Koninklijke Ieperse Turnkring

Toestelturnen Meisjes

Trainers

Inge
Dujardin
Sien
Verplanken
Janne
Bouten
Eva
Blomme
Celine
Six
Rieke
Man
Annouck
Six
Lies
Bouckaert
Ellen
Bruneel
Emmy
Delporte
Graziella
Maselis
Sarah-Lynn Lemahieu
Jorien Depreitere
Elise Thorrez
Marie Thorrez
Neli Safarian
Elise Vinckier
Delphine Vinckier
Silke Decap

Nieuws

GESLAAGD KIT-CLUBKAMPIOENSCHAP

Op 11 mei 2019 nodigde de Koninklijke Ieperse Turnkring haar recreatieve en beginnende competitie gymnasten uit voor het jaarlijkse KIT-Clubkampioenschap. Het moment waarop elke turner eens kan tonen wat hij of zij geoefend heeft gedurende het seizoen.

Voor de middag demonstreerden de pupillen meisjes (5-6 jaar), de scholieren meisjes (11-12 jaar), de afdeling trampoline, de afdeling basisgym jongens, de recreatieve tumblers t.e.m. 13 jaar en de instappertjes van toestel turnen meisjes hun kunnen voor een enthousiast publiek. De meisjes toonden heel wat moois op hun toestellen. De trampoline springers leefden zich uit op de maxi- en mini-trampoline. De jongens showden stoere oefeningen aan de herenbrug en het rek, op de vloer en over de plint of mini-trampoline.

Na de middag was het de beurt aan de benjamins meisjes (7-8 jaar), de miniemen meisjes (9-10 jaar) en de juniores/seniores meisjes (+12 jaar) om prachtige oefeningetjes op de balk, de damesbrug, de sprong en de vloer te tonen. De instappers tumbling, de recreatieve en semi-competitie tumblers +13 jaar en de tumbling jongens produceerden knappe reeksen op de tumblingbaan, sprongen acrobatische elementen over de mini-trampoline en turnden een lange mat oefening.

Het publiek werd getrakteerd op spektakel ! Een opwarming o.l.v. tumblingtrainer Roland Olivier bezorgde de zaal al een ‘Fireball’. Een cocktail van lenigheid, kracht, acrobatie, evenwicht… op de diverse toestellen werd geserveerd. Schepen Patrick Benoot en schepen Yves Goudeseune waren maar al te graag van de partij om al dit moois te belonen met eremetaal.

Alle gymnasten kregen een kanjer van een medaille voor hun puike prestatie. Voor ons zijn jullie allemaal één voor één kampioenen ! En een dikke pluim voor onze trainers. Ze slaagden er weeral in om elke gymnast tonnen plezier te laten beleven en knappe oefeningen te turnen  !

Proficiat ook aan Kathy Laheye en An Cloet, zij zorgden voor een prima organisatie.

meer lezen...

4 West-Vlaams kampioenen toestelturnen meisjes bij KIT!

Afgelopen weekend vonden de West-Vlaamse kampioenschappen AB niveau plaats te Lendelede. De KIT-gymnasten scoorden sterk in elke categorie. Bij de A11 werd Lena Devreker dankzij een hoge moeilijkheid en technisch zuiver werk zaterdagnamiddag met ruime voorsprong West-Vlaams kampioen. Ellen Bruneel (B14-15) turnde stabiel en verzorgd. Ze eindigde haar wedstrijd af met een mooie dubbele salto op vloer en won verdiend. Ze deelt haar titel na een ex-aequo met turnvriendin Charlotte Roest uit Brugge. Nine Gore (B11) sloot het weekend af met sterke scores op de vier toestellen en mocht ook op het hoogste schavotje. Samen met de gouden medaille van Ileana Depover (C13) eerder dit seizoen, kunnen onze toestelturners terugblikken op een succesvol seizoen met maar liefst 4 provinciale kampioenen!

Ook de andere KIT gymasten presteerden sterk en behaalden nog een heel aantal mooie ereplaatsen: Camille Barrato en Britt Sohier werden 4de en 6de bij B11, Laura Devoldere, Jana Ketels en Lotte Peene werden 4de , 6de en 11de  bij B12, Anouk Pecceu was 5de bij de B13 en Marthe Milleville en Sophia Prouvost werden 8ste en 14de bij B14-15.

