Nieuws

TTM C - West-Vlaams kampioenschap in Nazareth

terugkeren

In het weekend van 29 en 30 januari 2022 vond het West-Vlaams kampioenschap in Nazareth plaats voor onze jongste C-gymnasten. Op zaterdag was het de beurt aan C11-12.

Voor C11 was dit nog niet van tel mits zij nog te jong zijn. Ze turnden alvast een enorm nette wedstrijd. Madeleine Vandevoorde had wat pech aan barre. Maar ze blies ons omver met een knappe balkoefening en werd beloond met een mooie 6e plaats. Juliette Boudry had eveneens wat pech aan brug ongelijke leggers. Maar ze toonde ons een mooie, zelfverzekerde grondoefening. Gaelle Van Gheluwe maakte een mooie sprong en gaf ons een show moment op vloer.

Onze C12 hebben uiteraard ook hun best gedaan. Ze hadden maar twee weken de tijd om wat nieuwe elementen uit te proberen. Raquel Ramboer turnde een knappe streksalto op vloer. Ella Vlaemynck deed voor het eerste haar salto uitstap en Birsen Dumez probeerde voor het eerst haar overslag salto. Laura Degrauwe kon jammer genoeg niet deelnemen aan de wedstrijd.

Op zondag was het de beurt aan Lente Verstraete en Soetkin Vandeghinste van C13. Na een zenuwachtige start met enkele vallen aan balk, zetten ze beiden zeer mooie oefeningen neer aan grond.

Zowel de meisjes als de trainsters zijn tevreden van hun wedstrijd en beginnen terug met volle moed te oefenen voor de volgende wedstrijd over twee weken.

Proficiat aan alle meisjes! Nu gaan we duimen voor onze grootste C-gymnasten die komend weekend wedstrijd hebben in Mortsel.