Turnfeest 2018 - op ontdekkingsreis

De Koninklijke Ieperse Turnkring hield haar jaarlijkse hoogdag op 28 april 2018. De sporthal van het stedelijke sportcentrum werd omgetoverd naar een showstage voor alle afdelingen van de club. Met een ontdekkingsreis werden de bijna 1000 toeschouwers in een reis rond de wereld in contact gebracht met diverse culturen en gebruiken. Ze werden heen en weer geslingerd tussen Indië, Zuid-Afrika al over de Noordpool naar Griekenland, Japan en nog meer.
Tussen door werden ze getrakteerd op spektakel van tumbling, toestelturnen meisjes en toestelturnen jongens. De ruim 45 trainers werden even in de spotlight geplaatst met een speciaal dankwoordje aan Eva Blomme, de draaischijf achter het turnfeest.
Iedereen ging tevreden naar huis. Wegens het tekort aan zitplaatsen wordt overwogen om de volgende editie van het tunrfeest te verdelen in 2 sessies.

Foto's op de KIT-website.

Een speciale dank aan Joost Man voor de belichting, alle trainers, de deelnemende gymnasten, en alle vrijwilligers voor het opzetten van deze prachtige show!

Algemene repetitie Turnfeest 28 april 2018

12u00-12u20 TTJ
12u20-12u40 Basis Gym Benjamins
12u40-13u00 Basis Gym Miniemen
13u00-13u20 Basisgym Pupillen meisjes
13u20-13u40 Welpen 4 jaar
13u40-14u00 Welpen 3 jaar
14u00-14u20 TTM Recrea
14u20-14u40 Basis Gym Scholieren meisjes
14u40-15u00 Basis Gym Juniores/Seniores
15u00-15u20 Demo
15u20-15u40 Basis Gym jongens
15u40-16u00 Trampoline
16u00-16u20 Tumbling Recrea -12 jaar
16u20-16u40 Tumbling Recrea +12 jaar
16u40-17u00 TTM +12 jaar
17u00-17u20 TTM 9-10 jaar
17u20-17u40 TTM I
17u40-18u00 Tumbling C lager en instap
18u00-18u20 Tumbling C middelbaar en AB
18u20-18u30 Slotnummer

We zetten toestellen klaar vanaf 8u ’s morgens. Wie een handje wil bijsteken is meer dan welkom. We verwelkomen onze helpende handen met koffiekoeken op zaterdagochtend voor de opzet van de zaal.

Paastornooi Recrea meisjes

Op Paasmaandag 2 april 2018 turnden de KIT recrea meisjes op het paastornooi te Vlamertinge.
Meisjes 9 jaar: Yana Verdru turnde een zeer mooi wedstrijd en werd verdiend 4de aan de barre, 5de aan de grond en 6de aan de balk. Meisjes 10 jaar: 3 x de gouden beker op rij voor Jutte Deheegher! Eerste plaats aan barre, 1se aan balk en 1ste aan balk. Judith Tack werd 9 aan barre, 17de aan balk en 17de aan grond.
Maura Claerhout werd 12
de aan barre, 8ste aan balk en 9de aan grond.
Meisjes 11 jaar: Gaëlle Heyman werd 9de aan barre, mocht het podium op voor de 3de plaats aan de balk en werd 5de aan grond.

Meisjes 12 jaar: Marwa Waadullah werd 10de aan barre, 12de aan balk en verdiende de gouden beker – 1ste plaats aan de grond.
Fien Verplanken klom het podium op voor de zilveren beker – 2
de plaats aan de barre, 7de plaats aan balk en 8ste aan de grond.

Meisjes 13 jaar: Kim Barbry werd 9de aan barre, 8ste aan balk en mocht de gouden beker ontvangen voor haar grondoefening – 1ste plaats.
Kim turnde een balkoefening met een zeer hoge moeilijkheidgraad. Als enige meisje van de wedstrijd demonstreerde Kim een quasi perfecte minicelli op de balk. De zenuwen waren evenwel zeer hoog gespannen bij Kim met als gevolg drie vallen. Dit heb jij niet verdiend Kim! Ik kan het je niet genoeg zeggen. Ik ben zo trots op je!.
Elise Louchaert werd 11
de aan barre, 10de aan balk en 6de aan de grond
Marit Gore werd 10de aan barre, 7de aan balk en 7de aan de grond.
Ook Marit en Elise turnden een oefening met een aantal nieuwe, moeilijke elementen. Proficiat meisjes!

