Nieuws

KIT telt 6 West-Vlaamse en 4 Vice-kampioenen tumbling !!

Terugkeren

Dag 1 van het Westvlaams kampioenschap A & B-niveau tumbling in Ingelmunster was uiterst vruchtbaar !
Trainer Roland Olivier mag 3 West-Vlaamse kampioenen toevoegen aan zijn lijstje : Julie Deschamps - Warre Devoldere & Nathan Hoflack waren de beste van West-Vlaanderen bij respectievelijk de B16 jaar meisjes - de B13-14 jaar jongens en de B11-12 jaar jongens.
Alle 3 gaan ze met 100 % zekerheid naar het Vlaams kampioenschap, want Julie eindigde 2de in het open klassement, Warre nam revanche en eiste zijn afgenomen 2de plek van de vorige provinciale voorronde op, Nathan kon er de vorige keer niet bij zijn, maar met zijn 3de plaats in het open klassement vandaag is hij ineens ook zeker van zijn ticket richting Vlaams.
Bij de B 16 jaar meisjes streden ook Axenya Stylemans en Ine Cloet voor een plaatsje op het podium... en zorgden ervoor dat Julie Deschamps langs beide zijden werd geflankeerd met een KIT-tumbler op het ereschavotje door respectievelijk ook het zilver en het brons op te eisen ! Mooi zicht een volledig KIT-podium !
Bij de B 15 jaar meisjes was er flink wat concurrentie voor de West-Vlaamse titel. Elly Delaplace sprong haar 2de tumblingwedstrijd al stukken beter dan de eerste en werd dan ook terecht beloond met de bronzen medaille !
Bij de B 13 jaar meisjes zitten ook heel wat straffe springers ! Yulia Düll Dursin sprong 2 knappe reeksen en mocht uiteindelijk de zilveren plak meenemen naar huis !
Kort samengevat : Alle B-tumblers die vandaag aantraden veroverden een podiumplaats !
Julie, Warre, Nathan en Yulia zien we al heel zeker terug op het Vlaams... Elly en Ine hebben momenteel een ticket voor het Vlaams, die ze met enkele straffe reeksen tijdens de 3de provinciale ronde moeten proberen te behouden...

Dag 2 op het West-Vlaams kampioenschap tumbling A & B niveau in Ingelmunster was het de beurt aan nog enkele kittumblers in de categorie C11-12 jaar meisjes en de A 11-12 jaar jongens.
's morgens mochten Camille VDB en Mirthe Serroels de spits afbijten... de meisjes eindigen naast het West-Vlaams podium op de 5de en 6de plaats... beide sprongen het minimum voor een selectie voor het Vlaams, qua ranking blijft het ongelooflijk spannend of ze er al dan niet bij zullen zijn. Gezien de vele ex-aequo's en dat er nauwelijks puntenverschil is tussen de diverse springers is alles nog mogelijk ! (Mol wordt D-day)
Senne Hubau werd gedecoreerd met een zilveren medaille bij de A-niveaus !
Onze tumblingtrainers Roland Olivier, Matthew Olivier, Ruben Recour, Sara Mus, Kim Cloet, Axenya Stylemans en Ine Cloet mogen al spreken van een behoorlijk geslaagd seizoen, in de competitieafdeling behaalde KIT ondertussen 6 West-Vlaamse en 4 vice-West-Vlaamse kampioenen en waren er nog eens 4 een bronzen medailles.