Nieuws

Provinciale voorrondes Toestelturnen Jongens in Ieper

terugkeren

Zaterdag 24 en zondag 25 maart vonden in het stedelijke sportcentrum Ieper de provinciale voorrondes toestelturnen jongens A-, B- en I-niveau plaats voor West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant. De organisatie lag in handen van de Koninklijke Ieperse Turnkring (KIT).

Ruim 370 jongens zakten af naar de kattenstad in een poging een provinciale titel te bemachtigen.

Zaterdag

Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jongens A-niveau en jongens B10-11 jaar.
Bij de A10 ging de West-Vlaamse titel naar ORLANDO Illyano van TURNCLUB DE ZEESTER uit Oostende. Clubgenoot Decker Dario behaalde West-Vlaams zilver. Uit turnclub Geluwe werd Vanderbrugge Milo 3de.

De West-Vlaamse titel bij de A11 was voor Vanhaverbeke Yacine van Gym Izegem. Zilver was weggelegd voor Debedts Gilles van Rust Roest Brugge. Depoorter Lennert van TK Vlamertinge eindigde als derde.

Voor de gymnasten in de categorie A 12-13 jaar ging de gouden medaille voor West-Vlaanderen naar Victor Tournicourt van Vaste Vuist Lauwe. Nuytten Arthur van Rust Roest Brugge behaalde zilver en de bronzen plak was voor Vlaeminck Wannes eveneens van Vaste Vuist Lauwe.

In de B-categorieën werden de medailles als volgt verdeeld: In de categorie B10-11 jaar was het goud voor Victor Braem uit Gym Izegem die het haalde voor Liev Muhamadhabib van Turnclub De Zeester. De derde plaats was voor Liam Dupont van Vaste Vuist Lauwe.
KIT-turners Wout De Nul en Thibaut De Keyzer werden respectievelijk 8ste en 16de.

Zondag

Bij de B12-13 jarigen waren de eerste twee plaatsen voor TK Vlamertinge. Mathis Lenoir haalde het voor Jasper Callewaert. Brent Pitteljon van Rust Roest Brugge behaalde brons.
De Kit-gymnasten Jef Tiberghein en Daan De Muyt eindigden respectievelijk op de 10de en 14de plaats.

Bij B13-15 jaar was de West-Vlaamse titel voor Martijn Merlevede van rust Roest Brugge. Jotte Decavel van Go4Gym uit Wevelgem haalde zilver en clubgenoot Thijs Deforche de derde plaats.

De B16-18 jarigen werd gewonnen door Louis Dutrieux van Rust Roest Brugge. Zilver was er voor Stan Deneir van Vaste Vuist Lauwe. Het brons ging naar Sem Ornelis eveneens van Rust Roest Brugge.

Bij de gymnasten uit het I-niveau, een wedstrijd voor gymnasten 8 en 9 jaar worden geen medailles uitgereikt maar wel gouden, zilveren of bronzen brevetten. De Kit-gymnasten Arno Peel, Briek Vanrenterghem en Tiebe Vandermarliere behaalden brons bij de I9. Arno miste op 0,1 punt het zilveren brevet.

Bij de I8 was er KIT-brons voor Jonas De Nul, Matteo De Keyzer, Maxim Caulier en Warre Lattré.

KIT mag terugkijken op een zeer geslaagde organisatie. Zowel publiek, gymnasten, juryleden, trainers en de wedstrijdleider van de gymnastiekfederatie waren vol lof.

Dank aan alle vrijwilligers om er succesvol weekend van te maken.