Nieuws

Recrea KIT op GymFedwedstrijd Jabbeke

terugkeren

De gymnasten en trainers van de Afdeling recrea Toestelturnen meisjes en jongens hebben een zwaar wedstrijdweekend achter de rug.
Op zaterdag 19 maart werden vier wedstrijden gehouden en werd de prijsuitreiking voor de oudsten gymnasten afgewerkt om 22u30 ’s avonds.
Op zondag 20 maart werden nog eens drie wedstrijden gehouden.
Moe maar voldaan kijken gymnasten en trainers terug op een intensief wedstrijdweekend.
Opgelegd werk
Bij het opgelegd tellen de 3 beste toestellen voor het eindresultaat.
Voor de ranking goud/zilver/brons wordt de één derde regel toegepast.
Dus 1/3 van het totaal aantal deelnemers krijgt goud, 1/3 zilver en 1/3 brons.

Meisjes 10 jaar (62 deelnemers)
Verslag trainster Louise Fourni
Bij de meisjes van 10 jaar deden Noor Dumon en Marie-Lou Decru van Kit Ieper mee aan de wedstrijd in Jabbeke. Noor kon een gouden medaille meenemen naar huis een Marie-Lou een bronzen medaille. Ze mogen zeker trots zijn op wat ze gepresteerd hebben. Dit was ten slotte hun eerste officiële Gymfed wedstrijd.

Noor Dumon had een zeer mooie wedstrijd geturnd en haalde een zeer goede score op alle toestellen. Wat zeker opviel is haar barre en grond. Het waren topoefeningen die ook zeer afgewerkt waren. Haar balkoefening voerde ze ook uit zonder valletjes. Ze behaalde een eindscore van 45,933 en eindigde zo op een 8e plaats.

Marie-Lou Decru nam ook deel aan de wedstrijd en turnde een zeer goede wedstrijd. Ze blonk zeker uit aan barre. Aan balk had ze wat pech en viel ze 2 keer van de balk. Zo jammer, want in de opwarming voerde ze haar oefening foutloos uit. Marie-Lou haar sprong was goed, maar doordat de startwaarde iets lager is, had ze een achterstand bij de medegymnasten. Dit zorgde ervoor dat ze net naast zilver greep en een bronzen medaille meenam naar huis. Ze behaalde een totaalscore van 41,932. Ik vond dat ze wel een zeer goede wedstrijd had geturnd en dat ze zeker haar best deed.

Meisjes 11 jaar (68 deelnemers)
Verslag trainster Lisa
Bij de 11-jarige meisjes ging Orla-Jane Rys en Lien Dejonghe naar huis met een gouden medaille en Bo Andries, Juliette Depuydt, Nore Goudeseune en Justine Buyse met zilver.

Orla-Jane Rys turnde op elk toestel een mooie en zeer afgewerkte oefening. Ze had wat pech aan de balk met 2 valletjes maar eindigde toch met een mooie score en een mooie gouden medaille.

Voor Lien Dejonghe was het de eerste keer dat ze deelnam aan een officiële Gymfed wedstrijd. Ze toonde het beste van zichzelf en werkte heel mooi af. Aan damesburg was de stres haar even te veel. Niettemin behaalde ook Lien een mooie gouden medaille!

Bo Andries werkte mooi af op elk toestel en deed flink haar best. Ze had net 0,10 te kort om goud te halen maar kreeg een meer dan verdiende zilveren medaille.

Ook voor Juliette Depuydt was dit de eerste keer dat ze deelnam aan een officiële wedstrijd van de Gymfed. Ook Juliette turnde een heel mooie wedstrijd en kreeg een zilveren medaille.

Nore Goudeseune was een tijdje afwezig geweest op de training en had dus wat minder tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Ze deed haar best op elk toestel en behaalde een zilveren medaille.

En ook voor Justine Buyse was het de eerste keer dat ze deelnam aan een officiële wedstrijd van de Gymfed. Justine toonde wat ze kon en wist een zilveren medaille te behalen.   

Meisjes 12 jaar (74 deelnemers)
Verslag trainster Elise
Bij de groep 12-jarige meisjes behaalde KIT IEPER 4 zilveren medailles voor Saar Vandenberghe, Fran Vandeputte, Noore Becquaert & Marie Van Gyseghem en 2 bronzen medailles voor Febe Deleu & Marie Durnez.

Saar Vandenberghe turnde aan elk toestel een mooie, afgewerkte oefening. Met wat pech in de opwarming aan sprong, sprong ze haar overslag niet en werd die vervangen door tussen de steun, weliswaar met een lagere moeilijkheidswaarde. Alsnog behaalde Saar een zeer mooie totaalscore van 48,850.

Fran Vandeputte toonde ons ook heel wat mooie oefeningen. Aan balk had Fran wat pech bij haar koprol waardoor ze jammer genoeg tot een val kwam. Ondanks deze val behaalde Fran toch een mooie totaalscore van 47,800.

Noore Becquaert had brute pech aan balk met 2 vallen en bij het landen van haar afsprong zette ze haar handen. Aan vloer vergat ze één element. Een zeer mooie, afgewerkte oefening werd aan de barre getoond. Zo behaalde Noore een totaalscore van 47,500.

Marie Van Gyseghem toonde ons een erg mooie vloeroefening. Ook zij had jammer genoeg een val aan balk. Marie behaalde dan ook een welverdiende totaalscore van 46,500.

Febe Deleu greep net naast het zilver desondanks haar mooie oefeningen (met 0,010 verschil!). Zij behaalde een totaalscore van 45,650.

