Provinciale voorronde 1 AB tumbling

terugkeren

Zaterdag 28 januari B niveau

De eerste deelnemer was Warre Delaere en ook de enige deelnemer.De andere B gymnasten nemen op een andere datum deel.

Warre voelde zich goed en turnde 2 mooie reeksen en  behaalde een mooie 3de plaats in open klassement.

Zondag 29 januari A niveau.

In de voormiddag 3 deelnemers : Maja Bem , Maitë Platteau , Mill Vanderhaeghe.

Maitë was heel zenuwachtig, maar sprong toch twee behoorlijke reeksen. Ze werd 15de bij de 12j meisjes, op een 40 tal gymnasten.

Voor Maja was het haar eerste wedstrijd bij 11j meisjes. Ze was redelijk ontspannen en behaalde de 9de plaats met twee mooie reeksen.

Mill daarentegen was super zenuwachtig. Normaal gezien hij nog maar enkele maanden in de competitie zit en al direct turnde op het hoogste niveau 12 j A niveau . Hij behaalde de 8ste plaats.

In de namiddag 2 deelnemers: Leonie D'Hulster, Vic Depuydt. Allebei in de categorie 13-14 jaar.

Van Leonie weten we dat ze altijd wat last heeft van de zenuwen , zeker in de eerste wedstrijd van het seizoen. Ze kwam al direct ten val in haar eerste reeks maar in de tweede reeks daarentegen was ze goed. Ze werd 32ste bij de meisjes.

Vic die bij de jongens aantrad, turnde goed, zeler als  je weet dat hij nog maar enkele weken blessure vrij is . Alleen die dubbele salto rugwaarts ontbrak nog. Hij behaalde een mooie 3de plaats.

Dan was er nog een avondsessie met 2 deelnemers de tweelingzusjes : Noor en Ella Deboeuf bij de meisjes 15- 16 jaar.

In deze categorie zitten serieuze kleppers waardoor dat het hier moeilijk ging worden om podiumplaatsen te halen. Noor turnde heel mooi turnde maar had een val bij haar dubbele hoek rugwaarts. Toch behaalde ze nog de 12de plaats.

Ella die wat minder ervaring heeft op dit niveau  eindigde op een 15de plaats.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers .