KIT heeft Belgisch kampioen tumbling!

In het verlengd weekend van 26-29 mei 2022 vond in de topsporthal te Gent het Groot Belgisch Kampioenschap plaats. De KIT-tumblinafdeling trok er met 7 geslecteerde gymnasten naar toe.

Op zaterdag 28 mei was het de beurt aan de tumblers A-niveau met 2 deelnemers: Leonie D'Hulster bij de meisjes 12 jaar en Vic Depuydt bij de jongens13-14 jaar.
Voor dit BK had Leonie haar moeilijkheidsgraad serieus opgekrikt maar bij de eerste reeks liep het verkeerd. Ze sprong een super mooie reeks maar om een of andere reden sprong ze geen eindsalto. Haar tweede reeks was een beetje hetzelfde verhaal, ook hier geen eindsalto. Ze behaalde de 14de plaats.
Vic wou een beter resultaat behalen dan op het Vlaams waar hij 8ste werd. Zijn doelstelling was een dubbele salto op het einde van zijn reeks. Vic hield zijn zenuwen onder controle, sprong een mooie eerste reeks met die dubbele salto met een mooie landing. Dolgelukkig sprong hij zijn tweede reeks. Ook hier een mooie serie deze keer met dubbele schoef op het einde.Vic die nog altijd maar 12 jaar is, behaalde een mooie 6de plaats. Doel bereikt!

Op zondag traden 5 KIT-tumbles aan in de B-categorie: Warre Delaere bij de jongens 12 jaar, Elise Denis meisjes 12 jaar, Anne Kint en Camille Vandenbroucke meisjes 16 jaar, Felix Vandelannoote jongens 16 jaar.

Elise moest als een van de eerste springen. Er was samen gekozen om alles te zetten op afwerking. In de opwarming was direct te zien dat het goed zat. Elise's reeksen in de wedstrijd waren dan ook super afgewerkt waardoor ze een mooie 6de plaats behaalde. 

Daarna kwam Warre aan de beurt. Nog maar weinig gezien dat iemand zo gemotiveerd en vol zelfvertrouwen op de wedstrijd arriveerde. Er was dan ook super hard op die afwerking gewerkt. Zijn wedstrijdreeksen zijn het bewijs van zijn harde werk. Toen de score op het bord kwam, stelden we vast dat Warre op de eerste plaats stond. Hij is bovenaan blijven staan tot het einde van de wedstrijd. Warre is Belgisch kampioen!

Anne en Camille turnen samen in de zelfde categorie. Anne, die op het Vlaams kampioenschap een paar steken heeft laten vallen, wilde het kost wat kost deze keer beter doen. Ze heeft haar reeksen serieus moeilijker gemaakt. Anne deed het uitstekend en behaalde een zeer verdienstelijke 4de plaats. Camille daartegen sprong een mooie eerste reeks, maar kwam ongelukkig ten val bij haar eindsalto. Verdict: Camille had haar voet ernstig bezeerd en moest forfait geven voor de rest van de wedstrijd.

Felix die al alles gewonnen had dit seizoen, begon als topfavoriet aan de wedstrijd. Maar in zijn eerste reeks kwam hij ten val bij zijn eindsalto waardoor hij na de eerste reeks op de laatste plaats stond. Felix herpakte zich en sprong een super mooie tweede reeks. Hierdoor kon hij toch nog zilver bemachtigen.

Trainer Roland Olivier en zijn trainersteam kijken terug op een mooi tumblingseizoen en Belgisch kampioenschap.

Clubkampioenschappen 2017

Om de ouders een idee te geven van wat hun kinderen zowat leren tijdens de trainingsuren bij de Koninklijke Ieperse Turnkring organiseert de club jaarlijks de clubkampioenschappen voor recreatieve groepen.
Binnen de verschillende afdelingen werden oefeningetjes samengesteld aan de verschillende toestellen aangepast aan het niveau van de gymnasten. Zaterdag 18 februari was het dan zover. Die dag toonden ongeveer 320 gymnasten hun oefeningen die werden beoordeeld door een jury.
Aan de hand daarvan werd dan een klassement opgemaakt. Ondanks het feit dat iedereen zijn uiterste best deed en hierdoor iedereen winnaar was, werden toch medailles uitgedeeld voor de eerste drie plaatsen en kreeg iedereen een turndiploma.

