Koninklijke Ieperse Turnkring

Kleuter

West-Vlaams kampioenschap tumbling A een groot succes voor de KIT-tumblers !

De top van de Belgische tumbling trok op zondag 4 maart naar Deinze.  De grote dag voor de A-niveaus van KIT om te strijden voor een plaatsje op het West-Vlaams podium. 
Bij de categorie A-12 jaar meisjes namen er 3 KIT tumblers deel : Valentine Alleman, Camille Vandenbroucke en Camille Alliet. Valentine, net terug aan het trainen na een blessure sprong beter dan verwacht, maar kwam nog net iets te kort om op het podium te eindigen. De beide Camilles sprongen volledige reeksen en mochten dan ook het West-Vlaams podium op : Camille Alliet brengt het brons mee naar Ieper, Camille Vandebroucke kroont zich tot vice-West-Vlaams kampioen !
Na de middag scoorden de A-12-jaar jongens door heel knappe reeksen te springen. Senne Hubau werd terecht West-Vlaams kampioen en Nathan Hoflack eindigde eveneens op het podium en kreeg een bronzen medaille om. 
Senne is ondertussen zeker van zijn selectie voor het Vlaams Kampioenschap. Nathan en Camille VDB zijn zo goed als zeker. Senne sprong deze wedstrijd trouwens ruim het minimum voor deelname aan de wereldkampioenschappen voor jongeren. Hij is de enige 12-jarige Belg die hierin slaagde dit seizoen. We duimen dat hij opnieuw mag schitteren op de WAGC, die in november zullen doorgaan in Sint-Petersburg. 
Voor alle tumblers zitten alle West-Vlaamse kampioenschappen er op en we mogen al van een geslaagd seizoen spreken. We waren leverancier van heel wat West-Vlaamse kampioenen en eisten meerdere podiumplekken op. De meeste haalden reeds hun selectie voor het Vlaams kampioenschap, waar we nog wat medailles hopen te sprokkelen.
Het is bijna niet te geloven dat we pas 5 jaar een tumblingafdeling hebben bij KIT en dat we reeds in A-, B- en C-niveau tumblers hebben die meespringen in de top en selecties binnenhalen voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap en zelfs al naar het wereld kampioenschap mochten gaan ! Een dikke pluim voor ons trainersteam : Roland en Matthew Olivier, Ruben Recour, Kim en Ine Cloet, Ciel en Lene Verbeke, Julie Deschamps en Axenya Stylemans.  Met de bouw van een turnzaal met tumblingbaan op Ieperse bodem dromen we alvast van nog meer topprestaties.

West-Vlaams Kampioenschap Tumbling C niveau

Op zaterdag 13 en zondag 14 januari trokken er maar liefst 353 C-tumblers richting Niel voor de eerste tumblingwedstrijd van het seizoen. KIT stuurde 12 C-tumblers om een gooi te doen naar de titel van West-Vlaams kampioen.

KIT is 3 West-Vlaamse kampioenen tumbling C-niveau rijker : Ester Delboo bij de C11 meisjes, Yulia Düll Dursin bij de C14 jaar meisjes en Annemijn Woets bij de C15 jaar meisjes. Bij de C11-12 jaar jongens kon Felix Delannoote, de zilver plak bemachtigen en bij C11 jaar meisjes stond ook Julie Lebon op het podium, zij kreeg zilver.

Bij de C11 meisjes eindigde Amélie Vandekerckhove 4de, ook Lola Lamoot moest het bij de C12 jaar meisjes het plaatsje net naast het podium en Pauline Vanhoutte veroverde ook de 4de plaats bij de C14 jaar meisjes.

De overige KIT tumblers werden achtervolgd door het 'pech-in-de-2de-reeks-monster', waardoor ze iets verder van het podium eindigden. bij de C12 jaar meisjes eindigden MIchelle De Meulenaere, Angély Curiel Luna en Marie Vandecasteele respectievelijk 9de-10de en 11de. Meadow Wicke werd als 1ste jaars tumbler knap 8ste van West-Vlaanderen.

12 KIT-tumblers, 3 West-Vlaamse kampioenen, 5 op het podium, 8 tumblers die in de top 4 eindigen, 11 van hen in de top 10 van hun respectievelijke leeftijdsgroep ! Enkele zijn nu reeds zeker van een selectie voor het Vlaams kampioenschap en het tumblingseizoen is pas begonnen !