Bij de meisjes 14-15 jaar werd Sara Phillips 9de aan barre, 6de aan balk en 7de aan grond.
Sarah-Lynn Lemahieu had een baaldag en werd niet van tegengeslagen gespaard. Zij werd 8
ste aan barre, 7de aan balk en 6de aan grond.

En tenslotte de meisjes 15+ .
Lisa Derycke werd 4
de aan barre, 7de aan balk en mocht het podium op voor de 3de
plaats aan de grond.
Jana Phillips werd 5
de aan de barre, 4de aan balk en 7de
aan de grond.
Melanie Demuynck werd 7
de aan de barre, 8ste aan balk en 5de aan grond.

Meer foto's
      

Provinciale voorrondes Toestelturnen Jongens in Ieper

Zaterdag 24 en zondag 25 maart vonden in het stedelijke sportcentrum Ieper de provinciale voorrondes toestelturnen jongens A-, B- en I-niveau plaats voor West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant. De organisatie lag in handen van de Koninklijke Ieperse Turnkring (KIT).

Ruim 370 jongens zakten af naar de kattenstad in een poging een provinciale titel te bemachtigen.

Zaterdag

Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jongens A-niveau en jongens B10-11 jaar.
Bij de A10 ging de West-Vlaamse titel naar ORLANDO Illyano van TURNCLUB DE ZEESTER uit Oostende. Clubgenoot Decker Dario behaalde West-Vlaams zilver. Uit turnclub Geluwe werd Vanderbrugge Milo 3de.

De West-Vlaamse titel bij de A11 was voor Vanhaverbeke Yacine van Gym Izegem. Zilver was weggelegd voor Debedts Gilles van Rust Roest Brugge. Depoorter Lennert van TK Vlamertinge eindigde als derde.

Voor de gymnasten in de categorie A 12-13 jaar ging de gouden medaille voor West-Vlaanderen naar Victor Tournicourt van Vaste Vuist Lauwe. Nuytten Arthur van Rust Roest Brugge behaalde zilver en de bronzen plak was voor Vlaeminck Wannes eveneens van Vaste Vuist Lauwe.

In de B-categorieën werden de medailles als volgt verdeeld: In de categorie B10-11 jaar was het goud voor Victor Braem uit Gym Izegem die het haalde voor Liev Muhamadhabib van Turnclub De Zeester. De derde plaats was voor Liam Dupont van Vaste Vuist Lauwe.
KIT-turners Wout De Nul en Thibaut De Keyzer werden respectievelijk 8ste en 16de.

Zondag

Bij de B12-13 jarigen waren de eerste twee plaatsen voor TK Vlamertinge. Mathis Lenoir haalde het voor Jasper Callewaert. Brent Pitteljon van Rust Roest Brugge behaalde brons.
De Kit-gymnasten Jef Tiberghein en Daan De Muyt eindigden respectievelijk op de 10de en 14de plaats.

Bij B13-15 jaar was de West-Vlaamse titel voor Martijn Merlevede van rust Roest Brugge. Jotte Decavel van Go4Gym uit Wevelgem haalde zilver en clubgenoot Thijs Deforche de derde plaats.

De B16-18 jarigen werd gewonnen door Louis Dutrieux van Rust Roest Brugge. Zilver was er voor Stan Deneir van Vaste Vuist Lauwe. Het brons ging naar Sem Ornelis eveneens van Rust Roest Brugge.

Bij de gymnasten uit het I-niveau, een wedstrijd voor gymnasten 8 en 9 jaar worden geen medailles uitgereikt maar wel gouden, zilveren of bronzen brevetten. De Kit-gymnasten Arno Peel, Briek Vanrenterghem en Tiebe Vandermarliere behaalden brons bij de I9. Arno miste op 0,1 punt het zilveren brevet.

Bij de I8 was er KIT-brons voor Jonas De Nul, Matteo De Keyzer, Maxim Caulier en Warre Lattré.

KIT mag terugkijken op een zeer geslaagde organisatie. Zowel publiek, gymnasten, juryleden, trainers en de wedstrijdleider van de gymnastiekfederatie waren vol lof.

Dank aan alle vrijwilligers om er succesvol weekend van te maken.

TTm - KIT Ieper behaalt in het AB-niveau in elke categorie een medaille!

