De A- & B-tumblers springen hun eerste provinciale voorronde met succes !

In het weekend van 27/28 januari was het verzamelen geblazen in Sint-Gilis-bij-Dendermonde voor de 1ste provinciale voorronde van het A- & het B-niveau tumbling.
Slechts 2 van onze B-tumblers sprongen op zaterdag 27 januari : Julie Deschamps en Ine Cloet. Beide dames draaien al jaren mee in het tumblingwereldje en springen dan ook wat van hen verwacht wordt : 2 vlammende reeksen !
Julie eindigde in het allround klassement B 17 jaar meisjes 2de en Ine werd 6de. Beide dames hebben hiermee een ticket naar het Vlaams kampioenschap beet !
Op zondag kwamen de A-tumblers in actie. KIT stuurde 2 meisjes A12 Camille Alliet en Camille Vandebroucke en 2 jongens A 12 : Senne Hubau en Nathan Hoflack.
De 2 Camilles deden het fantastisch : Camille Vandenbroucke, dit seizoen overgestapt van B naar A-niveau, werd 9de  en sprong reeds het minimum voor een deelname aan het Vlaams. Camille Alliet, dit seizoen overgestapt van C naar A-niveau (ja, je leest het goed, 2 niveaus gestegen !!) deed ook wat ze moest doen (=2 reeksen met 8 elementen) en werd 25ste !
De jongens leverden ook al een prima prestatie. Senne werd 2de met 2 schichten van reeksen, jammer genoeg met een val op het einde. Senne zien we al zeker terug op het Vlaams Kampioenschap. Nathan, ook pas overgestapt van B- naar A-niveau eiste de 4de plaats op !
Tumblingseizoen op kruissnelheid
Na 3 opeenvolgende wedstrijdweekends hebben alle tumblers hun 1ste voorronde gesprongen en dit bracht al heel wat op.
Onze instappers brachten 3x brons en 1x zilver mee naar Ieper.
Bij de C’s hebben we 3 West-Vlaamse kampioenen, 1 vice-West-Vlaams kampioen en een bronzen medaille werd er ook gewonnen.
Van de KIT-tumblers zijn er na slechts 1 voorronde al 6 selecties voor het Vlaams Kampioenschap en nog eens 6 moeten hun selectie de komende voorrondes nog verdedigen.
We kijken alvast uit naar volgend weekend : dan vliegen onze C-tumblers er terug in op hun 2de provinciale voorronde en hopelijk nog wat meer KIT-tumblers die zich met zekerheid plaatsen voor het Vlaams Kampioenschap !

Nieuwe flikrol voor tumbling

Het bestuur van KIT nam de beslissing om zelf een flikrol aan te schaffen met de incentives verkregen van de GymFed wegens het voldoen aan de kwaliteitsnormen 2017.
De tumblers zijn alvast in de wolken met hun nieuw toestel en flikken er op los. De tumblingtrainers zijn ook in extase : ze kunnen hun rug sparen en toch assisteren bij het aanleren van een flik, overslag,... aan onze 120 tumblers!     

PV1 instap tumbling

Zaterdag 21 januari mochten de tumbling instappers hun eerste wedstrijd van het seizoen springen in Hulshout.
Voor hen werd een heel nieuw programma uitgewerkt met best wat pittige elementjes op de trampoline, de lange mat en de baan. Niet iedereen had die al 100% onder de knie, wat dan weer voor wat nagelbijten zorgde.
De I 9 mochten de spits afbijten : Lotte Hubau en Auke Talpe turnden hun eerste officiële wedstrijd ooit ! Bij de eerste rotatie resulteerde de wedstrijdstress bij Auke in een behoorlijk strak reeksje. Bij Lotje kwam er een mooie reeks, maar ze sprong net niet alle elementen die ze wilde. Bij de volgende rotaties verdween de stress geleidelijk en zagen we knappe dingen. Beide meisjes presenteerden hun beste lange mat oefening ooit, deden het goed op de trampoline en konden ook scoren bij de 2 individuele sprongen. Beiden kregen een bronzen medaille.
Bij de I 10 kwamen Colin Depuydt en Lentel Verschaeve eens tonen wat ze in hun mars hadden. Helaas moesten we Amina Berth en Matteo Devey missen door ziekte.  Bij Colin stopte de reeks na de rondat en wordt gequoteerd als een 0-reeks. Bij Lentel kwam er een reeks heel mooi gesprongen reeks met 5 elementen (hiervoor kreeg ze maar liefst 17.50 /20 !). Bij de overige rotaties bleef Lentel scoren en had Colin nog eens pech op zijn beste element : de trampoline… Uiteindelijk mag Colin zich tevreden stellen met een bronzen medaille. Lentel gaat naar huis met een zilveren plak !    
Niet alleen voor onze instappertjes was dit een vuurdoop, ook trainster Ine Cloet jureerde haar eerste wedstrijd ooit en trainster Julie Deschamps begeleidde voor het eerst tumblers op wedstrijd en deden dit ook voortreffelijk !