West Vlaams kampioenschap Tumbling C niveau

Op 4 en 5 februari 2023 vond in Wielsbeke het West-Vlaams kampioenschap tumbling C-niveau plaats met meer dan 100 deelnemers. met 19 tumblers was KIT goed vertegenwoordigd. Ann en Kim Cloet waren de juryleden van dienst en de gymnasten werden begeleid door trainers metthew en Roland Ollivier. En of de trainers tevreden waren. Thuiskomen met 5 provinciale titels,2 zilveren en 2 bronzen medailles geeft voldoening aan hun grote inspanningen.

Hier een overzicht van hun prestaties.

11 jarige meisjes.

Behaalde: liana Boone goud , Marie Depover zilver en Jitte Delombaerde 4de plaats.

11-12 jarige jongens.

Behaalde : Saymen Maes goud, Victor De Kerchove zilver,  Schmitt Noah bronzen medaille.

13 jarige meisjes.

Behaalde: Elise Gheysens 6de plaats  , Elise Denis 7de plaats.

14 jarige meisjes.

Behaalde : Marthe Ameloot 5de plaats , Louise Lesage de 9de plaats en Juliette Gevers de 10de plaats.

13-14 jarige jongens.

Behaalde: Miel Vermeeren goud en Warre Lattré de 4de plaats

14 jarige meisjes.

Behaalde: Alexia Dedier de bronzen medaille en Maité Vanpeteghem de 10de plaats.

16 jarige meisjes.

Behaalde: Bauke Braeckevelt de 5de plaats.

15-16 jarige jongens.

Behaalde: Colin Depuydt goud.

17-18 jarige meisjes.

Behaalde: Lola Lamoot de bronzen medaille en Michelle Demeulenaere de 5de plaats.

Proficiat van het ganse trainersteam.

24 podiumplaatsen voor KIT op eerste weekend Westhoektornooi

Op zaterdag 5 januari en zondag 6 januari namen 33 gymnasten uit de Koninklijke Ieperse Turnkring deel aan het jaarlijkse Westhoektornooi georganiseerd door Turnkring Vlamertinge. Op dit eerste weekend van het Westhoektornooi behaalde KIT maar liefst 24 podiumplaatsen over alle leeftijdscategorieën heen.

Gymnasten uit het Instap-niveau, C-niveau en B-niveau namen deel aan toestelwedstrijden op de balk, de grond en aan de brug.
Gymnasten tussen de 7 en 19 jaar oud toonden afgewerkte oefeningen met een wisselde moeilijkheid op elk van die toestellen.
Onze KIT-gymnasten staan het stevigst op de balk, op dat toestel werden maar liefst 14 medailles in de wacht gesleept. Hoewel hier en daar nog enkele fouten in uitvoering van de moeilijkere elementen slopen, zijn de trainers heel tevreden met de resultaten.

De resultaten van het Westhoektornooi zijn alvast een mooie voorbode voor wat een schitterend turnseizoen belooft te worden. Proficiat aan alle gymnasten.


Klik hier voor de foto's.

Westhoektornooi: Nog een vrachtwagen vol bekers voor Recrea KIT

We beginnen op zaterdag 14 januari 2023 om 9 uur ’s morgens met de jongens opgelegd werk én een vol KIT podium.

Jongens 12 jaar  – opgelegd werk

Soren Wolfs en Gilles Mullier hebben beiden moeilijke oefeningen geturnd en, op een schoonheidsfoutje of nerveusiteitsfoutje na, zo goed als perfect uitgevoerd. Ze waren dan ook niet weg te slaan van het podium. Soren behaalde de 1ste plaats aan de herenbrug en het rek, de 2de plaats aan de grond. Gilles behaalde de 2de plaats aan de herenbrug, de 3de aan het rek en 1ste aan de grond.

Voor Remi Linclau was dit zijn eerste wedstrijd, hij is nieuw bij de Recrea jongens sinds het begin van dit seizoen.  Hij heeft zijn zenuwen onder bedwang kunnen houden en heeft zich niet laten afschrikken door de ervaren jongens en aan grond zelfs het KIT podium kunnen vervolledigen met de 3de plaats!  Aan de herenbrug werd hij 6de en aan het rek 7de .

In de namiddag komen de meisjes aan zet.

Meisjes 13  jaar – vrij werk

Ella Vlaemyck turnde een fantastische én bijzonder sierlijke wedstrijd en mocht de eerste plaats innemen aan balk, aan grond en aan damesbrug. Aan de damesbrug showde ze haar niet aflatende doorzettingskracht en liet ze de jury met “open mond” kijken én tellen. Hilarisch Ella!

