Koninklijke Ieperse Turnkring

KIT@HOME

Keep calm and train at home

Beste gymnast

De trainingen mogen dan wel afgelast zijn door het Corona virus, bewegen is en blijft leuk en belangrijk!

Om jullie tijdens deze periode niet in de steek te laten, hebben we een schema opgesteld dat jullie 1 à 2 keer per week thuis kunnen uitvoeren. 
Voor de +12: je kan heel eenvoudig de gratis app ‘Interval Timer’ downloaden en de tijden instellen: voor Windows - voor Apple

Daarnaast dagen we jullie uit om de leukste en zotste foto’s en video’s van jullie thuis op de fb pagina van jullie groep te posten met de Hashtag #KIT@Home. Deel jullie origineelste handstand, brug, spagaat, … en motiveer elkaar om thuis actief te blijven!

Let wel: oefening technisch zo correct mogelijk uitvoeren om kwetsuren te vermijden en neem geen risico's!

We zullen regelmatig links plaatsen van andere leuke ideeën.

Veel sportplezier!
Het KIT-bestuur


Leuke video's voor iedereen!

Op Youtube staat een afspeellijst Kidies met maar liefst 80 video's, beschikbaar voor iedereen! Je vindt er dansjes voor kleuters, video's van eenvoudige tricks in een enkel touw, instructievideo's om kleuters in een groot touw te leren springen en leuke oefeningen waarbij ouder en kind samen bewegen. Een ideale ondersteuning voor trainers én leuk voor ouders als inspiratie @ home.

Sportieve Ganzenspelletjes

Spel en sporten samen: Hierbij 4 ganzenspellen om met het ganse gezin te spelen.
Het ene spel is al moeilijker dan het andere.
Druk ze af.
Neem 1 dobbelsteen en voor iedere speler een pion en spelen maar.

Veel plezier.


GYMFED

Even geen trainingen meer met je clubgenoten de komende periode, jammer! Maar dat wil niet zeggen dat jij thuis niet aan de slag kan. Tot en met 19 april zet de GymFed de online inspiratietool Coach@Home open voor alle ingelogde Gymfed-leden. Coach@Home is een online tool voor alle trainers, maar in deze periode geeft GymFed alle ingelogde Gymfed-leden op haar website toegang tot het platform. Nog niet ingelogd? Het kan eenvoudig hier.

Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, laten we jullie via korte filmpjes kennis maken met oefenstof. Kwaliteit, creativiteit, inspiratie en innovatie zijn de sleutelwoorden. Neem een kijkje bij de verschillende disciplines en thema’s of zoek via de zoekrobot. Recreatie of competitie, er is voor elk wat wils! #blijfsporten

Hou je wel rekening met de 10 richtlijnen omtrent het sporten in deze periode? #staysafe

Start je training telkens met een goede opwarming en eindig met de nodige stretch-oefeningen.


Leuke oefeningetjes voor welpen