Week van de official

Van 1 tot 10 oktober 2021  zetten we onze, juryleden in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden.

De Week van de Official is een initiatief vanuit 40 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

​​De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel!

​Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids en/ of #bedanktjury!

West-Vlaams kampioenschap tumbling A een groot succes voor de KIT-tumblers !

De top van de Belgische tumbling trok op zondag 4 maart naar Deinze.  De grote dag voor de A-niveaus van KIT om te strijden voor een plaatsje op het West-Vlaams podium.
Bij de categorie A-12 jaar meisjes namen er 3 KIT tumblers deel : Valentine Alleman, Camille Vandenbroucke en Camille Alliet. Valentine, net terug aan het trainen na een blessure sprong beter dan verwacht, maar kwam nog net iets te kort om op het podium te eindigen. De beide Camilles sprongen volledige reeksen en mochten dan ook het West-Vlaams podium op : Camille Alliet brengt het brons mee naar Ieper, Camille Vandebroucke kroont zich tot vice-West-Vlaams kampioen !
Na de middag scoorden de A-12-jaar jongens door heel knappe reeksen te springen. Senne Hubau werd terecht West-Vlaams kampioen en Nathan Hoflack eindigde eveneens op het podium en kreeg een bronzen medaille om.
Senne is ondertussen zeker van zijn selectie voor het Vlaams Kampioenschap. Nathan en Camille VDB zijn zo goed als zeker. Senne sprong deze wedstrijd trouwens ruim het minimum voor deelname aan de wereldkampioenschappen voor jongeren. Hij is de enige 12-jarige Belg die hierin slaagde dit seizoen. We duimen dat hij opnieuw mag schitteren op de WAGC, die in november zullen doorgaan in Sint-Petersburg.
Voor alle tumblers zitten alle West-Vlaamse kampioenschappen er op en we mogen al van een geslaagd seizoen spreken. We waren leverancier van heel wat West-Vlaamse kampioenen en eisten meerdere podiumplekken op. De meeste haalden reeds hun selectie voor het Vlaams kampioenschap, waar we nog wat medailles hopen te sprokkelen.
Het is bijna niet te geloven dat we pas 5 jaar een tumblingafdeling hebben bij KIT en dat we reeds in A-, B- en C-niveau tumblers hebben die meespringen in de top en selecties binnenhalen voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap en zelfs al naar het wereld kampioenschap mochten gaan ! Een dikke pluim voor ons trainersteam : Roland en Matthew Olivier, Ruben Recour, Kim en Ine Cloet, Ciel en Lene Verbeke, Julie Deschamps en Axenya Stylemans.  Met de bouw van een turnzaal met tumblingbaan op Ieperse bodem dromen we alvast van nog meer topprestaties.

West-Vlaams Kampioenschap Tumbling C niveau

Op zaterdag 13 en zondag 14 januari trokken er maar liefst 353 C-tumblers richting Niel voor de eerste tumblingwedstrijd van het seizoen. KIT stuurde 12 C-tumblers om een gooi te doen naar de titel van West-Vlaams kampioen.

KIT is 3 West-Vlaamse kampioenen tumbling C-niveau rijker : Ester Delboo bij de C11 meisjes, Yulia Düll Dursin bij de C14 jaar meisjes en Annemijn Woets bij de C15 jaar meisjes. Bij de C11-12 jaar jongens kon Felix Delannoote, de zilver plak bemachtigen en bij C11 jaar meisjes stond ook Julie Lebon op het podium, zij kreeg zilver.

Bij de C11 meisjes eindigde Amélie Vandekerckhove 4de, ook Lola Lamoot moest het bij de C12 jaar meisjes het plaatsje net naast het podium en Pauline Vanhoutte veroverde ook de 4de plaats bij de C14 jaar meisjes.

De overige KIT tumblers werden achtervolgd door het 'pech-in-de-2de-reeks-monster', waardoor ze iets verder van het podium eindigden. bij de C12 jaar meisjes eindigden MIchelle De Meulenaere, Angély Curiel Luna en Marie Vandecasteele respectievelijk 9de-10de en 11de. Meadow Wicke werd als 1ste jaars tumbler knap 8ste van West-Vlaanderen.

12 KIT-tumblers, 3 West-Vlaamse kampioenen, 5 op het podium, 8 tumblers die in de top 4 eindigen, 11 van hen in de top 10 van hun respectievelijke leeftijdsgroep ! Enkele zijn nu reeds zeker van een selectie voor het Vlaams kampioenschap en het tumblingseizoen is pas begonnen !

West Vlaams kampioenschap Tumbling C niveau

Op 4 en 5 februari 2023 vond in Wielsbeke het West-Vlaams kampioenschap tumbling C-niveau plaats met meer dan 100 deelnemers. met 19 tumblers was KIT goed vertegenwoordigd. Ann en Kim Cloet waren de juryleden van dienst en de gymnasten werden begeleid door trainers metthew en Roland Ollivier. En of de trainers tevreden waren. Thuiskomen met 5 provinciale titels,2 zilveren en 2 bronzen medailles geeft voldoening aan hun grote inspanningen.

Hier een overzicht van hun prestaties.

11 jarige meisjes.

Behaalde: liana Boone goud , Marie Depover zilver en Jitte Delombaerde 4de plaats.

11-12 jarige jongens.

Behaalde : Saymen Maes goud, Victor De Kerchove zilver,  Schmitt Noah bronzen medaille.

13 jarige meisjes.

Behaalde: Elise Gheysens 6de plaats  , Elise Denis 7de plaats.

14 jarige meisjes.

Behaalde : Marthe Ameloot 5de plaats , Louise Lesage de 9de plaats en Juliette Gevers de 10de plaats.

13-14 jarige jongens.

Behaalde: Miel Vermeeren goud en Warre Lattré de 4de plaats

Behaalde: Alexia Dedier de bronzen medaille en Maité Vanpeteghem de 10de plaats.

16 jarige meisjes.

Behaalde: Bauke Braeckevelt de 5de plaats.

15-16 jarige jongens.

Behaalde: Colin Depuydt goud.

17-18 jarige meisjes.

Behaalde: Lola Lamoot de bronzen medaille en Michelle Demeulenaere de 5de plaats.

Proficiat van het ganse trainersteam.

Ieperse Yelena Devreker scoort op internationaal tonooi

Yelena Devreker (links op de foto), topsportgymnaste en lid van KIT, nam afgelopen weekend 7 november 2021 deel met de nationale junioren ploeg aan de Swiss Cup in Zwitserland. Naast de Belgische meisjes waren ook enkele grote namen aanwezig. Zo pakten de Russische Angelina Melnikova en Nikita Nagornyy de gouden medaille in de teamcompetitie.

In de juniorencompetitie ging het goud naar Duitsland en pakten de Belgische meisjes het zilver voor Frankrijk en Zwitserland.

En Yelana? Die pakte individueel de zilveren medaille? WAT EEN KNALPRESTATIE VAN DIT TOPTALENT!