Ook Laura Degrauwe turnde een prachtige wedstrijd en mocht de tweede plaats innemen aan balk en de derde plaats aan grond en damesbrug.

Marie Van Gyseghem toonde haar vorderingen aan grond met haar rondat salto en werd mooi 5de en aan damesbrug met een 6de plaats. De balk is klassiek het mindere toestel van Marie waar ze een 12de plaats behaalde.

Noore Becquaert turnde een heel sierlijke oefening aan damesbrug en werd verdiend 7de. Aan de grond werd Noore 12de en aan de balk 8ste.

Fran Vandeputte werd geveld door stress. Niettemin werd Fran 9de aan de damesbrug, 13de balk en 7de aan de grond. Ontspannen Fran!

Ook Saartje Vandenberghe had te kampen met wedstrijdstress aan de damesbrug waar zij 14de werd. Saartje herpakte zich aan de balk en aan de grondoefening waar ze verdiend 9de en 5de werd.

Marie Durnez turnde een prachtige wedstrijd. Niettegenstaande de damesbrug haar slechtste toestel is, turnde ze een mooi afgewerkte oefening en werd er 11de. Aan balk mocht Marie de 6de plaats innemen en aan de grond sprong onze Marie voor de 1ste keer haar rondat flik door wat haar heel terecht de 6 de plaats opleverde.

Meisjes 14  jaar – vrij werk

Voor Tiele Mees en Yana Verdru was het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Yana Verdru turnde opnieuw een heel mooie oefening aan de damesbrug en werd 4de. Aan de balk had Yana stress maar ze turnde een heel mooie oefening en werd verdiend 6de. Ook aan de grond werd ze 6de.

Tiele Mees toonde haar mooie vorderingen aan de damesbrug en werd 6de. De balk was haar niet gunstig gezind. Een aantal elementen werden niet meegeteld waardoor Tiele zich tevreden moest stellen met een 8ste plaats. Aan de grond showde voor de 1ste keer op wedstrijd haar rondat salto en werd ze 7de.

Meisjes 15-16  jaar – vrij werk

Een vol KIT podium aan damesbrug !

Annette Devoldere turnde zoals gewoonlijk een prachtige wedstrijdoefening aan de damesbrug en werd dan ook terecht 1ste. Aan de grond werd Annette 3de. De balk viel niet mee voor Annette. Niettegenstaande ze tijdens de opwarming foutloze elementen turnde en haar nieuwe opsprong met hoge moeilijkheidswaarde perfect lukte, was de wedstrijdstress een spelbreker. Annette moest zich tevreden stellen met een 6de plaats.

Jill Bertier turnde een superwedstrijd aan de balk en werd heel verdiend 1ste. Ook aan de damesbrug toonde Jill een prachtige én uiterst sierlijke wedstrijdoefening en mocht ze de 2de plaats innemen. Aan de grond had Jill tegenslag en werd ze 8ste.

Ook Lieke Vervisch turnde prachtige wedstrijdoefeningen aan damesbrug en grond waar ze telkens de 2de plaats in nam.
Net als Annette was Lieke erg zenuwachtig aan de balk met enkele valletjes waardoor ze 8ste werd.

Auke De Ruyter is nieuw bij de Afdeling Recrea Toestelturnen Meisjes en turnde een fantastische wedstrijd! Auke maakte de overstap van het basisturnen meisjes naar Recrea TTM in september 2022 en showde op de wedstrijd haar enorme vooruitgang en doorzetting. Auke werd 7de aan de damesbrug, 7de aan de grond en 2de aan de balk! Een eerste podiumplaats dus voor Auke. Chapeau Auke!

Jutte Deheegher was verontschuldigd voor de wedstrijd. Jutte kampt met polsproblemen en moest jammer genoeg forfait geven voor de wedstrijd. We wensen Jutte veel beterschap en hopen dat ze snel weer actief is voor de wedstrijden.

Voor de avondwedstrijd zorgden de jongens en meisjes opnieuw voor een vol KIT podium

Meisjes 12 jaar  – opgelegd werk

Orla-Jane Rys turnde de perfectie aan damesbrug en balk en werd er telkens 1ste. Aan de grond kostte een kleine wiebel haar de 1ste plaats en werd ze meer dan verdiend 2de. Orla Jane is er meer dan klaar voor om te starten met vrij werk in september 2023.

Nore Goudeseune verlegde haar grenzen aan de damesbrug en turnde voor de 1ste keer de oefening met de hoogste moeilijkheidsgraad. Nore werd beloond voor haar inspanning en mocht meer dan verdiend de 2de plaats innemen. Grote proficiat Nore!
Aan balk en grond moet Nore zich tevreden stellen met een 10de en een 11de plaats.

