Koninklijke Ieperse Turnkring

Demo

Podiumsterren om het seizoen af te sluiten

We zijn aan het einde van een bijzonder seizoen gekomen. Op zaterdag 5 juni sloten we de laatste turnles af voor de recreatieve gymnasten. Voor de gymnasten tot en met geboortejaar 2008, was dat in de turnzaal, en met een knaller van formaat. Tijdens de turnlessen in mei werd het alom gekende clubkampioenschap immers een beetje anders ingevuld. Er werden filmpjes gemaakt (véél filmpjes), die nadien werden beoordeeld door een echte jury. Tijdens de laatste turnles werden alle gymnasten beloond met een medaille. Het was een creatieve oplossing, maar minstens even plezant, als we de gymnasten mogen geloven.  

Voor de gymnasten vanaf geboortejaar 2007 namen we afscheid met een buitentraining. Dat we dat liever anders hadden gezien, dat geven we zeker toe. Dat we er het beste van gemaakt hebben, dat hebben we toch vooral te danken aan de gymnasten zelf. Merci voor jullie inzet!

Nu trekken we de turndeuren dicht voor een welverdiende pauze. We hopen vooral om elkaar volgend jaar weer allemaal in de turnzaal terug te zien. Merci voor een bijzonder turnjaar!

Foto's zijn te bewonderen via de website.

Geen trainingen op zaterdag 10 juni !!

Ten gevolge van de basketbalinterland van de nationale basketbaldames tegen Nederland is sporthal 1 volledig gesloten. Hierdoor kunnen de trainingen die doorgaan in de turn- en polyvalente zaal niet doorgaan.
De tumblingtrainingen in sporthal 2 kunnen wel plaatsvinden.

Dit betekent dat we als bestuur jullie allemaal succesvolle examens toewensen en een prettige vakantie. We zien jullie graag terug in september.

Sportieve groeten,

Het KIT-bestuur 

Geen trainingen recreatieve groepen

Dagen waarop geen training is voor recreatieve groepen kan je terugvinden onder Info - Kalender.

Gymtopia Happening Ieper

In een organisie van de Gymnastiek Federatie en de Koninklijke Ieperse Turnkring vond op zondag 13 februari voor de eerste keer een Gymtopia Happening plaats in het stedelijk sportcentrum Ieper. 

Gymtopia is een nieuwe sporttechnisch programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar waarbij de focus ligt op een brede motorische ontwikkeling haalbaar voor elk kind. Het programma bestaat uit 9 bewegingsfamilies (springen & landen, zwaaien, evenwicht,…) gesymboliseerd door een dier. Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels. De kinderen kregen in Ieper de kans om te schitteren op een happening waar 220 supporters hen aamoedigden.

De 78  gymnastjes kwamen van volgende clubs: De Zeester, Geluwe, Gympie Moorslede, Gymnastica Oud Turnhoud, Lyra, TC Sint-Paulus Haaltert, Vaste Vuist Lauwe, Go4Gym en uiteraard de Koninklijke Ieperse Turnkring.

Na een opwarming samen met de turnmascotte Gymbo turnden de aanstormende talentjes hun oefeningen aan 9 verschillende postjes en werden ze beoordeeld met stempels door een vakkundige jury. Na het afwerken van de oefeningen kregen de ddelnemers een medaille en een fosessie met Gymbo.

Het was een vlotte organisatie met tevreden deelnemers, trainers en toeschouwers. 

Zie hier de foto's.

Gymtopia-happening in Brugge.

Onze jongste gymnasten, Gymtopia 1e en 2e leerjaar groep, hadden op 13 november 2021 hun tweede (voor sommige hun eerste) Gymtopia-happening, dit keer in Brugge.
Een ideaal moment om eens te tonen aan mama en papa wat ze allemaal in hun mars hebben. Aan de hand van stempelkaartjes gingen de gymnasten aan de slag. Ze deden allemaal hun uiterste best om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren.

Proficiat jongens en meisjes! Op naar de volgende happening in Ieper op 13 februari 2022.

Gymtopia try out Gent

Gymtopia, het nieuwe sporttechnische programma voor 7- en 8 jarigen van GYMFED, waarbij KIT één van de pilootclubs is, en de bijhorende happenings zijn nieuw voor de kinderen, de clubs. Om de happenings goed te laten verlopen werd op 3 oktober een try-out georganiseerd om het programma en het verloop van een happening uit te proberen.

120 kinderen uit 10 clubs waren aanwezig in Gent. KIT nam deel met 15 gymnastjes. Zij gingen van start met de Gymbo-dans en daar mochten Gymbo en Gymba natuurlijk niet bij ontbreken. Na de opwarming waren de verschillende dieren dan aan de beurt... Aap, Flamingo, Kat, Kikker, Leeuw, Sprinkhaan, Zeehond, Stokstaartje en Kangoeroe... allen passeerden ze de revue. De kinderen lieten zien wat ze bij elke post al onder de knie hadden en verkregen op die manier stempels op hun kaart. Met veel enthousiasme turnden de KIT-gymnasten hun oefeningen.

Op het einde kregen ze dan een mooie blinkende medaille. Stralende kinderen, blije trainers en trotse ouders, het ideale concept voor een leuke happening.

Wij kunnen alvast tevreden terugblikken, maar waarschijnlijk wil jij ook weten hoe het eraan toe ging. Neem alvast een kijkje in het fotoalbum waar je een paar sfeerfoto's kan bewonderen en bezoek zeker Gymtopia-site om te zien wat het allemaal inhoud.

Proficiat aan de trainers!