Nieuws

Tumbling - tweede provinciale voorronde I-niveau

terugkeren

Op zaterdag 24 februari trokken we met een voltallig instapteam richting Ingelmunster voor de 2de provinciale voorronde.
 
De I 9 mocht de spits afbijten : Lotte Hubau en Auke Talpe. Beide meisjes begonnen al een stuk zelfzekerder aan hun wedstrijd. Lotte slaagde er deze wedstrijd wel in om een keiknappe 5-delige reeks te springen, wat haar aardig wat punten opleverde. Op de trampoline echter een klein tussensprongetje, waardoor ze veel punten verloor. Op de losse sprongetjes en op de lange mat lukken de diverse oefeningen al aardig, maar missen we verfijning. Auke boekte ook vooruitgang op alle elementen, doch sprong haar wedstrijd zo haastig door en miste op alle onderdelen flink wat punten door gebrek aan afwerking. Beide meisjes kregen een bronzen medaille.
 
Bij de I 10 waren Amina Berth en Matteo Devey er voor het eerst bij dit seizoen. Vorige wedstrijd moesten ze forfait geven door ziekte. Amina sprong een heel mooi wedstrijdje, maar mist hier en daar nog wat moeilijkheid. Matteo sprong een reeks die ok is, maar op de lange mat en de trampoline ging het niet zo vlot. Colin Depuydt kon zijn teleurstelling van vorige wedstrijd rechtzetten. Op zijn favoriete toestel : de trampoline kon hij nu wel scoren, ook zijn reeks lukte, de spagaten in de lange mat oefening doen deze jongen echter de das om. Zowel Amina, Colin als Matteo kregen een bronzen medaille. Na een ongevalletje op school was het bang afwachten of Lentel Verschaeve er deze wedstrijd bij zou zijn. Vorige wedstrijd greep ze net naast het goud en ze was er dan ook op gebrand om haar wedstrijd te springen. Na weken zonder trainen slaagde Lentel in om een fantastische reeks te springen. Ook op de lange mat, de trampoline en de sprongetjes deed ze het aardig en werd beloond met een zilveren meaille. Nu ze weer volop kan trainen hopen we alsnog dat ze volgende voorronde de mooist blinkende medaille kan bemachtigen.
 
Alle instappers deden keihard hun best, iedereen boekte vooruitgang en we onthouden vooral dat ze het belangrijkste element : een tumblingreeks allemaal voortreffelijk sprongen en dat onze jongste competitiebeestjes massa’s fun beleefden. Wij zijn alvast trots op jullie.