Ook Bo Andries turnde voor de 1ste keer aan damesbrug de moeilijkste wedstrijdoefening en werd beloond met een 3de plaats! Chapeau Bo. Aan de balk werd Bo 9de. Aan de vloer turnde Bo ook voor de 1ste keer de moeilijkste wedstrijdoefening. Grote proficiat Bo met je rondat flik en met je 10de plaats.

Juliette Depuydt turnde ook een mooie wedstrijd en werd 5de aan damesbrug en 7de aan balk. Aan de grond werd Juliette bestraft met haar handenstand ½ draai waardoor ze 7de werd. Erg jammer voor een ontgoochelde Juliette . Ze verdient veel beter.

Meisjes 11 jaar  – opgelegd werk

Noor Dumon turnde zoals gewoonlijk een prachtige wedstrijd. Noor werd verdiend 1ste aan damesbrug en 3de aan de balk.
Aan de grond werd de oefening van Noor bestraft en moest ze zich tevreden stellen met een 7de plaats.

Elene Feys Jaques was in topvorm en turnde een heel goede wedstrijd. Aan de damesbrug werd Elene 2de. Aan de balk en de grond toonde Elene de perfectie en werd ze meer dan verdiend aan beide toestellen de 1ste. Chapeau Elene!

Ook Marie-Lou Decru verlegde haar grenzen aan de damesbrug en turnde voor de 1ste keer de oefening met de hoogste moeilijkheidsgraad. Marie-Lou turnde een prachtige oefening en werd 5de. Grote proficiat Marie-Lou! Aan balk werd Marie-Lou 11de en aan de grond 9de.

Ook Elise Marquant maakte de overstap van basisturnen naar de Afdeling Recrea en dus nieuw in de groep. De eerste wedstrijd van Elise was spannend!
Aan damesbrug en balk werd Elise 8ste.. Aan de grond werd Elise bestraft voor een aantal elementen, maar dat belette niet dat Elise een mooie 16de plaats mocht innemen.

Meisjes 17+ jaar  – vrij werk

Voor Fien Verplanken was het de 1ste wedstrijd na een lange herstelperiode (blessure).
Fien was in topvorm en turnde een prachtige wedstrijd aan damesbrug én grond waar ze telkens de 1ste plaats innam. Aan balk werd Fien 6de.

 

Jongens 13 jaar  – vrij werk

Voor Jonas de Nul was dit de eerste wedstrijd vrij werk en dus een stukje moeilijker dan voorbije jaren. De stress was te merken door wat foutjes te maken die op training normaal niet gebeuren. Op zijn favoriete toestel herenbrug zette hij wel een zo goed als perfecte oefening neer. Hij werd 7de aan grond, 8ste aan rek en 9de aan de herenbrug.

 

Jongens 15-16 jaar  – vrij werk

Lewis Snick en Staf Redant mochten samen op het laatste podium van de dag. Ze hebben beiden hard gewerkt de voorbije maanden om hun oefeningen een stuk moeilijker te maken. Deze wedtrijd was ideaal om ze uit te testen en met succes. Ze hebben de 2de en 3de plaats afgewisseld op elk toestel met meestal maar 0.1 verschil in score van elkaar. Lewis werd 2de aan herenbrug en grond, 3de aan rek. Staf werd 3de aan herenbrug en grond, 2de aan rek.

 

De trainers en juryleden kijken terug op een prachtige wedstrijd voor de Afdeling Recrea Toestelturnen en maken zich klaar voor de volgend wedstrijd in Brugge tijdens het weekend van 21 en 22 januari 2023.

Chapeau aan alle gymnasten in naam van het trainersteam!
Rieke Man, Silke Decap, Louise Fourni, Lisa Derycke, Annette Devoldere, Fien Verplanken, Morgane De Gryse, Elise Louchaert, Luna Pontrandolfi en Kathy Laheye.

 

 

Westhoektornooi: Een vrachtwagen vol bekers voor TTM en TTJ KIT

Op zaterdag 7 en zondag 8 januari namen de meisjes (TTM) en jongens (TTJ) uit de competitiegroep toestelturnen deel aan het Westhoektornooi. Dit is een oefenwedstrijd vooraleer de provinciale voorrondes starten.  De meeste meisjes waren al behoorlijk goed voorbereid voor de dag, al kwamen enkelen uit ziekte zodat ze nog wat stabiliteit misten in hun oefeningen.  Er werd over 3 toestellen gestreden voor medailles en bekers. 

