Nieuws

Westhoektornooi: Een vrachtwagen vol bekers voor TTM en TTJ KIT

terugkeren

Op zaterdag 7 en zondag 8 januari namen de meisjes (TTM) en jongens (TTJ) uit de competitiegroep toestelturnen deel aan het Westhoektornooi. Dit is een oefenwedstrijd vooraleer de provinciale voorrondes starten.  De meeste meisjes waren al behoorlijk goed voorbereid voor de dag, al kwamen enkelen uit ziekte zodat ze nog wat stabiliteit misten in hun oefeningen.  Er werd over 3 toestellen gestreden voor medailles en bekers. 

Bekka Dumez en Hasse Menu (C10) mochten als eerste de spits afbijten. Ze zetten beide straffe prestaties neer. Bekka werd beloond met een 1e plaats aan brug, 2e plaats aan vloer en een 3e plaats op balk. Hasse kreeg een mooie 1e plaats aan balk en werd 2e aan brug.

Madeleine Vandevoorde (C12) kon de jury bekoren met een verzorgde grondoefening en werd bekroond met een 3e plaats. Ook Juliette Boudry (C12) deed haar best. Zij werd 2e aan de brug.

Birsen Dumez en Raquel Ramboer (C13) hadden een zenuwachtige start. Beiden deden nieuwe elementen. Raquel werd beloond met een verdiende 1e plaats op balk.

Soetkin Vandeghinste (C14) toonde een zelfverzekerde balkoefening zonder vallen en werd beloond met een 2e plaats.

Bij de oudste C gymnasten behaalden we maar liefst 5 podiumplaatsen. Het was voor sommigen een wedstrijd met vallen en opstaan, maar ook een wedstrijd om nieuwe elementen uit te proberen. Alle meisjes deden hun best en werden dan ook beloond met mooie resultaten:

Britt Sohier (C15) turnde voor het eerst haar volledige schroef op vloer. Na een mooie en vlotte oefening aan barre werd ze beloond met een 1ste plaats. 

Laura Devoldere (C16) deed voor het eerst, na 3 jaar niet meer te turnen terug een individuele wedstrijd. Ze turnde nette en stabiele oefeningen aan balk en barre. Dit zorgde ervoor dat ze een welverdiende 1ste plaats kreeg op balk en een 3de plaats voor barre. 

Jana Ketels (C16) behaalde net geen drie podiumplaatsen met haar mooie, afgewerkte oefeningen.  Ze werd 1ste aan grond en 2de aan barre. Op balk werd ze 4de door pech bij haar afsprong. 
 

Ileana Depover (C17) startte haar wedstrijd met volle moed aan barre, waar ze een 3de plaats scoorde. Aan balk had ze pech. Na de val bij haar opsprong werd het moeilijk om de stress onder controle te houden. Ze herpakte zich aan vloer en behaalde hier nog een mooie 6de plaats.

Ook alle B-gymnasten gaven het beste van zichzelf!

Jana Bryon, Ariana Costa en Oona Debruyne (B11) kwamen vol stress toe op de wedstrijd. Ze werden alle drie beloond voor hun nette oefeningen: Jana werd eerste aan barre, Oona werd tweede aan balk, Ariana werd derde aan balk en miste net het podium aan vloer.

Sara Guaillas Calva en Juliette Vlaemynck (B12) turnden knap afgewerkte oefeningen. Juliette turnde zeer stabiel aan balk, zonder vallen en werd dan ook eerste aan dit toestel!

Nine Gore (B15) werd twee keer knap derde: aan grond en barre. Muka Amerlinck (B16+) turnde na vijf jaar haar eerste wedstrijd. Dat ze het nog kan was overduidelijk! Ze werk knap eerste aan balk en tweede aan grond.

De jonge meisjes uit het I-niveau turnden reeds heel behoorlijk en netjes.  Deze jonge dames (I9) kwamen in actie: Cilou Dubrulle, Laurie Tiberghein, June Leroy, Marie-Lynn en Gloria Vervaecke. Ook enkelen van hen behaalden slaagden er in om top 3 plaatsen te veroveren. Gloria Vervaecke behaalde 3 keer goud!  June Leroy behaalde zilver voor haar grondoefening. 

In de namiddag was het de beurt aan de allerjongste: Mary-Jane Dequeker (I8).  Zij turnde 3 nette en stabiele oefeningen.  Om een beker te behalen was de concurrentie deze keer te groot.  Maar ze heeft zeker genoeg in haar marge om volgend jaar te knallen.

De kleinste jongens (van 7 tot 10 jaar) verrasten iedereen met voor hun leeftijd hoogstaande oefeningen. Ze werden beloond voor hun enthousiasme en gretigheid met verschillende podiumplaatsen. Net zoals de meisjes hadden ook de jongens bijna een vrachtwagen nodig hadden om al hun bekers in te vervoeren.

Ook Wout De Nul (B15) kwam na 3 jaar terug in actie op een wedstrijd. Hij werd beloond met een beker voor zijn tweede plaats aan de ringen!