Nieuws

KIT C-tumblers winnen goud, zilver en brons op het West-Vlaams kampioenschap

terugkeren

Voor het West-Vlaams Kampioenschap tumbling C trokken de tumblers van de Koninklijke Ieperse Turnkring op 2 en 3 februari naar Vosselaar.

Op zaterdag werd KIT vertegenwoordigd in heel wat categorieën. Om te beginnen de C11-12 jongens, waarin Colin Depuydt 6de van West-Vlaanderen werd... Colin springt fantastische salto’s, maar die flikjes willen maar niet goed lukken.

Bij de C12 jaar meisjes sprong Amélie Vandekerckhove het voortreffelijk en werd hiervoor beloond, ze werd vice-West-Vlaams Kampioen. Ze sprong trouwens ruimschoots het minimum voor selectie Vlaams, maar qua ranking moet ze nog een paar plaatsjes stijgen om zeker te zijn. Nog een duwtje de volgende wedstrijd en wie weet... Julie Lebon was eventjes de tel kwijt bij haar 2de reeks, waardoor ze 2 identieke reeksen sprong... ze herpakte zich nog maar het kwaad was al geschied met die 0 voor het herhalen van reeksen. Ze werd 6de van West-Vlaanderen.

Na de middag was het de beurt aan de C11 jaar meisjes : Lentel Verschaeve toonde mooie flikken, maar sprong er te weinig... Geef er de volgende keer een lap op meid, jij zou ook naar het Vlaams moeten kunnen met zo'n springkracht en afwerking. Alexia Dedier overtrof zichzelf. Nog maar pas gestart bij de competitie tumbling en nu al veroverde ze brons EN eiste ze ook haar plaatsje op voor deelname aan het Vlaams... Goe bezig !!!

Bij de C14 jaar meisjes kon Kim Barbry, grote kanshebber op goud, haar niveau van vorige wedstrijd niet herhalen. Bij de eerste sprong eindigde ze veel te ver op de baan en kon er geen streksalto meer aan breien... De overige reeksen waren super, maar die paar punten moeilijkheid deden haar de das om. Ook zij mocht op het podium voor de bronzen medaille

Elise Louchaert ook een 14-jarige dame vergat eveneens een streksalto op het einde van haar eerste reeks ! Ze sprong overigens mooie reeksen en eindigde 5de.

Voorlopig bleven we op onze honger zitten en hoopten dat onze meisjes op zondag alsnog voor een titel van Vlaams Kampioen zouden zorgen. Pauline Vanhoutte sprong voor de middag bij de C-15 jaar meisjes zoals het hoorde en bracht ook met een brons mee naar Ieper.

Alle onze hoop op een gouden plak lag nu bij de 2 dames bij de C-13 jaar meisjes… Lola Lamoot mocht de spits afbijten en deed dat voortreffelijk. Ze eindigde net naast het podium op plaats 4.
Michelle De Meulenaere, de laatste KIT-tumbler van de dag kreeg de zware opdracht om ons weekend goed te maken en deed wat ze moest doen. Het werd een thriller van formaat en spannend tot de laatste minuut maar we kunnen vol trots verkondigen : ‘Michelle is de West-
Vlaamse kampioene C-13 meisjes !!’.

Het was een geslaagd weekendje tumblen… 1x goud, 1x zilver en 3x brons EN 4 dames zijn nu ook zeker van deelname aan het Vlaams Kampioenschap in mei!