Nieuws

TTM C PV 2: Opnieuw een podiumplaats op het West-Vlaams Kampioenschap

terug

Zaterdag 25/01 en zondag 26/01 vond de tweede provinciale voorronde van de TTM C-niveau plaats in Nazareth, tevens geldend als West-Vlaams Kampioenschap.

Op zaterdag voormiddag turnden Jorien Depreitere (C16), Ileana Depover (C14) en Hadewijch Vanherpe (C14) hun tweede officiële wedstrijd van het seizoen. Jorien turnde op elk toestel net iets beter dan op de eerste provinciale voorronde. Vooral op de balk en op de grond wist Jorien te scoren. Het leverde haar een vierde plaats op voor het West-Vlaams Kampioenschap, met een luttele 0,3 te weinig om de bronzen plak binnen te halen.  Bij de C14 namen zowel Hadewijch als Ileana een goeie start aan de sprong. Ondanks een eenvoudige oefening, wist Hadewijch ook aan de barre schitterende punten binnen te halen. Ileana turnde voor het eerst haar handenstand helemaal boven en wist ook zo een mooi resultaat neer te zetten aan de barre. Balk gooide roet in het eten en zowel Hadewijch als Ileana konden hun goeie eerdere prestaties niet doortrekken op dit toestel. Hadewijch eindigde op een 27e plaats, Ileana werd 8e. Zowel Jorien als Ileana zijn al zeker van hun selectie voor het Vlaams Kampioenschap.

Op zaterdagavond was Elise Thorrez (C17) aan de beurt. Starten deed Elise aan de balk, waar ze de hoogste score van de wedstrijd neerzette. Dat kunstje deed ze nog eens over aan de vloer. Elise, die eerder deze week haar hand lelijk openhaalde aan de barre, wist ook een mooie oefening te brengen aan de barre. Ze behaalde zo een tweede plaats op het West-Vlaams Kampioenschap en verzilverde ook meteen haar ticket voor het Vlaams Kampioenschap.  

Op zondag was het de beurt aan de jongste spruiten in ons C-niveau. Voor de twaafjarigen turnden Noor Sabbe, Anysia Gadeyne en Lieke Vervisch, voor de elfjarigen traden Lente Verstraete, Soetkin Vandeghinste en Luka Vandeghinste aan. De eerste wedstrijd verliep zoals verwacht. De meisjes turnden een aantal knappe oefeningen, maar er blijven foutjes in de oefeningen. Die willen we er de volgende wedstrijd uit. Lieke eindigde op een 46e plaats, Noor werd 59, Anysia 60e op meer dan 90 gymnasten. De tweede wedstrijd van de dag verliep wat beter. Enkel op de balk blijven staan, bleek een uitdaging. Soetkin eindigde op een 23e plaats, Luka werd 33e en Lente 41e op 90 gymnasten.