Koninklijke Ieperse Turnkring

Recrea

Vakantie

Van 1 juli tot 15 augustus is er geen turnen.
Vanaf 1 september starten de recreatieve groepen de werking seizoen 2018-2019.
Geniet van uw vakantie!

Video: achter de schermen van het turnfeest

Kevin Deroo maakte een prachtige montage van wat er allemaal tijdens de repetities en achter de schermen van het turnfeest gebeurd.
Klik hier om het filmpje te zien.

Week van de official

Van 1 tot 10 oktober 2021  zetten we onze, juryleden in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden. 

De Week van de Official is een initiatief vanuit 40 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

​​De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel!

​Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids en/ of #bedanktjury!

Westhoektornooi: Nog een vrachtwagen vol bekers voor Recrea KIT

We beginnen op zaterdag 14 januari 2023 om 9 uur ’s morgens met de jongens opgelegd werk én een vol KIT podium.

Jongens 12 jaar  – opgelegd werk

Soren Wolfs en Gilles Mullier hebben beiden moeilijke oefeningen geturnd en, op een schoonheidsfoutje of nerveusiteitsfoutje na, zo goed als perfect uitgevoerd. Ze waren dan ook niet weg te slaan van het podium. Soren behaalde de 1ste plaats aan de herenbrug en het rek, de 2de plaats aan de grond. Gilles behaalde de 2de plaats aan de herenbrug, de 3de aan het rek en 1ste aan de grond.

Voor Remi Linclau was dit zijn eerste wedstrijd, hij is nieuw bij de Recrea jongens sinds het begin van dit seizoen.  Hij heeft zijn zenuwen onder bedwang kunnen houden en heeft zich niet laten afschrikken door de ervaren jongens en aan grond zelfs het KIT podium kunnen vervolledigen met de 3de plaats!  Aan de herenbrug werd hij 6de en aan het rek 7de .

In de namiddag komen de meisjes aan zet.

Meisjes 13  jaar – vrij werk

Ella Vlaemyck turnde een fantastische én bijzonder sierlijke wedstrijd en mocht de eerste plaats innemen aan balk, aan grond en aan damesbrug. Aan de damesbrug showde ze haar niet aflatende doorzettingskracht en liet ze de jury met “open mond” kijken én tellen. Hilarisch Ella!

Ook Laura Degrauwe turnde een prachtige wedstrijd en mocht de tweede plaats innemen aan balk en de derde plaats aan grond en damesbrug.

Marie Van Gyseghem toonde haar vorderingen aan grond met haar rondat salto en werd mooi 5de en aan damesbrug met een 6de plaats. De balk is klassiek het mindere toestel van Marie waar ze een 12de plaats behaalde.

Noore Becquaert turnde een heel sierlijke oefening aan damesbrug en werd verdiend 7de. Aan de grond werd Noore 12de en aan de balk 8ste.

Fran Vandeputte werd geveld door stress. Niettemin werd Fran 9de aan de damesbrug, 13de balk en 7de aan de grond. Ontspannen Fran!

Ook Saartje Vandenberghe had te kampen met wedstrijdstress aan de damesbrug waar zij 14de werd. Saartje herpakte zich aan de balk en aan de grondoefening waar ze verdiend 9de en 5de werd.

Marie Durnez turnde een prachtige wedstrijd. Niettegenstaande de damesbrug haar slechtste toestel is, turnde ze een mooi afgewerkte oefening en werd er 11de. Aan balk mocht Marie de 6de plaats innemen en aan de grond sprong onze Marie voor de 1ste keer haar rondat flik door wat haar heel terecht de 6 de plaats opleverde.

Meisjes 14  jaar – vrij werk

Voor Tiele Mees en Yana Verdru was het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Yana Verdru turnde opnieuw een heel mooie oefening aan de damesbrug en werd 4de. Aan de balk had Yana stress maar ze turnde een heel mooie oefening en werd verdiend 6de. Ook aan de grond werd ze 6de.

Tiele Mees toonde haar mooie vorderingen aan de damesbrug en werd 6de. De balk was haar niet gunstig gezind. Een aantal elementen werden niet meegeteld waardoor Tiele zich tevreden moest stellen met een 8ste plaats. Aan de grond showde voor de 1ste keer op wedstrijd haar rondat salto en werd ze 7de.

Meisjes 15-16  jaar – vrij werk

Een vol KIT podium aan damesbrug !

Annette Devoldere turnde zoals gewoonlijk een prachtige wedstrijdoefening aan de damesbrug en werd dan ook terecht 1ste. Aan de grond werd Annette 3de. De balk viel niet mee voor Annette. Niettegenstaande ze tijdens de opwarming foutloze elementen turnde en haar nieuwe opsprong met hoge moeilijkheidswaarde perfect lukte, was de wedstrijdstress een spelbreker. Annette moest zich tevreden stellen met een 6de plaats.

