Koninklijke Ieperse Turnkring

Nieuws

Gymtopia try out Gent

terugkeren

Gymtopia, het nieuwe sporttechnische programma voor 7- en 8 jarigen van GYMFED, waarbij KIT één van de pilootclubs is, en de bijhorende happenings zijn nieuw voor de kinderen, de clubs. Om de happenings goed te laten verlopen werd op 3 oktober een try-out georganiseerd om het programma en het verloop van een happening uit te proberen.

120 kinderen uit 10 clubs waren aanwezig in Gent. KIT nam deel met 15 gymnastjes. Zij gingen van start met de Gymbo-dans en daar mochten Gymbo en Gymba natuurlijk niet bij ontbreken. Na de opwarming waren de verschillende dieren dan aan de beurt... Aap, Flamingo, Kat, Kikker, Leeuw, Sprinkhaan, Zeehond, Stokstaartje en Kangoeroe... allen passeerden ze de revue. De kinderen lieten zien wat ze bij elke post al onder de knie hadden en verkregen op die manier stempels op hun kaart. Met veel enthousiasme turnden de KIT-gymnasten hun oefeningen.

Op het einde kregen ze dan een mooie blinkende medaille. Stralende kinderen, blije trainers en trotse ouders, het ideale concept voor een leuke happening.

Wij kunnen alvast tevreden terugblikken, maar waarschijnlijk wil jij ook weten hoe het eraan toe ging. Neem alvast een kijkje in het fotoalbum waar je een paar sfeerfoto's kan bewonderen en bezoek zeker Gymtopia-site om te zien wat het allemaal inhoud.

Proficiat aan de trainers!