Nieuws

PV1 instap tumbling

terugkeren

Zaterdag 21 januari mochten de tumbling instappers hun eerste wedstrijd van het seizoen springen in Hulshout.
Voor hen werd een heel nieuw programma uitgewerkt met best wat pittige elementjes op de trampoline, de lange mat en de baan. Niet iedereen had die al 100% onder de knie, wat dan weer voor wat nagelbijten zorgde.
De I 9 mochten de spits afbijten : Lotte Hubau en Auke Talpe turnden hun eerste officiële wedstrijd ooit ! Bij de eerste rotatie resulteerde de wedstrijdstress bij Auke in een behoorlijk strak reeksje. Bij Lotje kwam er een mooie reeks, maar ze sprong net niet alle elementen die ze wilde. Bij de volgende rotaties verdween de stress geleidelijk en zagen we knappe dingen. Beide meisjes presenteerden hun beste lange mat oefening ooit, deden het goed op de trampoline en konden ook scoren bij de 2 individuele sprongen. Beiden kregen een bronzen medaille.
Bij de I 10 kwamen Colin Depuydt en Lentel Verschaeve eens tonen wat ze in hun mars hadden. Helaas moesten we Amina Berth en Matteo Devey missen door ziekte.  Bij Colin stopte de reeks na de rondat en wordt gequoteerd als een 0-reeks. Bij Lentel kwam er een reeks heel mooi gesprongen reeks met 5 elementen (hiervoor kreeg ze maar liefst 17.50 /20 !). Bij de overige rotaties bleef Lentel scoren en had Colin nog eens pech op zijn beste element : de trampoline… Uiteindelijk mag Colin zich tevreden stellen met een bronzen medaille. Lentel gaat naar huis met een zilveren plak !    
Niet alleen voor onze instappertjes was dit een vuurdoop, ook trainster Ine Cloet jureerde haar eerste wedstrijd ooit en trainster Julie Deschamps begeleidde voor het eerst tumblers op wedstrijd en deden dit ook voortreffelijk !