KIT Ieper 3e op internationale wedstrijd in Parijs

Op vrijdag 19 januari trokken acht meisjes van KIT Ieper richting Parijs voor een internationale wedstrijd.
Naast België en Frankrijk waren ook Portugal, Spanje, Duitsland, Italië, Engeland en Schotland deelnemende landen.   
Op zaterdag 20 januari turnden de 12 teams uit de verschillende landen in Mitry-Mory.
Italië werd de terechte winnaar. De top 5 bleef tot op het laatste moment spannend! Spanje behaalde de tweede plaats, en wij mochten het podium vervolledigen als derde!  
KIT is niet alleen blij met de behaalde podiumplaats, maar ook om alle bevriende buitenlandse clubs terug te zien! Het volledige weekend was voor de meisjes een schitterende ervaring!

West-Vlaams Kampioenschap Tumbling C niveau

Op zaterdag 13 en zondag 14 januari trokken er maar liefst 353 C-tumblers richting Niel voor de eerste tumblingwedstrijd van het seizoen. KIT stuurde 12 C-tumblers om een gooi te doen naar de titel van West-Vlaams kampioen.

KIT is 3 West-Vlaamse kampioenen tumbling C-niveau rijker : Ester Delboo bij de C11 meisjes, Yulia Düll Dursin bij de C14 jaar meisjes en Annemijn Woets bij de C15 jaar meisjes. Bij de C11-12 jaar jongens kon Felix Delannoote, de zilver plak bemachtigen en bij C11 jaar meisjes stond ook Julie Lebon op het podium, zij kreeg zilver.

Bij de C11 meisjes eindigde Amélie Vandekerckhove 4de, ook Lola Lamoot moest het bij de C12 jaar meisjes het plaatsje net naast het podium en Pauline Vanhoutte veroverde ook de 4de plaats bij de C14 jaar meisjes.

De overige KIT tumblers werden achtervolgd door het 'pech-in-de-2de-reeks-monster', waardoor ze iets verder van het podium eindigden. bij de C12 jaar meisjes eindigden MIchelle De Meulenaere, Angély Curiel Luna en Marie Vandecasteele respectievelijk 9de-10de en 11de. Meadow Wicke werd als 1ste jaars tumbler knap 8ste van West-Vlaanderen.

12 KIT-tumblers, 3 West-Vlaamse kampioenen, 5 op het podium, 8 tumblers die in de top 4 eindigen, 11 van hen in de top 10 van hun respectievelijke leeftijdsgroep ! Enkele zijn nu reeds zeker van een selectie voor het Vlaams kampioenschap en het tumblingseizoen is pas begonnen !

21 podiumplaatsen voor Recrea KIT op Westhoektornooi

Recrea KIT toestelturnen meisjes heeft opnieuw een prachtig wedstrijdweekend achter de rug.  

Bij de meisjes 9 jaar werd Yana Verdru 1ste aan damesbrug, 6de aan grond en 7de aan balk.
Michelle Vanisacker werd 2de aan damesbrug, 2de aan grond en 1ste aan balk.
Juliette Gevers werd 21ste aan de damesbrug, 8ste aan grond en 6de aan balk.  

Bij de meisjes 10 jaar werd Jutte Deheegher 2de aan damesbrug, 3de aan grond en 12de aan balk.
Maura Claerhout werd 12de aan damesbrug, 10de aan grond en 24ste aan balk.
Robijn Rys werd 20ste aan de damesbrug, 12de aan grond en 17de aan balk.  

Bij de meisjes 11 jaar werd Annette Devoldere 2de aan damesbrug, 1ste aan grond en 8ste  aan balk.
Gaël Heyman werd 4de aan de damesbrug, 12de aan grond en 9de aan balk.  

Bij de meisjes 12 jaar werd Fien Verplanken 2de aan damesbrug, 5de aan grond en 15de aan balk.
Louise Fourni werd 3de aan damesbrug, 3de  aan grond en 7de aan balk.
Marwa Waadullah werd 8ste aan de damesbrug, 2de aan grond en 10de aan balk.  

Bij de meisjes 13-14 jaar werd Nanne Deheegher 5de aan damesbrug, 2de aan grond en 1ste aan balk.
Kim Barbry werd 8ste aan damesbrug, 1ste aan grond en 2de aan balk.
Sara Phillips werd 9de aan de damesbrug, 12de aan grond en 17de aan balk.
Tessa Phillips werd 12de aan damesbrug, 6de aan grond en 15de aan balk.
Elise Louchaert werd 13de aan damesbrug, 10de aan grond en 13de aan balk  

Bij de meisjes 15 - 16 jaar werd Phillips Yana 3de aan damesbrug, 1ste aan grond en 6de aan balk.
Neli Safarian werd 4de aan damesbrug, 3de  aan grond en 9de aan balk.
Lemahieu Sarah-Lynn werd 5de aan de damesbrug, 2de aan grond en 7ste aan balk.
Camille Blondeel werd 8ste aan damesbrug, 9de aan grond en 2de aan balk.  

Bij de meisjes 17+ jaar werd Lisa Derycke 3de  aan damesbrug, 1ste aan grond en 5de aan balk.
Hebe Vandevyvere werd 4de aan damesbrug, 6de aan grond en 4de aan balk.
Melanie Demuynck werd 5de aan damesbrug, 4de aan grond en 6de aan balk.    

PROFICIAT aan alle gymnasten!