Nieuws

KIT start beloftevol wedstrijdseizoen in Niel en Nazareth

terugkeren

Het weekend van 12 en 13 januari vonden de eerste Provinciale Voorrondes (PV) plaats voor zowel de Tumbling als het Toestelturnen Meisjes op C-niveau. De Koninklijke Ieperse Turnkring zond een delegatie tumblers naar Niel en stuurde hun toestelturners naar Nazareth.

C-Tumblers bijten seizoensspits af

Op zaterdag 12 januari beten de 12-jarige tumblers de spits af. Amélie Vandekerckhove en Julie Lebon toonden afgewerkte reeksen, en behaalden respectievelijk een 28e en 38e plaats. Beide dames sprongen reeds hun limiet voor het Vlaams, maar moeten nog enkele plaatsen stijgen in de ranking om een selectie voor het Vlaams Kampioenschap binnen te halen.

De 11-jarigen turnden vervolgens heel verzorgde sprongen. Colin Depuydt sprong als 11-jarige in de categorie C11-12 jarigen en behaalde er een knappe 12e plaats. Alexia Dedier, die voor het eerst deelnam aan een officiële competitie, behaalde een 43e plaats bij de 11-jarigen, Amina Berth tumbelde zichzelf naar een 52e plaats in dezelfde categorie. Voor de volgende provinciale voorronde wordt nog geschaafd aan de moeilijkheid van de oefeningen. Bij de 14-jarigen wist Tessa Phillips een 49e plaats in de wacht te slepen. Kim Barbry, die eveneens haar eerste wedstrijd ooit turnde, straalde bij de 14-jarigen op een 2e plaats. Ze is door die sterke prestatie meteen zeker van een selectie voor het Vlaams Kampioenschap.

Zondag 13 januari traden de 13-jarigen aan. Michelle Cuvelier en Lola Lamoot behaalden in die categorie een 13e en 26e plaats. Marie Vandecasteele, eveneens C13, kon de stress moeilijk te baas en eindigde uiteindelijk 63e.  Als laatste turnde Pauline Vanhoutte bij de 14-jarigen een 7e plaats met een van de beste reeksen die ze ooit heeft gesprongen. Zowel Pauline als Michelle hebben zich met deze wedstrijd reeds weten te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap.

Toestelturnen Meisjes openen seizoen met een Provinciaal kampioen

In de discipline Toestelturnen Meisjes (C-niveau) organiseerde OTV Nazareth het eerste Provinciaal kampioenschap van het seizoen, meteen ook West-Vlaams kampioenschap van 2019. Op zaterdag de 10 en 11-jarigen eerst aan de beurt. Het harde werk op training de afgelopen maanden vertaalde zich heel wat mooie oefeningen, al slopen zo vroeg in het seizoen toch enkele fouten in de oefeningen. Bij de 10-jarigen behaalden Lente Verstraete, Luca Vandeghinste en Soetkin Vandeghinste alle drie een bronzen medaille. Noor Sabbe turnde in de categorie C11 een 23e plaats, Jill Bertier behaalde een 26e plaats en Anysia Gadeyne werd uiteindelijk 64e.

Caro De Gryse trad op zaterdagavond aan in de categorie 18+. Ze verzekerde zich – als een van de jongste gymnasten in de categorie - van een plekje op het bronzen schavot op het West-Vlaams met een haast foutloze brugoefening en een hoge startwaarde aan de grond en de balk.

Op zondagochtend turnden de 13-jarigen hun provinciaal kampioenschap. Ileana Depover verraste de jury aan de grond, de sprong en de brug met oefeningen die zowel een hoge moeilijkheidsgraad als een hoge afwerking genoten. Het leverde haar dan ook de titel van West-Vlaams kampioen op bij de C13. Hadewijch Vanherpe startte sterk aan grond en sprong, maar zakte enkele plaatsen na twee vallen aan de brug. Ze eindigde 18e op het West-Vlaams Kampioenschap. Met Jorien Depreitere (C15) werd het eerste wedstrijdweekend mooi afgesloten. Ondanks haar blessure liet Jorien zich gelden aan grond en sprong. De zenuwen bleken echter door te wegen aan de balk en Jorien werd na vier vallen uiteindelijk 7e op het West-Vlaams.

De trainers uit beide disciplines kunnen trots terugblikken op een seizoenopener van formaat, en bedanken ook graag de juryleden uit de club.