Op 17 en 18 maart namen de gymnasten van KIT Ieper deel aan het West-Vlaams kampioenschap TTm A- en B-niveau. In elke leeftijdscategorie betekent dit een spannende  strijd voor een podiumplaatsje!
Bij de leeftijdscategorie B11 werden de eerste twee plaatsen ingenomen door KIT Ieper! Laura Devoldere (B11) werd West-Vlaams kampioene. Jana Ketels (B11) werd knap tweede! Beide meisjes turnden een nette wedstrijd met een hoge moeilijkheidswaarde zonder vallen.
Ellen Bruneel (B14-15) werd knap tweede. Zij is eerste jaars junior en laat enkel een tweede jaars junior voor haar. Zij turnde een mooie grondles met een perfecte dubbele schroef rugwaarts, knap!
Marthe Milleville (B13) had wat pech aan het eerste toestel, brug. Ze gaf de moed niet op en werkte mooi verder aan de andere drie toestellen. Dit werd beloond met een derde plaats.

De B10-gymnasten verzamelden ook elk een medaille: Britt Sohier behaalde een gouden medaille, Camille Baratto een zilveren medaille en Noor Sabbe de bronzen medaille.
Lene Devreker (A10) turnt haar eerste jaar in de basisschoolclub waar ze school en turnen combineert, een hele opgave dus met heel wat trainingsuren. Maar ook zij werd beloond voor het harde werken met een gouden medaille.
Sophia Prouvost (B13) turnde goed, maar de jury was streng aan brug voor haar. Toch turnde ze haar limiet voor het Belgisch kampioenschap.
Emmy Delporte (B14-15) moest de wedstrijd helaas stoppen wegens een blessure.
Anouk Pecceu (B12) en Lotte Peene (B11) maken hun comeback op de volgende wedstrijd na een blessure. Nine Gore (A10) traint verder op brug, maar kan voorlopig wegens een knieblessure nog eventjes niet deelnemen aan de wedstrijden. Ze blijft trouwe supporter! Ook zij turnt net zoals Lena in de bassischoolclub waar ze school en turnen combineert.
Op het West-Vlaams kampioenschap behaalt KIT Ieper in alle deelnemende leeftijdscategorieën een medaille! We zijn benieuwd wat dit zal geven op het Vlaams en het Belgisch kampioenschap in mei.
 KIT-Ieper mag alvast trots zijn!

West-Vlaams kampioenschap tumbling A een groot succes voor de KIT-tumblers !

De top van de Belgische tumbling trok op zondag 4 maart naar Deinze.  De grote dag voor de A-niveaus van KIT om te strijden voor een plaatsje op het West-Vlaams podium. 
Bij de categorie A-12 jaar meisjes namen er 3 KIT tumblers deel : Valentine Alleman, Camille Vandenbroucke en Camille Alliet. Valentine, net terug aan het trainen na een blessure sprong beter dan verwacht, maar kwam nog net iets te kort om op het podium te eindigen. De beide Camilles sprongen volledige reeksen en mochten dan ook het West-Vlaams podium op : Camille Alliet brengt het brons mee naar Ieper, Camille Vandebroucke kroont zich tot vice-West-Vlaams kampioen !
Na de middag scoorden de A-12-jaar jongens door heel knappe reeksen te springen. Senne Hubau werd terecht West-Vlaams kampioen en Nathan Hoflack eindigde eveneens op het podium en kreeg een bronzen medaille om. 
Senne is ondertussen zeker van zijn selectie voor het Vlaams Kampioenschap. Nathan en Camille VDB zijn zo goed als zeker. Senne sprong deze wedstrijd trouwens ruim het minimum voor deelname aan de wereldkampioenschappen voor jongeren. Hij is de enige 12-jarige Belg die hierin slaagde dit seizoen. We duimen dat hij opnieuw mag schitteren op de WAGC, die in november zullen doorgaan in Sint-Petersburg. 
Voor alle tumblers zitten alle West-Vlaamse kampioenschappen er op en we mogen al van een geslaagd seizoen spreken. We waren leverancier van heel wat West-Vlaamse kampioenen en eisten meerdere podiumplekken op. De meeste haalden reeds hun selectie voor het Vlaams kampioenschap, waar we nog wat medailles hopen te sprokkelen.
Het is bijna niet te geloven dat we pas 5 jaar een tumblingafdeling hebben bij KIT en dat we reeds in A-, B- en C-niveau tumblers hebben die meespringen in de top en selecties binnenhalen voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap en zelfs al naar het wereld kampioenschap mochten gaan ! Een dikke pluim voor ons trainersteam : Roland en Matthew Olivier, Ruben Recour, Kim en Ine Cloet, Ciel en Lene Verbeke, Julie Deschamps en Axenya Stylemans.  Met de bouw van een turnzaal met tumblingbaan op Ieperse bodem dromen we alvast van nog meer topprestaties.