Nieuws

Twee podiumplaatsen voor KIT op het VK TTM C-niveau 2024

terugkeren

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei vond het Vlaams Kampioenschap voor onze dames uit het toestelturnen C-niveau plaats in Tongerlo. Hasse Menu (C11) mocht zaterdag als eerste de spits afbijten. Na een foutloze wedstrijd met een schitterende balkoefening, een verzorgde brug- en grondoefening werd Hasse beloond met een welverdiende tweede plaats. Juliette Boudry en Madeleine Vandevoorde (C13) kwamen in de namiddag naar voren. Juliette begon de wedstrijd uitstekend. Ze liet een balkoefening zien zonder vallen en een grondoefening met prachtige gymnastische elementen. Doordat ze wat pech had aan de brug en bijgevolg een val aan toestel had, koste dit haar de top 10. Ze eindigde op een 15e plaats. Gedurende de dagen voor het Vlaams was Madeleine ziek gevallen. Koste wat kost wou ze aan het Vlaams Kampioenschap deelnemen. Ze deed er alles aan om paraat te staan. Madeleine toonde hoe sterk ze was en turnde over de gehele lijn vlotte oefeningen. Met een perfecte halve schroef als afsprong aan brug, sloot ze het Kampioenschap af met een 19e plaats.

Op zondag mochten Soetkin Vandeghinste (C15) en Laura Devoldere (C17) deelnemen aan het Vlaams Kampioenschap. Soetkin toonde aan alle toestellen nette en vlotte oefeningen. Ze zette haar beste beentje voor, maar met de sterkte concurrentie en strenge juryleden was het geen gemakkelijke wedstrijd. Ze behaalde een 13e plaats. In de namiddag was het de beurt aan Laura. Ze startte meteen met een fantastische oefening aan de damesbrug. Aan balk en grond had ze wat pech. Aan de vloer viel ze bij haar tweede serie, maar dit liet haar niet koud en deed verder met haar mooie grondoefening. Ze eindigde haar wedstrijd aan sprong waar ze eerst een twijfel had om door te springen, maar zich dan toch herpakte en een stabiele tsukahara sprong. Net zoals Hasse, verdiende Laura een mooie 2e plaats!

Hard werken wordt beloond! De gymnasten hebben het wedstrijdseizoen afgesloten met geweldige prestaties, talrijke podiumplaatsen en trotse trainers.