Nieuws

Drie podiumplaatsen op het Vlaams Kampioenschap TTM C-niveau

terugkeren

Zaterdag 22 april vond het Vlaams Kampioenschap plaats voor TTM C12-C17+ te Wevelgem. Acht van de twaalf gymnasten behaalden de selectienorm om hieraan deel te nemen.

In de voormiddag mochten Juliette Boudry en Madeleine Vandevoorde (C12) als eerste de wedstrijd starten. Beide turnden nette en stabiele oefeningen. Aan het toestel sprong hebben ze beide nog geen hoge moeilijkheid waardoor Juliette net naast een podiumplaats greep. Juliette scoorde een knappe 6e plaats. Madeleine behaalde een 22e plaats van de 28 geselecteerde gymnasten.

Raquel Ramboer (C13) zette een sterke wedstrijd neer. Ze turnde heel wat nieuwe elementen. Ze straalde enthousiasme en zelfzekerheid uit. Ze werd hierdoor verdiend beloond met een 2e plaats op het Vlaams Kampioenschap. Voor Raquel was dit haar laatste wedstrijd in de Koninklijke Ieperse Turnkring omdat ze verhuist met haar gezin naar Spanje.

Laura Devoldere (C16), Jana Ketels (C16) en Ileana Depover (C17) mochten met z´n allen de wedstrijd afsluiten. Laura deed voor het eerst een nieuw element aan de damesbrug. Door wat pech aan brug en grond scoorde Laura een 14e plaats van de 15 geselecteerde gymnasten. Jana turnde over heel de lijn stabiele oefeningen en werd beloond met een knappe 4e plaats. Ileana was tijdens haar wedstrijdsprong twee keer gevallen tijdens de landing. Ze zette moedig door en behaalde zo nog een 10e plaats.

Op zondag 7 mei vond het Vlaams Kampioenschap plaats voor onze 10-jarige gymnasten uit het C-niveau te Tongerlo. Hasse Menu (C10) en Bekka Dumez (C10) zetten beide straffe prestaties neer. Hasse werd verdiend beloond met een mooie 2e plaats. Bekka begon de wedstrijd sterk, maar verloor wat punten op balk en grond. Ze werd hierdoor knap 4e. In deze categorie was er ook een ploegenklassement. Bekka en Hasse gingen als duo naar huis met de zilveren medaille!