Nieuws

Vlaams Kampioenschap Tumbling

terugkeren

Op zaterdag 6 mei stuurden we 5 van onze C-tumblers naar het Vlaams Kampioenschap in Schelle.
Bij de C 11-jaar meisjes kon enkel Valentine Alleman een selectie veroveren... Valentine mocht dus in haar eentje de spits afbijten en hoe : tijdens de voorrondes flirtte ze al vaak met de 1ste plaats en we hoopten dan ook dat het haar vandaag zou lukken om op het hoogste schavotje te eindigen. En dat deed ze ! Ze sprong 3 strakke reeksen en de hoogste moeilijkheid mogelijk : ze werd terecht Vlaams Kampioene !
Bij de C 11-jaar jongens hebben we bij KIT maar 1 tumbler : Noah Vanbesien. Hij kon zich ook plaatsen voor het Vlaams, hij sprong niet zijn beste reeksen van het jaar en eindigde 10de. Voor een eerste jaars tumbler is het eigenlijk al zeer knap om een selectie te behalen ! 

Na de middag kwamen de oudere KIT-dames hun kunsten tonen : bij de C 14 jaar meisjes streden Marie Lampaert en Annemijn Woets voor de kampioenstitel. Annemijn blesseerde zich nog een weekje voor het Vlaams en mistte heel wat trainingen, desalniettemin werd ze knap 5de. Een superprestatie gezien Annemijn dit jaar pas meedraait op wedstrijden ! En Marie, die sprong zoals ze al elke voorronde sprong... namelijk de tegenstand geen schijn van kans geven : Marie Lampaert werd met ruime voorsprong op de 2de Vlaams Kampioene !Als laatste trad onze oudste C-dame Lene Verbeke aan bij de C-15 jaar. Ook zij sprong 3 heel mooie reeksen, goed voor een 5de plaats !We mogen spreken van een heel vruchtbare dag : 2 Vlaamse kampioenen en de rest allemaal een top 10 plaats...