Nieuws

Medailles en titels op West-Vlaams kampioenschap Tumbling

Terugkeren

Dag 1 van het West-Vlaams kampioenschap voor de C's verliep goed. KIT had tumblers bij de C11 en de C13...

Bij de C11 moesten we jammer genoeg onze schoonspringster Angely Curiel missen wegens een heelkundige ingreep. Niettegenstaande ze een beginnende tumbler is, zat een podiumplaats er wel in voor haar... 

Marie Vandecasteele, ook een beginnende tumbler, stond strak van de zenuwen... De voorbereiding van de wedstrijd vlotte  niet zo goed, maar tijdens de wedstrijd sprong ze beter dan verwacht. Ze eindigde als 5de West-Vlaamse.

Camille Alliet sprong 2 heel nette reeksen maar bij de 3de reeks kreeg ze er na rondat flik flik geen streksalto meer uit en verkeek hiermee haar podiumplaats... superjammer, maar toch mooi 4de.

Op Valentine Alleman stond geen rem, ze sprong probleemloos de moeilijkste reeksen en werd terecht West-Vlaams kampioene.

Bij de C13 sprong Pauline Vanhoutte  ook voor het eerst een tumblingwedstrijd... Ze slaagde er in om geen enkele reeks voorbij de 5 meter lijn te turnen en liet bijgevolg heel wat puntjes liggen... maar ze behaalde toch net genoeg punten om de bronzen plak mee te nemen naar Ieper.

Ook dag 2 was er eentje van podiumklimmen voor de KIT tumblers !

De C14 meisjes mochten er als eerste aan beginnen. Annemijn Woets' eerste reeks ging de mist in... ze viel stil en kreeg een stop aangesmeerd. Maar ze liet het kopje niet hangen en sprong daarna 2 superreeksen die telkens meer dan 30 punten waard waren... Ze werd 5de West-Vlaamse.

Ook Romie Decroix was er niet echt met haar gedachten bij voor de eerste reeks... ze sprong 3 in plaats van 4 fliks  en liet aldus wat punten liggen qua moeilijkheid. Haar 2 volgende reeksen waren knap en dit zorgde ervoor dat ze de bronzen medaille rond haar nek mocht hangen...

 Al in de opwarming was het duidelijk : Marie Lampaert stak er met kop en schouders boven uit ! Ze sprong alle tegenstand op een hoopje en werd West-Vlaams kampioene en eindigde ook eerste in de algemene ranking met 3 punten voor op de 2de !!

Bij de C15 meisjes trad Lene Verbeke aan met een knappe eerste reeks, reeks 2 was al even knap en ook de 3de reeks was van hetzelfde kaliber.  3 superreeksen met de West-Vlaams titel op zak en daarbij ook nog 1ste van het algemeen klassement !!!

Noah Vanbesien kwam  zijn allereerste tumblingwedstrijd springen bij de C11 jongens en kreeg alvast de complimenten van de jury : de enige jongen die zijn handen juist plaatste !!! Hij sprong zijn 3 reeksen zonder problemen en werd hiervoor beloond met een zilveren medaille !

De tumblers hebben alvast een superweekendje achter de rug ! KIT werd 3 West-Vlaamse kampioenen en een vice West-Vlaamse kampioen rijker en kreeg er ook nog 2 bronzen tumblingers bij ! Twee dames zijn al 100% zeker van hun selectie voor het Vlaams kampioenschap... en voor de rest is het kwestie van het in de komende wedstrijden nog eens te bevestigen.