recra-niveau die doorgaat op Pinkstermaandag 5 juni 2017 te Kortrijk.
KIT Ieper nam deel met 23 gymnasten en elke gymnast turnde een prachtige oefening.
Uiteindelijk behaalden 20 gymnasten de selectienormen voor de finale.

Een hele grote proficiat aan iedereen!