Nieuws

terugkeren

Op 22 januari ging de eerste tumblingwedstrijd na lange tijd terug van start. De wedstrijd betrof er één voor het Instapniveau (I-niveau) en ging door in het oost-Vlaamse Zeveneken. Voor iedereen was het hun eerste wedstrijd ooit. 

Voor Milan Dodo was het snel afgelopen doordat hij de dag vooraf een berichtje kreeg van school dat hij in quarantaine moest. 

Lauren Hooghe had meer geluk, zij kon wel deelnemen aan de wedstrijd van I 9. Ze turnde een pracht wedstrijd zonder grote fouten en werd beloond met een gouden medaille. 

Daarna was het de beurt aan instap I10. Daar was Marie Depoverde pechvogel, ook zij moest in quarantaine. Toch konden hier vier gymnasten deelnemen. Maëlle Milleville, Liana Boone, Marthe Caulier en Alesia Vandelenotte. 

Maëlle turnde een mooie wedstrijd, hier en daar wat schoonheidsfoutjes maar haalde toch goud. Alesia startte met een minder hoge moeilijkheid, maar scoorde met haar afwerking, ook zij behaalde goud. Liana begon met een supermooie trampoline oefening, maar dan sloegen de zenuwen toe en gingen de oefeningen iets moeilijker, maar toch behaalde ze nog zilver. Marthe, die nog maar enkele maanden in de competitie turnt, miste nog wat ervaring en turnde daardoor met iets meer fouten, maar behaald brons. Haar inzet was super. 

De trainers zijn mega trots.