Koninklijke Ieperse Turnkring

Kleuter

Belgisch Kampioenschap Tumbling 2017

13 en 14 mei : het laatste officiële wedstrijdweekend van het seizoen : het Belgisch A & B-niveau...

Om te beginnen een heel dikke proficiat aan de juryleden ! Er werd een heel seizoen gejurereerd zonder boetes ! Dus een welgemeende merci voor Veerle Delerue, Lies Bouckaert & Kim Cloet voor jullie inzet.

Ook een dikke pluim voor alle trainers die onze tumblers door de provinciale voorrondes loodsten, op de Vlaamse kampioenschappen ondersteunden en hen uiteindelijk op het Belgisch het beste van zichzelf lieten geven... merci voor onze competitietrainers Roland Olivier, Matthew Olivier, Ruben Recour, Sara Mus, Kim Cloet, Ine Cloet & Axenya Stylemans.

En dan nog de resultaten : met maar liefst 6 B-tumblers mochten we aantreden bij op Belgisch B-niveau in Beveren-Waas :

Yulia Düll Dursin startte om 8u30... ze sprong haar 2 reeksen door, maar naar afwerking toe was het duidelijk dat ze de laatste maanden niet voldoende op training was. Ze werd de 16de bij de B 13jaar meisjes.

Daarna was het de beurt aan onze tumblingboys Warre Devoldere & Nathan Hoflack. 
Nathan trad aan bij de B 11-12 jarige jongens. Hij sprong een mooie eerste reeks... waarmee hij zich op de 2de plaats parkeerde. Zijn tweede reeks was echter een nul-reeks... tja, meestal heeft de trainer gelijk als hij advies geeft om niet voor de maximale moeilijkheid te gaan. Enfin, Nathan werd toch nog 7de en heeft er eigenlijk een mooi seizoen op zitten.
Warre Devoldere moest zich bewijzen bij de B 13-14 jaar jongens... en hij was super nerveus. De laatste wedstrijden lukte het niet altijd om 2 knallers van reeksen te tonen. Vandaag deed Warre wat hij moest doen : knallen op de baan. 2 waaw-reeksen en bijgevolg mag hij zich nu Vice-Belgisch kampioen noemen !

Na de middag was het aan de B - meisjes 16 jaar. Julie Deschamps sprong een keiknappe 1ste reeks, haar 2de reeks was iets minder en kreeg nog eens een bestraffing van 0.6 punten voor het net niet eindigen op de landingsmat.
Ine Cloet toonde in haar eerste reeks al dat ze scherp stond en in haar 2de reeks sprong ze ook nog haar 1& 1/2 schroef door ! Het beste dat ze dit seizoen al sprong ! Dat wordt volgend jaar gegarandeerd dubbelschroef. 
Axenya Stylemans had nog altijd last van de voet en sprong haar 1ste reeks goed, maar de 2de reeks werd echter te vroeg onderbroken. Na het eerste blok 16-jarigen stond Julie 2de - Ine 3de en Axenya 5de...
In het 2de blok 16-jarige dames was de jury net iets kwistiger met punten en werden onze meisjes nog van het podium geduwd. Julie Deschamps eindigde uiteindelijk 4de, super spijtig, want met 0.1 punt van het podium stranden is nogal zuur. Ine Cloet werd 6de en Axenya Stylemans werd 12de.

Senne Hubau reisde zondagnamiddag richting Beveren-Waas zonder te weten of hij al dan niet ging moeten springen... hij was 1ste reserve, een virus in het verre Limburg zorgde ervoor dat hij luttele minuten voor de opwarming te horen kreeg dat hij mee mocht doen !
En hoe, hij werd 5de op het Belgisch (nog maar eens bevestiging dat hij er wel degelijk bij hoorde). Als 11-jarige A-niveau moest hij de duimen leggen voor enkele 12-jarigen en het scheelt amper een goeie 2 punten met de 1ste ! 

Een dikke proficiat aan alle A- en B's die een heel jaar ervoor gingen en trainden. Jullie mogen terecht trots zijn jezelf, je stond er toch maar op het Belgisch en hoe ! Jullie sprongen hele knappe reeksen.