Jill Bertier turnde een superwedstrijd aan de balk en werd heel verdiend 1ste. Ook aan de damesbrug toonde Jill een prachtige én uiterst sierlijke wedstrijdoefening en mocht ze de 2de plaats innemen. Aan de grond had Jill tegenslag en werd ze 8ste.

Ook Lieke Vervisch turnde prachtige wedstrijdoefeningen aan damesbrug en grond waar ze telkens de 2de plaats in nam.
Net als Annette was Lieke erg zenuwachtig aan de balk met enkele valletjes waardoor ze 8ste werd.

Auke De Ruyter is nieuw bij de Afdeling Recrea Toestelturnen Meisjes en turnde een fantastische wedstrijd! Auke maakte de overstap van het basisturnen meisjes naar Recrea TTM in september 2022 en showde op de wedstrijd haar enorme vooruitgang en doorzetting. Auke werd 7de aan de damesbrug, 7de aan de grond en 2de aan de balk! Een eerste podiumplaats dus voor Auke. Chapeau Auke!

Jutte Deheegher was verontschuldigd voor de wedstrijd. Jutte kampt met polsproblemen en moest jammer genoeg forfait geven voor de wedstrijd. We wensen Jutte veel beterschap en hopen dat ze snel weer actief is voor de wedstrijden.

Voor de avondwedstrijd zorgden de jongens en meisjes opnieuw voor een vol KIT podium

Meisjes 12 jaar  – opgelegd werk

Orla-Jane Rys turnde de perfectie aan damesbrug en balk en werd er telkens 1ste. Aan de grond kostte een kleine wiebel haar de 1ste plaats en werd ze meer dan verdiend 2de. Orla Jane is er meer dan klaar voor om te starten met vrij werk in september 2023.

Nore Goudeseune verlegde haar grenzen aan de damesbrug en turnde voor de 1ste keer de oefening met de hoogste moeilijkheidsgraad. Nore werd beloond voor haar inspanning en mocht meer dan verdiend de 2de plaats innemen. Grote proficiat Nore!
Aan balk en grond moet Nore zich tevreden stellen met een 10de en een 11de plaats.

Ook Bo Andries turnde voor de 1ste keer aan damesbrug de moeilijkste wedstrijdoefening en werd beloond met een 3de plaats! Chapeau Bo. Aan de balk werd Bo 9de. Aan de vloer turnde Bo ook voor de 1ste keer de moeilijkste wedstrijdoefening. Grote proficiat Bo met je rondat flik en met je 10de plaats.

Juliette Depuydt turnde ook een mooie wedstrijd en werd 5de aan damesbrug en 7de aan balk. Aan de grond werd Juliette bestraft met haar handenstand ½ draai waardoor ze 7de werd. Erg jammer voor een ontgoochelde Juliette . Ze verdient veel beter.

Meisjes 11 jaar  – opgelegd werk

Noor Dumon turnde zoals gewoonlijk een prachtige wedstrijd. Noor werd verdiend 1ste aan damesbrug en 3de aan de balk.
Aan de grond werd de oefening van Noor bestraft en moest ze zich tevreden stellen met een 7de plaats.

Elene Feys Jaques was in topvorm en turnde een heel goede wedstrijd. Aan de damesbrug werd Elene 2de. Aan de balk en de grond toonde Elene de perfectie en werd ze meer dan verdiend aan beide toestellen de 1ste. Chapeau Elene!

Ook Marie-Lou Decru verlegde haar grenzen aan de damesbrug en turnde voor de 1ste keer de oefening met de hoogste moeilijkheidsgraad. Marie-Lou turnde een prachtige oefening en werd 5de. Grote proficiat Marie-Lou! Aan balk werd Marie-Lou 11de en aan de grond 9de.

Ook Elise Marquant maakte de overstap van basisturnen naar de Afdeling Recrea en dus nieuw in de groep. De eerste wedstrijd van Elise was spannend!
Aan damesbrug en balk werd Elise 8ste.. Aan de grond werd Elise bestraft voor een aantal elementen, maar dat belette niet dat Elise een mooie 16de plaats mocht innemen.

Meisjes 17+ jaar  – vrij werk

Voor Fien Verplanken was het de 1ste wedstrijd na een lange herstelperiode (blessure).
Fien was in topvorm en turnde een prachtige wedstrijd aan damesbrug én grond waar ze telkens de 1ste plaats innam. Aan balk werd Fien 6de.

 

Jongens 13 jaar  – vrij werk

Voor Jonas de Nul was dit de eerste wedstrijd vrij werk en dus een stukje moeilijker dan voorbije jaren. De stress was te merken door wat foutjes te maken die op training normaal niet gebeuren. Op zijn favoriete toestel herenbrug zette hij wel een zo goed als perfecte oefening neer. Hij werd 7de aan grond, 8ste aan rek en 9de aan de herenbrug.