Bekka Dumez en Hasse Menu (C10) mochten als eerste de spits afbijten. Ze zetten beide straffe prestaties neer. Bekka werd beloond met een 1e plaats aan brug, 2e plaats aan vloer en een 3e plaats op balk. Hasse kreeg een mooie 1e plaats aan balk en werd 2e aan brug.

Madeleine Vandevoorde (C12) kon de jury bekoren met een verzorgde grondoefening en werd bekroond met een 3e plaats. Ook Juliette Boudry (C12) deed haar best. Zij werd 2e aan de brug.

Birsen Dumez en Raquel Ramboer (C13) hadden een zenuwachtige start. Beiden deden nieuwe elementen. Raquel werd beloond met een verdiende 1e plaats op balk.

Soetkin Vandeghinste (C14) toonde een zelfverzekerde balkoefening zonder vallen en werd beloond met een 2e plaats.

Bij de oudste C gymnasten behaalden we maar liefst 5 podiumplaatsen. Het was voor sommigen een wedstrijd met vallen en opstaan, maar ook een wedstrijd om nieuwe elementen uit te proberen. Alle meisjes deden hun best en werden dan ook beloond met mooie resultaten:

Britt Sohier (C15) turnde voor het eerst haar volledige schroef op vloer. Na een mooie en vlotte oefening aan barre werd ze beloond met een 1ste plaats. 

Laura Devoldere (C16) deed voor het eerst, na 3 jaar niet meer te turnen terug een individuele wedstrijd. Ze turnde nette en stabiele oefeningen aan balk en barre. Dit zorgde ervoor dat ze een welverdiende 1ste plaats kreeg op balk en een 3de plaats voor barre. 

Jana Ketels (C16) behaalde net geen drie podiumplaatsen met haar mooie, afgewerkte oefeningen.  Ze werd 1ste aan grond en 2de aan barre. Op balk werd ze 4de door pech bij haar afsprong. 
 

Ileana Depover (C17) startte haar wedstrijd met volle moed aan barre, waar ze een 3de plaats scoorde. Aan balk had ze pech. Na de val bij haar opsprong werd het moeilijk om de stress onder controle te houden. Ze herpakte zich aan vloer en behaalde hier nog een mooie 6de plaats.

Ook alle B-gymnasten gaven het beste van zichzelf!

Jana Bryon, Ariana Costa en Oona Debruyne (B11) kwamen vol stress toe op de wedstrijd. Ze werden alle drie beloond voor hun nette oefeningen: Jana werd eerste aan barre, Oona werd tweede aan balk, Ariana werd derde aan balk en miste net het podium aan vloer.

Sara Guaillas Calva en Juliette Vlaemynck (B12) turnden knap afgewerkte oefeningen. Juliette turnde zeer stabiel aan balk, zonder vallen en werd dan ook eerste aan dit toestel!

Nine Gore (B15) werd twee keer knap derde: aan grond en barre. Muka Amerlinck (B16+) turnde na vijf jaar haar eerste wedstrijd. Dat ze het nog kan was overduidelijk! Ze werk knap eerste aan balk en tweede aan grond.

De jonge meisjes uit het I-niveau turnden reeds heel behoorlijk en netjes.  Deze jonge dames (I9) kwamen in actie: Cilou Dubrulle, Laurie Tiberghein, June Leroy, Marie-Lynn en Gloria Vervaecke. Ook enkelen van hen behaalden slaagden er in om top 3 plaatsen te veroveren. Gloria Vervaecke behaalde 3 keer goud!  June Leroy behaalde zilver voor haar grondoefening. 

In de namiddag was het de beurt aan de allerjongste: Mary-Jane Dequeker (I8).  Zij turnde 3 nette en stabiele oefeningen.  Om een beker te behalen was de concurrentie deze keer te groot.  Maar ze heeft zeker genoeg in haar marge om volgend jaar te knallen.

De kleinste jongens (van 7 tot 10 jaar) verrasten iedereen met voor hun leeftijd hoogstaande oefeningen. Ze werden beloond voor hun enthousiasme en gretigheid met verschillende podiumplaatsen. Net zoals de meisjes hadden ook de jongens bijna een vrachtwagen nodig hadden om al hun bekers in te vervoeren.

Ook Wout De Nul (B15) kwam na 3 jaar terug in actie op een wedstrijd. Hij werd beloond met een beker voor zijn tweede plaats aan de ringen!