Koninklijke Ieperse Turnkring

Kleuter

Drie podiumplaatsen op het Vlaams Kampioenschap TTM C-niveau

Zaterdag 22 april vond het Vlaams Kampioenschap plaats voor TTM C12-C17+ te Wevelgem. Acht van de twaalf gymnasten behaalden de selectienorm om hieraan deel te nemen.

In de voormiddag mochten Juliette Boudry en Madeleine Vandevoorde (C12) als eerste de wedstrijd starten. Beide turnden nette en stabiele oefeningen. Aan het toestel sprong hebben ze beide nog geen hoge moeilijkheid waardoor Juliette net naast een podiumplaats greep. Juliette scoorde een knappe 6e plaats. Madeleine behaalde een 22e plaats van de 28 geselecteerde gymnasten.

Raquel Ramboer (C13) zette een sterke wedstrijd neer. Ze turnde heel wat nieuwe elementen. Ze straalde enthousiasme en zelfzekerheid uit. Ze werd hierdoor verdiend beloond met een 2e plaats op het Vlaams Kampioenschap. Voor Raquel was dit haar laatste wedstrijd in de Koninklijke Ieperse Turnkring omdat ze verhuist met haar gezin naar Spanje.

Laura Devoldere (C16), Jana Ketels (C16) en Ileana Depover (C17) mochten met z´n allen de wedstrijd afsluiten. Laura deed voor het eerst een nieuw element aan de damesbrug. Door wat pech aan brug en grond scoorde Laura een 14e plaats van de 15 geselecteerde gymnasten. Jana turnde over heel de lijn stabiele oefeningen en werd beloond met een knappe 4e plaats. Ileana was tijdens haar wedstrijdsprong twee keer gevallen tijdens de landing. Ze zette moedig door en behaalde zo nog een 10e plaats.

Op zondag 7 mei vond het Vlaams Kampioenschap plaats voor onze 10-jarige gymnasten uit het C-niveau te Tongerlo. Hasse Menu (C10) en Bekka Dumez (C10) zetten beide straffe prestaties neer. Hasse werd verdiend beloond met een mooie 2e plaats. Bekka begon de wedstrijd sterk, maar verloor wat punten op balk en grond. Ze werd hierdoor knap 4e. In deze categorie was er ook een ploegenklassement. Bekka en Hasse gingen als duo naar huis met de zilveren medaille!

Proficiat aan alle gymnasten!

Eerste Provinciale Voorronde TTM C-niveau

Zaterdag 13 januari 2024 vond de eerste provinciale voorronde plaats voor onze dames uit het C-niveau in Mortsel. Soetkin Vandehinste (C15) mocht als eerste de spits afbijten. Ze begon aan het toestel sprong, waar ze voor het eerst een nieuw element uitvoerde. Het element werd verzorgd uitgevoerd, alleen werd de landing met enkele grote passen naar achteren geturnd waardoor ze enkele punten liet liggen. Aan de balk turnde ze een zelfverzekerde oefening zonder vallen. Eveneens aan grond turnde Soetkin nieuwe elementen. Soetkin behaalde verdiend een zesde plaats in haar leeftijdscategorie.

In de avondsessie was het de beurt aan Laura Devoldere (C17). Na het uitproberen van nieuwe elementen, toonde Laura over de volledige lijn verzorgde oefeningen. De twee beste toestellen voor Laura is vloer en balk. Hier liet ze enkele punten liggen door instabiliteit op balk en een afkeuring van een element op vloer. Ondanks deze verstrooidheidfoutjes werd Laura beloond met een knappe vierde plaats in haar leeftijdscategorie. Jana Ketels (C17) kon jammer genoeg niet deelnemen omwille van een voetblessure.

De gymnasten bereiden zich nu voor op het West-Vlaams Kampioenschap op 10 en 11 februari te Lendelede.

Recrea TTM: Zuidwestcup Lauwe 2018

De Recre@ groep TTM IEPER turnde op zondag 28 oktober 2018 een mooie eerste seizoenswedstrijd tijdens de Zuidwestcup te Lauwe.

We mochten proeven van de prachtige turnzaal van Vaste Vuiste Lauwe en het resultaat smaakt naar meer en doet ons smachten naar onze nieuwe Ieperse turnhal.

Voor een aantal nieuwe meisjes was het de eerste stap op wedstrijdniveau.

• Bij de meisjes 7 – 8 jaar turnde Rys Orla Jane haar eerste wedstrijdje en ze mocht meteen het podium op.
    Orla Jane werd 2de op 15 meisjes.

