Koninklijke Ieperse Turnkring

Demo

Inschrijven voor seizoen 2017-2018

Inschrijven voor recreatieve groepen voor het turnseizoen 2017-2018 kan vanaf 1 augustus 2017 online! Volg hiervoor deze link.

Geselecteerde gymnasten voor Toestelturnen Jongens, Toestelturnen Meisjes, Tumbling, Demo en Recre@ meisjes en jongens kunnen inschrijven via de trainer van de competitiegroep.

Kerst bij KIT

De kerstboom 🎄 staat er al, en er werd ook al een sneeuwman gemaakt!
De gymnasten amuseerden zich te pletter tijdens de thematraining rond Kerst op woensdag 12 december ! Bekijk de sfeerfoto's op deze link.
Nu tijd voor een welverdiende vakantie!

PRETTIGE FEESTEN
MOOI EINDEJAAR
EEN VOORSPOEDIG, GEZOND 2019 !

Nieuwe clubstructuur voor de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw herziet haar clubstructuur vanaf het komende turnseizoen. Ze legt daarbij de nadruk op een brede, algemeen vormende basis voor de jongste gymnasten, waarbij ze kunnen proeven van alle verschillende aspecten van de turnsport. Die algemene bagage vormt als het ware de fundering voor hun verdere sport- en turncarrière.

Kidies, Gymtopia en Gymstars programma als opportuniteit voor verandering

In 2019 rolde Gymfed het Gymtopia-programma uit, een sporttechnisch programma voor 7- en 8-jarigen, gericht op een brede motorische opleiding op maat van de gymnast.  Eerder ontwikkelde de Gymnastiekfederatie ook al het Kidies programma voor gevarieerd kleuterturnen en het Gymstars programma, gericht op methodisch-didactische ondersteuning om kwaliteitsvol te trainen.

Als een van de eerste clubs in Vlaanderen, stemt de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw haar organisatie af op de vernieuwde turnprogramma’s van de Gymfed.

Eén club, één structuur

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw heroriënteert haar structuur op een brede basis, waar gymnasten tot het derde leerjaar van alle turndisciplines kunnen proeven. Vanaf het vierde leerjaar kunnen gymnasten zich dan verder specialiseren in de drie centrale disciplines in de club: Toestelturnen, Tumbling en Demo.

Specifiek doorlopen gymnasten in onze turnclub het volgende traject:

  1. Gymnasten kunnen vanaf het eerste kleuter starten met kleuterturnen. Trainingen voor de jongste KIT-gymnasten zijn gebaseerd op het Kidies-programma, een kleuterprogramma met een gevarieerd aanbod. Kidies streeft ernaar om kinderen op een leuke en kwaliteitsvolle manier te laten bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven en leren. Wil je meer weten over hoe Kidies precies werkt, klik dan door naar deze website: https://www.kidies.be/wat
  2. Vanaf het eerste leerjaar worden gymnasten breed opgeleid, met een nadruk op gymnastiek in al haar vormen. Trainingen worden gebaseerd op het Gymtopia programma,  een sporttechnisch programma voor 7- en 8-jarigen, gericht op een brede motorische opleiding op maat van de gymnast. Het programma onderscheid zich door de nadruk te leggen op alle verschillende aspecten van de turnsport (springen, zwaaien, roteren, evenwicht, steunen, landen, …) bij de jonge gymnasten, eerder dan hen reeds op jonge leeftijd te specialiseren in één van die aspecten. Dat zorgt ervoor dat gymnasten een brede basis krijgen, wat een verdere sportontwikkeling optimaal stimuleert. Wil je meer weten over hoe Gymtopia precies werkt, klik dan door naar deze website: http://www.gymtopia.be/
  3. In het derde leerjaar proeven de gymnasten van zowel Toestelturnen als Tumbling.
  4. Vanaf het vierde leerjaar kunnen gymnasten zich verder specialiseren in Toestelturnen of Tumbling.  Trainingen worden gebaseerd op het Gymstars programma. Gymstars bestaat uit 6 verschillende niveaus met 66 bewegingsvaardigheden in een stijgende moeilijkheidsgraad. Het wordt hierdoor mogelijk om binnen een gedifferentieerde groep met verschillende niveaus te werken. Wil je meer weten over hoe Gymstars precies werkt, klik dan door naar deze website: https://www.gymstars.be/home

De nieuwe clubstructuur wordt in verschillende fasen uitgerold vanaf het turnseizoen 2020-2021.

Wat verandert er voor mijn gymnast? 

