Koninklijke Ieperse Turnkring

Toestelturnen Meisjes

Trainers

Inge
Dujardin
Sien
Verplanken
Janne
Bouten
Eva
Blomme
Celine
Six
Rieke
Man
Annouck
Six
Lies
Bouckaert
Ellen
Bruneel
Emmy
Delporte
Graziella
Maselis
Sarah-Lynn Lemahieu
Jorien Depreitere
Elise Thorrez
Marie Thorrez
Neli Safarian
Elise Vinckier
Delphine Vinckier
Silke Decap

Nieuws

TTM : Eerste, tweede en derde plaats voor gymnasten AB-niveau KIT Ieper en allen knap binnen top 15!

Eerste, tweede en derde plaats voor gymnasten AB-niveau KIT Ieper en allen knap binnen top 15!

De B-gymnasten van KIT Ieper startten het voorbije weekend hun wedstrijdseizoen in Hoogstraten. Dit werd alvast een weekend vol knappe prestaties!

Nine Gore (B11) won de wedstrijd bij maar liefst 65 deelnemende leeftijdsgenoten! Britt Sohier (B11) werd in diezelfde leeftijdscategorie knap 15de!

Lena Devreker (A11) werd knap tweede op 11 gymnasten! Haar harde werken in de regioclub Lauwe werd beloond!

Jana Ketels (B12) werd knap derde! Laura Devoldere (B12) had wat pech aan brug maar werd toch nog mooi 6de op 26 deelnemende leeftijdsgenoten.

Anouk Pecceu (B13) turnde na haar blessure weer een mooie wedstrijd! Wat pech aan brug, maar ze werd beloond met een 6de plaats!

Marthe Milleville (B14-15) turnde zeer netjes en stabiel, ook zij werd 6de! Ellen Bruneel (B14-15) werd knap 8ste met wat pech aan brug! In deze leeftijdscategorie turnden 30 gymnasten.

Heel wat mooie resultaten voor deze meisjes! Op naar een even goeie of zelfs nog betere volgende wedstrijd in Gent!

Camille Baratto (B11) kwam ten val aan haar laatste toestel en blesseerde haar aan de nek. Gelukkig komt alles goed na een weekje rust!

Emmy (B14-15) moest de wedstrijd helaas stopzetten na vloer. Zij blesseerde haar voet. Jammer genoeg mist Emmy hierdoor ook de volgende wedstrijd.

meer lezen...

KIT start beloftevol wedstrijdseizoen in Niel en Nazareth

Het weekend van 12 en 13 januari vonden de eerste Provinciale Voorrondes (PV) plaats voor zowel de Tumbling als het Toestelturnen Meisjes op C-niveau. De Koninklijke Ieperse Turnkring zond een delegatie tumblers naar Niel en stuurde hun toestelturners naar Nazareth. 

C-Tumblers bijten seizoensspits af

Op zaterdag 12 januari beten de 12-jarige tumblers de spits af. Amélie Vandekerckhove en Julie Lebon toonden afgewerkte reeksen, en behaalden respectievelijk een 28e en 38e plaats. Beide dames sprongen reeds hun limiet voor het Vlaams, maar moeten nog enkele plaatsen stijgen in de ranking om een selectie voor het Vlaams Kampioenschap binnen te halen.

De 11-jarigen turnden vervolgens heel verzorgde sprongen. Colin Depuydt sprong als 11-jarige in de categorie C11-12 jarigen en behaalde er een knappe 12e plaats. Alexia Dedier, die voor het eerst deelnam aan een officiële competitie, behaalde een 43e plaats bij de 11-jarigen, Amina Berth tumbelde zichzelf naar een 52e plaats in dezelfde categorie. Voor de volgende provinciale voorronde wordt nog geschaafd aan de moeilijkheid van de oefeningen. Bij de 14-jarigen wist Tessa Phillips een 49e plaats in de wacht te slepen. Kim Barbry, die eveneens haar eerste wedstrijd ooit turnde, straalde bij de 14-jarigen op een 2e plaats. Ze is door die sterke prestatie meteen zeker van een selectie voor het Vlaams Kampioenschap.

Zondag 13 januari traden de 13-jarigen aan. Michelle Cuvelier en Lola Lamoot behaalden in die categorie een 13e en 26e plaats. Marie Vandecasteele, eveneens C13, kon de stress moeilijk te baas en eindigde uiteindelijk 63e.  Als laatste turnde Pauline Vanhoutte bij de 14-jarigen een 7e plaats met een van de beste reeksen die ze ooit heeft gesprongen. Zowel Pauline als Michelle hebben zich met deze wedstrijd reeds weten te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap.

