Nieuws

Gymtopia Happening Ieper

terugkeren

In een organisie van de Gymnastiek Federatie en de Koninklijke Ieperse Turnkring vond op zondag 13 februari voor de eerste keer een Gymtopia Happening plaats in het stedelijk sportcentrum Ieper. 

Gymtopia is een nieuwe sporttechnisch programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar waarbij de focus ligt op een brede motorische ontwikkeling haalbaar voor elk kind. Het programma bestaat uit 9 bewegingsfamilies (springen & landen, zwaaien, evenwicht,…) gesymboliseerd door een dier. Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels. De kinderen kregen in Ieper de kans om te schitteren op een happening waar 220 supporters hen aamoedigden.

De 78  gymnastjes kwamen van volgende clubs: De Zeester, Geluwe, Gympie Moorslede, Gymnastica Oud Turnhoud, Lyra, TC Sint-Paulus Haaltert, Vaste Vuist Lauwe, Go4Gym en uiteraard de Koninklijke Ieperse Turnkring.

Na een opwarming samen met de turnmascotte Gymbo turnden de aanstormende talentjes hun oefeningen aan 9 verschillende postjes en werden ze beoordeeld met stempels door een vakkundige jury. Na het afwerken van de oefeningen kregen de ddelnemers een medaille en een fosessie met Gymbo.

Het was een vlotte organisatie met tevreden deelnemers, trainers en toeschouwers. 

Zie hier de foto's.