Nieuws

TUMBLERS OP KERSTSTAGE IN EIGEN STAD

Traditiegetrouw sluiten de tumblers het jaar af met een intensieve stage. Dit jaar deden ze het in Ieper ! Trainen in de gloednieuwe turnzaal en overnachten in Kamphuis Kaai 1.

Het was druk op donderdag 26 december omstreeks 16u t.h.v. de Kaai. Maar liefst 36 tumblers van 6 tot 18 jaar zetten er hun kerststage in. Na het avondmaal kropen de oudsten en de jongsten dicht bij elkaar voor een filmpje met enkele kuipen popcorn. De C 11-12 vertrokken voor een uitdagende tocht. Gewapend met een KIT-knijpkat verdreven ze het duister. Ze daalden ze af in riolen, slingerden over beken, bengelden onderste boven aan palen, probeerden hun evenwicht te bewaren op stokjes in een vijvertje, ontdekten de kunst van het fierljeppen… Na de film was het bedtijd voor onze kleinste prutsen en mochten de oudsten zich opmaken voor hun nachtelijke survival. De avond werd afgesloten met een verkwikkende douche en een vat warme chocolademelk en poffertjes. Iets na middernacht knipte het licht ook uit voor onze oudste tumblers.

Op vrijdag trokken alle tumblers na het ontbijt richting turnzaal. Tot de middag werd er keihard getraind. Grondlessen, reeksen, trampolineoefeningen,… elke groep kreeg zijn portie. ‘s Middag prepareerden onze top chef Stephan geflankeerd door zijn souschefs Tine en Miranda worsten, patatjes en appelmoes. Na een klein dutje werd de wandeling naar de turnzaal aangevat door ABC-niveau. De pré’s en instappertjes ontpopten zich tot ware kunstenaars en versierden onze kampplaats met glasschilderwerkjes. Na het artistieke momentje trokken ook zij naar de turnzaal waar ze de jongste C gymnasten aflosten. De C 11-12 trokken hun koksmuts aan en voorzagen enkele honderden croques. De klus was geklaard net toen de rest terugkeerde van de turnzaal. In geen tijd werden deze verorberd. Na het eten mochten de C 11-12 zich ook wagen aan glasschilderen en versierden de jongsten cup cakes. De oudsten trokken nog eens naar de turnzaal voor een avondtraining… en daarmee zat de vrijdag er ook op… of toch nog niet helemaal : de cup cakes werden ook nog binnen gespeeld.

De oudsten verlieten hun bedstee iets vroeger op zaterdag, zij trokken naar de Tegelstraat. De C +12 werden criminelen van het laagste allooi en kregen een uur tijd om een virus los te laten op Ieper. De AB’s kregen een labojasje aangemeten en probeerden een antistof te brouwen… Terwijl deze spannende strijd aan de gang was, werd er duchtig getraind door de jongste tumblers. Langs de Kaai was het ook spannend, broodjes smeren tegen de klok en ‘balletjes met soep’ voorzien om de maagjes ’s middags te vullen. En nu met een uitdaging voor de chef: serveren op verplaatsing. Stephan trok met de soepkar richting sporthal. Na de middag moest de ABC+ nog wat extra trainen, de jongsten gingen op stap. Ze bezochten het In Flanders Fields museum. Ze trainden hun bil- en kuitspieren met een klim tot aan de top van het Belfort waar de beiaardier van jetje gaf. Onvermoeibaar keerden ook zij terug naar de turnzaal. Om 17u30 sloten de tumblers de sporthal af. Stephan had een berg goudstaafjes (fishsticks) geflankeerd door puree à la Mieke en een kuip boontjes klaar staan. In geen tijd was de goudkluis leeggeroofd, want er stond nog een X-misparty op de agenda. Alle tumblers haalden hun coolste dance moves uit de kast op de muziek van DJ Ella.

Bij het ochtendgloren op zondag werd er nog wat gegeeuwd… na de best wel frisse ochtendwandeling naar de sporthal was iedereen klaar wakker en werd er nog tot de middag gezwoegd op de tumblingbaan, trampoline, trampotrack, vloer… ’s Middags was ook Stephan van de partij, deze keer met souschef Ellen. De tumblers leerden volgepropte wraps dichtplooien en mochten beginnen aan het ‘ontruimen’ van de kamers… Na het verlaten van de kampplaats trokken alle tumblers, mama’s, papa’s, broers en zussen naar de ijspiste om er het betere glijwerk te performen. In Museumcafé genoten we van een lekkere en gezellige avond, waarbij alle tumblers nog eens op schoot mochten bij kerstman Roland voor de pakjesuitwisseling.

De tijd vloog, heel moe, maar voldaan trokken alle tumblers naar huis, recht naar hun bedje. De trainers van dienst Roland Olivier, Kim Cloet, Julie Deschamps, Lisa Derycke, Jana Phillips, Ella Olivier, Annemijn Woets en Lies Bouckaert slaagden er in om onze tumblers heel wat nieuws te leren, hen nog beter te laten afwerken en nog krachtiger te laten springen. Laat de wedstrijden maar komen, wij zijn er klaar voor !