Koninklijke Ieperse Turnkring

Nieuws

West-Vlaams Kampioenschap Tumbling C niveau

terugkeren

Op zaterdag 13 en zondag 14 januari trokken er maar liefst 353 C-tumblers richting Niel voor de eerste tumblingwedstrijd van het seizoen. KIT stuurde 12 C-tumblers om een gooi te doen naar de titel van West-Vlaams kampioen.

KIT is 3 West-Vlaamse kampioenen tumbling C-niveau rijker : Ester Delboo bij de C11 meisjes, Yulia Düll Dursin bij de C14 jaar meisjes en Annemijn Woets bij de C15 jaar meisjes. Bij de C11-12 jaar jongens kon Felix Delannoote, de zilver plak bemachtigen en bij C11 jaar meisjes stond ook Julie Lebon op het podium, zij kreeg zilver.

Bij de C11 meisjes eindigde Amélie Vandekerckhove 4de, ook Lola Lamoot moest het bij de C12 jaar meisjes het plaatsje net naast het podium en Pauline Vanhoutte veroverde ook de 4de plaats bij de C14 jaar meisjes.

De overige KIT tumblers werden achtervolgd door het 'pech-in-de-2de-reeks-monster', waardoor ze iets verder van het podium eindigden. bij de C12 jaar meisjes eindigden MIchelle De Meulenaere, Angély Curiel Luna en Marie Vandecasteele respectievelijk 9de-10de en 11de. Meadow Wicke werd als 1ste jaars tumbler knap 8ste van West-Vlaanderen.

12 KIT-tumblers, 3 West-Vlaamse kampioenen, 5 op het podium, 8 tumblers die in de top 4 eindigen, 11 van hen in de top 10 van hun respectievelijke leeftijdsgroep ! Enkele zijn nu reeds zeker van een selectie voor het Vlaams kampioenschap en het tumblingseizoen is pas begonnen !