Op naar de Vlaamse kampioenschappen op 11, 12 en 17 mei!

meer lezen...

Lucien Mus Cup 2019

Op zaterdag en zondag 13-14 april gaat in de Ieperse sporthal de 7de editie van de Lucien Mus Cup door, een internationale jeugdwedstrijd turnen.

De dagindeling ziet er als volgt uit:

Zaterdag: Toestelturnen
De voormiddag wedstrijd (meisjes) start om 10.00u met deelname van 

Mitry Mory en Hirson uit Frankrijk,
Rushmoor en Auchterarder uit Groot-Brittannië,
Lauwe, Thorho, Moorslede, en KIT zelf voor België.

De prijsuitreiking is voorzien rond 13.10u

De namiddag wedstrijd (meisjes en jongens) staat gepland om 15.40u met deelname van

Auchterarder en HSG Swallows uit Groot-Brittannië,
Lauwe, Gymka, Moorslede, Wevelgem en KIT zelf voor België.

De prijsuitreiking is voorzien rond 18.20u.

Zondag: Tumbling

Deelnemers van volgende clubs: Go4Gym, OTV Nazareth, GYMPIE Moorslede en KIT.

Wedstrijd 1 om 8.25u: 
Meisjes geboortejaar 2010-2009-2008-2007 & jongens -12 jaar
Wedstrijd 2 om 9.10u: Meisjes geboortejaar 2006 & 2005
Wedstrijd 3 om 10.00u: Meisjes geboortejaar 2004 & 2003 & 2002
Wedstrijd 4 om 10.55u: Meisjes geboortejaar 2001 en ouder - jongens geboortejaar 2006 en ouder
Finale om 11:40u:  5 best scorende teams kiezen 1 tumbler die 1 reeks mag springen
meer lezen...

TTM : Eerste, tweede en derde plaats voor gymnasten AB-niveau KIT Ieper en allen knap binnen top 15!

Eerste, tweede en derde plaats voor gymnasten AB-niveau KIT Ieper en allen knap binnen top 15!

De B-gymnasten van KIT Ieper startten het voorbije weekend hun wedstrijdseizoen in Hoogstraten. Dit werd alvast een weekend vol knappe prestaties!

Nine Gore (B11) won de wedstrijd bij maar liefst 65 deelnemende leeftijdsgenoten! Britt Sohier (B11) werd in diezelfde leeftijdscategorie knap 15de!

Lena Devreker (A11) werd knap tweede op 11 gymnasten! Haar harde werken in de regioclub Lauwe werd beloond!

Jana Ketels (B12) werd knap derde! Laura Devoldere (B12) had wat pech aan brug maar werd toch nog mooi 6de op 26 deelnemende leeftijdsgenoten.

Anouk Pecceu (B13) turnde na haar blessure weer een mooie wedstrijd! Wat pech aan brug, maar ze werd beloond met een 6de plaats!

Marthe Milleville (B14-15) turnde zeer netjes en stabiel, ook zij werd 6de! Ellen Bruneel (B14-15) werd knap 8ste met wat pech aan brug! In deze leeftijdscategorie turnden 30 gymnasten.

Heel wat mooie resultaten voor deze meisjes! Op naar een even goeie of zelfs nog betere volgende wedstrijd in Gent!

Camille Baratto (B11) kwam ten val aan haar laatste toestel en blesseerde haar aan de nek. Gelukkig komt alles goed na een weekje rust!

Emmy (B14-15) moest de wedstrijd helaas stopzetten na vloer. Zij blesseerde haar voet. Jammer genoeg mist Emmy hierdoor ook de volgende wedstrijd.

meer lezen...

KIT start beloftevol wedstrijdseizoen in Niel en Nazareth

Het weekend van 12 en 13 januari vonden de eerste Provinciale Voorrondes (PV) plaats voor zowel de Tumbling als het Toestelturnen Meisjes op C-niveau. De Koninklijke Ieperse Turnkring zond een delegatie tumblers naar Niel en stuurde hun toestelturners naar Nazareth. 