 

Jongens 15-16 jaar  – vrij werk

Lewis Snick en Staf Redant mochten samen op het laatste podium van de dag. Ze hebben beiden hard gewerkt de voorbije maanden om hun oefeningen een stuk moeilijker te maken. Deze wedtrijd was ideaal om ze uit te testen en met succes. Ze hebben de 2de en 3de plaats afgewisseld op elk toestel met meestal maar 0.1 verschil in score van elkaar. Lewis werd 2de aan herenbrug en grond, 3de aan rek. Staf werd 3de aan herenbrug en grond, 2de aan rek.

 

De trainers en juryleden kijken terug op een prachtige wedstrijd voor de Afdeling Recrea Toestelturnen en maken zich klaar voor de volgend wedstrijd in Brugge tijdens het weekend van 21 en 22 januari 2023.

Chapeau aan alle gymnasten in naam van het trainersteam!
Rieke Man, Silke Decap, Louise Fourni, Lisa Derycke, Annette Devoldere, Fien Verplanken, Morgane De Gryse, Elise Louchaert, Luna Pontrandolfi en Kathy Laheye.

 

 

Westhoektornooi

zondag 13 januari 2019

Meisjes 8 jaar:

Rys Orla turnde haar eerste wedstrijdje en mocht alvast twee keer op het podium.
Balk : 1ste plaats op 15 gymnasten
Grond: 2de plaats met een verschil van 0.05 met de 1ste plaats
Wat er met de damesbrug gebeurde, is niet te begrijpen door de trainsters. Niettegenstaande Orla een fantastische en foutloze oefening turnde, werd ze pas 10de.

Meisjes 9 jaar

Ook voor Fran Vandeputte was dit een eerste wedstrijd.
Fran werd 4de aan de damesbrug en 6de aan de grond. Niettegenstaande de opwarming aan de balk zéér goed verliep, nam de stress bij Fran toe tijdens de wedstrijd en bezorgden 3 valletjes voor een 18de plaats aan de balk.

Meisjes 10 jaar

Michelle Vanisacker en Yana Verdru turnden beiden een zéér mooie wedstrijd.
Michelle werd 3de aan damesbrug, 3de aan balk en 6de – ex aequo me Yana – aan de grond.
Yana werd 4de  aan damesbrug, 5de aan balk en 6de aan de grond.

Meisjes 11 jaar

Zes Ieperse elfjarigen aan het werk.
Jutte Deheegher werd 2de aan de balk met één val, Maura Claerhout 13de, Robijn Rys 21ste, Tille Verhaeghe 30ste, Judith Tack 31ste en Cappan India 36ste.
Aan de damesbrug werd Jutte 3de, Maura 12de, Judith 16de, India 19de, Robijn en Tille met een ex aequo 30ste.
Aan de vloer tenslotte werd Jutte 1ste, Maura en Judith ex aequo 8ste plaats, Robijn 18de, Tille 25ste.
India werd officieel 3de maar na controle blijkt dit niet correct te zijn.
In werkelijkheid behaalde India de 16de plaats en verdient Robijn Rys de 3de plaats.

-----------------------------------------------

zondag 13 januari 2019

Meisjes 12 jaar

Gaëlle Heyman werd 6de aan damesbrug, 3de aan de balk en 11de aan de grond.
Annette Devoldere vergat één element aan de damesbrug en eindigde 7de. 
2 valletjes aan de balk bezorgden Annette een 7de plaats. Aan de grond tenslotte was Annette supersterk en behaalde ze de 1ste plaats.

Meisjes 13 jaar

Aan de damesbrug turnde Fien Verplanken een perfecte oefening en werd ex aequo 1ste.
Louise Fourni probeerde haar moeilijke elementen aan de damesbrug en werd 16de.
Aan de balk werd Louise 2de en Fien 10de.
Twee Ieperse toppers aan de vloer: Fien 1ste en Louise 2de.

Meisjes 15-16 jaar

Voor Sarah-Lynn Lemahieu was het de eerste wedstrijd na een lange blessuretijd. Zij werd 3de aan grond, 10de aan damesbrug en 9e aan balk.
Nanne Deheegher werd 2de aan de damesbrug, 2de aan balk en 7de aan de grond.

Meisjes 17+

Lisa Derycke turnde een prachtige wedstrijd.
Lisa werd 2de aan de damesbrug, 3de aan balk en 2de aan de grond.

Proficiat allemaal.
Klik hier voor de foto's

Ieperse Yelena Devreker scoort op internationaal tonooi

Yelena Devreker (links op de foto), topsportgymnaste en lid van KIT, nam afgelopen weekend 7 november 2021 deel met de nationale junioren ploeg aan de Swiss Cup in Zwitserland. Naast de Belgische meisjes waren ook enkele grote namen aanwezig. Zo pakten de Russische Angelina Melnikova en Nikita Nagornyy de gouden medaille in de teamcompetitie.

In de juniorencompetitie ging het goud naar Duitsland en pakten de Belgische meisjes het zilver voor Frankrijk en Zwitserland.

En Yelana? Die pakte individueel de zilveren medaille? WAT EEN KNALPRESTATIE VAN DIT TOPTALENT!