Toestelturnen Meisjes openen seizoen met een Provinciaal kampioen

In de discipline Toestelturnen Meisjes (C-niveau) organiseerde OTV Nazareth het eerste Provinciaal kampioenschap van het seizoen, meteen ook West-Vlaams kampioenschap van 2019. Op zaterdag de 10 en 11-jarigen eerst aan de beurt. Het harde werk op training de afgelopen maanden vertaalde zich heel wat mooie oefeningen, al slopen zo vroeg in het seizoen toch enkele fouten in de oefeningen. Bij de 10-jarigen behaalden Lente Verstraete, Luca Vandeghinste en Soetkin Vandeghinste alle drie een bronzen medaille. Noor Sabbe turnde in de categorie C11 een 23e plaats, Jill Bertier behaalde een 26e plaats en Anysia Gadeyne werd uiteindelijk 64e.

Caro De Gryse trad op zaterdagavond aan in de categorie 18+. Ze verzekerde zich – als een van de jongste gymnasten in de categorie - van een plekje op het bronzen schavot op het West-Vlaams met een haast foutloze brugoefening en een hoge startwaarde aan de grond en de balk.

Op zondagochtend turnden de 13-jarigen hun provinciaal kampioenschap. Ileana Depover verraste de jury aan de grond, de sprong en de brug met oefeningen die zowel een hoge moeilijkheidsgraad als een hoge afwerking genoten. Het leverde haar dan ook de titel van West-Vlaams kampioen op bij de C13. Hadewijch Vanherpe startte sterk aan grond en sprong, maar zakte enkele plaatsen na twee vallen aan de brug. Ze eindigde 18e op het West-Vlaams Kampioenschap. Met Jorien Depreitere (C15) werd het eerste wedstrijdweekend mooi afgesloten. Ondanks haar blessure liet Jorien zich gelden aan grond en sprong. De zenuwen bleken echter door te wegen aan de balk en Jorien werd na vier vallen uiteindelijk 7e op het West-Vlaams.

De trainers uit beide disciplines kunnen trots terugblikken op een seizoenopener van formaat, en bedanken ook graag de juryleden uit de club.

meer lezen...

Ticketverkoop Turnshow 2019

Op zaterdag 23  februari 2019 gaat onze jaarlijkse turnshow door met het thema ‘Er was eens’. Uw KIT-gymnast geeft in deze  show het beste van zichzelf  en laat,samen met zijn groep,zien wat hij/zij dit jaar al heeft geleerd. Hou dus zeker deze datum vrij. Anders dan vorige jaren, organiseren we dit jaar twee voorstellingen:

  • Een middagshow om 14.30u
  • Een avondshow om 19.00uu

Alle  gymnasten  treden  in  zowel  de  middagshow,  als  de  avondshow  op,  met uitzondering van de Welpen 3 en 4 jaar. De Welpen 3 en 4 jaar zullen enkel turnen in de middagshow. Meer info volgt later.

De ticketverkoop van de turnshow(zowel de middagshow als de avondshow)gaat door op zondag 27 januari 2019, tussen 9.00u-12.00u, in de Fenix. Net zoals vorig jaar worden alle tribuneplaatsen genummerd en verkopen we de tickets startend met de middelste tribune en vervolgens   de naastliggende tribunes. Om de ticketverkoop vlot te laten verlopen, vragen we om gepast geld mee te nemen (er zal enkel cash kunnen worden betaald).
Kaarten kosten 11 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen t.e.m.12 jaar. 

Zondag 27 januari is het enige moment dat er tickets zullen worden verkocht.

meer lezen...

24 podiumplaatsen voor KIT op eerste weekend Westhoektornooi

Op zaterdag 5 januari en zondag 6 januari namen 33 gymnasten uit de Koninklijke Ieperse Turnkring deel aan het jaarlijkse Westhoektornooi georganiseerd door Turnkring Vlamertinge. Op dit eerste weekend van het Westhoektornooi behaalde KIT maar liefst 24 podiumplaatsen over alle leeftijdscategorieën heen.

Gymnasten uit het Instap-niveau, C-niveau en B-niveau namen deel aan toestelwedstrijden op de balk, de grond en aan de brug.
Gymnasten tussen de 7 en 19 jaar oud toonden afgewerkte oefeningen met een wisselde moeilijkheid op elk van die toestellen.
Onze KIT-gymnasten staan het stevigst op de balk, op dat toestel werden maar liefst 14 medailles in de wacht gesleept. Hoewel hier en daar nog enkele fouten in uitvoering van de moeilijkere elementen slopen, zijn de trainers heel tevreden met de resultaten.

De resultaten van het Westhoektornooi zijn alvast een mooie voorbode voor wat een schitterend turnseizoen belooft te worden. Proficiat aan alle gymnasten.


Klik hier voor de foto's.

meer lezen...

Kerst bij KIT

De kerstboom 🎄 staat er al, en er werd ook al een sneeuwman gemaakt!
De gymnasten amuseerden zich te pletter tijdens de thematraining rond Kerst op woensdag 12 december ! Bekijk de sfeerfoto's op deze link.
Nu tijd voor een welverdiende vakantie!

PRETTIGE FEESTEN
MOOI EINDEJAAR
EEN VOORSPOEDIG, GEZOND 2019 !
meer lezen...