Nieuws

Tumbling: PV1 voor A en B niveau

terugkeren

Op 26 en 27 januari mochten de tumblers A- en B-niveau van de Koninklijke Ieperse Turnkring hun eerste provinciale voorronde van het seizoen springen in Zonhoven.

Op zaterdag trokken de B-niveaus naar het verre Zonhoven.

Ine Cloet mocht al voor de middag aantreden bij de meisjes B-18 jaar . Haar reeksen, zeker de laatste stelde eerder teleur, gelet op wat we reeds van deze dame te zien kregen tijdens de trainingen. Ze eindigde 5de… Er zat meer in en dat willen de volgende wedstrijd zien ! Ze sprong wel reeds het minimum voor selectie Vlaams en Belgisch.

Jammer genoeg moesten we Camille Alliet missen door blessure. We duimen alvast dat ze er terug bij is op het West-Vlaams kampioenschap.

Daarna was het aan de beurt aan onze 13-jarige jongens… Als jongste van de categorie B 13-14 jaar stonden onze KIT-boys hun mannetje. Nathan Hoflack eiste de 4de plaats op en sprong het minimum voor selectie. Felix Vandelannoote, vorig seizoen nog debutant in het C-niveau en dit seizoen al doorgestoten tot het B-niveau, strandde op de 6de plaats.

En om de dag af te sluiten knalde Warre Devoldere er op los. Hij presenteerde magistraal knappe reeksen en greep net naast de 1ste plaats door enkele nonchalante stapjes na zijn laatste reeks. Ook hij sprong het minimum en mag al zeker zijn van deelname aan het Vlaams en Belgisch kampioenschap dit seizoen !

Op zondag was het springen op topniveau met de A’s.

Camille Vandenbroucke die de seizoenstart miste na een val op school, maakte met een bang hartje de verplaatsing van meer dan 200 km… Ze trad als 1ste jaars bij de A13-14 jaar meisjes aan. Ze sprong voor het eerst dit seizoen volledige reeksen, die nog aardig afgewerkt waren ook. Qua moeilijkheid is ze er nog niet helemaal, maar we zijn er van overtuigd dat ze zich vandaag lanceerde om nog heel wat moois te laten zien de volgende wedstrijden. Ze werd trouwens 23ste.

Bij de jongens A 13-14 jaar ook enkel 13-jarigen uit de KIT-stal. Senne Hubau, in november nog 17de op de Wereldjongeren Kampioenschappen sprong de concurrentie op een hoopje en werd 1ste met anderhalf punt voorsprong. Hij haalt net niet het minimum voor selectie WAGC, maar is wel al zeker van deelname aan Vlaams en Belgisch kampioenschap. Gianni De Drijver pas KIT-tumbler sinds november, begon heel knap aan zijn wedstrijd. Zijn laatste reeks verliep echter niet vlekkeloos. Hij werd 7de en sprong ook het minimum voor deelname Vlaams en Belgisch.

Het eerste contact met de wedstrijdvloer van dit seizoen zit er op voor alle competitietumblers… we kijken terug op behoorlijke tot heel goede resultaten. Voor onze AB-trainers Roland Olivier en Ruben Recour staat er een drukke periode voor de deur, want de volgende wedstrijd wordt er gestreden voor de titel van West-Vlaams kampioen !