Nieuws

Ieperse Sportprijzen 2022

terugkeren

Op vrijdag 10 februari vond de uitreiking van de Ieperse Sportprijzen plaats met een terugblik op het sportieve jaar 2022 in Ieper.

Verschillende clubs vierden in 2022 hun jubileum: Als eerste werde we genomineerd voor 125 jaar KIT. Andere jubilarissen waren 75 jaar KWC De Sasspurters, 50 jaar 100 km van Ieper en 50 jaar KBBC VK Iebac. Daarnaast werden Jan Vandenhove (KBBC VK Iebac), Geert Vanderjeugt (KHG St-Joris Boezinge) en Johan Turck (KHG St-Joris Boezinge) in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet voor hun sport en club. Daarbovenop werden vijf gewezen leden van het dagelijks bestuur gehuldigd voor hun verdiensten binnen de sportraad.

Zeven kandidaten, uit zeven verschillende sporttakken, waren genomineerd voor Sportprestatie van het Jaar: de biNusshotters, Nanoi Van Wettere, Julie Voet, Sarah Duyck, Yelena Devreker, Tjörven Lagrou en Marvin Odent. Dat alle genomineerden een geslaagd en uitzonderlijk sportief 2022 achter de rug hebben, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar het was uiteindelijk Julie Voet die met de allereerste Sport’Yper Trofee naar huis mocht. Na een stemmingsronde, waarbij meer dan 2000 mensen stemden op hun favoriet, haalde zij het van haar straffe mede-genomineerden. Julie doet aan atletiek en heeft zich specifiek gericht op het lopen. Ondanks haar straffe prestaties werd 'Lena' niet verkozen. In de vragenronde antwoordde onze Yelena dat de Olympische Spelen te Parijs op haar verlanglijstje staan. In principe heeft ze nu al de limieten voor deelname geturnd. Duimen dus dat ze er in 2024 zal bij zijn. Het WK gymnastiek eind september dit jaar te Antwerepen zal allicht nog te vroeg zijn.