OpenTURNdag op 1 september

De Koninklijke Ieperse Turnkring organiseert op zaterdag 1 september haar jaarlijkse OpenTURNdag. Op die dag verwelkomen we jong en oud(er) geweld in de Ieperse sporthallen voor een waar turn tafereel. We zetten namelijk het nieuwe turnseizoen in met turncircuits en initiatielessen. Zo kan uw jong turntalent meteen proeven van het gymnastiekleven in de Koninklijke Ieperse Turnkring. Enkele gymnasten geven tussendoor turndemo’s en er wordt speciaal voor deze OpenTURNdag een airtrack uitgerold. ‘Een air-watte?’, vraagt u zich misschien af. Wel, onze airtrack geeft net dat extra beetje vering om een turnoefening (zeg maar een salto bijvoorbeeld) uit te voeren. Maar kom dat vooral gewoon eens uittesten op 1 september.Wie het turnen liever aan zich voorbij laat gaan, kan zich uitleven in het springkasteel en kan terecht in onze KIT-bar voor een snelle hap en een drankje. Lieten we trouwens al vallen dat de KIT OpenTURNdag gratis is? Wel, de openTURNdag kost u geen cent. Behalve misschien het inschrijvingsgeld voor een gans jaar turnplezier van uw aanstomend turntalent. Reserveer alvast zaterdag 1 september 2018 in uw agenda, de Koninklijke Ieperse Turnkring verwelkomt graag op hun OpenTURNdag. U komt toch ook?OpenTURNdag | Zaterdag 1 september 2018 | 14u-17u | Sporthal 1 (Leopold II-laan)

Vakantie

Van 1 juli tot 15 augustus is er geen turnen.
Vanaf 1 september starten de recreatieve groepen de werking seizoen 2018-2019.
Geniet van uw vakantie!

Laatste training seizoen 2017-2018

Zondag 10 juni is de laatste trainingsdag van het turnsezioen 2017/2018.

We zien jullie graag terug volgend turnseizoen. De online inschrijvingen worden eind deze maand geopend! Dan zal ook het uurschema voor het seizoen 2018/2019 worden verspreid.

Succes met de examens en geniet van een welverdiende vakantie.

KIT Clubkampioenschappen 2018

Op zaterdag 2 juni vonden in het stedelijk sportcentrum Ieper de KIT clubkampioenschappen plaats.
Om de ouders een idee te geven van wat hun kinderen zowat leren tijdens de trainingsuren bij de Koninklijke Ieperse Turnkring organiseert de club hiervoor jaarlijks de clubkampioenschappen voor haar recreatieve groepen.

Binnen de verschillende afdelingen werden oefeningetjes samengesteld aan de verschillende toestellen aangepast aan het niveau van de gymnasten. Zaterdag 2 juni was het dan zover. Die dag toonden ongeveer 200 gymnasten hun oefeningen die werden beoordeeld door een jury.

Aan de hand daarvan werd dan een klassement opgemaakt. Ondanks het feit dat iedereen zijn uiterste best deed en hierdoor iedereen winnaar was, werden toch medailles uitgedeeld. Goud voor de eerste plaats, zilver voor de derde plaats en brons voor iedereen vanaf de derde plaats.


KIT TTM sluit topseizoen af met zilveren medaille op Belgisch kampioenschap!

Lotte Peene werd tweede op het Belgisch kampioenschap toestelturnen meisjes in de leeftijdscategorie B11. Na enkele blessures dit seizoen kon ze haar talent deze keer bewijzen!
Jana Ketels turnde in diezelfde leeftijdscategorie ook super! Zij werd na wat pech aan brug mooi vijfde!
Al eerder dit seizoen werd Laura Devoldere (B11) West-Vlaams kampioene. Jana Ketels (B11) werd al tweede op het West-Vlaams en derde op het Vlaams.
Ellen Bruneel (B14-15) werd tweede op het West-Vlaams kampioenschap, Marthe Milleville (B13) werd derde van West-Vlaanderen in haar leeftijdscategorie.
Naast Lotte Peene en Jana Ketels werden ook Laura Devoldere, Anouk Pecceu (B12), Sophia Prouvost (B13) en Marthe Milleville (B13) geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap. Een prachtig seizoen voor deze meisjes van KIT Ieper!

KIT Tumbling: TWEE BELGISCHE KAMPIOENEN!

Op 19 en 20 mei vonden de Belgische kampioenschappen Tumbling plaats te Essen.De delegatie van KIT gin er naar toe met een aantal podiumverwachtingen. Die verwachtingen waren niet te hoog gegrepen.Julie Descamps werd immers Belgisch Kampioene bij de meisjes B 17. Ine Cloet werd verdienstelijk 7de.Warre Devoldere behaalde een mooie tweede plaats bij de jongens B13-14 jaar.Op A-niveau behaalde Senne Hubau de eerste plaats en dus de Belgische titel bij de jongens 12 jaar. In dezelfde groep eindigde Nathan Hoflack op de 6de plaats.
Bij de A12-meisjes mochten Camille Vandenbroucke en Camille Alliet er een lap op geven, want het concurrentie bij het hoogste niveau tumblen is gigantisch. Camille Vandenbroucke was voldoende uitgerust na haar communiefeest de dag voordien, Alliet was zenuwachtig (zoals altijd) maar toch slaagden beide Camilles erin om voortreffelijke reeksen te springen en werden respectievelijk 10de en 17de van België !
Bij de A-12 jongens eveneens 2 KIT-boys die mochten aantreden. Nathan Hoflack had een mindere voorbereiding en dat weerspiegelde zich ook in zijn sprong… het was helemaal niet slecht, maar hij sprong dit seizoen al beter. Hij werd 6de.  
Senne Hubau zette zijn communiefeest op zaterdag vroeg stop, zodat hij zou kunnen pieken op zondag… want nadat hij naast de titel van Vlaams Kampioen greep, was hij uit op revanche. En of hij revanche nam ! Hij vlamde er 2 strepen van reeksen uit en werd met een voorsprong van bijna 2 punten Belgisch kampioen ! Niet alleen de Belgische titel was een opsteker, met dit resultaat prijkt Senne op nummer 1 van de ranking van de 12-jarige jongens uit België om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen voor jongeren in Sint-Petersburg in november. We kunnen met 99 % zekerheid verkondigen dat er een KIT-tumbler het zal opnemen tegen de wereldtop om er België te vertegenwoordigen.

We zijn bijzonder fier op al onze tumblers die dit seizoen heel wat titels veroverden en nog trotser zijn we op de trainers die het A- en B-niveau tumbling : Roland Olivier, Matthew Olivier en Ruben Recour… Chapeau ! En volgend seizoen nog meer van dat !

Op de foto de trainers en de A- en B-tumblers met hun medaille oogst van dit seizoen  van links naar rechts op de eerste rij : Camille Alliet en Camille Vandenbroucke. Op de tweede rij : Ine Cloet, Warre Devoldere, Senne Hubau, Nathan Hoflack, Julie Deschamps en trainer Roland Olivier. Op de laatste rij de trainers Matthew Olivier en Ruben Recour.