• Bij de meisjes 9 – 10 jaar werd Jane Verdru 5de en Bequaert Noore werd mooi 6de op een totaal van 15 meisjes.

• Bij de meisjes 11 – 12 jaar nam KIT IEPER het volledig podium in.
    Annette Devoldere werd 1ste, Jutte Deheegher 2de en Gaëlle Heyman 3de.
    Claerhout Maura werd 10de en Rys Robijn 11de. Nieuwkomertjes Tille Verhaeghe 17de en Cappan India 18de  turnden een mooie wedstrijd.

• Bij de meisjes 13-14 jaar werd Fien Verplanken 7de en Louise Founi 11de op een totaal van 24 meisjes.

• Bij de meisjes 15-16 jaar werd Nanne Deheegher 1ste op een totaal van 8 meisjes.

• Bij de meisjes 17+ weeral twee KIT-meisjes op het podium: Lisa Derycke werd 2de en Jana Phillips 3de.

Proficiat aan alle turnsters voor deze mooie wedstrijd!

Ook oprechte dank aan de Recre@-juryleden Lisa Derycke, Silke Decap en Bieke Breyne.

En natuurlijk waren de trainers van dienst super fier op hun gymnasten!
Van harte dank aan Sophie Nollet en Kathy Laheye.

Klik hier voor meer foto's

Ere-voorzitter L. Lauwers overleden

We vernamen het overlijden van ere-voorzitter Lucas Lauwers op 93-jarige leeftijd. Hij werd in intieme kring begraven te Kortrijk waar hij verbleef sedert zijn pensioen als notaris. Hij was voorzitter van de club tussen 1964 en 1999.

Yelena Devreker (KIT) op EK toestelturnen

Van 11 tot 21 augustus staat in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma.

Op het programma staan de kwalificaties, teamfinale bij de seniores en toestelfinales in beide leeftijdscategorieën. De meisjes geven de aftrap in München van 11 tot 14 augustus.

In de Belgische delegatie is onze Yelena Devreker opgenomen om de Belgische kleuren te verdedigen bij de junioren. Via deze weg wensen we Yelena alle succes toe!

Tweede plaats voor KIT op West-Vlaams Kampioenschap turnen TTM C-niveau

De eerste provinciale voorronde voor de toestelturnen meisjes C-niveau vond plaats op zaterdag 11 en zondag 12 januari in Temse.

Hadewijch Vanherpe, Ileana Depover (C14) en Jorien Depreitere (C16) namen deel aan de voormiddagwedstrijd op zaterdag. Superlatieven komen tekort om het haast foutloze parcours van Ileana Depover te beschrijven. Vooral op balk en op de grond blonk ze uit met afgewerkte turnelementen. Het leverde haar uiteindelijk de zilveren plak op het West-Vlaams Kampioenschap. Hadewijch Vanherpe turnde een constante wedstrijd. Ze liet echter punten vallen bij afwerking en eindigde op een 37e plaats op 65 gymnasten. Jorien Depreitere startte met een licht gewijzigde wedstrijdoefening vergeleken met de Westhoektornooi in Vlamertinge de week voordien. Dat bleek een goeie zet, want Jorien legde een vlekkeloos parcours af. Het bracht haar een 12e plaats op 27 gymnasten, waarbij ze meteen de limiet voor het Vlaams Kampioenschap in mei binnenhaalde.

Sophia Prouvost (C15) kwam daarna in actie. Elegantie en afwerking zijn haar troeven op de verschillende toestellen. Sophia haalde hoge scores op balk en op sprong. De punten van haar grondoefening trokken haar score uiteindelijk nog wat naar beneden en Sophia eindigde uiteindelijk op een mooie 6e plaats op het West-Vlaams kampioenschap. Met haar eindscore is Sophia slechts enkele hondersten verwijderd van haar limiet voor het Vlaams Kampioenschap.

Elise Thorrez (C17) sloot de wedstrijddag af. Ze startte veelbelovend aan haar competitie en wist tot aan het voorlaatste toestel een derde plaats te verdedigen. Op het laatste toestel, de balk, liep het fout. Bleek ze de zwaartekracht niet meester en viel vier keer van de balk. Elise eindigde als 12e op 24 gymnasten.

Op zondag traden Birsen Dumez en Laura Degrauwe aan (C10). Een verzorgde wedstrijd met hier en daar wat schoonheidsfoutjes  bracht Laura een 17e en Birsen een 36e plaats op meer dan 60 gymnasten op.

De trainers kunnen trots terugblikken op een geslaagd wedstrijdweekend.