Belgische top van de gymnastiek zakt af naar Ieper

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw organiseert op zaterdag 24 en zondag 25 maart in samenwerking met de GymFed vzw het Provinciaal Kampioenschap Toestelturnen Jongens (TTj). Op dit kampioenschap kunnen Vlaamse gymnasten een gooi te doen naar een provinciale titel (West-Vlaams, Oost-Vlaams of Vlaams Brabants kampioen) en zich te plaatsen voor het Vlaams.
De Ieperse Sporthal wordt het vierde weekend van maart omgetoverd tot een professionele wedstrijdsetting waar toestelturners van elk niveau het beste van zichzelf zullen geven. De gymnasten op zaterdag behoren tot de Belgische top (deelnames aan EK en WK) en tonen hun kunnen op zes verschillende toestellen: vloer, paard met bogen, ringen, sprong, brug met gelijke leggers en rek.
Op zaterdagvoormiddag en -namiddag treden de jongste gymnasten van het A- en B- niveau aan. Op zaterdagavond strijden de oudste A- en B-gymnasten voor de gouden plak.
Zondagvoormiddag zijn de acht- en negenjarigen aan de beurt (instappers), waarna de rest van de dag staat ingevuld met wedstrijden voor de B-gymnasten van 12 tot 15 jaar.Met 363 deelnemers uit 33 verschillende clubs, wordt het een spektakel van hoog niveau. Onder deze talentvolle sporters turnen immers onze toekomstige Olympiërs. 

Supporteren jullie ook mee?

Sporthal 1 Ieper
Leopold III-Laan 18
8900 Ieper


Ingang: 3 euro leden Gymfed, 5 euro niet-leden, kinderen t.e.m. 6 jaar gratis

Beste wensen voor 2017!

Het bestuur van de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw wenst iedereen een fantastisch, gezond en sportief 2017.

KIT heeft Belgisch kampioen tumbling!

In het verlengd weekend van 26-29 mei 2022 vond in de topsporthal te Gent het Groot Belgisch Kampioenschap plaats. De KIT-tumblinafdeling trok er met 7 geslecteerde gymnasten naar toe.

Op zaterdag 28 mei was het de beurt aan de tumblers A-niveau met 2 deelnemers: Leonie D'Hulster bij de meisjes 12 jaar en Vic Depuydt bij de jongens13-14 jaar.
Voor dit BK had Leonie haar moeilijkheidsgraad serieus opgekrikt maar bij de eerste reeks liep het verkeerd. Ze sprong een super mooie reeks maar om een of andere reden sprong ze geen eindsalto. Haar tweede reeks was een beetje hetzelfde verhaal, ook hier geen eindsalto. Ze behaalde de 14de plaats.
Vic wou een beter resultaat behalen dan op het Vlaams waar hij 8ste werd. Zijn doelstelling was een dubbele salto op het einde van zijn reeks. Vic hield zijn zenuwen onder controle, sprong een mooie eerste reeks met die dubbele salto met een mooie landing. Dolgelukkig sprong hij zijn tweede reeks. Ook hier een mooie serie deze keer met dubbele schoef op het einde.Vic die nog altijd maar 12 jaar is, behaalde een mooie 6de plaats. Doel bereikt!

Op zondag traden 5 KIT-tumbles aan in de B-categorie: Warre Delaere bij de jongens 12 jaar, Elise Denis meisjes 12 jaar, Anne Kint en Camille Vandenbroucke meisjes 16 jaar, Felix Vandelannoote jongens 16 jaar.

Elise moest als een van de eerste springen. Er was samen gekozen om alles te zetten op afwerking. In de opwarming was direct te zien dat het goed zat. Elise's reeksen in de wedstrijd waren dan ook super afgewerkt waardoor ze een mooie 6de plaats behaalde. 

