Koninklijke Ieperse Turnkring

Basisgym Gym & Tumbling

In het derde leerjaar kunnen gymnasten zich verder specialiseren in centrale disciplines in de turnclub:

 • Toestelturnen
 • Tumbling 

Er zijn 2 trainingen per week: één ervan zal toestelturnen bevatten, de ander zal een les tumbling zijn.
Vanaf het vierde leerjaar kunnen ze dan op basis van hun opgedane ervaringen hun favoriete discipline verder beoefenen.

Nieuws

Turnen voor -13 blijft doorgaan!

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé voerde een verbod in op binnen (!) -activiteiten voor jongeren onder de 12 jaar. Dat meldde hij na een overleg met onder meer infectiologe Erika Vlieghe naar aanleiding van de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in Houthulst.

Maar kort na de mededeling van de gouverneur kwam het bericht dat de beslissing 'on hold' wordt gezet, op vraag van Vlaams minister Benjamin Dalle.

Tot nader order blijven de trainingen dus doorgaan.
meer lezen...

Pasta Deluxe - @home editie

UITGESTELD !

Gezien de huidige maatregelen, hebben wij beslist om het pasta-evenement met afhaling op 21 november voor onbepaalde tijd uit te stellen.  Wij willen ons met de club strikt aan alle regels houden en laten de gezondheid van eenieder primeren.

We willen u danken voor uw eventuele bestelling en laten u weten dat uw bestelling behouden kan blijven tot het evenement opnieuw wordt gepland.  Zodra een nieuwe datum beschikbaar is, zullen wij hierover communiceren.

Dank voor uw steun! #tousensemble

 


November zou november niet zijn zonder onze jaarlijkse Pasta-avond. Deze editie doen we dat net ietsje anders. Dit jaar organiseren we die pasta-avond namelijk gewoon… vanuit jullie eigen stek

Laat je verbluffen door onze rijkelijke spaghettisaus (zowel vegetarische als gewone saus): 7 EUR voor een halve kilo saus, 12 EUR voor een kilo saus. Verwacht je aan een bom van smaken, met een groenterijke saus die met liefde wordt bereid door een top chef.

En zoals het een ware spaghettiavond betaamt, voorzien we bijpassende wijnen. Onze sommelier biedt drie excellente wijnen aan, nauwkeurig geselecteerd voor bij de pastasaus.  Een kleurrijke beschrijving van de wijnen vind je onderaan*. Prijzen voor de rode wijn en de cava komen op 11 EUR per fles, of 64 EUR voor een karton van zes flessen. De witte wijn verkopen we aan 9 EUR, met 52 EUR voor een karton van zes flessen. 

Bestellingen kunnen doorgegeven worden tot en met 15 november.  Vergeet niet je bestelling te bevestigen door te klikken op de link in de bevestigingsmail.  Doe je dat niet, dan krijgen wij de bestelling niet door.

Betalen doe je bij afhaling, dat kan met de bankkaart of cash.

Bereid je alvast voor op een culinair genot, maar dan vanuit je eigen bubbelWIjnen

CAVA PUPITRE ‘BRUT NATURE’: Dit is een bijzondere en elegante cava. De langzame gisting die hij doormaakt, zorgt voor een fijne en aanhoudende pareling. In de mond zorgen stuivende aroma’s van groene appel en citrus voor een strak mondgevoel, terwijl de afdronk eerder rijp en complex is. Dit topproduct is ideaal als aperitief voor nu of voor tijdens de feestdagen.

AZIENDA DISSEGNA PINOT GRIGIO 2019, DOC FRIULI (100% Pinot Grigio): Deze biologisch verbouwde Pinot Grigio is loepzuiver en elegant.  Deze prachtige wijn geeft veel expressie in de neus met aroma’s van steenfruit, bloesem en een puntje kruidigheid. In de mond is hij sappig en zacht. Het is een lekkere wijn als aperitief, maar ook bij risotto met champignons of bij een lekker stukje gebakken vis.

TENUTA DI TAVIGNANO, CERVIDONI ROSSO PISCENO 2018 DOC MARCHE – ROSSO PISCENO (70% Montepulciano – 30% Sangiovese): Dit is een heerlijke rode wijn uit de Marken.  Zacht en kruidig, fruitig en krachtig; deze wijn heeft het allemaal. De wijn heeft een intens robijnrode kleur, met in de neus aroma’s die doen denken aan maraschinokers, pruimenconfituur en een puntje kruidigheid en specerijen.  Zacht en soepel mondgevoel met zijdezachte tannines en een fijne afdronk. De wijn is een mooie begeleider bij pastaschotels op basis van tomatensaus en bereidingen met rood vlees.
meer leren...

Gymtopia try out Gent

Gymtopia, het nieuwe sporttechnische programma voor 7- en 8 jarigen van GYMFED, waarbij KIT één van de pilootclubs is, en de bijhorende happenings zijn nieuw voor de kinderen, de clubs. Om de happenings goed te laten verlopen werd op 3 oktober een try-out georganiseerd om het programma en het verloop van een happening uit te proberen.

120 kinderen uit 10 clubs waren aanwezig in Gent. KIT nam deel met 15 gymnastjes. Zij gingen van start met de Gymbo-dans en daar mochten Gymbo en Gymba natuurlijk niet bij ontbreken. Na de opwarming waren de verschillende dieren dan aan de beurt... Aap, Flamingo, Kat, Kikker, Leeuw, Sprinkhaan, Zeehond, Stokstaartje en Kangoeroe... allen passeerden ze de revue. De kinderen lieten zien wat ze bij elke post al onder de knie hadden en verkregen op die manier stempels op hun kaart. Met veel enthousiasme turnden de KIT-gymnasten hun oefeningen.

