Nieuws

Beschrijving van de wijnen uit de KIT-wijnverkoop 2021

terugkeren

Witte wijnen

1. Domaine Preignes Le Vieux “ Chardonnay” IGP Pays D’Oc, Frankrijk  2020 - 100% Chardonnay

Moeten we jullie dit huis nog voorstellen?  Al jaren zijn de wijnen van Aurélie en Robert Vic de huiswijnen van VION!  Elk eetfestijn, BBQ en of receptie zijn ze wel van de partij.  Ze hebben ons al menig prachtige momenten geschonken. 
Gelegen tussen Béziers en Adge in het schitterende decor van de Languedoc zijn ze reeds de 5de generatie van wijnbouwers met respect voor de omgeving en de natuur.
De wijn zelf is mooi goudgeel met lichte aroma’s van boter en hazelnoot-die zo kenmerkend zijn voor de Chardonnaydruif- met een delicate toets van tropisch fruit.  De smaak is vrij krachtig en mooi rond met een zachte afdronk.

Deze wijn past perfect als aperitief of bij fijne visgerechten met een lichte saus, maar ook bij een lekkere salade of gewoon zalig op het terras is deze wijn zeker te genieten.

fles € 6.50  -  doos 6 flessen € 36.00

2. Zantho “ Grüner Veltliner “ Burgenland, Oostenrijk 2020 - 100% Grüner Veltliner

Zantho is een initiatief van de Winzerkeller Andau en de beroemde wijnmaker Josef Umathum. Van de 210 leden van de Winzerkeller Andau werken er 70 zeer kwaliteitsbewuste wijnboeren mee aan dit project. Samen bewerken ze ongeveer 100 hectare van de beste wijngaarden van Andau.
De naam Zantho is de oorspronkelijke naam van Andau, uit oorkondes van 1488. De salamander op het etiket verwijst naar de natuur in de wijngaarden. De Pannonische salamander die hierop is afgebeeld, komt alleen nog maar voor in het beschermde natuurgebied ten zuiden van Andau.
In de neus pittige aroma’s van gele appels en steenfruit ondersteund door fijne ziltigheid. In de mond toont het peperige kruidigheid samen met fijne zuurgraad. De wijn is elegant en uitgebalanceerd.

Prachtig verfijnde wijn die mooi combineert met zeevruchten, of te genieten is als lekker glaasje tijdens de aperitief of op een zomerse picknick.

fles € 8.50  -  doos 6 flessen € 48.00

3. Le Grade, Fiano di Avelino DOCG, Italië 2019 - 100% Fiano di Avelino

De gebroeders Ercolino starten in 2005 met hun wijnhuis nadat ze tot 2003 bij het beroemde domein Feudi di San Gregorio werkten als wijnmakers.  In korte tijd maakten zij ook van dit wijndomein een successtory, momenteel zijn ze in het bezit van meer dan 100ha wijngaard en maken ze enkel gebruik van lokale druivenrassen.
Deze wijn is hoofdzakelijk afkomstig van wijngaarden met een vulkanische bodem waardoor de wijn een mooie mineraliteit meekrijgt.  Naast een eerder complexe neus met vooral florale toetsen en een zweem van honing en amandel, krijgt deze complexe wijn ook een zachte afdronk met een subtiele finale.
Deze wijn combineert mooi met kreeftbereidingen en rijke visgerechten maar zelfs wit vlees en kaas doen het goed bij dit pareltje.

fles €10.00  -  doos 6 flessen € 57.00

Rosé wijnen

1. Domaine Preignes Le Vieux “ Syrah Prestige” IGP Pays D’Oc, Frankrijk  2020 - 100% Syrah

Hier zijn we terug met een ander pareltje van Domaine Preignes Le vieux, eens te meer laat het echtpaar Vic hier zien dat ze steeds weer wijnen weten te maken met een prachtige prijs/kwaliteitsverhouding.  Dit is een zomerse rosè met mooie kleur en aroma’s van rode vruchten en wat kruidigheid in de neus.  Lekker sappige afdronk die je doet verlangen naar…. Een tweede glaasje.  Dit is de ideale begeleider van warme zomerse dagen, lekker op terras bij wat charcuterie of een maaltijdsalade, of gewoon zo zalig op het terras met de zon op je snoet.

fles €6,00  - doos 6 flessen €33,00

2. Chât. Rosan « Evidence » Côtes de Provence, Frankrijk 2020 - 40% Syrah, 30% Grenache, 15% Rolle, 15% Cinsault

Dit is een domein dat ondertussen aan de vijfde generatie toe is. Met veel respect voor traditie worden hier wijnen gemaakt die stuk voor stuk als voorbeeld kunnen dienen voor hun appelatie.
Lichte rosé kleur, complexe neus van minerale toetsen en exotisch fruit. In de mond heel fris en fruitig met een mooie finale. Lekker als aperitief, meloen met ham of bij een zomerse Bouillabaisse

fles € 9.00  -  doos 6 flessen € 51.00

Rode wijnen

1. Domaine Preignes Le Vieux “ Syrah Prestige” IGP Pays D’Oc, Frankrijk  2020 - 100% Syrah

12 maanden gerijpt in nieuwe eiken vaten. Kruidige volle wijn met een schitterende diepe rode kleur, fijne en zijdezachte tannines, een heerlijk bouquet met aroma’s van zwarte peper, viooltjes, braambessen met een vleugje laurier en een lange finale. Deze wijn gaat perfect samen met gegrilde of kruidige (vlees-)gerechten, wildgerechten, zoals haas. Syrah is tevens dol op varkensvlees.

fles € 6.50  -  doos 6 flessen €36.00

2. Las Cuadras “ Tempranillo – Garnacha” Costers del Segre, Spanje 2019 - 70% Tempranillo, 30% Garnacha

Prachtige Catalaanse rode wijn, gemaakt van dé Spaanse topdruif Tempranillo, aangevuld met 30% garnacha. De Tempranillo doet het heel goed in de hoger gelegen en dus koelere wijngaarden in Spanje.Mits goed gesnoeid – zoals bij Las Cuadras – bereikt deze druif er een perfecte rijpheid. De garnacha zorgt voor een kruidige smeuïgheid die heel goed samengaat met de frisheid en elegantie van de Tempranillo.
Na de oogst volgt een moderne vinificatie met aansluitend een rijping van vier maanden in grote vaten van Frans eikenhout. De eikengeur past mooi bij het subtiele aroma van bessenfruit. De smaak is heel toegankelijk, sappig en zelfs vol, maar zonder zwaar te zijn. Heerlijk bij kip, gegrild vlees of zomaar een glaasje om te genieten.

fles € 8.00  -  doos 6 flessen € 45.00

3. Clos Beard, Saint – Emilion, Frankrijk 2016 - 85% Merlot, 15% Cabernet Franc

Sinds twee generaties, bewerkt de familie Borderie met een enorme passie hun wijngaarden. Die gezegend zijn met een formidabele ligging.  Het domein produceert wijnen met veel elegantie en een vol karakter. Deze 2016 is een fantastische wijn, geheel in de lijn van dit legendarische jaartal. Deze wijn biedt een elegante neus met toetsen van cassis en bramen. In de mond krijgen we een vlezig pallet met rijpe tannines. Te serveren bij een mooi stuk gegrild vlees of een rijke kaasschotel.

fles € 13.50  -  doos 6 flessen € 75.00