Nieuws

Vlaams kampioenschap TTJ 2023

terugkeren

Wat een mooie afsluiter van het wedstrijdseizoen voor onze jongste gymnasten TTj!

Op zaterdag 29 april en zondag 30 april 2023 vond te Izegem het 3e PV voor I-niveau plaats en het Vlaams Kampioenschap voor A- en B-niveau.

Jean Gomes, Louis Thomas en Naud Goudeseune (I9) behaalden op hun 3e PV in het I-niveau een gouden medaille.

Mattéo Claerhout kreeg een zilveren en Hannes Balcaen (I10) een bronzen medaille mee naar huis.  Eli Desmarets kon jammer genoeg niet deelnemen door een blessure.

Voor onze B11-jongens was er het Vlaams Kampioenschap en zij turnden een wedstrijd om trots op te zijn.  Ferre Debyser werd knap 6e en verzekerde zich hierbij van een plaats op het Belgisch Kampioenschap in Libramont eind mei.

Yakym Teteria werd 21e en deed hiermee 8 plaatsen beter dan de vorige wedstrijd (31 deelnemers).

Arno Peel vertegenwoordigde KIT dan weer bij de TTJ B 13-14 jaar. Na mooie oefeningen aan sprong, brug en rek vertoefde Arno rond de 12e-13e plaats. Een val aan vloer en 3 aan paard met bogen hypothekeerden zijn positie. Hij sloot de wedstrijd af met een puike ringoefening. In het klassement werd het de 20ste plaats.

Wout Denul turnde tegen doktersadvies toch het Vlaams Kampioenschap bij B 15-16 jaar. Een beenvliesontsteking in het scheenbeen speelde hem parten. de wedstrijd was dan ook niet echt geslaagd te noemen. Wout eindigde 25ste.