Op het einde kregen ze dan een mooie blinkende medaille. Stralende kinderen, blije trainers en trotse ouders, het ideale concept voor een leuke happening.

Wij kunnen alvast tevreden terugblikken, maar waarschijnlijk wil jij ook weten hoe het eraan toe ging. Neem alvast een kijkje in het fotoalbum waar je een paar sfeerfoto's kan bewonderen en bezoek zeker Gymtopia-site om te zien wat het allemaal inhoud.

Proficiat aan de trainers!

meer lezen...

OpenTURNdag 29 aug 2020

De openTURNdag van de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw ziet er dit jaar wat anders uit omdat we ons strikt houden aan de corona-maatregelen!

We zetten de deur open, maar enkel voor inschrijvingen en info.  

Proeflessen, rondleidingen en demo’s kunnen we dit jaar helaas niet aanbieden. 

Alle nodige info is terug te vinden op deze website, inschrijven wordt enkel nog online georganiseerd .

We volgen deze maatregelen:

·         Ingang via sporthal 2

·         Wachtrij wordt buiten georganiseerd

·         Inschrijvingen en info in cafetaria sporthal 2

·         Mondmasker verplicht

·         Betaling via bancontact of QR-code

meer lezen...

Nieuwe clubstructuur voor de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw herziet haar clubstructuur vanaf het komende turnseizoen. Ze legt daarbij de nadruk op een brede, algemeen vormende basis voor de jongste gymnasten, waarbij ze kunnen proeven van alle verschillende aspecten van de turnsport. Die algemene bagage vormt als het ware de fundering voor hun verdere sport- en turncarrière.

Kidies, Gymtopia en Gymstars programma als opportuniteit voor verandering

In 2019 rolde Gymfed het Gymtopia-programma uit, een sporttechnisch programma voor 7- en 8-jarigen, gericht op een brede motorische opleiding op maat van de gymnast.  Eerder ontwikkelde de Gymnastiekfederatie ook al het Kidies programma voor gevarieerd kleuterturnen en het Gymstars programma, gericht op methodisch-didactische ondersteuning om kwaliteitsvol te trainen.

Als een van de eerste clubs in Vlaanderen, stemt de Koninklijke Ieperse Turnkring vzw haar organisatie af op de vernieuwde turnprogramma’s van de Gymfed.

Eén club, één structuur

De Koninklijke Ieperse Turnkring vzw heroriënteert haar structuur op een brede basis, waar gymnasten tot het derde leerjaar van alle turndisciplines kunnen proeven. Vanaf het vierde leerjaar kunnen gymnasten zich dan verder specialiseren in de drie centrale disciplines in de club: Toestelturnen, Tumbling en Demo.

Specifiek doorlopen gymnasten in onze turnclub het volgende traject:

 1. Gymnasten kunnen vanaf het eerste kleuter starten met kleuterturnen. Trainingen voor de jongste KIT-gymnasten zijn gebaseerd op het Kidies-programma, een kleuterprogramma met een gevarieerd aanbod. Kidies streeft ernaar om kinderen op een leuke en kwaliteitsvolle manier te laten bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven en leren. Wil je meer weten over hoe Kidies precies werkt, klik dan door naar deze website: https://www.kidies.be/wat
 2. Vanaf het eerste leerjaar worden gymnasten breed opgeleid, met een nadruk op gymnastiek in al haar vormen. Trainingen worden gebaseerd op het Gymtopia programma,  een sporttechnisch programma voor 7- en 8-jarigen, gericht op een brede motorische opleiding op maat van de gymnast. Het programma onderscheid zich door de nadruk te leggen op alle verschillende aspecten van de turnsport (springen, zwaaien, roteren, evenwicht, steunen, landen, …) bij de jonge gymnasten, eerder dan hen reeds op jonge leeftijd te specialiseren in één van die aspecten. Dat zorgt ervoor dat gymnasten een brede basis krijgen, wat een verdere sportontwikkeling optimaal stimuleert. Wil je meer weten over hoe Gymtopia precies werkt, klik dan door naar deze website: http://www.gymtopia.be/
 3. In het derde leerjaar proeven de gymnasten van zowel Toestelturnen als Tumbling.
 4. Vanaf het vierde leerjaar kunnen gymnasten zich verder specialiseren in Toestelturnen of Tumbling.  Trainingen worden gebaseerd op het Gymstars programma. Gymstars bestaat uit 6 verschillende niveaus met 66 bewegingsvaardigheden in een stijgende moeilijkheidsgraad. Het wordt hierdoor mogelijk om binnen een gedifferentieerde groep met verschillende niveaus te werken. Wil je meer weten over hoe Gymstars precies werkt, klik dan door naar deze website: https://www.gymstars.be/home

De nieuwe clubstructuur wordt in verschillende fasen uitgerold vanaf het turnseizoen 2020-2021.

Wat verandert er voor mijn gymnast? 

 • Kinderen van het 1e kleuter vormen de groep ‘KIDIES 1’, kinderen van het 2e kleuter vormen de groep ‘KIDIES 2’ met 1 training per week.
 • Kinderen van het 3e kleuter worden een aparte groep ‘KIDIES 3’ met 1 training per week.
 • Kinderen van het 1e en 2e leerjaar vormen samen de groep ‘GYMTOPIA’.  Deze groep krijgt 2 trainingen per week.
 • Kinderen van het 3e leerjaar worden een aparte groep ‘GYM & TUMBLING’. Deze groep krijgt 2 trainingen per week: 1 training toestelturnen en 1 training tumbling.
 • Vanaf het 4e leerjaar gaan de aanpassingen pas in vanaf seizoen 2021-2022.
Meer lezen...