Daarna kwam Warre aan de beurt. Nog maar weinig gezien dat iemand zo gemotiveerd en vol zelfvertrouwen op de wedstrijd arriveerde. Er was dan ook super hard op die afwerking gewerkt. Zijn wedstrijdreeksen zijn het bewijs van zijn harde werk. Toen de score op het bord kwam, stelden we vast dat Warre op de eerste plaats stond. Hij is bovenaan blijven staan tot het einde van de wedstrijd. Warre is Belgisch kampioen!

Anne en Camille turnen samen in de zelfde categorie. Anne, die op het Vlaams kampioenschap een paar steken heeft laten vallen, wilde het kost wat kost deze keer beter doen. Ze heeft haar reeksen serieus moeilijker gemaakt. Anne deed het uitstekend en behaalde een zeer verdienstelijke 4de plaats. Camille daartegen sprong een mooie eerste reeks, maar kwam ongelukkig ten val bij haar eindsalto. Verdict: Camille had haar voet ernstig bezeerd en moest forfait geven voor de rest van de wedstrijd.

Felix die al alles gewonnen had dit seizoen, begon als topfavoriet aan de wedstrijd. Maar in zijn eerste reeks kwam hij ten val bij zijn eindsalto waardoor hij na de eerste reeks op de laatste plaats stond. Felix herpakte zich en sprong een super mooie tweede reeks. Hierdoor kon hij toch nog zilver bemachtigen.

Trainer Roland Olivier en zijn trainersteam kijken terug op een mooi tumblingseizoen en Belgisch kampioenschap.

KIT TTm sluit sterk seizoen af met zilver op BK

Na sterke prestaties op de selectiewedstrijden wisten maar liefst 8 KIT-gymnasten zich te kwalificeren voor het BK: Marthe Milleville en Ellen Bruneel (B14-15), Anouk Pecceu (B13), Jana Ketels, Laura Devoldere en Lotte Peene (B12), Nine Gore (B11) en Lena Devreker (A11).

Met niet minder dan 4 gymnasten die zich tot West-Vlaamse kampioene wisten te kronen (Lena Devreker bij A11, Nine Gore bij B11, Ileana Depoover bij C13 en Ellen Bruneel bij B14-15), trokken de KIT-gymnasten vol vertrouwen naar het BK in Libramont. 

Na respectievelijk zilver en brons op de Vlaamse kampioenschappen was meteen duidelijk dat Nine en Lena ook op het BK podiumkandidaten waren. Nine Gore (B11) turnde een prachtige wedstrijd met hoge moeilijkheid en zuivere en elegante uitvoering. Ze moest nipt de duimen leggen voor een gymnaste uit Charlerloi en eindigde zo op een knappe 2de plaats. Lena Devreker (A11) maakte in de opwarming meteen indruk op jury en publiek. Helaas kon ze deze knappe oefeningen niet herhalen tijdens de wedstrijd. Ze werd 10de op haar eerste Belgisch kampioenschap. Bij de B12 werden Jana Ketels en Laura Devoldere 12de en 15de van België. Jana wist dankzij een nette en stabiele oefening de 1ste plaats te veroveren aan balk. 

Trainers en bestuur blikken tevreden terug op een meer dan geslaagd seizoen voor deze dames!

De jongste lichting TTJ pakt brons!

De jongste knapen van KIT traden op zondag 13 november 2022 aan in de Zuidwestcup in Lauwe, een teamcup voor -14 jarigen, waar 19 ploegen aan deelnamen. 

Het was een eerste test voor de nieuwe groep jongens die sinds twee jaar aan de weg timmert.  Het team bestond uit Louis Thomas, Jean Gomes, Naud Goudeseune, Mattéo Claerhout, Ferre Debyser en Yakym Teteria.  Onder het kritische oog van trainster Inge gaven de jongens het beste van zichzelf met een schitterend en onverwacht resultaat tot gevolg.  Tussen heel wat oudere jongens kon het team beslag leggen op de derde plaats.  De moeilijkheid van de oefeningen moet nog verder verhoogd worden, maar de jongens konden de juryleden charmeren met hun verzorgde en strakke afwerking.  Dat belooft voor de toekomst!