Nieuws

Tweede plaats voor KIT op West-Vlaams Kampioenschap turnen TTM C-niveau

terug

De eerste provinciale voorronde voor de toestelturnen meisjes C-niveau vond plaats op zaterdag 11 en zondag 12 januari in Temse.

Hadewijch Vanherpe, Ileana Depover (C14) en Jorien Depreitere (C16) namen deel aan de voormiddagwedstrijd op zaterdag. Superlatieven komen tekort om het haast foutloze parcours van Ileana Depover te beschrijven. Vooral op balk en op de grond blonk ze uit met afgewerkte turnelementen. Het leverde haar uiteindelijk de zilveren plak op het West-Vlaams Kampioenschap. Hadewijch Vanherpe turnde een constante wedstrijd. Ze liet echter punten vallen bij afwerking en eindigde op een 37e plaats op 65 gymnasten. Jorien Depreitere startte met een licht gewijzigde wedstrijdoefening vergeleken met de Westhoektornooi in Vlamertinge de week voordien. Dat bleek een goeie zet, want Jorien legde een vlekkeloos parcours af. Het bracht haar een 12e plaats op 27 gymnasten, waarbij ze meteen de limiet voor het Vlaams Kampioenschap in mei binnenhaalde.

Sophia Prouvost (C15) kwam daarna in actie. Elegantie en afwerking zijn haar troeven op de verschillende toestellen. Sophia haalde hoge scores op balk en op sprong. De punten van haar grondoefening trokken haar score uiteindelijk nog wat naar beneden en Sophia eindigde uiteindelijk op een mooie 6e plaats op het West-Vlaams kampioenschap. Met haar eindscore is Sophia slechts enkele hondersten verwijderd van haar limiet voor het Vlaams Kampioenschap.

Elise Thorrez (C17) sloot de wedstrijddag af. Ze startte veelbelovend aan haar competitie en wist tot aan het voorlaatste toestel een derde plaats te verdedigen. Op het laatste toestel, de balk, liep het fout. Bleek ze de zwaartekracht niet meester en viel vier keer van de balk. Elise eindigde als 12e op 24 gymnasten.

Op zondag traden Birsen Dumez en Laura Degrauwe aan (C10). Een verzorgde wedstrijd met hier en daar wat schoonheidsfoutjes  bracht Laura een 17e en Birsen een 36e plaats op meer dan 60 gymnasten op.

De trainers kunnen trots terugblikken op een geslaagd wedstrijdweekend.