C-Tumblers bijten seizoensspits af

Op zaterdag 12 januari beten de 12-jarige tumblers de spits af. Amélie Vandekerckhove en Julie Lebon toonden afgewerkte reeksen, en behaalden respectievelijk een 28e en 38e plaats. Beide dames sprongen reeds hun limiet voor het Vlaams, maar moeten nog enkele plaatsen stijgen in de ranking om een selectie voor het Vlaams Kampioenschap binnen te halen.

De 11-jarigen turnden vervolgens heel verzorgde sprongen. Colin Depuydt sprong als 11-jarige in de categorie C11-12 jarigen en behaalde er een knappe 12e plaats. Alexia Dedier, die voor het eerst deelnam aan een officiële competitie, behaalde een 43e plaats bij de 11-jarigen, Amina Berth tumbelde zichzelf naar een 52e plaats in dezelfde categorie. Voor de volgende provinciale voorronde wordt nog geschaafd aan de moeilijkheid van de oefeningen. Bij de 14-jarigen wist Tessa Phillips een 49e plaats in de wacht te slepen. Kim Barbry, die eveneens haar eerste wedstrijd ooit turnde, straalde bij de 14-jarigen op een 2e plaats. Ze is door die sterke prestatie meteen zeker van een selectie voor het Vlaams Kampioenschap.

Zondag 13 januari traden de 13-jarigen aan. Michelle Cuvelier en Lola Lamoot behaalden in die categorie een 13e en 26e plaats. Marie Vandecasteele, eveneens C13, kon de stress moeilijk te baas en eindigde uiteindelijk 63e.  Als laatste turnde Pauline Vanhoutte bij de 14-jarigen een 7e plaats met een van de beste reeksen die ze ooit heeft gesprongen. Zowel Pauline als Michelle hebben zich met deze wedstrijd reeds weten te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap.

Toestelturnen Meisjes openen seizoen met een Provinciaal kampioen

In de discipline Toestelturnen Meisjes (C-niveau) organiseerde OTV Nazareth het eerste Provinciaal kampioenschap van het seizoen, meteen ook West-Vlaams kampioenschap van 2019. Op zaterdag de 10 en 11-jarigen eerst aan de beurt. Het harde werk op training de afgelopen maanden vertaalde zich heel wat mooie oefeningen, al slopen zo vroeg in het seizoen toch enkele fouten in de oefeningen. Bij de 10-jarigen behaalden Lente Verstraete, Luca Vandeghinste en Soetkin Vandeghinste alle drie een bronzen medaille. Noor Sabbe turnde in de categorie C11 een 23e plaats, Jill Bertier behaalde een 26e plaats en Anysia Gadeyne werd uiteindelijk 64e.

Caro De Gryse trad op zaterdagavond aan in de categorie 18+. Ze verzekerde zich – als een van de jongste gymnasten in de categorie - van een plekje op het bronzen schavot op het West-Vlaams met een haast foutloze brugoefening en een hoge startwaarde aan de grond en de balk.

Op zondagochtend turnden de 13-jarigen hun provinciaal kampioenschap. Ileana Depover verraste de jury aan de grond, de sprong en de brug met oefeningen die zowel een hoge moeilijkheidsgraad als een hoge afwerking genoten. Het leverde haar dan ook de titel van West-Vlaams kampioen op bij de C13. Hadewijch Vanherpe startte sterk aan grond en sprong, maar zakte enkele plaatsen na twee vallen aan de brug. Ze eindigde 18e op het West-Vlaams Kampioenschap. Met Jorien Depreitere (C15) werd het eerste wedstrijdweekend mooi afgesloten. Ondanks haar blessure liet Jorien zich gelden aan grond en sprong. De zenuwen bleken echter door te wegen aan de balk en Jorien werd na vier vallen uiteindelijk 7e op het West-Vlaams.

De trainers uit beide disciplines kunnen trots terugblikken op een seizoenopener van formaat, en bedanken ook graag de juryleden uit de club.

meer lezen...