Nieuws

Tweede podiumplaats voor TTM B-niveau op West-Vlaams kampioenschap

terugkeren

In het weekend van 4 en 5 maart 2023 hadden enkele meisjes toestelturnen B-niveau wedstrijd in Nazareth. Voor de oudste meisjes was dit niet alleen een voorronde om de selectienorm voor het Vlaams kampioenschap te turnen, maar dit was voor hen ook meteen het West-Vlaams kampioenschap!

Nine Gore (B14-15) turnde haar eerste wedstrijd van dit seizoen zeer netjes. Ondanks enkele foutjes aan balk en sprong werd ze knap 3de van West-Vlaanderen. Camille Baratto (B14-15) had pech aan vloer. Aan brug had ze helaas een penalty. Zij werd 14de van de 20 van West-Vlaanderen. Ellen Bruneel (B16+) combineert verder studeren in Gent met turnen. Geen evidente combinatie, toch blijft ze ons verbazen. Zij werd knap 4de van West-Vlaanderen. Muka Amerlinck (B16+) turnde haar eerste wedstrijd toestelturnen na 6 jaar, en dit meteen op B-niveau! Zij werd knap werd 14de van de 35 van West-Vlaanderen.

Sara Guaillas Calva (B12) en Juliette Vlamycnk (B12) hadden twee weken geleden al een knappe wedstrijd geturnd. Sara deed nog beter! Zij eindigde knap 6de allround! De opzwaai aan brug van Juliette was net niet hoog genoeg waardoor ze een penalty kreeg, toch turnde ze heel netjes. Helaas zakte ze hierdoor enkele plaatsje en werd 18de op 50 deelnemende gymnasten.