Marie Durnez turnde zeer mooie, afgewerkte oefeningen. Jammer genoeg vergat ook Marie één element aan vloer. Een supermooie oefening werd getoond aan de balk. Ze behaalde een totaalscore van 44,800.

Jongens 11 – 12 jaar (18 deelnemers)
Verslag trainster Rieke
Van de 3 jongens die normaal zouden deelnemen in deze categorie waren er 2 geblesseerd.
Jonas De Nul moest dus de eer in stand houden en dat heeft hij mooi gedaan met een zilveren medaille als beloning.

VRIJ WERK
13-14 jaar jongens vrij werk (9 deelnemers)
Verslag trainster Rieke
Staf Redant behaalde voor onze club de eerste podiumplaats van het weekend. De laatste weken heeft hij hard gewerkt om de moeilijkheid van zijn oefeningen omhoog te krijgen. Dat harde werk werd beloond met een welverdiende bronzen medaille allround.

Voor de ranking per toestel werd Staf 5de aan vloer, 7de aan sprong, 5de aan herenbrug en 3de aan rek.

14 jaar meisjes vrij werk (30 deelnemers)
Verslag trainster Nanne
Bij de meisjes 14 jaar vrij werk was Jill Bertier gekwetst aan de pols en kon ze met veel spijt niet meedoen. Wellicht miste KIT IEPER hierdoor een “full Iepers all round podium” want het allround podium werd ingenomen door Jutte Deheegher op de 1ste plaats met een totaalscore van 59,450 en Lieke Vervisch op de 2de plaats met een totaalscore van 59,300.

Op de ranking per toestel was KIT Ieper opnieuw stevig present op het podiumschavot.
Niettegenstaande Jutte aan damesbrug een spijtige maar vooral héél teleurstellende val had, werd ze dankzij de hoge moeilijkheidsgraad van haar wedstrijdoefening toch meer dan verdiend eerste met 15,00 punten.
Lieke turnde eveneens een prachtige brugoefening en werd 2de met een score van 14,600.

Stress aan de balk leidde tot enkele vallen en wiebeltjes. Niettemin werd Jutte 2de met een score van 14.700 en Lieke 3de met 14.00 punten.

Aan grond turnde Lieke een heel sierlijke oefening en werd ze meer dan verdiend 2de met een score van 15.600. Jutte was 3de met een score van 14.800.

Lieke eindigde aan sprong als 4de met een prachtige score van 15,100 voor haar gestrekte salto voorwaarts. Jutte werd véél te streng beoordeeld door de jury en moest het stellen met een 5de plaats met een score van 14.950 voor haar half in – half uit.

15- 16 meisjes vrij werk (51 deelnemers)
Verslag trainster Silke
Opnieuw KIT IEPER op het allround podium!
Fien Verplanken op de 2de plaats met een totaalscore van 60.200 en Annette Devoldere op de 3de plaats met een totaalscore van 59.450.

Voor de ranking per toestel stonden Annette Devoldere en Fien Verplanken met een ex aequo op de 7de plaats aan de sprong. Net zoals bij de sprong van Jutte, werd de half in-half uit van Fien véél te streng beoordeeld aan sprong.

Aan de damesbrug turnden Fien en Annette een prachtige oefening met een zeer hoge moeilijkheidswaarde. Fien werd net geen 1ste met een 0.100 punt verschil en Annette werd beloond met een 3de plaats.

De balk is steeds het heikel punt op wedstrijd. Stress, spanning, bibberen, …….
Niettemin turnden zowel Fien als Annette een mooie oefening en werd Annette 10de en Fien 11de.

Aan de vloer wederom een prachtige oefening van Fien Verplanken met een zeer hoge moeilijkheidswaarde. Fien werd verdiend 3de.
Annette werd 11de met een evenzeer heel mooie grondoefening.

15+ jongens vrij werk (11 deelnemers)
Verslag trainster Rieke
Lewis Snick mocht voor het eerst deelnemen in de categorie 15+ jaar. Tussen jongens van 15 tot om en bij de 20 jaar oud was dit geen gemakkelijke opdracht. Maar Lewis hield het hoofd koel en heeft toch stuk voor stuk mooie oefeningen neergezet met een mooie score per toestel.


17+meisjes vrij werk (38 deelnemers)
Verslag trainster Silke
Bij onze oudste gymnasten 17+ werd Lisa Derycke 2de allround en Nanne Deheegher 17de.
Voor de ranking per toestel stonden Anne Deheegher en Lisa Derycke met een ex aequo op de 7de plaats aan de sprong. Beide meisjes sprongen nochtans een fantastische half in – half uit, maar de jury aan de sprong oordeelde heel (te) streng. Weliswaar is het verschil tussen de 1ste en de 7de plaats bepaalt door 0,300 punt.

De damesbrug is het favoriete toestel van Lisa en hier turnde ze ook een heel moeilijke oefening. Lisa werd 4de aan brug. Nanne had tegenslag aan de barre en moet een val incasseren wat haar strafpunten opleverde voor haar moeilijkheidsscore van de oefening. Erg jammer voor Nanne. Ze werd 33ste aan de brug.

De balk is Nanne haar beste toestel. Hier werd ze verdiend 5de met een mooie sierlijke balkoefening.
Lisa werd 27ste aan balk.

De 1ste plaats aan de vloer tenslotte werd verdiend ingenomen door Lisa Derycke met een monsterscore van 16,950. Nanne Deheegher turnde een heel sierlijke wedstrijdoefening aan de grond en werd 13de.