Corona update 3 december 2021

De corona-maatregelen werden weer aangepast. Hierbij een update:

  • Gymnasten vanaf 6 jaar moeten een mondmasker dragen in de turnhal. Om te turnen mag het afgezet worden.
  • Voel je je ziek? Kom dan niet trainen en verwittig de hoofdtrainer.
  • Ben je in quarantaine (bijvoorbeeld via school)? Kom dan niet trainen en verwittig de hoofdtrainer.
  • Tijdens indoortrainingen wordt opgeroepen dat ouders hun kinderen aan de deur afzetten en/of ophalen. We vragen dat er geen publiek aanwezig is tijdens de trainingen.
  • Volg de algemene hygiëneregels strikt op.

De A- & B-tumblers springen hun eerste provinciale voorronde met succes !

In het weekend van 27/28 januari was het verzamelen geblazen in Sint-Gilis-bij-Dendermonde voor de 1ste provinciale voorronde van het A- & het B-niveau tumbling.
Slechts 2 van onze B-tumblers sprongen op zaterdag 27 januari : Julie Deschamps en Ine Cloet. Beide dames draaien al jaren mee in het tumblingwereldje en springen dan ook wat van hen verwacht wordt : 2 vlammende reeksen !
Julie eindigde in het allround klassement B 17 jaar meisjes 2de en Ine werd 6de. Beide dames hebben hiermee een ticket naar het Vlaams kampioenschap beet !
Op zondag kwamen de A-tumblers in actie. KIT stuurde 2 meisjes A12 Camille Alliet en Camille Vandebroucke en 2 jongens A 12 : Senne Hubau en Nathan Hoflack.
De 2 Camilles deden het fantastisch : Camille Vandenbroucke, dit seizoen overgestapt van B naar A-niveau, werd 9de  en sprong reeds het minimum voor een deelname aan het Vlaams. Camille Alliet, dit seizoen overgestapt van C naar A-niveau (ja, je leest het goed, 2 niveaus gestegen !!) deed ook wat ze moest doen (=2 reeksen met 8 elementen) en werd 25ste !
De jongens leverden ook al een prima prestatie. Senne werd 2de met 2 schichten van reeksen, jammer genoeg met een val op het einde. Senne zien we al zeker terug op het Vlaams Kampioenschap. Nathan, ook pas overgestapt van B- naar A-niveau eiste de 4de plaats op !
Tumblingseizoen op kruissnelheid
Na 3 opeenvolgende wedstrijdweekends hebben alle tumblers hun 1ste voorronde gesprongen en dit bracht al heel wat op.
Onze instappers brachten 3x brons en 1x zilver mee naar Ieper.
Bij de C’s hebben we 3 West-Vlaamse kampioenen, 1 vice-West-Vlaams kampioen en een bronzen medaille werd er ook gewonnen.
Van de KIT-tumblers zijn er na slechts 1 voorronde al 6 selecties voor het Vlaams Kampioenschap en nog eens 6 moeten hun selectie de komende voorrondes nog verdedigen.
We kijken alvast uit naar volgend weekend : dan vliegen onze C-tumblers er terug in op hun 2de provinciale voorronde en hopelijk nog wat meer KIT-tumblers die zich met zekerheid plaatsen voor het Vlaams Kampioenschap !

De 'medailleoogst' 2016

In de loop van het turnseizoen 2016 behaalden de competitieploegen van KIT liefst 21 medailles. 21 medailles die mooi verdeeld zijn in 7 gouden, 7 zilveren en 7 bronzen medailles.
Onze tumblingafdeling was de grote slokop. Zij sleepten immers 16 medailles in de wacht. De overige 5 medailles werden verdiend door het ToestelTurnen Meisjes (TTM).

Toestelturnen Meisjes

1. Goud provinciaal voor Marie Torrez.
2. Zilver provinciaal voor Marthe Milleville en Sophia Prouvoost.
3. Brons voor Emmy Delporte.
en dan was er nog goud op de Vlaamse Kampioenschappen voor Marie Thorrez.