  • Kinderen van het 1e kleuter vormen de groep ‘KIDIES 1’, kinderen van het 2e kleuter vormen de groep ‘KIDIES 2’ met 1 training per week.
  • Kinderen van het 3e kleuter worden een aparte groep ‘KIDIES 3’ met 1 training per week.
  • Kinderen van het 1e en 2e leerjaar vormen samen de groep ‘GYMTOPIA’.  Deze groep krijgt 2 trainingen per week.
  • Kinderen van het 3e leerjaar worden een aparte groep ‘GYM & TUMBLING’. Deze groep krijgt 2 trainingen per week: 1 training toestelturnen en 1 training tumbling.
  • Vanaf het 4e leerjaar gaan de aanpassingen pas in vanaf seizoen 2021-2022.

Laatste training seizoen 2017-2018

Zondag 10 juni is de laatste trainingsdag van het turnsezioen 2017/2018.

We zien jullie graag terug volgend turnseizoen. De online inschrijvingen worden eind deze maand geopend! Dan zal ook het uurschema voor het seizoen 2018/2019 worden verspreid.

Succes met de examens en geniet van een welverdiende vakantie.

Clubkampioenschappen 2019

Jullie hebben vast al vernomen dat KIT haar CLUBKAMPIOENSCHAP organiseert op zaterdag 11 mei 2019. Op die dag kunnen alle turners en turnster van de recreatieve groepen en beginnende competitie groepen tonen wat ze dit jaar geleerd hebben.

Het is eventjes proeven van een wedstrijd. Dus met publiek, want elke gymnast mag zijn supportersclub gratis meebrengen en er is een jury die jullie zal beoordelen. Voor ons zijn jullie allemaal kampioenen en daarom krijgt iedereen een kanjer van een medaille voor zijn of haar inzet !

Het clubkampioenschap gaat door in sporthal 1, deels in de turnzaal op de eerste verdieping (voor de groepen Basisgym jongens en Trampoline)  en deels in de grote zaal beneden (voor alle overige groepen).

We verwachten de gymnasten in club T-shirt en turnbroekje of turnpakje. Er wordt met een rotatiesysteem gewerkt zodat alle toestellen aan bod komen. Voorzie water en best een trui zodat je niet afkoelt tussen de diverse rotaties. 

Hieronder kan je ontdekken of je voor of na de middag aan de beurt bent. Indien u niet zeker bent bij welke groep/trainster uw dochter/zoon traint, vraag dit dan vlug aan de trainers tijdens de les.

 PS _ Mocht je je deelname nog niet bevestigd hebben aan je trainer, dan kan je dit nog snel doen door je naam te mailen naar Anncloet@telenet.be of Kathy.Laheye@gmail.com

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Programma voormiddag:

  • Alle gymnasten zijn aanwezig om 8.00u en warmen samen op om 8.30u
  • Vanaf 9u beginnen we aan de diverse toestellen
  • Prijsuitreiking omstreeks 12u

 

Vóór de middag komen volgende groepen aan bod:

  • Basisgym meisjes 5-6 jaar – Pupillen
  • Basisgym meisjes 11-12 jaar – Scholieren
  • Toestelturnen meisjes instappers 6, 7 en 8 jaar
  • Basisgym jongens
  • Trampoline
  • Tumbling recrea meisjes geboortejaar ≤ 2006
  • Groep geboortejaar ≤ 2012
  • Groep geboortejaar 2011
  • Groep geboortejaar 2009 - 2010
  • Groep geboortejaar  2006 - 2007 - 2008

Programma namiddag:

  • Alle gymnasten zijn aanwezig om 12.00u en warmen samen op om 12.30u
  • Vanaf 13u beginnen we aan de diverse toestellen
  • Prijsuitreiking omstreeks 16.30u

 

Na de middag komen volgende groepen aan bod :

  • Basisgym meisjes 7-8 jaar – Benjamins
  • Basisgym meisjes 9-10 jaar – Miniemen
  • Basisgym meisjes +12 jaar – Junioren/Senioren
  • Tumbling recrea meisjes geboortejaar  ≥ 2005
  • Tumbling meisjes semi-competitie
  • Tumbling Instap meisjes 2009 - 2010
  • Tumbling jongens

De cafetaria zal doorlopend open zijn, zodat ook de supporters eventjes kunnen pauzeren en op krachten komen tussen de rotaties door.

Op 11 mei kan je een gedetailleerd rotatieschema bekomen zodat je zeker niets hoeft de missen.

 

online inschrijven open

Vanaf vandaag 1 augustus kunnen de gymnasten voor recreatieve groepen online inschrijven. Info vind je op de pagina uurrooster of bij de verschillende afdelingen.