Tumbling

1. Goud provinciaal voor Tabita Malfait, Lene Verbeke, Warre Devoldere, Marie Lampaert en Julie Deschamps.
2. Zilver provinciaal voor Yulia Düll Dursin, Axenya Stylemans, Thies Van Laethem en Ine Cloet.
3. Brons voor Romie Decroix, Bauke Leire en Ciel Verbeke.

en dan was op de Vlaamse Kampioenschappen nog zilver voor Julie Deschamps, brons voor Bauke Leire. Op de Belgische Kampioenschappen mochten zowel Warre Devoldere en Julie Deschamps fier op het podium staan met een bronzen medaille.

Op de recreatieve wedstrijden en instapwedstrijden behaalden tal van gymnasten een gouden, zilveren of bronzen brevet en noteerden we mooie sportieve prestaties van de competitiegroep Toestelturnen Jongens.We zijn benieuwd of deze KIT-prestaties in 2017 verbeterd kunnen worden. 

De B-tumblers hebben hun eerste wedstrijddag achter de rug in het verre Herentals.

Warre Devoldere mocht de spits afbijten en deed dat goed ! Hij werd 5de, jammer genoeg sprong hij in zijn eerste reeks een schroef terwijl dit sinds dit jaar een saltoreeks moest zijn en daar trokken ze 1.1 punt af. Super spijtig ! Had hij zijn reeksen in omgekeerde volgorde gesprongen was hij 2de geworden. Zelfs met deze aftrek sprong Warre nog het minimum voor selectie Vlaams... 
Net voor de middag kwamen de dames 15 en 16 jaar in actie...
Bij de 15-jarigen mochten we genieten van Elly Delaplace, eind vorig seizoen de overstap van AGD naar tumbling gemaakt en voor haar dus een eerste tumblingwedstrijd met de bijhorende stress voor het onbekende. Haar eerste reeks sprong ze goed, bij de tweede reeks viel ze echter. Elly eindigde 13de en komt minder dan een punt tekort om het minimum voor het Vlaams te springen. Dus de volgende keer met gelukte reeksen springt ze zeker het selectieminimum !
Bij de 16-jarigen hebben we 3 dames : Julie Deschamps - Ine Cloet en Axenya Stylemans...
Axenya Stylemans sprong in de opwarming straffe reeksen, tijdens de wedstrijd lukte het echter niet om dit ter herhalen. De eerste reeks miste een eindsalto, de 2de reeks werd volledig gesprongen, doch met te weinig snelheid. Ze werd 12de en sprong net het minimum niet.
Ine Cloet sprong zonder probleem 2 reeksen door... De eerste reeks was ok, maar kan ze properder, in haar tweede reeks sprong ze voor het eerst 5 tempsalto's en deze waren keistrak ! Ze rondde echter af met een 'mottige' gehurkte salto... ze werd 7de en sprong ruim het minimum voor het Vlaams en kan dus nog meer punten sprokkelen als ze een volgende wedstrijd voor een schroef gaat en de landing nog eens aanpakt.
Bij Julie Deschamps kregen we te zien wat we van haar verwachten... 2 superreeksen ! Ze werd 2de en we zien haar dus zowel Vlaams als Belgisch springen !
Yulia Düll Dursin sprong na de middag bij de meisjes B-13. Ze werd 6de, sprong het minimum en is dus ook al zeker van deelname aan het Vlaams !
Nathan Hoflack moest wegens ziekte forfait geven.

De jongste B-tumblers sprongen ook hun wedstrijd in Herentals : Camille Vandenbrucke werd 15de & Mirthe Serroels 27ste.Bbeide dames springen ruimschoots de selectienorm voor de categorie B11-12 jaar meisjes. Er waren 60 deelnemers, waarvan een groot deel al een jaartje ouder is en dus al een jaartje langer B-niveau springt. We zijn dus supertrots op hun prestatie ! 

Ook Senne Hubau heeft zijn eerste wedstrijd bij de A's achter de rug. Hij werd 6de !!! Als 11-jarige in een groep met 11 & 12 - jarige tumblers... das niet mis!